Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Februarke 2011 II.del 7.1.2011 10:37:51
|
|
|
|
tamy82
|
Teyla ja je zraven knjigica, kjer je veliko načinov zavezovanja, ampak vsaj meni so skoraj vsi precej komplicirani. Si jo bom pa za vsak slučaj skenirala in danes bom vrnila sling (mam samo stroške poštnine), tako da si ga lahko še vedno sama naredim doma za pol manj denarja. Lahko ti ga poslikam, če te zanima kako zgleda.
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 II.del 7.1.2011 10:38:39
|
|
|
|
prvičmami
|
Jutro! Js sem se komi iz postle zbasala, sem se spet čist zalimana zbudla Glede moških pozornosti raj ne komentiram, moj sploh ne zna presenetit. Še za rojstni dan mi reče da mi bo kupu naj si sama zberem, pa tud drugač nč ne teži karkoli si kupim, sam da bi pa on kj samoiniciativno to pa ne, mam pa upanje da bo za kj drugač. Do zdj se mi zdi da mu ješlo že na živce ker sem skoz govorila kaj mama, kaj še rabima, kej še morma nardit za , včeri ga je pa zgleda presunlo tisti predavanje na MŠ, ker je začel pa sedež probvat v avto pa dans gre še v pikapolonco par stvari iskat, je bil pa prej korajžn glede poroda, včeri je pa reku da bo kr vzadi stal (pri moji glavi) , sam da ne bo skup zletu
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 II.del 7.1.2011 10:39:08
|
|
|
|
Patrisha
|
IZVIRNO SPOROČILO: Tigrica86 zanima me pa kk ste ve nardile z pranjem prevleke za jajčko in vozek - js mam oboje novo pa ne vem al nj sploh perem to al ne ste ve vse oprale to, al samo tiste k mate že rablene vozičke? spanje je pr men cela znanost. me tolk bolita oba kolka da je (pa skoz sm se hvalila, kk nimam nobenih problemov, zdj pa takle ) kk zgleda, če se ti trebuh spusti? menda naj bi lažje dihala, ob enem pa nj bi bol pogosto mogla hodit na wc js mam filing, da precej nižje brca, pa da diham lažje, sam na wc pa nč bolj pogosto ne hodim mojga že mal skrbi, da bom mogla že it, k še nimama vse prpravleno jaz bom sprala ziher! ker mam tak voz, ko se enostavno dol slece. Sicer pa za lupinico itaq das kako plenico odspodaj, ce slucajno pobruha al pa kaj.. iz varnosti - ker ene jajcke vrjetno ne gredo enostavno slect..
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 II.del 7.1.2011 10:40:38
|
|
|
|
Teyla
|
IZVIRNO SPOROČILO: tamy82 Teyla ja je zraven knjigica, kjer je veliko načinov zavezovanja, ampak vsaj meni so skoraj vsi precej komplicirani. Si jo bom pa za vsak slučaj skenirala in danes bom vrnila sling (mam samo stroške poštnine), tako da si ga lahko še vedno sama naredim doma za pol manj denarja. Lahko ti ga poslikam, če te zanima kako zgleda. Saj se tudi meni zdi, da zadeva ne more biti preveč enostavna, ampak sem nekako pripravljena. NI treba slikat, saj so vse barve na spletni strani. jaz imam nov voziček, pa bom oprala prevleke. Za lupinico pa ne vem, če bom, ker je sposojena od brata, pa se mi zdi, da je tista familija bolj mahnjena na čistočo kot midva.
