|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  134 135 [136] 137 138   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Posvojene mame ;)
16.11.2010 9:35:23   
koala
Saša stiskam pestke!

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu Matejčika)
Neposredna povezava do sporočila: 3376
18.11.2010 17:57:20   
bela.kava
Pozdrav od mene, pri nas vse po starem.

Za občutek pa ena mk domača posvojitev. Na rr.mk se je javila domača posvojiteljica. Postopek sta z možem začela leta 2000, odobrili so ju leta 2004, otroka (6,5 mesecev) so jima ponudili leta 2009.

Meni so razlagali, kako v Mk domači posvojitelji odklanjajo otroke in postavljajo nemogoče zahteve. Realnost pa je nekoliko drugačna.

(odgovor članu koala)
Neposredna povezava do sporočila: 3377
18.11.2010 20:38:56   
Matejčika
B.K OMG!! user posted image  

Ne mečte pušk v koruzo, ker se lahko zataknejo v moj kombajn, potem pa mam pravo sranje! :)

(odgovor članu bela.kava)
Neposredna povezava do sporočila: 3378
21.11.2010 9:39:38   
bela.kava
IZVIRNO SPOROČILO: Matejčika

Matejčika, je pa tudi res, da so nekateri posvojitelji (in takšnih je veliko) pripravljeni sprejeti le dojenčke in ne starejših od enega leta. Tisto, kar se meni zdi zelo težko razumljivo je to, da sta za vpis v register potrebovala štiri leta.

Neposredna povezava do sporočila: 3379
21.11.2010 12:12:16   
Matejčika
IZVIRNO SPOROČILO: bela.kava

IZVIRNO SPOROČILO: Matejčika

Matejčika, je pa tudi res, da so nekateri posvojitelji (in takšnih je veliko) pripravljeni sprejeti le dojenčke in ne starejših od enega leta. Tisto, kar se meni zdi zelo težko razumljivo je to, da sta za vpis v register potrebovala štiri leta.

Ja, meni tudi.  Ker nekak mi ni jasno, saj se njihov sistem pa tudi ne razlikuje tako zelo od našega, in če sva midva bila vpisana tukaj v register v 4 mesecih...nevem, no...
To pa je res, da eni želijo imet samo dojenčka.... in potem pač dlje traja.

Ne mečte pušk v koruzo, ker se lahko zataknejo v moj kombajn, potem pa mam pravo sranje! :)

Neposredna povezava do sporočila: 3380
23.11.2010 10:47:15   
Saša27
Papirji so že v pravih rokah, nekaj še morajo preveriti na naši ambasadi na Kosovem, pol pa greva v postopek. Moram pa reči, da so nama dali kar veliko upanjauser posted image ...upam, da uspe.

True friends are hard to find, harder to live and impossible to forget!

Having a dream doesn't make you smart. Knowing it wont come true, that does.

Neposredna povezava do sporočila: 3381
23.11.2010 11:00:31   
ledenka
IZVIRNO SPOROČILO: Saša27

Papirji so že v pravih rokah, nekaj še morajo preveriti na naši ambasadi na Kosovem, pol pa greva v postopek. Moram pa reči, da so nama dali kar veliko upanjauser posted image ...upam, da uspe.
user posted image user posted image user posted image

Никогда и ничего не просите! Никогда и ничего, и в особенности у тех, кто сильнее вас. Сами предложат и сами все дадут!

(odgovor članu Saša27)
Neposredna povezava do sporočila: 3382
23.11.2010 11:04:54   
Matejčika
IZVIRNO SPOROČILO: Saša27

jeeeej super user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image držim pesti! user posted image user posted image

