|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  34 35 [36] 37 38   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Delfinčki 2010
1.12.2010 13:14:38   
biba_leze*
Spacebaby- men je pa babca rekla da je to normalno če na začetku po GH ne kaka tko na gosto kot ponavadi, ker naj bi se želodček privajal na drugačno sestavo hrano oziroma na drugačno hrano sploh. Je pa res, da korenček zapira tudi drugače ne samo tako male dojenčke (in naj bi bil prav priporočljiva hrana, vsaj ne v velikih količinah - tko je rekla meni babca. Povdarla pa je še da ni preveč fajn da bi se kasneje mešal korenček in banana, ker tudi ta naj bi zapirala). Mogoče pa probaj kako drugo zelenjavo, kakšen brokoli al špinačko mogoče.

Naja - joj ampak tvoja pa res ful papca. A si mogoče probala kako drugo AM? Nekje sem sišala da obstaja eno prav posebno mleko za take lakotnike (naj bi ostalo več časa v želodčku), ne me pa vzet za besedo. kaj pa če bi ji ponudila GH za predzadnji obrok pred spanjem, zadnji obrok pa še mleko + keks? Mogoče pa sploh ni lačna veš, lahko da je dostikrat žejna in pol cuca iz navade. Moja tudi bi pojedla vse kar bi ji dala, pa če je to 2 litra, ampak sem ugotovila da ona bi samo cucala. Največ poje 150 ml in če včasih joka recimo da bi šeji  probam najprej uturit dudo in seveda večinokrat jo dvakrat pocuca in nato plune ven in je mir za naslednje tri ure, včasih pa plune ven in joka dalje in tako vem da je lačna in da se ne bi rada samo cartala.

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 876
1.12.2010 13:42:09   
novamami
Ojla punce!

Kakšno vreme imamo, midve z našo princesko si pa tako zelo želiva na sprehod in svež zrak. Bo že, bova šle čim malo sčistijo ceste in pločnike.

Naša mala je pa danes takšna zaspankica, bi samo spala. Včeraj smo namreč imeli cepljenje in je dobila svojo prvo pikico. Je pa tako glasno povedala P, da ne mara da jo ona prijema. Jo je samo zagledala in je bil že tak huronski jok, da se je komaj umirila. Je pa naša punca očitno začela papcat. Je bila zdravnica prav presenečena, ko je videla njene nove kilograme. Zdaj imamo torej 6110g in 60,5cm. user posted image  Eva, je to skoraj 1 kg več kot pri 2 mesecih ko je pridobila samo 450g. Sem bila tako vesela, ko avion. user posted image

Naja biba_leze* ima prav glede hrane, sem včeraj videla pri P v eni knjižici, in sicer ima Novalac eno tako AM za daljšo sitost otročka. Poskusi, mogoče bo kaj pomagalo.

Se je pa začela tudi naša ponoči na 3 ure zbujat in sem vprašala P kaj čem naredit in je rekla, da naj ji poskusim pri zadnjem večernem obroku dodat kakšno žličko ali dve rižolinota v moje mleko in naj ene par dni to delam, pa da bomo potem videli kako bo s spanjem.

Aja, še to tiste, ki ste mi poslale kontakte sem vas na FB-ju pofočkala in čakam, da me tudi ve nazaj. user posted image

(odgovor članu biba_leze*)
Neposredna povezava do sporočila: 877
1.12.2010 15:36:38   
naja7
IZVIRNO SPOROČILO: biba_leze*

Naja - joj ampak tvoja pa res ful papca. A si mogoče probala kako drugo AM? Nekje sem sišala da obstaja eno prav posebno mleko za take lakotnike (naj bi ostalo več časa v želodčku), ne me pa vzet za besedo. kaj pa če bi ji ponudila GH za predzadnji obrok pred spanjem, zadnji obrok pa še mleko + keks? Mogoče pa sploh ni lačna veš, lahko da je dostikrat žejna in pol cuca iz navade. Moja tudi bi pojedla vse kar bi ji dala, pa če je to 2 litra, ampak sem ugotovila da ona bi samo cucala. Največ poje 150 ml in če včasih joka recimo da bi šeji  probam najprej uturit dudo in seveda večinokrat jo dvakrat pocuca in nato plune ven in je mir za naslednje tri ure, včasih pa plune ven in joka dalje in tako vem da je lačna in da se ne bi rada samo cartala.

Popije tut po 2x al pa celo 3x 125 ml baby čaja, dude pa ne zna vleč, da bi jo s tistim zamotla.... Glede menjave AM si pa ne upam sploh, ker sva najprej mele Novalac jo je zapru, da joj, sva prešaltale na Aptamil Comfort vse suprca prebava 1A po 2x na dan kakamo, in potem ga je po vseh trgovinah na Koroškem zmankalo... Ja suprca in sem mogla kupit navadni aptamil in glej ga hudiča tut ta jo je zapru.... Tako da si res ne upam.... Bom pa probala ji dat predzadnji obrok lahko prebavljivo kašico pa pol še mlekec s keksom pa da vidim kaj bo....