< Sporočilo je popravil Teyla -- 7.1.2011 10:42:42 >
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 II.del 7.1.2011 10:44:17
|
|
|
|
prvičmami
|
Skoz se mi je zdelo da bo kr kmal tu dan ko bo treba it v P in sem mela občutek da bom prej rodila. Zdj se mi zdi pa vedno bolj oddaljen, pa da bom kasnej rodila. Sploh zato ker še vedno težko diham, lulam pa ne prav pogosto kar pomeni da se še ni niti spustila dol, pa še glede na njeno majhno težo si mislim da so se še tu kak dan zmotli No skratka mam občutek da bom še dolgo 2v1. Preoblek za voziček in jajčke pa js nisem prala je itak novo, pa tega na začetku itak niti ne prijema še manj daje v usta, ker bo mela itak dekico okol sebe, tista je pa oprana Aja še to tiste, ki mate že , kk je pa s čaji - nekje berem da so jim poleg dojenja ali adaptiranega mleka mame dodajale še čaje oz vodo, nekje pa da ni potrebe ker dost dobijo z mlekom?
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 II.del 7.1.2011 10:47:04
|
|
|
|
Tigrica86
|
ena je spraševala glede imen - midva se še vedno nisva odločla ko nekak dorečeva eno, se nama čez čas zazdi, da ni dovolj lepo za najino komplicirava zdj grem pa prat zadeve, da ne grem prej res rodit - mal me je strah, da me prehiti
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 II.del 7.1.2011 10:55:32
|
|
|
|
Patrisha
|
IZVIRNO SPOROČILO: Tigrica86 ena je spraševala glede imen - midva se še vedno nisva odločla ko nekak dorečeva eno, se nama čez čas zazdi, da ni dovolj lepo za najino komplicirava zdj grem pa prat zadeve, da ne grem prej res rodit - mal me je strah, da me prehiti ah ne se sekirat :) bo pa tvoj pral ko bos v bolnici, sam naroci mu, da pisano pa belo ne sme dat vn kuhat pa bo :)
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 II.del 7.1.2011 11:02:08
|
|
|
|
Teyla
|
IZVIRNO SPOROČILO: Patrisha IZVIRNO SPOROČILO: Tigrica86 ena je spraševala glede imen - midva se še vedno nisva odločla ko nekak dorečeva eno, se nama čez čas zazdi, da ni dovolj lepo za najino komplicirava zdj grem pa prat zadeve, da ne grem prej res rodit - mal me je strah, da me prehiti ah ne se sekirat :) bo pa tvoj pral ko bos v bolnici, sam naroci mu, da pisano pa belo ne sme dat vn kuhat pa bo :) Ne , ne mu tega omenjat. Se zna zgodit, da bo prižgal štedilnik, in dal gor ogromen lonec s cunjami. Pa še vedno zna bit, da se kakšna črna nogavica notri znajde.
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 II.del 7.1.2011 11:04:21
|
|
|
|
Patrisha
|
IZVIRNO SPOROČILO: Teyla IZVIRNO SPOROČILO: Patrisha IZVIRNO SPOROČILO: Tigrica86 ena je spraševala glede imen - midva se še vedno nisva odločla ko nekak dorečeva eno, se nama čez čas zazdi, da ni dovolj lepo za najino komplicirava zdj grem pa prat zadeve, da ne grem prej res rodit - mal me je strah, da me prehiti ah ne se sekirat :) bo pa tvoj pral ko bos v bolnici, sam naroci mu, da pisano pa belo ne sme dat vn kuhat pa bo :) Ne , ne mu tega omenjat. Se zna zgodit, da bo prižgal štedilnik, in dal gor ogromen lonec s cunjami. Pa še vedno zna bit, da se kakšna črna nogavica notri znajde. aja valda! ne rajs omenjat, ker pr dedcih ni 2x zarect, da nebi kakega piskra pobral pa direkt na stedilnik ja! mas prav ahahahahhaha a si predstavlas???? prides domov, tip z najvecjim piskrom pa ono celi flet disi po prasku! pa ono zacudeno vprasas, kaj pa se dogaja??? JA SEJ SI MI NAROCLA DA MOREM CUNE VEN KUHAT DAT :D ahahhahahahahahah dol padem, res!
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 II.del 7.1.2011 11:13:20
|
|
|
|
Teyla
|
No sj načeloma ni nič narobe s tem. Moja mami je tud kar kuhala krpe in neke cunje, ampak to že dolgo nazaj in zelo redko. Se manj energije porabi. Ampak pri decih res nikol ne veš.
