Nika v službi
|
Dober večer, javlja se ena od izgubljenih duš. Sem ravno danes govorila z Beniko po telefonu in sem ji omenila, da so tile tedni pri meni čista štala. Milijon stvari za uredit, vmes spet službena pot, tokrat na Dunaj (škoda, da nisem uspela srečat Samota - bi ga povabila na kavico ali šnicl, potem sigurno ne bi imel težav s kamni! ) in še in še. Ne vem, kje se me glava drži. Ko sem bila zadnjič v tujini, sem nekaj prekladala dokumente in vzamem v roke tudi svojo vozniško ter zgrožena ugotovim, da mi poteče 20.03.2011! Za crknit. Danes sem tako urejala vse v zvezi s podaljšanjem - najprej pregled na MDPŠ, potem slikanje, nato do Upravne enote. Vse skupaj mi je vzelo 2 uri časa in okoli 60€. Jutri imam celodnevni seminar, potem pa končno en vikend, ko nimam nobenih konkretnih planov. Prejšnji je namreč minil v samem letanju z ene zabave na drugo - v soboto smo bili na Dolenjskem (smo izvedeli, da bo moj bratranec pri 43. letih postal četrtič očka! ), v nedeljo pa na Podkumu. Vmes je imela Nika še pregled pri novi zobozdravnici, ki ima ordinacijo v šoli, kamor bo Nika hodila. Ta mala je suvereno vse opravila sama - šla na stol, se ulegla, odgovarjala na vprašanja, odprla usta brez komentarja in na koncu izjavila, da bo naslednjič šla sama noter. To je bil prvi pregled pri njej, da je pregledala stanje zob (vse bp, jo je pohvalila, da ima lepe zobke), v aprilu pa imamo naslednji pregled, ko ji bo naredila premaz proti kariesu. Tomaž je te tedne hodil okrog okulistov, tudi na Očesno (pregled vidnega polja), do maja mora jemati kapljice (zaradi očesnega pritiska), zdaj ga je začelo matrati še zapestje in bo očitno moral še zaradi tega stopiti do svoje dr. - skratka, dogajanje je pestro. Na vseh področjih. Crknil nam je pomivalni stroj in zdaj peremo na roke - jutri pride serviser, da pogleda, če se ga splača popravljati (sumim, da je šla komandna plošča). Naš avto gre 05.05. na trak in konec maja je predvidena dostava. Juhej, še vsaj dva meseca bomo na rent-a-Real. Nika je imela danes predstavo v Unionski dvorani - balet, prihodnji teden smo vabljeni na sistematski pregled (in cepljenje) pred šolo. Zdaj pa h komentarjem: Ninočka, čestitke Evanu za srebrno medaljo! Itak da se ne spodobi, da bi tako kmalu punce polagal! Dobre želje tudi Samotu za te njegove kamne. A operirali jih pa ne bi?! Nikolet, pike poke tudi zate in tvoje oko! Teta beta, pohvale za pridno urejanje garderobe! Kaj ste vsi pridni! Ravno včeraj na plavanju mi je isto pripovedala Majda, mamica od Naluja. Da je prvi del zimske garderobe že odnesla v čistilnico... mašinca, jaz še pomislila nisem na kaj takega. Pa ne zaradi temperatur, te so povsem primerne za preklop na prehodne jakne. Mimogrede, na Dunaju je bilo v torek 23°C, sončno, brez oblačka in brez vetra, tako da sem se sprehajala po Kärntnerci v sami majici, veliko jih je bilo že kar v kratkih majicah in hlačah, mize in stoli so že zunaj in res je bil krasen utrip. No, že naslednji dan ni bilo več tako.... Pety, je z dudo torej dokončno konec? Kaj pa vaše počitnice - kdaj že greste? In kje ste ostale? Valla, Pia, 2ursae, Tažana?