|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  19 20 [21] 22 23   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Nedonošenčki 2010
2.1.2011 12:24:01   
Tjasa27
kiya - ja to je ta obrazec.  nisem ga še izpolnila

SREČNO 2011!!!

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu Kiya)
Neposredna povezava do sporočila: 501
2.1.2011 12:31:32   
Tjasa27
aja pa men ni nič rekla da bi mogel bit še kakšen drug obrazec. res ne vem zakaj bi še prejemke oddajali. bom jutri klicala oz. šla tja.

lp

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu Tjasa27)
Neposredna povezava do sporočila: 502
3.1.2011 11:19:13   
Kiya
Pri obrazcu je pisalo, da moraš priložiti prilogo s-1, kar so plače zadnjih 12ih mesecev,
ampak sej to se je že oddajalo pri začetku porodniške.

Punce kako ste kaj?

user posted image pridno rastejo in jedo?

(odgovor članu Tjasa27)
Neposredna povezava do sporočila: 503
3.1.2011 15:27:10   
bambixxx
Dober dan,

mi2 sva bazaj s FT. Zdaj nisva bila 3 tedne, ker terapevtke ni bilo, ampak sva kar sama doma tenirala. Zdaj ga učimo sedenja in plazenja po vseh štirih. Je rekla, da moramo še utrdit mišice na rokah in trebuščku, noge ima pa že dovolj močne in ga ne smemo na noge postavljat.
Drugače smo tudi ok, mali pridno papa, mlati testenine, riž in meso z zelenjavo. Zdaj bova pa počasi začela še s skutami in jogurti. Kiya ti si že poskusila s tem? Kako je šlo?
Naslednji teden pa imamo spet RA po 4 mesecih. Me prav zanima kaj bodo povedali.
Lep dan še naprej!

(odgovor članu Kiya)
Neposredna povezava do sporočila: 504
3.1.2011 19:10:18   
Tjasa27
kiya - na csd  mi je rekla da mora ta obrazec samo delodajalec potrdit. nič se ne izpolnjujejo plače ampak samo tok da je delodajalec seznanjen z vloženo vlogo. men je to čist bv. a ni zadost da se ga pol obvesti če ti je ugodeno? ker men bodo najbrž zavrnili in mi je ful bedno da že zdej službo obveščam

lp

(odgovor članu bambixxx)
Neposredna povezava do sporočila: 505
3.1.2011 19:37:26   
Kiya
Bambi skutke še nisva probali, ker sem se sedaj ubadala z alergijo. Nekaj je v Frutkih, ki naši ne ugaja in ne glede na sadje dobi lise po ličkih in okoli oči.
No danes sva probali Alete in je bilo brez lis, tako da zgleda so res samo Frutki krivi.

Joj Tjaša to se mi zdi čist brez veze, ker itak ne veš kaj bo
A v RA ti je kakšno mnenje napisala? Kaj pa ti je na FT govorila?

Ker meni je moja zopet rekla, da bom skoraj sigurno imela podaljšano.

Kaj pa vrtec? Kam boš dala Urbana, če boš mogla v službo? Imaš že kakšno varstvo zmenjeno?

(odgovor članu Tjasa27)
Neposredna povezava do sporočila: 506
3.1.2011 21:58:24   
Tjasa27
kiya - ja men je res bv to obvščat. pa še jz sem v taki "firmi" zaposlena da sploh ne vem koga naj obvestim. ker itak eni ne vejo za druge....

drugač pa v ra mi je napisala tak izvid da sem se skor zjokala zraven. sem mislila da mi je tazga napisala zarad podaljšanja pa sem šla brat za nazaj pa so vsi katastrofalni. user posted image  piše: asimetrija. hipotonija. motnje senzorike. da se narobe plazi.....v ra sem jo pozabila vprašat če imam šanse, mi je pa na fth rekla da mi na njegovo stanje ne bodo podaljšali. je še rekla da če bi ga ocenjevala z 1-10 da bi mu dala 9user posted image  da je super napredoval ker na začetku je bil baje res katastrofa. če pa iščeš lahko pa na vsakemu najdeš napake.
kaj pa je z julijo da ti bodo sigurno podaljšali?
jz sem drugač dobila vrtec. sem imela kar srečo, ampak vseen bi bila še mal doma. ne vem no. men se zdi ful prehmal čeprav bo star skoraj 13 mesec ampak po napovedih naj ne bi še hodil pa ful se boji otrok, čeprav je skoz v družbi. pa tud men ni tolk do službe še.

lp

(odgovor članu Kiya)
Neposredna povezava do sporočila: 507
4.1.2011 9:45:28   
Kiya
Na zadnjem izvidu je napisana asimetrija in motnje mišičnega tonusa, to je bilo v novembru,
moram pa ta ali drug teden poklicati za nov termin.