(odgovor članu Saša27)
Neposredna povezava do sporočila: 3383
24.11.2010 14:06:28   
elnena
Pozdravljene,
sem nova na forumu in moram vam povedati da ste prav fanj. Veliko koristnih informacij sem tukaj prebrala. Namreč tudi midva sva v posvojitvenem postopku in čakava otročička iz MK.
Po dolgem čakanju, ko sem že mislila da da iz tega ne bo nič, me pokličejo prejšnji mesec in mi povedo da imajo zame punčko user posted image  Tiste ki ste to že doživele veste kako sem bila vesela ...user posted image  
Že takoj ko so me poklicali, so mi povedali za ta novi zakon, o katerem tudi ve debatirate, in mi povedali da od maja niso imeli še nobene realizacije (zaradi elektronskega poslovanja).
Sem pa včeraj poklicala dol in povprašala ali se je kaj premaknilo, pa so mi povedali da ne, ker nimajo še vzpostavljenega "sistema" za elektronsko poslovanje ?? user posted image  upajo pa da bo kmalu ...
Potem pa sem bila mal sitna in sem vprašala kdaj bi se najina posvojitev realizirala, pa so mi rekli da nekje maja 2011 user posted image  To mi seveda ni preveč všeč ampak če bo takrat bom tud srečna, čeprav bi raje da bi se zgodilo prej... kar mal hudo mi je ko vem da je tam in čaka v tisti posteljici, sama ... kdo ve koliko se oni sploh ukvarjajo z njimi user posted image
Jaz upam, da ko bodo vzpostavili ta sistem, bodo hitreje realizirane posvojitve, ker ne bo več navadne pošte in se bodo birokratski postopki skrajšali....

Toliko za prvič .. se še kaj oglasim če bom zvedela kaj novega

Neposredna povezava do sporočila: 3384
24.11.2010 16:02:37   
bela.kava
Danes je na A1 na oddaji rano den svetovalec iz ministrstva povedal, da naslednji teden štartajo z elektronskimi posvojitvami.

Opisal je tudi sistem, na centru računalnik izbere 5 najprimernejših kandidatov in nato center to pošlje na komisijo pod šifro, tako da komisija ne ve, za katere ljudi gre.

Petčlanska komisija, ki jo  rač. izžreba na dan seje (vseh članov je 15), izmed petih parov pod šifro, izbere najprimernejšega. S tem se bi naj izognili človeškemu faktorju (korupciji).

Če naj bi sistem tako funkcioniral, potem ne bi nikogar klicali iz centra, da imajo zanj otroka (razen če bodo sedaj klicali kar vseh pet parov in se bodo šli kdo da več).

Elnena, dobrodošla.

(odgovor članu elnena)
Neposredna povezava do sporočila: 3385
24.11.2010 19:11:57   
Wendy
Zdaj že vem, da moram vse novice, slabe ali dobre, jemati z rezervo.

Elnena, dobrodošla. Sem kar delček vajinega veselja občutila, ko sem prebrala, da vaju deklica že čaka. Držim pesti, da bo tako, kot mora biti. Koliko časa pa sta čakala? Sta veliko klicarila? Sta dala vlogo še po starem sistemu? Joj, blazno sem radovedna, vem, ampak saj tukaj vsi vemo, da je vsak podatek dragocen ... user posted image

Sicer pa, BK, se bojim, da imaš prav, predvsem v predzadnjem odstavku user posted image . Močno dvomim, da bo kakršenkoli register spremenil njihovo razmišljanje in (ne)kulturo.

Neposredna povezava do sporočila: 3386
24.11.2010 20:41:00   
bela.kava
IZVIRNO SPOROČILO: Wendy

Sicer pa, BK, se bojim, da imaš prav, predvsem v predzadnjem odstavku user posted image . Močno dvomim, da bo kakršenkoli register spremenil njihovo razmišljanje in (ne)kulturo.

Kjer je povpraševanje je tudi ponudba, tako da gre za isto razmišljanje in (ne)kulturo.

Pišem le za to, da mogoče posvarim tiste, ki se ne zavedajo, da nihče ne pokliče, da imajo otroka pol leta pred posvojitvijo, zato ker je velik humanitarec, pomaga otrokom in bla bla bla ... vsaka "usluga" ima svojo ceno, četudi razlagajo, kako je to vse samo v dobro otrok.  Pomembno je, da je vsem (podobnim naivnežem kot sva bila midva) jasno kako stvar funkcionira.  Pisanje je namenjeno vsem, ki že sedaj vedo, da ne bodo pripravljeni plačati otroka.

Ostalim je itak jasno, kako to gre.

Cene, ki se omenjajo po forumih od 5000 eur za domačine do 25.000 za tujce.

