|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  18 19 [20] 21 22   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Nedonošenčki 2010
30.11.2010 20:55:56   
Tjasa27
kiya jz sem šla na bebo 2 ko je bil star 6 mesecev

lp

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu Kiya)
Neposredna povezava do sporočila: 476
1.12.2010 8:35:36   
bambixxx
zob je zdaj bolje, hvala. mi je živce ven pobrala.... neprijetno... dobro, da imajo injekcije...

mi smo šli na hipp 2 pred kakima 2 tednoma (pri ca. 7 mesecih) - je občutno cenejši, sploh v muellerju, kjer dobiš 900g škatlo za manj kot 10€. pa glede na to, da ima 2 obroka GH, kar dolgo zdrži ta škatla.
glutena naš še ni probal, prav tako ne mesa. sem se odločila, da bo dobil za božička belo piščančje meso prvič. nikjer ne najdem teh plasmon keksov brez glutena user posted image  
pa naš miško zdaj tako lepo spi, da ima na dan samo 4 obroke - zjutraj in zvečer AM, vmes pa 2 x GH (1x zelenjavo, 1x riževo-sadno).

(odgovor članu Kiya)
Neposredna povezava do sporočila: 477
1.12.2010 13:41:51   
scarlett_
Pozdravljene! user posted image
Sem že včeraj napisala cel roman, pa me je potem ven vrglo in se mi ni ljubilo pisat še enkrat! In sicer o eni igrači, ki sem jo kupila Flori in je ful dobra za rokice .. je isto igralo, kot mehak igralni center, samo, da je ta reč plastična in so igračke ful nižje spuščene .. tako, da ko leži spodaj jih res doseže in se že na veliko igra .. počasi bo pa še ugotovila, da so njene rokice RES za igrat! hehe user posted image

Torej, mi smo imeli danes prvič razvojno in moram rečt, da mi je bilo super .. res je bilo večino poudarka na handlingu, pa da se moramo veliko časa zadrževat na tleh, ji veliko nastavljat igračke, rokice dajat narazen, pa z njimi jo božat po telesu, da se spoznava .. potem pa ravnat grbtenico in krožit z rameni .. je rekla zdravnica, da ima rokice samo v krčku, v hrbtenici pa, da je rahlo "puklasta" .. z razvojem je nekje na razvoju 3 mesečnice, stara pa je 5,5 mesece, oz. korigirano 4,5 .. je rekla, da ji moramo VEDNO upoštevat korigirano starost, medtem ko so nam prej govorili, da kao je vse ok zaradi porodne teže .. njej se je pa zdaj malo čudno zdelo kako, da nismo bili napoteni že prej .. ampak bomo pridno telovadili in bomo super! user posted image
Kako ste kaj ostali v tem snegu?user posted image

(odgovor članu bambixxx)
Neposredna povezava do sporočila: 478
1.12.2010 17:38:07   
Kiya
Imam še eno škatlo Hipp 1, pol gremo pa na 2. Sem pa vidla, da je 900g pakiranje :)

Scarlett dr. Zavrlova vedno povdarja, da je treba gledati korigirano starost, zato sem jaz šele pri 7,5m (kor. 4,5) začela z GH in zdele pri 8,5m (5,5m) uvajava gluten, ker je rekla da naj cca 1 mesec po uvajanju še gluten probam.

Bambi Plasmon brez glutena sem pa kupila v Interšparu.

Najbolj nam pa grejo mlečne kašice, se vidi da ima zelo rada mleko user posted image

(odgovor članu scarlett_)
Neposredna povezava do sporočila: 479
7.12.2010 11:26:01   
scarlett_
Živjo!
Sem ravnokar dobila izvid iz razvojne .. piše, da ima aksialno mišično hipotonijo z močno retrakcijo v ramenih. Vem, da bi lahko pogooglala kaj točno to pomeni, ampak če ima katera čas, bi prosila za razlago iz prve roke. Sicer sama vem v čem ima Flora težavo v praksi, ampak me zanima ali to vse izgine s telovadbo in z leti izgine?
Hvala!