FT imava na 14 dni, trenutno se le obrača na trebušček, kontra še ne gre, pa delamo osnove za kobacanje.
Bomo videli kako hitro bo šlo, samo lepo obračat se je začela šele decembra.

(odgovor članu Tjasa27)
Neposredna povezava do sporočila: 508
4.1.2011 19:29:35   
Tjasa27
kiya koliko je pa korigirano stara?

(odgovor članu Kiya)
Neposredna povezava do sporočila: 509
4.1.2011 20:19:28   
Kiya
6 m 3t 3d ;)
računano po PDP 11.6. user posted image

drugače pa je marčevska ;)

(odgovor članu Tjasa27)
Neposredna povezava do sporočila: 510
4.1.2011 21:40:05   
scarlett_
Flora je danes dala prvič nogice v usta user posted image Se ji je prou fajn zdelo in potem vsakič, ko sem jo spet previjala, jih je imela v ustih .. user posted image Tako, da je prau lepo videt, da ji je uspelo dat tako rokice naprej, da se je lahko prijela .. user posted image

(odgovor članu Kiya)
Neposredna povezava do sporočila: 511
4.1.2011 22:25:16   
bambixxx
bravo flora user posted image
naš pa nič interesa ne kaže po nogicah. baje tudi niso vsi tako gibčni, da to lahko naredijo.

smo pa danes prvič jedli skuto z okusom banane. prva žlička je bla bolj čudna, potem pa je vse zmazal, kot ponavadi user posted image .

(odgovor članu scarlett_)
Neposredna povezava do sporočila: 512
5.1.2011 20:20:19   
Tjasa27
kiya - urban se je tud zelo pozno obrnil .v bistvu na začetku dolg časa sploh ni bilo nič od njega, nobenega odziva in je bila kr mal kriza. pol se je pa sestavil in je zdej vse ok. kako pa to da si prezgodaj rodila? kaj je bilo? men je odtekla voda, noben ne ve zakaj. no urban bi pa mora bit marčevski pa je januarski user posted image

lp

(odgovor članu bambixxx)
Neposredna povezava do sporočila: 513
5.1.2011 22:02:09   
Kiya
Jaz sem imela rizično nosečnost, saj se mi je v 18t pojavil visok pritisk in sem posledično ostala doma na bolniški.
Marca so se mi še pojavile beljakovine v urinu in so me poslali v porodnišnico, tam sem dobila injekcije za pljučka in vse skupaj smo nekako zavlačevali za 2 tedna, saj se mi je razvila preeklamsija. Žal na koncu posteljica ni bila več dovolj prekrvavljena in je mala začela zahirati, zato so mi v 28t naredili CR.

No in po dveh mesecih je prišla domov user posted image

Teža še sedaj zaostaja, saj se pozna, da je bila porodna teža pod 1kg ampak napredujemo počasi user posted image

Včeraj sem jambrala, kako se ne zna kontra obračati, danes je začela tudi iz trebuha na hrbet, malo še štorasto ampak ji gre. Sem jo pa 2x ujela na robu postelje, ker bi skoraj čez šla user posted image
Ful ima veselje če je na zakonski postelji in se lahko obrača kolikor ji srce poželi user posted image

(odgovor članu Tjasa27)
Neposredna povezava do sporočila: 514
5.1.2011 22:33:13   
scarlett_
Tjasa27 in Kiya, kdaj sta se potem Urban in Julija prvič prevalila?

(odgovor članu Kiya)
Neposredna povezava do sporočila: 515
6.1.2011 9:23:40   
bambixxx
dobro jutro!

naš se je prvič obrnil iz trebuha na hrbet v začetku septembra, ko je bil star 4,5 mesece (kor. 1,5 m). iz hrbta na trebuh pa še zdaj ne gre...

