mismis
|
IZVIRNO SPOROČILO: banga No to veselje pa je pokvaril popoldanski obisk pri veterinarju, naš kužon je namreč dobrih štirinajst dni bolj ali manj šepal na sprednje tačke. Sem mislila najprej,da si je zaležal tačko, ker je en dan šepal naslednji dan pa ne...potem sem šla na daljši sprehod z njim in je spet začel bolj šepat, pa mi mož pravi itak si je spet mal mišico nategnil - tudi to ne bi bilo prvič... Ko je pa včeraj spet začel full šepat sem ga pa kar naročila na pregled k veterinarju. No najprej se je veterinar glede na to da je kužon velik (bernski planšar) odločil da ga bo slikal zaradi dispalzije. Diagnoza, hvala bogu bp, potem pa mu je vzel še kri in hitri test je pokazal da ima erhiolozo, to je bolezen ki jo prenašajo klopi. Dokončna diagnoza naj bi bila znana v petek oziroma najkasneje v ponedeljek Sva že dobila antibiotike, ampak tiste, ki imate hišne ljubljenčke doma - in to nas je kar nekaj, veste, da ne bom mirna dokler ne vem ali je naš kužon OK ali ne. Sem čist v šoku, kljub vsem ampulam, ki mu jih dajem proti klopom, pa vsak dan ga pregledam, pa tkole Banga, samo na hitro eno na tole temo. Mi smo erhiliozo ravno preboleli, k sreči brez posledic. Nam je veterinar rekel, če je bila erhilioza odkrita pravočasno, ne bo posledic, je pa to tudi odvisno od tega, koliko trombocitov je kužon še imel v krvni sliki. Naš jih je imel 37, po dvotedenski kuri z antibiotiki pa čez 300 . Če ti kužon lepo je, potem imaš zelo dobre možnosti, da bo šla bolezen brez posledic skozi. Jaz imam sedaj našega kužona zaščitenega s trojno zaščito, prej pa samo z ampulami. Sedaj imamo ampule, ovratnico proti klopom in še obesek, ki oddaja ultrazvočne valove in naj bi odbijal klope. Sicer je stanje malo boljše, ima manj klopov, ampak še vedno se kakšen najde zato ga še vedno vsak dan pregledujemo. Je pa naš kužon ravnotako dolgodlak in še višje postave kot vaš. Uglavnom, držim vama pestke močno močno, da se kužon izvleče , jaz točno vem kako se počutiš, sama sem spala nekaj dni z našim kužonom v dnevni sobi v začetku njegove bolezni, tako me je skrbelo zanj.