(odgovor članu Kiya)
Neposredna povezava do sporočila: 480
7.12.2010 18:11:45   
Kiya
Scarlett kaj točno to pomeni ne vem, nas matra asimetrija. Vem, pa da se veliko stvari da popraviti z fizioterapijo.

A si dobila napotnico?

Neposredna povezava do sporočila: 481
7.12.2010 21:02:32   
scarlett_
Ne, nisem dobila napotnice za fizioterapijo, točno to je tisto, kar me zdaj malenkost sekira .. sem mislila, da jo bo dala pediatrinja, pa je tudi ni .. smo bili namreč danes pri zdravniku, saj so iz prehlada, ki ga preboleva že en teden nastale gnojne oči .. tako, da smo dobili antibiotično kremico in zdaj pridno mažemo .. smo pa vsi trije bolni, je kar kriza ..
Diagnozo sem pa tudi pogooglala, pa mi ni nič pametnega ven vrglo ..

(odgovor članu Kiya)
Neposredna povezava do sporočila: 482
7.12.2010 22:23:04   
Tjasa27
scarlet - jz sem dobila napotnico na razvojni. kdaj pa imaš naslednjič razvojno?

mi smo v enem mesecu osvojili plazenje, sedenje in postavljanje na noge. na razvojni in fizio pravijo da je vse v redu! sem ful vesela!!

lp

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

Neposredna povezava do sporočila: 483
8.12.2010 8:48:35   
bambixxx
dobro jutro!

da se malo javim po dolgem času. mi smo fajn, Tibor raste in pridno papa, ima 7,3 kg in ca. 65 cm. zaenkrat smo vsi zdravi.

scarlett naš ima enako diagnozo - to pomeni, da ima vzdolžne mišice bolj ohlapne, kar se vsekakor da popravit s fizioterapijo in dnevnim izvajanjem vaj. FT se dela dokler otrok samostojno ne shodi. Retrakcija v ramenih pa pomeni, da je zakrčena v ramenskem obroču in bo treba njbrž bolj delat na vratnih mišicah. nič bat, se da vse to popravit.
glede napotnice pa, mi je tudi nismo dobili, ker ima fiziterapevtka "pisarno" oz. telovadnico kar čez hodnik od RA in me je sama poklicala kdaj naj prideva. zdaj pa hodiva skozi 1x tedensko in pridno telovadiva tudi doma vsak dan, kar nama ona pokaže. v glavnem ona je zadovoljna z njim in pravi, da zelo lepo napreduje.

tjasa user posted image za nove premike!

(odgovor članu Tjasa27)
Neposredna povezava do sporočila: 484
9.12.2010 10:04:41   
scarlett_
Punce hvala vam za odgovore! user posted image user posted image
Za fizioterapijo bom vprašala pediatrinjo naslednji teden, ko imamo posvetovalnico .. sicer pa sami pridno telovadiva .. bi lahko rekla, da na hrbtu, tam kjer je "puklasta", se ji že kar pozna .. zdaj se čist prostovoljno poravna, od začetka je pa ful jokala ..
en user posted image za vse napredke vaših otročkov!

(odgovor članu bambixxx)
Neposredna povezava do sporočila: 485
9.12.2010 12:20:22   
bambixxx
našemu pa danes ne paše zelenjava, se je kar zmrdoval zraven. potem pa je mama dala slive za papat, pa je tak cmokal in mlaskal zraven user posted image  zdaj ima pa samogovore. kako pa vaši otročki že kaj "govorijo"?

vsa najboljše Aneju za 8. mini rd! in za vse ostale, ki ste imeli mini rojstne dneve user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 486
13.12.2010 8:52:23   
DEJANMB
hvala za čestitko. no mi smo ok.Anej je že pravi nagajivček, ima že  7200kg,velik je že 68cm,zelo rad papca,smo pa že probali meseka in je bil zelo navdušen

(odgovor članu bambixxx)
Neposredna povezava do sporočila: 487
18.12.2010 10:00:29   
bambixxx
Lepo sneženo jutro!

zgleda, da nas bo zametalo. samo je pa lepo zunaj, ko je vse belo.
v ponedeljek smo imeli posvetovalnico, 2. cepljenje, 7,7 kg in 68 cm user posted image . tokrat ni bilo reakcije (vročine), zgleda pa, da ga ful morjo zobki matrat, ker je že cel teden taka tečnoba na čase, da je joj. pa zdi se mi, da je padel v fazo "samo mama je dobra", ata tudi, ampak če je mama kje blizu. če je ata sam doma z njim, je jok. pa pri babicah jok. kako dolgo traja ta faza?
ko je dobre volje, pa je res veseljak in žlobudra sto na uro!