Neposredna povezava do sporočila: 878
1.12.2010 15:38:10   
dreamy.
heej..
kako ste?
tale vreme nas je čist zamedlo:)..sem tud jaz mela namen danes priti, sam je blo takšn, sem prov vesela, da prestavimo na naslednji teden
sem pa jst čist zaspano, ker se je moj mali čmrlj danes ponoč odloču, da ne bo spal od 2-4 zjutraj in se je veselo smeju in pogovarju z mami..jah kaj češ lepšga kot klepetat z mami ob 2 zjutriuser posted image ..pol je pa zaaspal do 7 in pol spet nič zaspal do 2 in je bil že tok siten, da sem ga komaj uspavala..
sem ugotovila, da si je desn učk mencal k je mel eno malo smetko notr, tako čist mikroskopsko, sem mu ful umivala s fiziološko in se je potem pokazala..sam si še vedno menca, pa mu ful čistm s fiziološko, no ja..bomo pediatra vprašala naslednjič..
nimanorwen hvala za seznamček z GH..bo ful prav prišel
ploha si mi tok lušte nardila s tole tortico da sm celo čokolado pojedla k mi je tok cukr paduuser posted image
tinky za zimski kombinezon mogoče poglej v city parku v šparu al pa H&M..znajo met v šparu pocen..pa mislm da sm ga vidla tud v h&M-u, sam ne vem če je bla ravn taka velikost, k se mi zdi da majo tm bolj male številkice al pa tok hitr gredo tele večje..
user posted image user posted image vsem za GH..

zasnežen pozdravček**

(odgovor članu novamami)
Neposredna povezava do sporočila: 879
1.12.2010 16:27:51   
Lenny1
Ojla!

Sem ob 11h preverila, če bi se kakšna "zgubila" v City parku, pa ni bilo nobenega vozička. user posted image  Sem tako imela namen še nekaj kupit.

Kateri dan bi se pa naslednji teden dobile?

Danes sem tudi našemu user posted image  pripravila korenček z malo mleka, vendar ni bil preveč zainteresiran. Mogoče sem naredila narobe, ker sem mu dala po njegovem normalnem obroku (sem nekje prebrala). Ali mu je treba dati prej???
Pa kupila sem riževe kosmiče. Ali naj bi se že kar takoj zamenjalo večeren obrok? Si ne predstavljam, kako bo tako dolgo jedel z žličko.
Prosim za kakšen nasvet, tiste z izkušnjami. user posted image

Ploha - super za uspešen pregled!

Dreamy - kako je kaj na telovadbi?

Zaenkrat lep pozdrav!

(odgovor članu dreamy.)
Neposredna povezava do sporočila: 880
1.12.2010 18:15:55   
nimanorwen
ojla punce.

se pravi, je dons srečanje odpadlo? še dobr, mi je blu full bedno, da zarad nesplužene ceste nism mogla nikamr. kr nekiuser posted image mogoče jih je pa sneg presenetuuser posted image drgač sm jest pa čist blažena, da je sneg, koooooončno se je začel moj letni časuser posted image user posted image user posted image user posted image
vse, ki bi rade tist o gh - dejte mi na zs mail pustit. ker tega je preveč, da bi objavla kle gor.
mleko - men ga zmankuje ja, zdej sm se odločila, da si bom sm še 3x na dan črpala, ker me roka tuk boli, da res ne morm več. zutrej si načrpam 3 deci, to je za 2 obroka. tk da 2 obroka na dan ma am, ostalo pa mam. k ga zmanka in ji neham dajat svoj mlek, pa TAKOJ na shujševalno.
gh - pomojem sred januarja, bi rada čim ksnej, oz. vsaj, dokler se ne bo zbujat začela ponoč. ji nč ne fali, čeprou ful gleda k jeva.
žabica13 - kumej čakam, da vaju vidmuser posted image in tvojo frizurcouser posted image pa naj se polivanje neha!
avtosedežki - katere kej mate? jest nimam pojma o tem. pa kašne so cene? k 250eur glih ne bi dala ... oz. a je kvaliteta sorazmerna s ceno?
žabica22 - upam, da reakcija ni prehuda!user posted image
kai1 - pozdravte seuser posted image
zoya27 - uau, ful je veliiik tvojuser posted image user posted image
ursah - pridna si ej. kdaj pa maš?
lenny1 - čestitke za obmesečnicouser posted image
srečanje - jest lahko drug tedn samo popoldne ... ne morem pa samo v torek, ostale dni lahko. samo ve bi najbrž raj dop?

no, tale post sm pisala 2 uri. zdej pa kopatuser posted image  lepu se mejte

(odgovor članu Lenny1)
Neposredna povezava do sporočila: 881
2.12.2010 9:51:23   
tinna25
Tudi za nami je danes prvo cepljenje. Naš otroček ne joka niti dve minuti vse skupaj na dan, po cepljenju in med njim je pa tako kričal, da sploh do sape ni mogel. Pomiril se je šele po nekaj minutkah.

