|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  79 80 [81] 82 83   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarke 2011 II.del
29.11.2010 9:21:10   
maurica
Jutro punce.

Sem se prebila čez vse poste, ste ble pridne čez vikend.

Se moram najprej malo potožit. Včeraj sem bila čisto obupana. Par dni je bil moj hrbet kar ok, včeraj pa me je spet začel ful bolet (in to povsod!) pa še medenica. Pol sva pa za večerjo jedla še orehove štruklje in so mi zgleda obležali v želodcu in me je pol še želodec bolel user posted image . Sem mislila, da me bo kar konec. Nisem vedla več kako naj se dam, al naj ležim ali sedim, vroče mi je blo ... pol sem šla spat in čeprav sem bila ful utrujena nisem mogla zaspat in sem se samo premetavala iz enaga boka na drugega (in v mislih prosila mojega sončka, če se lahko da tako, da mi ne pritiska na hrbtenico). Ko sem približno našla en položaj me je valda lulat prijelo. V glavnem, sem bila prepričana, da če bo to trajalo še 2 mesca, da ne bom zdržala user posted image . Moj me je masiral pa tolažil ampak mi ni nič pomagalo. Znotraj mene so bili eni taki občutki, ki jih ne znam opisat. In ko sem takrat pomislila, da sem si vedno želela 4 otroke ... user posted image ... uh, ne vem če bo šlo. V bistvu se sprašujem, a bo res še slabše?? Danes imam malo slabo vest ... user posted image

teyla; upam, da boš rešila zaplet s sodelavcem. ti se kar postavi zase. če je drugače ok človek mu pa enostavno reči, da si trenutno res občutljiva in da ne želiš, da se te kdo dotika.

trsica; nimam nobene nove ideje. Bine je drugače res lepo. res, da je krajšava, ampak danes je že večina imen praktično izpeljank iz daljših imen, ampak se tega sploh ne zavedamo več, ker so se že tako uveljavila

meta21; lepi škorenjčki. je pa dejstvo, kvalitetna obutev je draga

(odgovor članu Tigrica86)
Neposredna povezava do sporočila: 2001
29.11.2010 9:25:10   
Teyla
Dobro jutro punce user posted image

Hvala vsem za lepe besede in nasvete. Sem potem včeraj mojemu potožila (še enkrat) in mu povedala, da me je to res zmotilo, potočila eno solzico ali dve. Vse je razumel in me poslušal. Mi je sedaj 100% lažje, kar skala se mi je odvalila od srca. Tega sodelavca zdaj ni 2 tedna, se ne sekiram in tudi ne razmišljam več toliko o dogodku. Mu bom že povedala, ko pride nazaj.user posted image Hvala vsem skupaj še enkrat.  user posted image user posted image user posted image

trsica to afnanje gre tudi meni na živce. Potem se pa sprašujejo, ko kakšen otrok (ki sliši same pomanjševalnice in pogovore v stilu "buci buci, kje pa si"), ne zna povedat nič pametnega. user posted image

maurica  upam, da bolečine čim prej ponehajo  user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil Teyla -- 29.11.2010 9:26:40 >

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 2002
29.11.2010 9:39:45   
Mišyka
maurica mamo momente ko nas kej muči in potem se sprašuješ, če boš zdržal do konca... pa še ta naša čustvena občutljivost, da včasih nismo za nikamor. Jst sem po vikendu skoraj brez fizičnega dela čist ok, me pa vrat boli že od petka - ampak to pa res mislim da nima veze z nosečnostjo, razen, da ne morem na trebuhu in hrbtu spat.
Skratka pridejo ti trenutki in dnevi, ko te vse boli, pa potem grejo. Ampak boš vidla, da bo kmal konec in takrat bomo pozabile na vse težavice, le trebuh in brce bomo pogrešale.
Čim več počivej in se pusti razvajat, sploh če še nimaš nobene zverinice še doma - me smo za to mal prikrajšane.

Mi smo pa včerej pisali miklavžu... kidali sneg (no, mami ne sme, ker ma dojenčka v trebuščku), pekli... skratka taki bolj zapečkarji smo bli in je ful pasalo.