(odgovor članu DEJANMB)
Neposredna povezava do sporočila: 488
22.12.2010 8:24:04   
bambixxx
vse najboljše Tibor za mini 8. rd user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu bambixxx)
Neposredna povezava do sporočila: 489
22.12.2010 10:32:07   
Kiya
Tibor vse najboljše 

Mi smo pa v nedeljo imeli 9 mesečnico joj kam gre čas.

Somic se ni že dolgo javila, me zanima če je dobila podaljšano porodniško, pa Tjaša kako je pri tebi, boš tudi imela kaj podaljšano?

Pri nas pridno  rastemo , redimo se bolj počasi smo šele na 6,6kg in 63,5cm

Sva imeli danes ravno cepljenje, 3.dozo in sedaj hodiva samo še 1x mesečno po synagis, naslednje cepljenje je šele pri 1 letu.

Moram pa uvesti še 3 obrok GH pa začeti s skuto in jogurti, bambi a ti to že kaj daješ?

Scarlett kako ste? A hodite zdej na FT ali ne?

(odgovor članu bambixxx)
Neposredna povezava do sporočila: 490
22.12.2010 15:18:05   
DEJANMB
vse najboljše Tibor za 8 mini rojstni danuser posted image user posted image

(odgovor članu Kiya)
Neposredna povezava do sporočila: 491
22.12.2010 17:19:41   
bambixxx
hvala za čestitke! čestitke tudi Juliji za 9. mini rd user posted image user posted image

skute in jogurta še nisem probala, zdaj začenjamo z mesom in testeninami. se mi zdi, da se je zelenjave že navolil. sadje pa še kar mlati, ko je sladko, sploh, če je kakšen keks zraven user posted image .  drugače lepo spimo cele noči, pa še 3x čez dan, tako, da se trudim, da mu vsaj 5 obrokov stlačim, če ne gre pa je tudi s 4 zadovoljen. redi se dovolj (7,7 kg in 68 cm) user posted image .

tudi mene zanima kako je uspelo podaljšanje porodniške?

(odgovor članu DEJANMB)
Neposredna povezava do sporočila: 492
22.12.2010 18:43:17   
scarlett_
Živjo!
Mi smo imeli tudi že 3. cepljenje, teža in rast sta kot ponavadi ok, je pa slabokrvna .. tako, da so nam naročili, da začnemo z mesom in pa vsak dan mora pojest en rumenjak .. če bo pa pri 9. mesecih še vedno tako, bo pa dobila zdravila .. tudi fizioterapije nismo dobili, je rekla P, da zaenkrat samo doma telovadimo tako, kot so nam pokazali .. jaz srčno upam, da bo to res dovolj zanjo .. zaenkrat je napredek na rokicah, ni pa še nobene želje, da bi se prevalila ali kakorkoli .. počasi se daleč pride .. je pa kar precej "trmasta" in je rekla P, da tudi, ko ji ne paše bit na trebuščku, naj jo kar pustim tako in naj joka .. jaz je pa ne morem kar pustit, pa še zdi se mi, da bi se ji tako telovadba zamerila .. kako pa ve naredite? A puščate otročke jokat? Izrazila se je tudi, da zgleda razvajena, zdaj pa ne vem, a je dojenček pri starosti 6. mesecev res lahko razvajen?? Res je, da se ne zna sama zamotit in igrat, ampak saj je tudi še premajhna in glede na to, da rokic ne uporablja, bi se tudi bolj težko .. kaj mislite?
Ah, pa še brez pena puzzlov smo ostali .. kaj imate pa ve po tleh, tiste ki nimate Airex blazin?
Sicer pa naša govori "BaBaBa" in je res luštno, pa včasih se ponoči zbudi, pogovarja sama s sabo in potem zaspi nazaj .. user posted image