(odgovor članu Wendy)
Neposredna povezava do sporočila: 3387
25.11.2010 7:51:48   
lunika1
pozdravljene....sem nova na forumu...ali mi lahko katera pomaga in mi pove, kateri so prvi koraki, ki jih morava narediti z možem, če hočeva v posvojitev iz druge države...imela sem osem postopkov ivf...pa ne gre....pa bi rada začela tukaj...Iskreno prosim za pomoč...Lp, Lunika

Neposredna povezava do sporočila: 3388
25.11.2010 9:01:36   
koala
elena dobrodošla, upam da bosta vidva naletela na manj ovir kot ostale punce. Stiskam pestke.

lunika tudi ti dibrodošla, sem prepričana da ti bodo punce tukaj rade pomagale.

Kje pa sta Eva in Dejzika? Pa še so pogrešane na seznamu.

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu lunika1)
Neposredna povezava do sporočila: 3389
25.11.2010 10:02:48   
Matejčika
Lunika, dobrodošla! Kot prvo gresta na svoj CSD. ;)

Elena, mene tudi zanima, koliko časa sta čakala.
B.K mam jaz tudi tak občutek, da bo tako kot si napisala. :(

(odgovor članu koala)
Neposredna povezava do sporočila: 3390
25.11.2010 10:20:59   
elnena

Joooj mi nagaja ta ringaraja .... sem že vse napisala pa me je skenslalo ..... Pa dajmo še 1x
Wendy hvala da se veseliš z nama in kar prav je da si radovedna, saj smo vse in ta forum je prav zato da si izmenjujemo informacije.
Midva sva dala vlogo v RS leta 2007, v MK pa 2008. Na začetku sem parkrat poklicala toliko da sem zvedela če je najina vloga prispela in če je v obravnavi. Potem so me pa oni poklicali da so mi povedali kateri center obravnava najino vlogo. Na začetku sem kar nekajkrat poklicala na center vendar nikoli ni bilo nič novega in sem se z njimi zmenila da me oni pokličejo ko bo kaj novega. Iskreno povem, da sem bila mnenja, da iz tega ne bo nič, ker pač nimava nobenih vez in bo to trajalo v nedogled in se bova prej postarala ko bo kaj ... In kaj se zgodi, me pa res pokličejo in povedo dobro novico user posted image  Itak da sva bila vesela sam zdaj ko berem to kar piše bela kava, me pa mal skrbi kako bo to potekalo user posted image  ....
Sicer pa tudi ne vem kako bo to delovalo; na podlagi katerih podatkov bo računalnik zbiral potencialne starše a na podlagi starosti staršev - otroka, ali na podlagi čakalne dobe staršev .... ne vem. user posted image
Skratka glede na to da bela kava piše da naj bi to delovalo nasl teden, bom zihr poklicala v začetku decembra in mal positnarila kako kaj kaže .... Ja kdo ve morda pa smo preveč črnoglede, morda bo pa ta sistem pospešil posvojitve in bomo na koncu vsi srečni...user posted image

PUSTIMO SE PRESENETITI in upajmo na najboljše user posted image

Pozdravček vsem pa enega user posted image slončka za srečo vsem nam ki čakamo, pa da bi nov sistem in posvojitve delovale tako hitro kot slonček telovadi user posted image

(odgovor članu koala)
Neposredna povezava do sporočila: 3391
25.11.2010 10:21:45   
1ali
Lunika, na začetku zgleda pot v posvojitev zelo težavna, a ni. Stopita do svojega CSD, povejta, kaj želita in tam bosta izvedela, kako naprej. Najprej morata urediti vse na svojem CSD, kajti to je pogoj za vsako mednarodno posvojitev. Centri so dobili napotke z ministrstva o mednarodnih posvojitvah, a po nekod so precej nespretni. Na kateri center sodita? Če ne vesta, od kod bi posvojila, poiščita pare, ki že imajo otroke, povprašajta o konkretnih izkušnjah, tako se bosta z lahkoto odločila, kam se bosta namenilauser posted image . In ko bosta enkrat spoznala otroke, bosta "zapečatena"user posted image user posted image user posted image , nikoli si ne bosta želela poti nazaj, ampak hitela bosta naprej, naprej ...
In veliko lažje bo zbirati papirje, kot se je bilo voziti na postopkeuser posted image user posted image user posted image .

Kar ti bo nejasno pa vprašaj.