Velik 64 cm / težak 6400 g....skoraj malo preveč mi je rekla. (Je rekla, če me skrbi, ker je tak težak. Meni se pa sploh ne zdi nič posebnega)

Je bila pa težavica, ker iz ležečega položaja ni vzdvignil glave v zrak, ko ga je "vlekla" za rokice. Čeprav on full samostojno že drži glavico, kravice tudi pase in lepo glavico dvigne in gleda v vse smeri, vendar v položaju, ki ga je ona hotela, pa ni. Moremo na kontrolo 16. 12. in če še vedno ne bo, moremo v razvojno. user posted image

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 882
2.12.2010 10:00:49   
biba_leze*
GH- citiram iz dela VSE O NOSEČNOSTI IN OTROKOVEM PRVEM LETU (leto izida 2001), str. 513-514: Ko se dojenček bliža šestim mesecem in kaže razvojna znamenja pripravljenosti na čvrsto hrano, lahko njegovi prehrani dodate z železom obogatene žitarice. /…/ Riževi kosmiči so primerna prva hrana, ker so lahko prebavljivi in imajo majhen alergični potencial. /…/ Ko se bo otrok navadil na dva obroka žitaric na dan, bo morda že pripravljen na uvajanje druge čvrste hrane (sadni sokovi, zelenjava, meso). /…/ Otrok naj v celoti zaužije približno pol skodelice žitaric na dan, preden dodate drugo čvrsto hrano.

Nimanorwen - si poskusila syntocinon sprej? Meni ful pomaga. Na začetku sem se tudi jaz mučila po eno uro, sedaj je pa v 20 minutah konec, pa še zamašilo se mi ni že ene dva tedna ni nič user posted image . Predpiše ti ga lahko ginekolog ali osebni zdravnik, če malo zažicaš pa tudi otrokov pediater. Pa poskusi tudi čaj za dojenje iz lekarne, ker tisti iz filter vrečk meni niso nič pomagali. Aja se priporočam za mail o GH: bibaleze7@gmail.com

Vnetje učk pri user posted image - kako ste rešile? Moje mleko sem že poskusila; kaj še?

< Sporočilo je popravil biba_leze* -- 2.12.2010 10:02:14 >

(odgovor članu nimanorwen)
Neposredna povezava do sporočila: 883
2.12.2010 10:07:26   
dreamy.
tinna teli pediatri so res grr..naš je 64 in 7500 bil na pregledu, pa je reku da se super razvija in tud teža je kul..sam midva se polno dojiva.. a se dojita al dodajata?..glede glqvice, mogoče je bil pa sam mal utrujen in se mu ni dal..k jst vidm našga..včasih k se prevrne na trebušček sam obleži, k je mogoče mal zmatran al pa sam mal počiva, pol drugič pa spet štraufa glavo okol k je tako zvedavo bitje

lenny midva oba ful uživava na telovadbi..se vedno k kej takega izvajamo tok naglas smejčka..pa men je ful všeč, pa tud njegov naravni razvoj spodbuja..drugač pa dost poudarja, da je kobacanje najbolj pomemben element v razvoju, pa da se večino razvoja dogaja na trebuščku in ful priporoča čim več met otroka na trebuščku.... pa tud mal mi dan razbije, da ni skoz joška-pleniceuser posted image ..
pozdravček**

(odgovor članu tinna25)
Neposredna povezava do sporočila: 884
2.12.2010 10:12:54   
ursah
Zunaj tako lepo vse belo in sonček, mi2 pa notri...saj imam rada zimo, ampak samo takrat ko sneži in je vse belo, sicer pa povzroča samo probleme. Poletje je moj čas . Pločniki so še tako slabi, da ne morem ven oz. bi se preveč matrala z vozičkom. Sicer pa uživava notri, se ckljava in delava vse lepo na počasi. A ve greste že kaj ven?

Mala mi ravno spi. Moram reči, da je točna kot urca - zjutraj vedno zaspi točno 2 uri po tem, ko se je zbudila. Sem prebrala to nekje, in vidim da pri nas drži. A je pri vas tudi tako?

Nimanorwen: sem ti poslala na zs za tisti material. Hvala! Roka za izpit še nimam, se bom prijavila, ko preberem teh 1000 strani, potem pa imam še ful praktičnih vaj za naredit. Računam pa, da bom tam nekje sredi januarja ali konec januarja to dala čez. Imam pa motivacijo, da bi rada to čim prej naredila, da sem potem frej ob večerih - ker čez dan se ne učim, ker mi je škoda odžirat čas moji mali.

Sem pa ravno zadnjič razmišljala, kako nam bo šel projekt GH. Jaz bom po mojem počakala do 5 meseca in potem po malem začela, razen seveda če bo ful hotela prej. Ravno se navadiš in udomačiš na črpanju in AM, pa pride že nova znanost .

Ajde, šibam, da izkoristim te minute, ko mala spi. Imam slabo navado, da cel čas potem previsim na računalniku. Kaj čmo, taki smo IT-jevci .

BTW: tale we are sorry je pa res nadležen. Jim moram prijavit napako user posted image .