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 II.del 7.1.2011 11:15:43
|
|
|
|
Patrisha
|
IZVIRNO SPOROČILO: Teyla No sj načeloma ni nič narobe s tem. Moja mami je tud kar kuhala krpe in neke cunje, ampak to že dolgo nazaj in zelo redko. Se manj energije porabi. Ampak pri decih res nikol ne veš. ja dobro no, ko ni blo pralnih strojev.. zdaj pa ko so - sej si ti neke nabavlala ane? :) nebi smel bit problem. Sicer mislim, da je enostavneje pisker z vodo przgat pa malo praska not, kot pa tisto znanstveno fantastiko =)
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 II.del 7.1.2011 11:40:44
|
|
|
|
Teyla
|
Ne, mi smo mel pralni stroj, sam ne vem zakaj je to delala. menda os ble kuhinjske krpe al kaj. Nimam pojma.
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 II.del 7.1.2011 11:49:22
|
|
|
|
Patrisha
|
vrjetno se je buls spralo, pa skoda stroja za "bedarije" :)
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 II.del 7.1.2011 11:49:36
|
|
|
|
Tigrica86
|
Teyla, si me pa nasmejala no, to ni panike, da bi kak pisker šel iskat, k morm rečt, da bi mogoč celo brez mene bolš zrihtu k pa bom js je pridn pri gospodinjskih opravilih, edino likanja ne mara tk da to se nimam kj bat drugač sm pa zdle ugotovila, da so mi prnesli tolk cotk, da bom vrjetno mogla še eno omaro dat delat pa večinoma vse v roza barvi, tk da če bo bo ok, če bo pa bo pa žal roza po svetu hodu al pa bo mami/ati pol kj fantovskega kupla gledam te etikete, da se lahk na 30°do 40° pere - ja itak, js sm misla dat na vsaj 60° če ne kr na 95° sj itak so bele barve (te mako pa tetra majčke za zavezat al kk se jim sploh prav reče ) a se bodo skrčle?
< Sporočilo je popravil Tigrica86 -- 7.1.2011 11:50:50 >
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 7.1.2011 11:51:46
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 II.del 7.1.2011 11:53:41
|
|
|
|
Patrisha
|
IZVIRNO SPOROČILO: Tigrica86 Teyla, si me pa nasmejala no, to ni panike, da bi kak pisker šel iskat, k morm rečt, da bi mogoč celo brez mene bolš zrihtu k pa bom js je pridn pri gospodinjskih opravilih, edino likanja ne mara tk da to se nimam kj bat drugač sm pa zdle ugotovila, da so mi prnesli tolk cotk, da bom vrjetno mogla še eno omaro dat delat pa večinoma vse v roza barvi, tk da če bo bo ok, če bo pa bo pa žal roza po svetu hodu al pa bo mami/ati pol kj fantovskega kupla gledam te etikete, da se lahk na 30°do 40° pere - ja itak, js sm misla dat na vsaj 60° če ne kr na 95° sj itak so bele barve (te mako pa tetra majčke za zavezat al kk se jim sploh prav reče ) a se bodo skrčle? moje nestrokovno mnenje :) ce so 100 % bombazne, pa CISTO bele ( se bela etiketa in vse,vse,vse ) lahko das komot na 95° ce je kaj malo pisanega daj na max 60°
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 II.del 7.1.2011 12:02:15
|
|
|
|
suzy29
|
IZVIRNO SPOROČILO: Teyla No sj načeloma ni nič narobe s tem. Moja mami je tud kar kuhala krpe in neke cunje, ampak to že dolgo nazaj in zelo redko. Se manj energije porabi. Ampak pri decih res nikol ne veš. To z energijo pri meni ne velja. Imam namreč steklokeramično ploščo - Drugače pa se res nikoli ne ve .......... IZVIRNO SPOROČILO: Patrisha moje nestrokovno mnenje :) ce so 100 % bombazne, pa CISTO bele ( se bela etiketa in vse,vse,vse ) lahko das komot na 95° ce je kaj malo pisanega daj na max 60° Se strinjam
