BLOOM 1
|
Lep pozdrav in,kot ste že vajeni ,nočni efir in vaša BLOOM! Prvo,kot prvo moja porodna zgodba,ja boljš kasneje kot nikoli : Evo:prišla,rodila in odšla No tkole,hm.....vse skupaj se je začelo 1oktobra,bolečine kot pred M,tiščanje dol pa take fore ,bil je petek,celi dan sem čakala da se bo umirilo pa ne,odločim da grem se malo pokazat v P.,pridem ta priklopijo na CTG-nič,ravna črta...pol pa pregled,ja,pravi dežurni G,odprte ste 5 cm...Grem rodit?,ga vprašam.Ah,ne,CTG nič ne kaže do poroda še 26 dni,ne,ne,boste malo pri nas ostali. Dobro,bom ostala....Minil je petek,sobota,nedelja-nič (CTG-nič),v ponedeljek se sprosim domov,kaj bom tam (v P) brezveze....V torek grem na pregled k svojej G.Pa ista zgodba,CTG nič do poroda je še čas...naroči me čez 10 dni.....Majko milo pa vaš CTG,mislim....bila san že sama sebi v napoto,tećna,nervozna...imela sem občutek da tam spodaj je ena VEEEEEEELLLLLIIIIIIKKKKKA luknja,skratka sita sem bila vsega... V soboto spet grem v P,pravim da več nemorem,naj se že kdo usmili,ne...spet grem v nedeljo in spet ne,v ponedeljek,končno,ena prijazna G me pregleda in pravi če želim jutri ob 6 ka sem tu,da sprožijo.JEEEEEE,O.K,seveda da bom prišla!.Celo noč nisem spala, ob 4.30 sem že šla se porihtat,vsi so spali,cela bajta je frkala ,jaz pa grem rodit,ha...Skratka,točno 5.30 sem že pila kavo na črpalke,pa še eno kavico sem vzela s sabo,in pred P jo tudi spila,strah mi je bilo,kot da bi prvič šla .Točno ob 6 pozvonim....Pride babica,gremo na CTG(kot vedno NNNNNNNIIIIIIČČČČČ),sledil klistir,papire levo,desno...Ura je bila točno 7 ko sem prišla v porodno.Naštimali umetni,ko sem začutila 3 popadek,sem dobila eno protibolečinsko injekcijo,zadeta sem bila ko ,samo se neki smejala,skratka,da ne bom vam tuki težila,8.40 je bilo vsega konec.Malega kmalu odnesli,ker sem bila tko utrujena od neprespani noči in vsega tega,pustili so me da se naspim (še v porodni),pol pa je prišel moj dragi in neboste verjeli,ampak,ker je mali čakal na vizito,sva imela pol ure časa in sva šla,direkt z porodni na kafe (kava je bila z kavamata,da neboste mislili da sem v gostilno šla),samo spila sva jo zunaj. No,tkole je to bilo,nič kaj ekstra....