(odgovor članu bambixxx)
Neposredna povezava do sporočila: 493
22.12.2010 19:51:25   
Tjasa27
oj

podaljšanje porodniške - sem ravno danes dvignila obrazec da bom vložila. mi je na razvojni rekla da se bolj splača vložiti na začetku leta. sicer mi je  pa na fth rekla da mi po vsej verjetnosti ne bodo podaljšali ker se je urban super sestavil user posted image  ampak bom probala. čakam še na izvide od soče kamor smo šli zarad prstkov na nogi ki jih ima postrani oz. 4 prst ima dvignjen nad vsemi. se trudimo spravit ga nazaj v linijo.

drugače pa ne rabimo več hodit na fth ker je rekla da z njim nima kej delat več user posted image user posted image user posted image  november je bil res njegov mesec. v začetku novembra se je začel plazit, na sredini se je usedel na koncu pa že na noge postavil. sem fuuuuul vesela. po 9 mesecih fizio vsak teden bo to pravi balzam. ima mal težav še z rokicami k jih zategne nazaj ampak pravi da ni panike.

nam je pa danes pogledal ven 6 zobek!!! upam da je za neki časa konec neprespanih noči!!!

scarlet - jz bi svojega otroka pustila da joka kakšnih par minut. če ti je p rekla je sigurno boljš zanjo. sicer pa mislim da pri starosti 6 mesecev še niso razvajeni.

punce lepe praznike in srečno novo leto!!!!

Neposredna povezava do sporočila: 494
22.12.2010 22:14:15   
Kiya
Ravno danes sem malo gledala za tele obrazce za podaljšanje, Tjaša a je bil slučajno tale:
http://www.csd-lj-siska.si/pdf/S-1-3-N_VLOGA_ZA_NAKNADNO_UVELJAVITEV_PRAVIC.pdf

samo ni mi jasno, zakaj je treba zopet dodati prilogo o prihodkih zadnjih 12 mesecev, saj so to imeli že pri
prvi odločbi ali ni potrebno?

(odgovor članu Tjasa27)
Neposredna povezava do sporočila: 495
24.12.2010 8:39:07   
bambixxx
VESEL IN MIREN BOŽIČ VSEM!

(odgovor članu Kiya)
Neposredna povezava do sporočila: 496
25.12.2010 11:32:54   
scarlett_
Vsem, ki danes praznujete želim lep in miren božič z vašimi najdražjimi! user posted image

(odgovor članu bambixxx)
Neposredna povezava do sporočila: 497
31.12.2010 11:18:33   
scarlett_
Tako, pa smo dočakali zadnji dan leta. user posted image
Želim vam, da ga preživite čim lepše! Midve sva sami, ampak se bova luštno zaposlili, napekli dobrot za nedeljo, ko je mož doma in se poigrali z igračkami, ki jih je Dedek Mraz prinesel pri babici in dedku. user posted image
V prihodnjem letu pa vam želim vse lepo, pa veliko ZDRAVJA, saj če bo zdravje, bo tako vse!
SREČNO!

Neposredna povezava do sporočila: 498
1.1.2011 3:14:05   
bambixxx
Preden grem spat vam zaželim lepo, zdravo, uspešno, veselo, debelo in srečno novo leto 2011! user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 499
1.1.2011 12:23:27   
Kiya
Zdravo, uspešno in srečno 2011 user posted image

(odgovor članu bambixxx)
Neposredna povezava do sporočila: 500
Stran:   <<   < Prejšnja stran  18 19 [20] 21 22   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  18 19 [20] 21 22   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Najtežje stvari v materinstvu
To so resnične in prav nič olepšane izpovedi novopečenih mam. Občutek krivde, nenehna utrujenost in težave z dojenjem. D...
Odlog vpisa v prvi razred - da ali ne?
V zadnjih letih se starši in vzgojitelji otrok, ki zaključujejo vrtčevsko obdobje, vse bolj srečujejo z vprašanjem, ali ...
Otroški dodatek v letu 2025: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.