banga
|
Miklarom, dobrodošla na našem forumu! Tudi jaz ti predlagam, da raje razmisliš o tem, ali boš res posvojila otroka iz MK...namreč tudi midva sva, ko sva se odločila za posvojitev otroka najprej začela raziskovati kako je s posvojitvijo otroka iz držav bivše YU in sva ugotovila, da imamo z MK sporazum. Takrat sem naivno mislila, da je to pozitivno....No potem sem ob prebiranju tega foruma (takrat še inkognito) zvedela za primer Bele Kave in me je kar zmrazilo...moj mož pa dedec kot je mi takoj reče, pa daj nehaj s temi forumi, če je imel en par pač smolo, to še ni zlato pravilo. Jaz pa trma kot sem, sem šla takoj raziskovat dalje in prišla preko prijateljev in znancev do zvez z zelo vplivnimi ljudmi v MK ...da skrajšam zgodbo, na podlagi informacij, ki sem jih dobila neposredno iz MK sva se odločila da NE greva posvajat otroka iz MK, ker je milo rečeno ta država eno veliko leglo korupcije, žal ravno na področju mednarodnih posvojitev in žal tudi po volitvah v začetku tega meseca situacija ne bo drugačna, saj je na oblasti zopet ostala najbolj skorumpirana stranka....pišem ti odkrito , ker sta z možem dala že veliko hudega skozi v želji za vajine otroke. Sem te spremljala na drugi temi in skupaj s tabo jokala ob drugem in tretjem neuspehu, za tretjič sem bila prepričana, da ti bo uspelo Predlagam ti, da razmislita o drugih državah, najbolj transparentna je Rusija, je pa s tem povezanih največ stroškov, če imaš dobrega odvetnika je OK tudi Ukrajina, kjer so stroški nekoliko nižji. Midva sva se odločila na podlagi izkušenj para, ki sva ga spoznala pred kratkim in ki je posvojil pred 5 leti zdravega fantka, pred letom in pol pa še punčko iz Ukrajine, da bova tudi posvojila otroka iz Ukrajine. Sva že v kontaktu s prevajalko v Sloveniji in z odvetnikom v Ukrajini - je isti kot je bil pri tem paru, ki ima dva ukrajinska sončka doma . Če rabiš kakršnekoli informacije o samem poteku postopka v Ukrajini, kontaktne osebe itd. mi pošlji z.s. , ti jih z veseljem posredujem vsem ostalim - tako že posvojenim mamicam kot tudi mamicam to be pa pošiljam pozdravčke
< Sporočilo je popravil banga -- 16.6.2011 19:59:37 >
|