IAN 7.11.2007
NEŽA 27.2.2011

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 2003
29.11.2010 10:15:11   
meta21
IZVIRNO SPOROČILO: Nina33

Pa o odraslih - kolk mi gre na živce, ko moja dva Šimna sprašujeta, če bo čičal pa pupal in papal... Čeprav mi gre na smeh zraven, ker ju samo zabodeno gleda dokler ne povesta "prav" user posted image .

Jaz tudi mislim, da je otroka treba že od začetka prav učit. Saj si sami zmislijo besede, če ne morejo izgovorit. Lovro precej dobro govori, tudi sklanja in zaimke uporablja (jaz namesto Lovro) ampak jogurtu še vedno reče totiuser posted image . Mogoče zato, ker je pol Prlekuser posted image . Mu je enkrat prleška babi rekla, če gre papat, pa ji je prinesel kapo in čevlje. Je mislil da gre pa-pauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 2004
29.11.2010 10:26:50   
meta21
maurica, tudi jaz sem vedno govorila, da bom imela 4 ali pa vsaj 3 (vsekakor več kot 2). Po prvi nosečnosti sem vsem govorila, kako krasno nosečnost sem imela, da me ni nič matralo. Zdaj, ko me pa vse matra, se pa vedno znova spomnim, da me je v prvi nosečnosti podobno matralo (včerajšnji dan je bil podoben tvojemu-vsaj fizično, le da me je namesto križa bolela ledvica, zverinsko bolela, namesto štrukljev, sem se pa palačink najedlauser posted image ). Zgleda, da res vse pozabiš pol. Pa zdaj res nismo merilo za nič-ker enostavno to nismo me. Najbrž bi si blo zabavno zapisovat misli in občutke in jih brat potem, ko hormoni nehajo vplivat na nas.

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 2005
29.11.2010 11:02:45   
lil_
vsem hvala za cestitke. ma ni blo neko hudo praznovanja...v petek me jeuser posted image pelov na vecerjo, v soboto pa smo doma skuhali druzinsko kosilo. drugac pa mislm, da cesa vec, tut nebi bla sposobna user posted image

pol kar se tice porodnisnice ne rabim, kaksne halje (kopalni plasc al kar kol ze)? k men je to tok odvec, sam sm od parih slisala, da se kar priporoca. jst bi bla najbolj za, svojo pizamouser posted image pol morm kupt samo modercek za dojenje, da nebom mojga posiljala okrog. kako pa vem kaksno velikost kupt? user posted image zaenkrat shajam s svojimi modrcki, res da so zlo zlo polni ampak kr gre. tko da nimam obcutka, kok vecje bojo joske poluser posted image

a je res kej na tem, da kakrsen ma otrocek urnik ze zdej v trebuscku, da g abo mev tut potem? ker ce bo pri nas tko, bomo zgleda lahko prespal dober kos nociuser posted image sam zdej se neupam pomislt na to...bom rajs presenecena v pozitivnouser posted image

ja men tut niso vsec pomanjsevalnice, pa nej gre za imena al pa ostale besede. najbolj sem jezna, k mava ksno idejo za ime...npr. neza...in pol vsak rece...ja nezka je pa res lepo ime...se mi zdi tok trapast...sej nism rekla da bo nezka...ampak neza. pol me vecina imen kr mine.
trsica ja cist razumem, sm jst tut bolj naravosloven tip, pa mi grejo sklanjatve tut mocno na zivce user posted image zdej se bom pa se pocas zacela z dvojino ubadat, zarad user posted image user posted image . ceprov morm priznat, da pr dvojini pa tut jst nism tok natancna kokr pr sklonihuser posted image

pr ns je tut kr neki snega, ceprov bi ga jst imela kr seuser posted image

misyka mogoce pa je vrat kej povezan z nosecnostjo, ker sm jst tut ta vikend ugotovila da me boli...sm razmisljala, ce je zarad visokega povstra in da sem ga najbrz mal zalezala.