Neposredna povezava do sporočila: 516
6.1.2011 14:07:39   
Kiya
Scarlett a lepo tako kot je treba ali nekaj bolj po pijano user posted image

Ker po pijano user posted image se je začela, da mislim da že oktobra (7m/kor.4m) samo ni vedla kako roko ven potegniti in se je kmalu prekucnila nazaj, če ji nisem pomagala.

Lepo pa se je začela obračati začetek decembra(9m/6m), ta teden pa se je še začela iz trebuha na hrbet in je kot vrtavka povsod jo je veliko user posted image Najraje je na postelji, kjer se lahko obrača kakor želi. Je pa zdej ob vsaki šansi na trebuščku, tudi v posteljici se obrne in spi na trebuhu, kar prej nikoli ni. Pa upira se tudi že lepo na rokice, se že kar visoko dvigne, sploh če je treba špegati čez ograjo posteljice user posted image

(odgovor članu bambixxx)
Neposredna povezava do sporočila: 517
6.1.2011 22:52:54   
scarlett_
Hvala za odgovore! No, naša se je tudi že enkrat obrnila, ampak čisto "po nesreči, zdaj pa ne kaže nič zanimanja .. stara je pa skoraj 7 mesecev (kor. skoraj 6) .. Se mi pa zdi, da rokice ne napredujejo kaj dosti, bomo videli kaj nam rečejo v razvojni .. je kot eno letalo (ne vem kako bi jo drugače opisala), skozi drži rokice nazaj .. pa vmes se mi je že zdelo boljše, zdaj pa spet slabše .. mogoče imava še malo napačen handling, ampak jo je res težko prepričat, da je skozi v jajčku, kot so naročili, ker je res firbčna in se povsod steguje, pa pokonci bi rada bila ..
Kiya Flora je tudi najraje na najini postelji! Imam gor igralni center in se kar dolgo sama zaposli .. user posted image

(odgovor članu Kiya)
Neposredna povezava do sporočila: 518
8.1.2011 18:50:49   
Tjasa27
scarlet - urban se je prvič obrni pri kor 5,5 m in to iz hrbta na bok in na trebuh, nazaj pa mesec in pol kasneje. se je pa pri kor. 8 mesecih že začel plazit, sedet pri 8,5 m in postavljat na noge pri 9. pol mu je kr zašibalo. ne zna pa nič pokazat ne kje je lučka ne velik velik, no edin papa smo ga uspeli naučiti.

lp

Neposredna povezava do sporočila: 519
10.1.2011 8:29:08   
bambixxx
Nick       Ime   Datum rojstva (PDP)   Tedni Porodna teža/velikost

anajmad    Ula        ?.?.2005                    26T              940g/?cm

isabeaux   Maj     3.8.2008 (20.9.2008)                2460g/48cm

Katy78      Nik 26.11.2008 (18.1.2009) 32 4/7T   1930g/45cm

Sulfinija    Val    8.6.2009                         31T         1600g/39cm

pupa_b      Maja 19.8.2009                          31T      1925g/41cm

nina68      Tjaš  17.10.2009 (13.11.2009) 36T    2600g/48cm

tassika      Zoja 31.10.2009                     36T         2525g/49cm

somic        Patrik   6.1.2010 (11.2.10)   35 6/7T  2200g/46cm

Tjasa27    Urban 28.1.2010                     34 5/7T  2445g/46cm

valen   Valentina 20.2.2010                     36T          2620g/45cm

3sonček3 Sanja  23.2.2010 (26.3.10)   35 4/7T  2060g/43cm

mojca976 Lovro 10.3.2010 (11.4.2010)36 1/7  1720g/ 43cm 

katy83   Timotej 18.3.2010                     35 4/7T  2320g/47cm

Kiya          Julija  19.3.2010 (11.6.10)   28T            860g/35cm

DEJANMB Anej      9.4.2010                     26T            660g/33cm

Pikabu      Katja  11.4.2010                     36 2/7T  2380g/49cm

bambixxx Tibor   22.4.2010 (21.7.2010) 27 1/7T 1060g/34cm

isabeaux  Naja    23.4.2010 (25.5.2010                  2480g/46cm

scarlett_              12.6.2010 (17.7.2010) 35T        3220g/50cm

zalcy         Neža   20.7.2010                        32 4/7

**tinkara** Živa                                       29T       1550g/40,5cm
Najaa            Nika                                      33T
INAYA                                                        35T        2120g/46cm

nax05           Tai                                        33T        1910g/44cm
koala