(odgovor članu dreamy.)
Neposredna povezava do sporočila: 885
2.12.2010 10:18:09   
novamami
Nimanorwen upam, da ti nisem poslala 3 zs na isto temo. Me nekaj zeza tale RR. Dej sporoči, če si dobila mail.

(odgovor članu ursah)
Neposredna povezava do sporočila: 886
2.12.2010 14:33:51   
miska333
Živijo v ta turoben danuser posted image
Mi pa imamo en problem. Naš otrok je prerasel košaro!!! Naslon pri športnem delu se pa ne poleže oz. se ga lahko malo spusti, ampak je še vedno v skoraj popolnoma sedečem položaju. Tako, da kar razmišljam, da bi vse skupaj prodala in kupila en rabljen športni del. Katerega mi priporočate???

(odgovor članu novamami)
Neposredna povezava do sporočila: 887
2.12.2010 14:39:30   
kamelija
Dober dan! Naša mala pa je danes prvič poskusila riževo kašico! Se samo dojive in pri treh mesecih je imela 64 cm pa 5300 in je seveda P rekla da malo zaostaja. Tak da Tinna25 po moje ma tvojuser posted image čist super kilažo. No odločila sem se ji narediti en obrok, ker neki ni bila pr volji sesat iz joške in je spila deci na mah! Zdej pa ne vem ali naj začnem prakticirat to vsak dan.

Ursah pri naši je isto - nekje 2 uri po jutranjem vstajanju gre spet spančkat za dve ure. Ritem imamo kar nekako izoblikovan. Dopoldne spi dve ure, popoldne ca 3 ure, pred osmo zaspimo in se enkrat na noč zbudimo. Je pa že parkrat prespala noč, tak da ne vem ali so se zvečale potrebe po hrani ali pa je samo žejna - suh zrak pa to.

A že kera obrača svojegauser posted image stran od sebe pri vozičkanju?

(odgovor članu novamami)
Neposredna povezava do sporočila: 888
2.12.2010 14:39:33   
tinna25
Pri nas zopet na polno sneži!!

Dreamy Midva sva izključno na Aptamilu!! Najbrš se mu res ni dalo, doma sem 5x poizkusila in je vsakič glavico vzdvignil.user posted image

miska333 Hm, mi imamo Maxi Cosi Muro 3, pa se športni del full poleže (čeprav še ne uporabljamo)..... Jaz, če grem v trgovino, oz. kamorkoli, ga imam kar v lupinici, ne nosim košare s seboj.

(odgovor članu miska333)
Neposredna povezava do sporočila: 889
2.12.2010 21:32:07   
naja7
mi mamo quinny buzz4 in se športni del rahlo da v pov ležeči položaj in to prakticiramo že cel teden, ker je košara premajhna itaq pa tut zad dan k je bla v košari je skor živčnega fasala, ker ni videla kaj se dogaja okrog nje in sva jo dala v jajčko pa na voz in je bla vsa blažena, ker je vidla da smo v trgovini in je gledala po policah in ljudi ter se veselo smejala... Zdej pa ko je v šprtnem ravno tako zaspi kot je v košari očitno ji je udobno...
Imam jo pa obrnjeno proti sebi...

(odgovor članu tinna25)
Neposredna povezava do sporočila: 890
2.12.2010 22:51:53   
žabica13
Snežni pozdrav,

kako uro nazaj me je skoraj šok ko sva z Davidom prišla iz zelene Gorice v to snežno odejo. Saj je lepo...ma samo za skozi okno gledat in še to za 5 minut user posted image  anti ljubitelj zime in snega. Danes sem šla prav stežka iz GO, punce jaz imam tako "domotožje" po primorski da ni res, sej sem tu že več kot 5 let, ma navadla se mi zdi se ne bom nikoli teh naših rovt. Mesto je le mesto, pa še klima je čisto druga, ljudje bolj odprti...sem bla ko en mali otrok ob vožnji nazaj, tolko da nism kakšne solzice spustila...pa ne naokrog govort user posted image

čestitke vsem za GH, jaz sem našemu mišku kupila plazma piškote za v mleko za večerni obrok, pa še nisva sprobala, moram prej patronažno klicat, naj bi prišla pred začetkom GH.

Sem pa zaskrbljena - sem vam že par dni nazaj napisala da noče glavice dvignit Dsvid. In od takrat sva vsak dan večkrat probala (zjutraj, zvečer, čez dan in vedno pa ni bil utrujen) in niti enkrat mi ni dvignil glavice user posted image  zdej me že pošteno skrbi. Bom klicala jutri njegovo pediatrinjo, ker redni pregled imamo šele 22 (pa še ravno pred prazniki), če lahko prideva naslednji tede da nama da čimprej napotnico za razvojno. Mislite da je lahko kaj zelo narobe?

Moram končat, ker me čaka še črpanje, potem pa spat, ker moram zjutraj zgodaj vsat, ker gremo v LJ, s sončkom vred.

(odgovor članu naja7)
Neposredna povezava do sporočila: 891
3.12.2010 0:01:31   
Aisha86
Mi mamo tud problem z vozičkom...v košari se noče več vozt, ker bi rad naokoli špionirov, športni del je pa še prevelik...čez kakšen mesec bom ga probala dat v špotni del in ga obložit z vsemi blazinami oz. ga fajn zafiksirat. trenutno se znajdemo s kngurujčkom in lupinco.