meta temu s papat, sm se pa fajn nasmejala...mislim, da se je lovro cist pravilno odzvav...kaj ga pa neki hecajouser posted image

no vceri je moja babica delala z mano kot z malim otrokom...sva s fantom hotla izkoristit snezne radosti, on je kidov sneg, jst sm pa hodila po snegu in ga vsake tok casa okepala. pa pride moja babica na vrata in mi govori, da nej grem pod streho in nevem kaj se vse. jst pa ful napravljena in vse. sam babica kot babica jo je skrbel. in ker se kr nocem spravt pod streho, se iz vrat dere, da me sigurno zebe ...bol razlagam, da me ne zebe in da sm oblecena dovolj. pa se cez tri min spet zadere...mene zebe k te samo gledam (op. bila je oblecena samo v pizamo) ...pol sm mela pa vsega dovolj in sm ji rekla...ja pol mors pa ti notr, ne pa jstuser posted image
kok mi je zanimiv, k vsi drugi velik bol vejo kako mi je, kokr pa jst sama user posted image

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 2006
29.11.2010 11:41:42   
Tretjedete
Pozdrav vsem februarkam!

Ste se naužile zimskih radosti? Joj, smo se mi nanoreli med vikendom; otroci res ful, ful uživajo na snegu. MOja dva prav moraš silit domov...user posted image  Se pa je začel adventni čas, ki ga obožujem... Pa tale snegec lepo paše zraven. Prižgali smo prvo svečko na adventnem venčku, je še od lani, home made. Letos ni bilo volje za izdelavo novegauser posted image

Posledično sem danes taka, kot bi me povozil kombajnuser posted image  No, smao da je bilo lušno...

PilotGirl7, igralni center je res superuporabna zadeva; sicer oglašujejo od 0+, ampak po mojih izkušnjeh pride prav tam nekje od prvega meseca dalje, ko je dojenček že malo več časa buden... Pri nas je bil zanimiv, dokler se nista začela obračati na trebuh, potem jima je ta položaj bil bolj zanimiv kot pa ležan je na hrbtu. Potem sem odstranila loka in sta raziskovala podlogouser posted image . Ko pa sta se postavila na vse 4, pa nič več ni bilo varno pred njimauser posted image  Pa veseli, me, da ti je pas od da-da všeč. Poskusi še z njihovim modrčkom; jaz sem res prezadovoljna, kar sem že večkrat povedala, res super opora, lepa oblika, udoben nenormalno, brez šivov, ki bi me drgnili.... Pa nisem edina; malo prebrskaj o izkušnjah na forumu, je precej napisano.... Jaz ga nosim že zdaj in bo zaradi zaradi raztegljivosti ziher prav tudi po porodu, ko pride mleko... Mullerjevi in podobni mi ne sedejo. Oblika prsi mi ni všeč v njih, na izgled pa mi še manj sedejo - moje mnenjeuser posted image
Vipercat, zelo lep trebuščekuser posted image . Jaz tudi zaenkrat nimam strij, se pa mažem z oljem v spreju od Aventa in je superca...

hel32, ojo, bogi tvoj mož... Upam, da bo kmalu bolje...

lil_, za v porodnišnico v bistvu rabiš bolj kot ne stvari za sebe, za dojenčka vse dobiš tam. No, edino potem oblačila za odhod domov. Za sebe pa kot si rekla modrček za dojenje, blazinice za dojenje, lanolin mazilo za bradavice, osnovna kozmetika, natikači, telefon+ polnilec, fotoaparat... To pa je nekje to, vsaj po moje.

Teyla, glede sodelavca sem pa brez beseduser posted image . Takšnega tipa je treba brez slavbe vesti postaviti na realna tla...

Naša pupika pa bo po vsej verjetnosti Živa...

Se beremo...

(odgovor članu maurica)
Neposredna povezava do sporočila: 2007
29.11.2010 11:53:58   
prvičmami
Čao!

Teyla fajn da ni sodelavca neki časa, da se stvar mal poleže. Drugač pa nč se šparat-grdo ga poglej pa ne bo treba besed zraven zgubljat. Če je pa drugač ok mu pa direkt povej da te moti in da naj s tem preneha. Teb pač ne paše, če drugim sodelavkam paše ok, če ne mu bojo pa že same povedale... Js sem tud taka da ne maram da se me kdo "tuj" dotika, sam mam baje tak ubijalksi pogled če mi kj ne paše, da s tem res nimam problemov
Vipercat- sem se mogla prav nasmejat tvoji objavi, kk zgleda vajin večer. Ker je pri nas isto-tako gužvo ma na šihtu da ko se uleže še sam zaspi pred kavčem, js pa tečnarim da nimam nč pozornosti. In pol mi govori da sploh ne razumem kak dan je mel in...... če bi ga pa iz šihta klicali bi pa še zbrač moči za 3 ure bit pokonc
Je pa tud res da smo me verjetno zdj mal bol občutljive.

