bridget3
|
Ojla Junijčice! Tukaj me ni bilo približno 5 mesecev in sem vsa zgubljena Vidim, da zadnjih par strani na forumu pišete le nekatere, ostale pa so se preselile na fb, če sem prav prebrala? Jaz nisem več toliko obiskovala foruma, ker se mi je preveč dogajalo. Verjetno se tudi vam, ampak sama si nisem vzela čas za forum. Zdaj me je malo zamikalo pokukati k vam. Naš pubec je imel včeraj 9 mesecev. Ne vem točno, o čem vse trenutno debatirate, nekaj stvari sem zasledila, zato bom malo pokomentirala kot ve. Posteljno dno: pri nas je od 7,5 oz 8.meseca najnižje, ker se mali dviguje in je prej imel ograjico pod pazduho, zdaj pa jo ima nekje pri nosku Drugače plazi po vseh štirih, se vseda na rito pri vsakem vogalu oz pri vsaki zanimivi zadevi, potem pa piči naprej. Ko pride ko kakšne mizice, stola, balkonskih vrat, radiatorja (lojtra), se prime in se dvigne. Potem tako stoji, dokler mu ni pretežko in (v najboljšem primeru) se počasi spusti dol, velikokrat pa bi se kar obrnil nekam in stegne rokice , da bi šel drugam in se kar spusti... Zato skoz pazim, ko se gor vstane in sem v pripravljenosti, ker se bojim, da bo zletel nekam. Ni vedno previden, čeprav zna tudi biti ... ampak je večkrat tudi pravi "kamikaze" in bi kar šel nekam, noge pa pustil na mestu Hrana: zjutraj mleko Baby love od DMa, enako zvečer. (malo pred 9.mes sva se nehala dojiti - ponoči sva nehala pri 8,5, ko sem se odločila to prekiniti in smo ga pustili jokati; prva noč jok 10.min, druga noč jok 20 minut, buden pa 40min. Tretja noč, se skoraj ne spomnim, jokal zelo malo, par minutk), zjutraj in zvečer pa sva nehala, ker sem videla, da pije bolj malo, stekleničko pa je spil celo; mleko je bilo skoraj prozorno; to sem potem izkoristila za odstavljanje. Na srečo je to steklo brez težav, ni se nič jokal, zizko mogoče samo 2x malce "iskal" čez dan, ampak nič pretiranega). - naribano jabolko, pol oranže (iztisnjen sok), en keks, če imam dodam še skuto ali jogurt. - kosilo: zelenjavna kašica (brokoli, korenček, cvetača + olivno olje ; velikokrat to naredim na nahitro prepraženi čebulici; mu je všeč okus) + piščančje meso (drugače druga priloga: rumenjak, ajdova / prosena kaša, testenine, krompir, polenta) - popoldanska malica: gris, čokolino, jogurt s malo kruhca... - večerja: mleko. Zobki: spodnji enici. Včeraj sva obiskala zobarko se poznamo preko tete ... in je rekla, da je zaželjeno, da otrok začne hoditi čim prej, zaradi pozitivne izkušnje. Najhuje je, da pride takrat, ko je že kaj treba delati. Tako ga je samo malce pogledala, razvoj čeljusti in zobke. Ter svetovala čim manj sladkih pijač (predvsem sesanje stekleničke), pranje zobkov (A VE ČISTITE PO VSAKEM OBROKU? Jaz zjutraj, zvečer pa ne, ker poje stekleničko in skoraj zaspi - kako mu naj potem zobe čistim spečemu??? Kako ve to počnete? Ostalo napišem drugič, ko vidim, kam greste z debato... Mere napišem v sredo, ko imava posvetovalnico. Vsem lep pozdravček. Papa
|