(odgovor članu koala)
Neposredna povezava do sporočila: 3392
25.11.2010 10:36:31   
1ali
Tudi meni RR nagajauser posted image

Za vse tiste, ki čakate v Makedoniji, nekaj se mora premakniti, na bolje seveda. Je pa Makedonija enkrat precej negotova varianta, drugič zelo dobra. Že nekaj let sledim Makedonijo in opažam, da je tam odvisno predvsem od ljudi, ne sistema, ki se  ukvarjajo s posvojitvami.

Podatke BK je potrebno jemati precej resno, saj jih na RR napiše šele potem, ko je v Makedoniji vse nekajkrat in na različne načine preverilauser posted image .

(odgovor članu 1ali)
Neposredna povezava do sporočila: 3393
25.11.2010 10:38:22   
Matejčika
Ali, to si pa ful lepo napisala! user posted image user posted image user posted image

Elena, sproti nas obveščaj, prosim! user posted image Držim pesti! user posted image

(odgovor članu 1ali)
Neposredna povezava do sporočila: 3394
25.11.2010 11:12:46   
elnena
Lunika odpravi se na CSD (v tvojem kraju - občini) še bolje je, da jih najprej pokličeš in se dogovoriš za obisk pri njih v zvezi s posvojitvijo. Potem gresta tja z možem in stvar se začne. Z uslužbenko, ki je pristojna za posvojitve imaš par razgovorov, kot se spomnim moraš tudi izpolnjevat neke obrazce, risati sličice, govoriti o svojem otroštvu, družini... skratka postopek je sestavljen iz skupnega obiska - oba z možem, potem gre 1x vsak sam, potem pridejo pogledati tudi na dom in na koncu je še en obisk da povejo rezultate vsega skupaj - ali sta primerna ali ne. Nato vaju vpišejo v register kandidatov za posvojitelje in potem čakaš in mislim da v Sloveniji res dooooollllgo čakaš .... Če se bosta odločila za tujino, prosita na CSD-ju za vso dokumentacijo (v kolikor je ne bosta že imela), povejta da bi dala vlogo tudi v tujini in dokumente prevedeta. Pri prevodih je tako, da ni potrebno vsega prevajat, soc delavka pove kaj je potrebno dati v prevod (verjetno tudi odvisno za katero državo se bosta odločila). Ko sva midva to urejala, sva dokumente poslala kar sama v MK, sedaj je pa lahko kaj drugače. Ko so dokumenti prevedeni jih verjetno prineseta na CSD in oni uredijo naprej. Tukaj ne me držati za besedo, ker je sedaj verjetno že vse drugače.  Skratka vse vama bo povedala uslužbenka na CSD-ju. Pri nama je bilo tako da sva začela aprila 2007 in zaključila nekje septembra 2007. Verjamem da se da to prej izpeljati ampak pri nas so bili poletni dopusti vmes in zato je malo trajalo.
Kar pogumno Lunika .... nič kaj takega ni nekoliko skakanja in morda živcev pa še to ne ....
Toliko od mene, saj se ne spomnim prav točno verjetno bo katera imela novejše informacije

Pozdravček in veliko sreče user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3395
26.11.2010 11:57:27   
bela.kava
IZVIRNO SPOROČILO: elnena

PUSTIMO SE PRESENETITI in upajmo na najboljše user posted image

Pozdravček vsem pa enega user posted image slončka za srečo vsem nam ki čakamo, pa da bi nov sistem in posvojitve delovale tako hitro kot slonček telovadi user posted image

Tuhtam in tuhtam, kaj naj ti napišem. Vem, da ko ti povedo za otroka je konec, ostane le še upanje in čakanje, saj ko slišiš, da obstaja otrok zate se okleneš sanj tako zelo zelo, da je mogoč le en in to srečen scenarij. Tudi branje moje izkušnje nehote potisneš nekam stran, zato ti polagam na srce samo nekaj praktičnih nasvetov:
1) nabavi tak telefon, da boš posnela vse pogovore (prosim),
2) skrbno shranjuj vse, piši dnevnik, datume, imena vse, vse,
3) preverjaj informacije, ali je tvoja info le od ene osebe na centru, ali ve za to kar ti je povedala ta oseba, še kdo drug; veš, da ima strokovni tim za posvojitve več ljudi in bi torej vsi morali vedeti za to,
4) pri naslednjem klicu poskušaj ugotoviti, kako bo konkretno realizirana posvojitev; kako bodo izbrali vaju, če pa po novem zakonu za istega otroka konkurira pet parov pod šiframi (in posnami pogovor).