Da še js mal pojamram, zadnje dneve se mi tk postavi da komi diham, ne morem ne sedet, ne stat, ne ležat bi se najraj kr zjokala, pa ko pomislim da bo verjetno sam še slabš
Poleg tega me je začel pa še modrostni zob bolet v petek in sem se odločla da grem danes obiskat zobarja, sam sem se pa zbudila čist bolana- nos zabit, grlo boli.... zob še najmanj tk da nisem šla, se morem najprej pozdravit.
No upam da ste ve kj boljš, da bote lahko izkoristle zimske radosti, vidim da nekatere pridno delate snežake no js sem pa vsaj stanovanje v red spravla, ker ne smem ven

(odgovor članu Tretjedete)
Neposredna povezava do sporočila: 2008
29.11.2010 11:57:08   
ninchi9
Maurica - mene tudi kdaj mučijo dvomi in vprašanja, ampak se mi zdi, da so to taka obdobja. Kakšen teden ti te misli ne dajo spati, potem pa se lepega dne zbudiš in si spet polna energije in komaj čakaš, da pride mali pišček na svet. Koliko sem uspela zasledit, je to normalno pri vseh nosečkah in je to nek dokaz, da ti ni vseeno za vnaprej.
Če imaš hude težave v križu, ti priporočam tole http://www.smejko.si/default.asp?pid=modul_it&mid=sl&wid=2880&detailID=7500&segid=0&ime=Elle_TENS_-_Lajsanje_porodnih_bolecin_brez_zdravil

Jaz bom mela to pri porodu, upam, da bo vsaj malo zaleglo, ker epiduralne ne smem met, opioidov tudi ne..

(odgovor članu lil_)
Neposredna povezava do sporočila: 2009
29.11.2010 11:59:48   
vipercat
mi je takoj lažje... samo da me en razume user posted image

(odgovor članu prvičmami)
Neposredna povezava do sporočila: 2010
29.11.2010 12:12:48   
kkb81
Pozdravljene souser posted image , še ena februarka se vam  oglaša. PDP so nam določili 28.02. (po zm bi moral biti 12.2), bomo vidli kdaj se bo pa štručka zares odločila pokukat na svet. To je moja tretja nosečnost, prva nosečnost se je žal končala v 5.mesecu, pri drugi smo naročili enega navihanega fantina in ga tudi dobili - ima 2 leti, sedaj pa navijamo za eno mirno ribico, pa pravijo G, da bo verjetno punčka, ampak da bo ribica in mirna pa težko reče ;)
Smo iz okolice Lj, moj nick pa že pove, da imam 29 let. Naslednji pregled pa imam danes. Komaj čakam, da vidim malo bibo.

Vidim, da teče beseda o tem kaj vzeti v porodnišnico - je trejtedete vse napisala, jaz bi samo dodala da sem morala imeti v Lj P še svoje vložke seboj (smo dobile samo en paket), pa da bi brez Lanolina (za bradavice) verjetno kar umrla. Tako, da bo to vrjetno prvi v torbi za porodnišnico.

Popačenke in pomanjševalnice: jaz mam tud načeloma alergijo na njih, sploh kakšne dodatno izmišljene, kot so papio in papcu, brrrrrrrrrr. Sej ne rečem, da tudi meni izleti kakšna, ki jo je naš S. osvojil in mi z njim, ampak načeloma se z njim pogovarjamo normalno in je veliko lepše in lažje shajti z otrokom, ki zna povedati kaj potrebuje in ga tudi večina razume, kaj pove. Ne gre pa pri nas brez nadimkov: Tako sva midva s tatijem pikija, mali S pa buba. user posted image

Zaenkrat toliko od mene

(odgovor članu Tretjedete)
Neposredna povezava do sporočila: 2011
29.11.2010 12:29:53   
hayabusa
IZVIRNO SPOROČILO: lil_
jst bi bla najbolj za, svojo pizamouser posted image

saj maš komot svojo pižamo, ampak, jaz sem bila enakega mnenja, pa so nam potem v MŠ priporočali da ne, moram reči da so imele prav. Tista revščina ki jo dobiš v P je prilagojena da lažje dojiš, pa še vsak dan se lahko preoblečeš, če je treba tud 2x, če joi slučajno umažeš (krvavi madeži niso najbolj všečni)
za kopalni plašč sem enakerga mnenjauser posted image

a je res kej na tem, da kakrsen ma otrocek urnik ze zdej v trebuscku, da g abo mev tut potem? ker ce bo pri nas tko, bomo zgleda lahko prespal dober kos noci sam zdej se neupam pomislt na to...bom rajs presenecena v pozitivno