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 II.del 7.1.2011 12:07:27
|
|
|
|
meta21
|
Ah, saj ne morem verjet . Že ene 3 ure pišem post, ker prišibam pa odšibam in zdaj sem enostavno kliknila rdeči križec zgoraj desno, čisto avtomatsko. In zdaj naj se spomnim, kaj vse sem napisala Biljana, hvala za vse. Mislim, da greva v pravo smer ampak bo potrebnega še nekaj časa. Tudi tebi en objemček za težke izkušnje, ki so za tabo. Dobra si, da lahko spet zaupaš. No, ja. Je treba pri sebi razčistit, ne? PilotGirl, ti si najbrž mislila flaško in cucelj. To dobiš, ja, če rabiš. Nad tolažilnimi dudami pa niso navdušeni in ti bojo še s seboj prinešeno odsvetovali, kaj šele da bi ti jo dali. Za v porodnišnico bom imela jaz kar nahrbtnik. Avto imam ta teden po 16. uri, naslednji teden pa do 13h itn. Med 13. in 16. načeloma ne morem, ker mali spi, ko pa nimam avta sem pa omejena na peš-torej Grosuplje. Upam, da ti kaj od tega ustreza. FoxyLadi in tršica
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 II.del 7.1.2011 12:14:49
|
|
|
|
hayabusa
|
IZVIRNO SPOROČILO: Tigrica86 zanima me pa kk ste ve nardile z pranjem prevleke za jajčko in vozek - js mam oboje novo pa ne vem al nj sploh perem to al ne ste ve vse oprale to, al samo tiste k mate že rablene vozičke? spanje je pr men cela znanost. me tolk bolita oba kolka da je (pa skoz sm se hvalila, kk nimam nobenih problemov, zdj pa takle ) kk zgleda, če se ti trebuh spusti? menda naj bi lažje dihala, ob enem pa nj bi bol pogosto mogla hodit na wc js mam filing, da precej nižje brca, pa da diham lažje, sam na wc pa nč bolj pogosto ne hodim mojga že mal skrbi, da bom mogla že it, k še nimama vse prpravleno jaz nisem nič prala,je blo prezahtevno dol jemat, smo glih tak preživeli. Meni se je trebuh spustil šele tisti dan ko sem šla rodit. Prav vidno je bil dosti nižje. Je ena napisala kako je z miganjem, če se otrok umirja pred porodom. Moja gospodična se za to ni zmenla, je še na porodni mizi migala par ur preden je ven prišla. IZVIRNO SPOROČILO: prvičmami Aja še to tiste, ki mate že , kk je pa s čaji - nekje berem da so jim poleg dojenja ali adaptiranega mleka mame dodajale še čaje oz vodo, nekje pa da ni potrebe ker dost dobijo z mlekom? Bojda (in naša pediatrinja je tredila enako) do 6 meseca ni potrebno ničesar dodajat ker otrok z mlekom dobi vse. Vem pa da so nekatere mame kombinirale z vodo in čajem. Mi smo hčeri hoteli podtaknik čaj zaradi kolik ki jih je imela pa ga ni hotela.
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 II.del 7.1.2011 12:15:26
|
|
|
|
meta21
|
IZVIRNO SPOROČILO: prvičmami Dane smo meli v šoli za starše temo porod - predavanje je blo še kr zanimivo, sem pa prićakovala da bojo mal bol konkretni.... npr da nam bojo vsaj povedali kk moremo dihat Rekla je edin da naj dihamo tk kot da bi meli svečo pred sabo in je ne smemo upihnit - no js si ne znam predstavljat kk bi naj to blo Točno tko... Globoko in počasi vdihavaš in namesto da izdihneš skozi nos pač pihaš kot svečo ali vročo juho. To je za popadke do poroda. Potem pa po pasje. Mi je pa res čudno, da niste probali. Jaz sem bila v dveh različnih MŠ in smo vedno dihali in se režali zraven.