Nimanorwen, tud jst nimam pojma o teh avtosedežih...če povem po pravici se mi neeee daaaa raziskovat po forumih in trgovinah. Predlagam, ti k maš ful cajta user posted image user posted image user posted image (joke), da pregledaš celotno ponudbo in ko nardiš izbor treh (cena/kakovost) bom kr za tabo ponavljala. user posted image user posted image user posted image Že zato ker sva približno v istem rangu...(finančnem pa da bova mele še kšnega user posted image , ...) če štekaš kaj mislm. In če avtosedež ne bo OK bom lh vsaj rekla "nism jst kriva, Norma je kriva" :)))))

z GH bom začela šele po dopolnenem 4.m in lih zdj sm si kupla posebno izdajo revije mama k svetuje kdaj in kako začet z GH (ma nism še prebrala)....sam fak ej, so drage te revije!

Aja, za Miklavža sm si naročila knjigo ZNANOST O VZGOJI...bomo vidli, če je res tko zlo dobra (v materinski so nam jo priporočali, pa P jo je tud omenu in mame  jo tud na vse pretege hvaljo), dragi bo dubu masažo, Pa3k ima pa tko al tko vsak teden miklavža... user posted image naslednji nakup je trip-trap stolček.

A vaši user posted image tud hočjo nonstop sedet? Naš ni več zadovoljen v ležečem položaju...skos hoče čičat al pa se nost.
In še en hec (tiste k ste na FB že veste) kako je naš piščanček danes ponoči veselo pasel kravce. Slišm neke čudne zvoke iz postlce ma sm jih ignorirala in ker se ni nehalo, vstanem, pogledam in kaj vidm...tamali visoko pase kravce v košku in se smeji od uh do uh! user posted image user posted image user posted image Ne morš da vrjamš! Mišek treja ponoči je, alo gremo spat!!! user posted image Sm ga dala nazaj na bok in je v sekundi zaspal, je tko zgledlo kukr da ga je luna nosila.

šiiibam spaat! nočko

(odgovor članu žabica13)
Neposredna povezava do sporočila: 892
3.12.2010 10:42:39   
ursah
Aisha86, tudi naša je imela včeraj kravji dan (beri: non-stop kravice). Je bla ful hecna in tečna hkrati. Uspe ji namreč rito že obrnit okoli, tako da je na trebuhu, s trudom in guncanjem tudi zgornji del, samo rokica ji ostane pod telesom. Takrat je treba malo poklicati mami na pomoč, da hitro reši rokico. Potem je kakšno minuto vesela in ponosna kot pajk Matija, visoko drži glavico in gleda okoli, se smeje - ma se ji vidi, da si misli da je prava carica. Ampak potem počasi rata glava težka in začne omahovat - tup dol na čelo, pa gor, pa dol, vmes pa jamranje, sopihanje, stokanje, kreganje, jokanje. Če se ji ne rata prevrnit nazaj na hrbet čez eno roko, jo pridem rešit, ker se mi prav smili, ko se matra. Ampak to ni dobro, ker ona hoče biti na trebuhu - zato je takoj spet jok in stok, dokler ji ne pomagam priti spet na trebuh. In jovo na novo, tako je bilo včeraj celo popoldne :) Potem da tako čez ene 2-3 runde kravic, in malo oddrema. Včeraj je recimo med postopkom svojega obračanja na trebuh tako zaspala - jamranje in stokanje kar  naenkrat potihne, pridem pogledat kaj se dogaja (sem bila na drugem koncu kuhinje), in je zaspala s spodnjim delom telesa na trebuhu, rame pa boku :) Ma je hecna.

Se je pa tudi tu pokazalo, da otrok sam najbolje ve, kdaj je zanj primeren čas - ona je pred nekaj dnevi začela se non-stop matrat da pride na trebuh, pa hoče past kravice, prej pa tega ni marala.

Kaj se šteje pod kravice - ali to da stegne cele rokice, ali že to, da je na podlahteh?

Za sedenje pa še ne kaže interesa, čeprav mislim da niti prilike še nima, ker je nisem še nič posedala. A ve jih že dajete v sedeči položaj?

Imamo pa zadnje noči malo čudne, ne vem kaj se dogaja. Prej je tako lepo spala, samo 1x se je zbudila, od 9h do 7h (parkrat celo brez zbujanja vmes), sedaj pa sva jo začela dajat spat ob 8h (ker se ji je začelo že spat), ampak se zbudi okoli 0.30 (brez joka, samo premetavanje, pa ji dam dudo, ki je prej nikoli ni imela ponoči), pa ob cca 4h za jest, pa ob cca 5h ali 6h spet brez joka, samo premetavanje (dam dudo in potem zaspi naprej). Tako da je spet malo bolj naporno postalo - pa ravno ko se navadiš spet nazaj na malo več spanja

A greste kaj ven v tem snegu? Jaz zadnje dni nisem šla, ker z vozičkom gazit po zasneženem pločniku mi ni, smo pa bili cel zadnji vikend okoli. Čeprav v nedeljo bolje da ne bi šli, zaradi slabega vremena, ampak je imel tašča RD, pa smo šli, čeprav mi je bilo potem kar žal, da nismo odpovedali.