PROSIM, upoštevaj nasvete. Mogoče se zdaj sliši neumno in paranoično, kljub temu, prosim, upoštevaj napisano.

Vsaka posvojitev je razumljena kot usluga, ki jo nekdo naredi posvojitelju. (Skoraj) vsaka usluga se plača tako ali drugače. To je sistem, ki tako funkcionira na vseh ravneh in področjih (ne samo pri posvojitvah).

(odgovor članu elnena)
Neposredna povezava do sporočila: 3396
26.11.2010 12:09:32   
Saša27
Oooo BKuser posted image , veš solze so mi pritekleuser posted image , ko sem tole brala, kako se moraš dejansko boriti, da te ne prenesejo okoli. Kako zelo moraš trpeti, ampak vedi, četudi boš morala čez vse sama oziroma s partnerjem, me smo ti vedno ob strani (pa čeprav samo virtualno).user posted image user posted image user posted image

True friends are hard to find, harder to live and impossible to forget!

Having a dream doesn't make you smart. Knowing it wont come true, that does.

Neposredna povezava do sporočila: 3397
26.11.2010 19:08:29   
Wendy
BK, tole so zlata vredni nasveti. Res je strašno, da s(m)o ljudje izgubili tisti pradavni občutek za pomoč, brez pričakovanja lastne koristi.
Sem tudi jaz že o tem razmišljala, kar si napisala ... ampak kakor kaže, nama ne bo treba tega prakticirat, saj je vse skupaj res že preveč umazano, počasi začenjava razmišljat o drugih opcijah. Ne vem, bomo videli. user posted image
Makedonijo sem ves čas videla v svoji glavi v svetlih barvah, zdaj pa počasi postaja žalostna sivina in to prav gotovo ni v redu. Res so pravi user posted image !

Neposredna povezava do sporočila: 3398
26.11.2010 20:00:45   
Matejčika
IZVIRNO SPOROČILO: bela.kava

Tuhtam in tuhtam, kaj naj ti napišem. Vem, da ko ti povedo za otroka je konec, ostane le še upanje in čakanje, saj ko slišiš, da obstaja otrok zate se okleneš sanj tako zelo zelo, da je mogoč le en in to srečen scenarij. Tudi branje moje izkušnje nehote potisneš nekam stran, zato ti polagam na srce samo nekaj praktičnih nasvetov:
1) nabavi tak telefon, da boš posnela vse pogovore (prosim),
2) skrbno shranjuj vse, piši dnevnik, datume, imena vse, vse,
3) preverjaj informacije, ali je tvoja info le od ene osebe na centru, ali ve za to kar ti je povedala ta oseba, še kdo drug; veš, da ima strokovni tim za posvojitve več ljudi in bi torej vsi morali vedeti za to,
4) pri naslednjem klicu poskušaj ugotoviti, kako bo konkretno realizirana posvojitev; kako bodo izbrali vaju, če pa po novem zakonu za istega otroka konkurira pet parov pod šiframi (in posnami pogovor).

PROSIM, upoštevaj nasvete. Mogoče se zdaj sliši neumno in paranoično, kljub temu, prosim, upoštevaj napisano.

Vsaka posvojitev je razumljena kot usluga, ki jo nekdo naredi posvojitelju. (Skoraj) vsaka usluga se plača tako ali drugače. To je sistem, ki tako funkcionira na vseh ravneh in področjih (ne samo pri posvojitvah).

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3399
28.11.2010 20:28:28   
Iza12345
Drage moje, berem, da nič kaj spodbudnega ne pišete vezano Indijakoromandija... zagotovo pa je na srce položen nasvet BK in ga zagotovo upoštevajte.Če pa katera rabi kaj info glede Rusije, se naj pa le oglasi. Danes smo prižgali prvo svečko na adventnem venčku. Iz srca želim mojim puncam, da bi naslednje leto uživale kot danes uživam jaz :)

Neposredna povezava do sporočila: 3400
Stran:   <<   < Prejšnja stran  134 135 [136] 137 138   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  134 135 [136] 137 138   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

5 vzrokov za bolečino pri ovulaciji
Ne glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...
Motnje menstrualnega ciklusa so precej pog...
Vsaka ženska obdobje pred menstruacijo in med njo doživlja drugače. Motnje menstrualnega ciklusa so različne in pogoste....

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......