bambixxx
|
IZVIRNO SPOROČILO: Pikabu Lepo pozdravljene vse. Jaz vas samo malo berem, oglašam se pa ne. Saj na seznamčku sem pa videla, da sva z našo Katjo. Katja je bila rojena skoraj 4 tedne prezgodaj in nisva imeli nobenih problemov, niso naju poslali nič v razvojno, ne na fizioterapijo, nič. Obračati se je začela pri 5 mesecih, plazila se je pri šestih. Zdaj imamo pa problem, da se punca zelo suvereno plazi in še bolj suvereno vstaja na noge in tudi stoji. In ima problem, ker ne zna priti nazaj dol. Nekajkrat je padla, zdaj pa ve, da se ne sme kar spustiti in ko bi rada dol, se joka in kliče, da jo nekdo da nazaj na tla. Drugi problem je pa to, da se ne zna sama vsesti. Če jo mi damo, sedi, ampak ji to ni v interesu, ker se nima kaj dosti igrat tako, iz sedečega položaja zna lepo sama iti na vse štiri in potem "odšiba" naprej, ampak nazaj v sedečega pa ne zna iti. Je pa ona taka, malo svojeglava, ali kako naj rečem, če ji je nekaj v interesu, bo vse naredila, da ji tisto uspe, če ji nekaj ni v interesu, nimamo šans, da jo premaknemo, ko se sama odloči. P je sicer rekla, da se ji zdi, da bo sama pokapirala, kako se posesti, ker gibe baje ima pravilne, ampak ona še kar nič. A mi lahko priporočate kakšne vaje naj počneva, da bi se sama posedla, pa kako naj ji pokažem, jo naučim, kako pride sama nazaj na tla, če stoji ob opori. To sem ji že skušala, da bi šla na kolena, ker če je na kolenih, da kleči, zna lepo nazaj na tla na vse štiri, ampak iz stoječega pa noče na kolena, naredi totalno trda. te vaje je zelo težko opisati, če jih ne vidiš. če gre sama iz sedečega na vse štiri, mora iti enako nazaj. tako, da jo opazuj, če ti je P rekla, da dela pravilne gibe in ji poksusi pokazati. drugače pa riskirajte par ur privat ft in naj vam pokažejo vaje. vso srečo!
|