Norma... (imaš tako dolg nick :)): hvala za material.

(odgovor članu Aisha86)
Neposredna povezava do sporočila: 893
3.12.2010 11:18:55   
tinna25
Žabica13, v katerem položaju ti ne vzdvigne glavice?

Naš David (star 3 mesece in 10 dni) jo na trebuščku full lepo vzdvigne. Če ga daš pa ležati na hrbet in ga za rokice skušaš vzdvigniti , pa ne vzdvigne glave za sabo....Zdravnica je rekla, da moreva čez 2 tedna nazaj. Če še vedno ne bo vzdvignil glavice v  tem položaju, da more v razvojno ambulanto.

(odgovor članu ursah)
Neposredna povezava do sporočila: 894
3.12.2010 11:47:42   
dreamy.
hej..
kok je lepo zunaj..še dobro da mam letos izgovor, da lahko gledamo sneg od noteruser posted image ..da mi ni treba v službo po tejli plundri, pa potem po mrazu k še pride..
drugač sva midva ravno s telovadbe in je blo tok super k smo ble samo 4 mamice in smo ful luštn delale..tale ženska res tok obvlada otrokov razvoj..sem ful vesela k sem našla tole..k mene je v razvojni takrat tok prestrašla in sm domov prišla čist panična, da nimam pojma kako delat z otrokom..ja odkar hodva na tole telovadbo (v bistvu je bolj handling otroka) se je tok popravu v gibanju..se ful vidi kok se lepše giba..pa kmal bomo že bočno sedeluser posted image

ursah men je tud do 2,5m ful lepo spal, se samo enkrat na noč zbuju potem pa kr naenkrat začel ob 0.30 jest pa potem ob 2.30 pa ob 5.30 pa potem do 7.30..tko res vsake dve uri..in to je trajal en mesec, zdej pa spet že kakšn teden spi tko k prej - enkrat na noč je in potem do pol sedmih..se mi je pa zdele že 2x zbudu ob 3 in se hotu pogovarjat in smejat in potem ob 4 pa pade dol in zaspiuser posted image in to predvčerajšnjim in danes..ne vem a ga je nosila luna al pa hmm je pač einstein in ma dost spancauser posted image

ven hodiva samo pred hišo v temle snegu ker ni niti splužen dobr pr nas, pa midva sva ponavad zapeljala do fužinskega gradu al pa tivolija pa šla po poti spomina, zdej pa vberjetn tm ni nič kej dost splužen..tko da zaenkrat sva samo pred hišo po pol urce..bomo šli pa jutr v mesto mal na tržnico pa da vidimo če se bo dal z vozički furat

zasnežen pozdravček user posted image

(odgovor članu tinna25)
Neposredna povezava do sporočila: 895
3.12.2010 18:50:47   
Lenny1
tinna25 - danes sem (ko sem prebrala tvoj post)  "potegnila" našega user posted image  na previjalni za rokice in se je prvič čist lepo vsedel. In bil ves vesel user posted image . Ko sem poskusila še 1 teden nazaj, pa ni bilo variante, da glavo s seboj "nese". Tako, da se mi zdi, da vsaka stvar kar čez noč pride. Nič skrbet, naš je star že 4 mesece!

dreamy - super za telovadbo, da tako uživata. Sem se večkrat spomnila, da te vprašam.

ursah - tudi naš user posted image  je točen kot švicarska ura. Nikakor ga ne moreš pretentat pri njegovem timingu. Ampak je tudi zjutraj tako potrpežljiv, da se zbudi okoli 6:30 in ve, da bo akcija šele ob 8h. In lepo čaka.

Aisha86 - vaš sonček je pa res nekaj posebnega! Poleg tega, da je pobral lase od vseh ostalih se še obrača, hoče sedet... user posted image user posted image  Res zanimivo. Kmalu bo že govoril in hodil! user posted image

Jaz ga zadnje dni dam malo v sedeči položaj, ampak me skrbi, da bi se prevrnil. Izgleda zadovoljen. Pa njegov stolček (ležalnik) včasih dvignem bolj visoko.  Za ven je pa še kar košara aktualna, vseeno, če je sedaj z zimsko vrečo pa res čist polna. Ampak se mi zdi za tale sneg in mraz boljša od športnega dela. Za trgovino pa lupinca in je čist srečen, ko gleda naokoli.
Ven gremo vsak dan, vsaj za malo.  V najslabšem primeru samo pred hišo, pod nadstreškom.

Z GH bomo pa še počakali ene 2 tedna. Patronažna je tako svetovala, pa se mi res zdi, da sem bila malo prehitra s korenčkom. user posted image

Pozdravčki in lep vikend!