Živa res, večinoma jih tak urnik ostane. če zdaj rogovili ob 22h, bo po vsej verjetnost tudi potem. Sčasoma se urnik spremeni ampak določena ura ostaja zmeraj ista. Moja hči je v trebuhu telovadila ob 4h ponoči in še zdaj ko je kaj narobe (ali pa včasih tudi ne) se zbuja okrog 4h

(odgovor članu lil_)
Neposredna povezava do sporočila: 2012
29.11.2010 12:37:21   
hel32
Hojla, no, pa ste me le pogrešale, kajuser posted image
Najprej naj povem, da je mož, po dolgem ležanju,počasi, počasi boljši, sicer bo še cel vikend na inekcijah, ampak, lahko hodi, tako, da me tudi jutri peljal na kontrolo sladkorja, v bolnico, smo pa prava kripl familijauser posted image , mam ne more dvigvat malega, ker me muči potem vse, očka pa tudi ne more, ker ga boli križ, revček mali, pa tako požulen je, no se pa drugače požulimo.

Nosečniške težavice, jah, kaj čemo, tako je, tako smo se odloćile in to bomo vse prestale, sicer pa sama nimam časa razmišljat o tem, ker imam trenutno čist preveč dela s možem in otroci, in pač dam to na stranski tir, tako je, če hočeš imet polno hišo otrok, pa mi ni žal, upam, samo da bomo imeli še možnost in srečo, da imamo še enga, mi ni hudo nardit nič za otroke, čeprav me grozno moti velik trebuh, pa komaj diham, pa ponoči se zbujam,......tako je to, in to moram vzeti v zakup.

Takole, mali se je zbudil, šibam, se oglasim še kaj, ko bo več časa, pa, pa.
Poročilo iz pregedov jutri in v sredo sledi, upam, da dobro, oz., da izvemo za spol.
Uživajte na snegu in zimskuh radostih, naša dva uživata, pa še advent je, tako fino paše skupaj, kr pravljično je vse skupaj.

TJAŠA 11.8.1998 3050gr,52cm
MARKO LUKAS 6.9.2009, 3830gr, 51cm
MAJA LUCIJA 9.2.2011, 3800gr, 52cm

(odgovor članu kkb81)
Neposredna povezava do sporočila: 2013
29.11.2010 12:59:20   
Tigrica86
Tretjedete, mene pa zanima, kakšni modrčki so to, o katerih govoriš? Maš mogoče kak link, pa kje se lahko kupijo?user posted image

(odgovor članu hel32)
Neposredna povezava do sporočila: 2014
29.11.2010 13:18:07   
meta21
pol kar se tice porodnisnice ne rabim, kaksne halje (kopalni plasc al kar kol ze)? k men je to tok odvec, sam sm od parih slisala, da se kar priporoca. jst bi bla najbolj za, svojo pizamouser posted image pol morm kupt samo modercek za dojenje, da nebom mojga posiljala okrog. kako pa vem kaksno velikost kupt? user posted image zaenkrat shajam s svojimi modrcki, res da so zlo zlo polni ampak kr gre. tko da nimam obcutka, kok vecje bojo joske poluser posted image

a je res kej na tem, da kakrsen ma otrocek urnik ze zdej v trebuscku, da g abo mev tut potem? ker ce bo pri nas tko, bomo zgleda lahko prespal dober kos nociuser posted image sam zdej se neupam pomislt na to...bom rajs presenecena v pozitivnouser posted image

ja men tut niso vsec pomanjsevalnice, pa nej gre za imena al pa ostale besede. najbolj sem jezna, k mava ksno idejo za ime...npr. neza...in pol vsak rece...ja nezka je pa res lepo ime...se mi zdi tok trapast...sej nism rekla da bo nezka...ampak neza. pol me vecina imen kr mine.
trsica ja cist razumem, sm jst tut bolj naravosloven tip, pa mi grejo sklanjatve tut mocno na zivce user posted image zdej se bom pa se pocas zacela z dvojino ubadat, zarad user posted image user posted image . ceprov morm priznat, da pr dvojini pa tut jst nism tok natancna kokr pr sklonihuser posted image