(odgovor članu 3Sonček3)
Neposredna povezava do sporočila: 520
11.1.2011 12:05:16   
Kiya
Bambi tega seznama pa že dolgo nismo videli user posted image

Naša ravno preboleva "blago virozo", ker ima namreč le vročino in krvi testi niso pokazali izrazite viroze, ampak neko diagnozo moramo imeti user posted image Testi urina pa bodo šele danes.
Mi je pa začela kuhati v petek popoldne in ker je do včeraj še kar imela vročino, sva šli k pediatru. Dobili sva svečke za zbijanje vročine, ker sem prej imela le Calpol in po eni svečki je vročina v mejah normale, ni več 39 user posted image In od včeraj ni sledu o vročini

(odgovor članu bambixxx)
Neposredna povezava do sporočila: 521
11.1.2011 14:48:49   
bambixxx
zato sem ga pa poiskala user posted image .

za Julijo pa user posted image .

mi2 sva pa danes imela razvojno po 4 mesecih in sem prav prijetno presenečena. dr. je rekla, da bo vse ok z njim, da ima vse kar trenutno potrebuje razvojno gledano. pa da naj kar vložim za podaljšanje porodniške, da bi mi naj odobrili user posted image , ker je toliko prehitro rojen. baje pa zdaj za otroke rojene do 26t dobiš avtomatsko podaljšano porodniško.

(odgovor članu Kiya)
Neposredna povezava do sporočila: 522
14.1.2011 21:19:17   
scarlett_
Upam, da vam vsem uspe dobiti podaljšano porodniško! user posted image
Mi smo pa že ponosni na spodnja 2 zobka! user posted image Sicer pa se že počasi lepo opira na rokice! Konec meseca imamo pa alergologa. Sem nekaj zasledila, da je to kar naporen pregled za user posted image . A je bila katera, na pediatriji Lj?

(odgovor članu bambixxx)
Neposredna povezava do sporočila: 523
18.1.2011 11:27:05   
katka katy
naj najprej lepo pozdravim vse starše nedonošenčkov in ostalih malo manjših in večjih korenjakovuser posted image
tudi jaz imam doma dva nedonošenčka. prvi se je rodil v 33 tednu z 2290g in je sedaj star že štiri in pol.
druga pa se je rodila   v 30 tednu in je imela 1640g velika pa je bila 41cm. sedaj je stara že7,5 mesecev in ima cca 6500g. ob rojstvu ni imela nobenih težav in se je prav lepo razvijala. pri starosti 6,5 mesecev pa je dobila RSVuser posted image , pljučnico in bronhiolitis, ter vse kar paše zraven mesec dni smo bile v bolniciuser posted image , sedaj je sicer bolje ni pa še ok. v temu mesecu se je tudi njen razvoj skorajda ustavil.  sedaj smo na dobri poti user posted image in gremo zmagam na proti.

(odgovor članu 3Sonček3)
Neposredna povezava do sporočila: 524
19.1.2011 17:09:08   
bambixxx
pozdravljena katka in dobrodošla.

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  za tvojo pupo. kako to, da je dobila RSV? a ni bila cepljena?

(odgovor članu katka katy)
Neposredna povezava do sporočila: 525
Stran:   <<   < Prejšnja stran  19 20 [21] 22 23   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  19 20 [21] 22 23   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Najtežje stvari v materinstvu
To so resnične in prav nič olepšane izpovedi novopečenih mam. Občutek krivde, nenehna utrujenost in težave z dojenjem. D...
Odlog vpisa v prvi razred - da ali ne?
V zadnjih letih se starši in vzgojitelji otrok, ki zaključujejo vrtčevsko obdobje, vse bolj srečujejo z vprašanjem, ali ...
Otroški dodatek v letu 2025: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?