Neposredna povezava do sporočila: 896
3.12.2010 21:07:05   
mayci
Uf, toliko ste napisale, da se sploh ne spomnim, kaj sem hotela komentirat...user posted image

avtosedež: zaenkrat je lupinice ok, čeprav mi je že kar težka, če jo hočem kam nosit, se namučim in čisto zašvicam..user posted image Čez kakšen mesec ali dva bomo pa mogoče že uporabili "ta večji" sedež (Concord ultimax), ki je tudi bolj prostoren in udoben, žal pa se ga ne da prenašat naokrog...user posted image

dviganje glavice: naša punca glavico lepo potegne za sabo,če jo skušaš dati v sedeči položaj, pa tudi kravice lepo pase (ni pa še na stegnjenih rokicah ampak na podlahteh običajno), če je razpoložena, sicer se hitro prične pritoževati.. user posted image

obračanje s hrbta na trebuh: je pri naši damici zdaj popularno pribl. dva tedna. Kamorkoli jo odložim, se takoj prične mučiti, da bi se obrnila in danes popoldan ji je to prvič uspelo user posted image user posted image (potem pa še drugič).  Tudi sicer kar naprej dviguje glavico od podlage (ali moje roke) in je strašansko huda, če jo želim nosit v položaju lunice, kot naj bi se nosili..

vožnja v vozičku, pred nekaj dnevi smo ji spremenili košaro v športni del in je zeloo vesela, da lahko kuka ven, je pa obrnjena k meni.user posted image Zunaj sva pa tako ali tako v zadnjih dneh imeli čez še dežno prevleko, tako da je ni zeblo. user posted image

Verjetno je še kaj, na kar sem pozabila, ampak zdajle me moj dragi že "podi" dol z računalnika, ker bi rad gledal en film, ki si ga je naložil... Nujno rabim prenosnik...user posted image

Nočko! user posted image

Lepo je biti mamica.. :))

(odgovor članu Lenny1)
Neposredna povezava do sporočila: 897
5.12.2010 11:46:50   
žabica13
En mrzel pozdrav user posted image  Pri nas je bilo kar -9 zjutraj, brrrrr, škoda da je tak mraz ko je končno pokukal sonček. Mi2 danes ne bova šla nič ven, se mi zdi vseeno prehud mraz, ker najbolj mraz kar sva bila zunaj je bilo tam okrog 7-8 stopinj. Moram postopno ga na nulo navadit user posted image

mayci super za športni del vozička. Jaz sicer srčno upam da bo čimdlje v košari, se mi zdi da je vseeno bolj zavarovan pred mrazom v košari. Samo placa je pa že bolj malo v košari user posted image

GH - klicala sem patronažno, če se bo oglasila, pa mi je svetovala počakat z GH do pregleda pri pediatru, in če da pediater zeleno luč, začnemo (to imamo pa šele 22, če ne bom prej zaradi glavice šla). Je pa rekla da lahko mu dam kak plazma keks, riževo kašico, ali pa samo za probat eno žličko banane recimo. Sem plazma keks včeraj zvečer mu dala (v 60 ml AM sem enega stopila, pa sva kar na žličko jedla) in je vse zmazal + nato še 80 ml mlekeca. Samo je zato kaj dlje spal (jaz s spanjem moram potrkat na les sem na splošno zelo zadovoljna, le 1x ponoči se za jest zbudi)?? Ne, manj - smo 2x ponoči jedli + ob 7-ih. Pa polol se mi je pred spanjem tudi 2x.

oglašanje - naš je taka pojava ko zelo rad (še posebej ko je kaj hud) začne z nečim podobnim dejdejdej. Joj, jaz se mu moram prav smejat. Se mi zdi da zdej v tem obdobju (če pozabim glavico ki nam kar ne gre) zelo hitro napreduje, pa tudi priden je zelo.

Tinna25 glavice mi noče dvignit ko leži na trebuščku. Se kar uleže na pleničko in to je to user posted image

ah še to vam moram povedat, kako sem bila včeraj kar malo huda. Na enem obisku smo bili, pa je bil tam še en drugi obisk, ki jih ne poznam od prej. In možak (že v letih, bi lahko malo pameti letom primerno imel) vpraša če dojim. Ker se mi ni dalo razlagat da ne, ampak da črpam, sem rekla samo da ne. In začne nalagat, da kakšne so zdej ženske, da zato da ne bodo imele povešenih jošk nočejo dojit, pa nočejo jest da se ne zredijo, pa da tista ki pa nima dovolj mleka in ne more naghranit otroka naj nima user posted image . Punce meni je pritisk tako narastel, da ni za povedat. Samo se mi ni dalo prepričevat ga in se na njegov nivo spuščat. Bi mu najraje dala v roke črpalko in naj en teden vsak dan 5x stiska tisto pumpico po 20 minut, pa me zanima če bo imel še tako negativno mnenje. Mislim...no coment user posted image  (me je pa patronažna ko sva govorile po tel. vprašala isto in sem ji povedala da dojit se noče, da pa črpam in da načrpam cca. 300 ml na dan, kar je za 2 obroka in je bila zelo zadovoljna in rekla da je to pohvalno).