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 II.del 7.1.2011 12:19:02
|
|
|
|
kiara24
|
IZVIRNO SPOROČILO: prvičmami Skoz se mi je zdelo da bo kr kmal tu dan ko bo treba it v P in sem mela občutek da bom prej rodila. Zdj se mi zdi pa vedno bolj oddaljen, pa da bom kasnej rodila. Sploh zato ker še vedno težko diham, lulam pa ne prav pogosto kar pomeni da se še ni niti spustila dol, pa še glede na njeno majhno težo si mislim da so se še tu kak dan zmotli No skratka mam občutek da bom še dolgo 2v1. Preoblek za voziček in jajčke pa js nisem prala je itak novo, pa tega na začetku itak niti ne prijema še manj daje v usta, ker bo mela itak dekico okol sebe, tista je pa oprana Aja še to tiste, ki mate že , kk je pa s čaji - nekje berem da so jim poleg dojenja ali adaptiranega mleka mame dodajale še čaje oz vodo, nekje pa da ni potrebe ker dost dobijo z mlekom? Če dojiš pol ni trba nič dajat čajčka ali vode....Ker je mleko v dojak tako narejeno najprej je bolj vodeno in od tega se dojenček odžeja potem ko je pa bolj gosto pa dobi na sitosti. Če pa daješ AM pa sem jaz dajala, ker je bila tudi bolj žejna. Pa bolj je gosto mleko kot materino. No še nikamor nisem šla sem bila na kavču.... pa obisek sem fasala pa nisem mogla it, zdej grem pa upam, da bom kamlu nazaj, ker se ne pčutim prav briljantno, pa skoz me nekaj špika spodaj.
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 II.del 7.1.2011 12:19:42
|
|
|
|
meta21
|
IZVIRNO SPOROČILO: ninchi9 Medsebojni odnosi - so tudi pri nama zadnje dni čisto na psu. Samo jočem še po cele dneve in se nikakor ne morem potolažit. Mislim, da sem jaz bolj kriva, ker me resnično fejst mučijo hormoni.. V bistvu mi ni moj nič kaj takega nardil, jaz pa samo lajam v njega in me vse moti. Ampak si ne morem pomagat!! Upam, da me mine TAKOJ po porodu, ker drugače se bo fant še odselil Takoj ko ga zagledam , planem v jok in niti govorit ne morem in ne dihat. Ko pa sem sama, je ok. Nočem, da je tak, ampak kaj naj.... Sem se pa odločila, da ne bomo več meli , ker za nič na svetu ne grem več čez tak duševni pekel zaradi hormonov. In moj verjetno tudi ne! Zdaj pa jaz tebi pošiljam objemček. Za take odločitve je pa še prezgodaj... Po porodu marsikaj pozabiš in čisto druge stvari postanejo pomembne.
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 II.del 7.1.2011 12:19:59
|
|
|
|
suzy29
|
Zdej šibam pa kuhat kosilo............. Danes imamo na jedilniku krompirjev golaž z hrenovko. Se še kaj javim..........
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 II.del 7.1.2011 12:36:35
|
|
|
|
Tigrica86
|
no, odločla sm se da dam plenice na 95° ostalo pa na 60° ampak bom malo ločla, svetlo pa temno... sem prepozno vidla "priporoćilo, da dam vse belo na 95°, pa se že pere joj, kdo bo likal vse to js vrjetno ne
< Sporočilo je popravil Tigrica86 -- 7.1.2011 12:38:29 >
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 II.del 7.1.2011 12:54:24
|
|
|
|
meta21
|
IZVIRNO SPOROČILO: hayabusa Naj te kar pripravim, da ne boš mislila, da bo to kot bi odrezal ko bo otrok veni! Hormoni pri večini žensk po porodu cca 4 mesece delujejo enako ali še bolj intenzivno kot med nosečnostjo. Zato tudi prihaja do poporodnih depresij in v nekaterih državah če ženska v prvih 4 mesecih po porodu, stori kako kaznivo dejanje velja za neprištevno. Jaz bi to uzakonila še kakšne pol leta prej
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Zadnje s foruma
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?