Toliko za zdaj, bo treba iti kaj kuhat počasi - lepo nedeljo

(odgovor članu mayci)
Neposredna povezava do sporočila: 898
6.12.2010 13:33:52   
novamami
Ojla punce!

Danes pa niste nekaj čvekajoče razpoložene. user posted image  No, midve z mojo pupiko se mojava na sedežni in poslušava zimsko božično muziko. user posted image  Je prav luštno. Točno na božič bo pa naša miška stara 4 mesece. user posted image  Jupi!

Avtosedež: mi imamo za enkrat še kar lupinico, ker je naša punca prve dva meseca malo počasneje rasla in smo se malo prešvercali. No, sej je pa tretji mesec tako potegnila, da bo treba po novem letu najbrž zamenjat. Bomo pa za v en avto imeli enega (mislim, da je Brevi), ki mi ga bo sestra dala, za v drugi avto bomo pa enega spomladi nabavili oz. poleti samo še ne vem katerega.

Dviganje glavice naša jo zelo lepo drži. Se pa, ko pase kravice že kar na rokice (dlani) hoče postavit, pa ji včasih rata včasih se pa na hrbet prevali, ko ji zmanjka ravnotežja. Je tudi P zadnjič rekla, da zelo lepo dviguje glavico. Ma sej jo ne samo dvigne ona jo tid vrti okoli, ker je treba vse okol imet pod kontrolo. user posted image

Obračanje s hrbta na trebuh ji je enkrat ratalo, samo ji je rokica narobe hodila. Zdej pa se trudi, če je le razpoložena za to.

Vožnja v vozičku mi smo za enkrat še vedno v košari (iz istega razloga kot še lupinico uporabljamo user posted image ). Imamo pa tako fajn košro, da se lahko naklon dvigne in lahko naša bejba malo čekira okol. Je ravno zadnjič opazovala atija kako je kidal in avte pucal. user posted image .

Žabca13 mislim "no coment" eni so pa res brihtni tako, da jim kar škodi. --sploh kakšni deci stari. N sekiraj se zaradi tega. No, svaka ti čast, da si se lahko zadržala. Jaz se ne bi mogla. Dej mi povej a ti in David tudi samadva ajata v taveliki pojstli? Naš ati se je ponoči čisto dislociral od naju. Pa sej mi je po eni strani kar ok, vsaj zdaj dokler se še zbujava ponoči. Danes je bilo pa najbrž kaj v zraku, sva se zbujale non stop.

Grem zdaj mi eni v naročju komirajo. Mora it ajat, mami pa kuhat.

(odgovor članu žabica13)
Neposredna povezava do sporočila: 899
6.12.2010 18:52:27   
Aisha86
^^
jaa točno to! neki dedci stari dajejo mnenja a po možnosti niti sami nimajo otrok. user posted image sm mela tud jst eno tako izkušnjo, včasi če sm na volji sm kr nesramna nazaj, včasih si pa mislm-ma kaj mu bom govorila, sej ni sam kriv da je zabit. user posted image

Joj, novamami, to je pa ful fajn, da ima košara tud naklon! Kašn vozičk pa je to, kr jst sploh prvič čujem da to tud obstaja.

Ma če se ne motim, mislm da imaš ti spacebaby voziček od babyboom-a kukr jst. Me za nima kako se kej vozičkaste, ste že v športnem delu al kako? Ker športni del od tega vozička je fuuul velik (širok) pa razmišlam kako bi jst našga user posted image not zabasala. user posted image user posted image

Lenny, tud mene naš Patrik ful preseneča...sej sama nebi niti šla za tem, če mi ne bi mama in prjatlce k se spoznajo na razvoj dojenčka, govorile kako je ful bl aktiven in močen oz. žilav za svoje mesce. Iz hrbta na trebuh se obrača že lep čas, zdej se je začel že iz trebuha na hrbet...tko da cel dan se samo "kotaliva"...doma ima že celo dnevno oblazinjeno(puzzle pena), ker samo da skočm na WC se že zbrca na drugo stran dnevne. Valda, tatko je ful navdušen nad njim ker je sam zagrizen športnik in se že zdej veseli kako ga bo treniru fuzbal. (moj dragi trenira otroke nogomet) ;)
Ja, in glede na to da meni zadnje dva tedna nenormalno (!!!??) fuuuuul izpadajo lasje jih bom hmal mela res manj kukr tamali. user posted image Povsod so, v opranih cunjah, v kšnem čaju jo najdem, v pleničkah od tamalga, v kremah,....groooza noo! user posted image user posted image

Taščo mam na obisku (živi čez cesto in jo vsaketolk pokličemo da nam mal tamalga ponosi) in grem zdej delat puding da ne bo "padla v šwhust" user posted image user posted image

(odgovor članu novamami)
Neposredna povezava do sporočila: 900
Stran:   <<   < Prejšnja stran  34 35 [36] 37 38   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  34 35 [36] 37 38   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Pesem za moža, ki ponoči spi, namesto da b...
Potem ko je večino noči prebedela s svojim dojenčkom, medtem ko je njen mož spal, se je neka mama odločila, da bo ob šti...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?