Meni je blo v porodnišnici po porodu tolk vroče, da nisem niti enkrat oblekla tega plašča pa so mi ga tam dali. Njihove spalne srajce niso ravno višek mode ampak glede na to, da so pripravne za dojit in da se na začetku kar naprej tuširaš pa še tista hudičeva čišča ti mimgrede kje mim vložka uide, ti jaz priporočam njihove žaklje in ne svoje pižame. Kar naj oni perejo, boš mela pol doma še čist zadost delauser posted image

Lovro na srečo ni nikoli imel takega urnika kot prej v trebuhu, ker je kmalu začel spat celo noč. V nosečnosti je brcal celo noč. Tebi vsekakor želim, da ga obdržita.user posted image

Težko boš našla ime, ki nima pomanjševalnice, tako da je boljše, da preslišiš. To ljudje delajo nezavedno. Joj, ko sem jaz prvič slišala Lovrekuser posted image  in v Prlekiji izgovarjajo še celo ozki o in v namesto uuser posted image . Zdaj se nam očitno obeta Binekuser posted image . Mah, jih bosta že sama popravljala, ko bosta večja. Če meni kdo reče Metka, je to ponavadi zadnjičuser posted image . Glede sklonov (in sklanjatev) smo se pa pri naši hiši tudi morali začet posebej trudit, da rečemo Lovru in Lovra namesto Lovrotu in Lovrota.

(odgovor članu lil_)
Neposredna povezava do sporočila: 2015
29.11.2010 13:24:35   
meta21
IZVIRNO SPOROČILO: kkb81

Pozdravljene souser posted image , še ena februarka se vam  oglaša. PDP so nam določili 28.02. (po zm bi moral biti 12.2), bomo vidli kdaj se bo pa štručka zares odločila pokukat na svet. To je moja tretja nosečnost, prva nosečnost se je žal končala v 5.mesecu, pri drugi smo naročili enega navihanega fantina in ga tudi dobili - ima 2 leti, sedaj pa navijamo za eno mirno ribico, pa pravijo G, da bo verjetno punčka, ampak da bo ribica in mirna pa težko reče ;)
Smo iz okolice Lj, moj nick pa že pove, da imam 29 let. Naslednji pregled pa imam danes. Komaj čakam, da vidim malo bibo.

Tako sva midva s tatijem pikija, mali S pa buba. user posted image

Zaenkrat toliko od mene

Pozdravljena!user posted image

(odgovor članu kkb81)
Neposredna povezava do sporočila: 2016
29.11.2010 13:26:05   
maurica
Hvala punce za vaše besede user posted image . Mah, pride tak dan. Danes je že boljše (me "samo" še hrbet boli), včeraj pa sem mislila, da me bo konec. Sej, danes se sliši trapasto ampak mi je bilo res hudo user posted image . Ene ste bile bolj boge na začetku nosečnosti (slabosti), druge bomo pa bolj na koncu user posted image .

Lil_; malo pozno - vse najboljše!!! user posted image

hel32; super, da je boljše s tvojim možem!

kkb81; pozdravljena user posted image

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 2017
29.11.2010 13:53:13   
sara1986
kkb81, dobrodošla in čestitke za user posted image  user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu maurica)
Neposredna povezava do sporočila: 2018
29.11.2010 14:04:41   
HoneybeeMaja
Še malo mene...

Pri nas nič kaj dobrih novic,po novem si moram zaradi nosečniške sladkorne vbrizgavati inzulin user posted image ,dieta žal ni bila dovolj in tako se zdaj 6x na dan vbodem za kontrolo krvnega sladkorja,2x na dan pa si še vbrizgam inzulin,ne privoščim nikomur,ni hujšega od zbadanja,ampak vse zato da bosta otročka ok.
FoxyLady berem,da si na podobnem kot jaz,pazi nase,veliko sreče user posted image user posted image .

Ta vikend so me presenetili tudi krči v trebuhu in tiščanje navdol,zato sem jutri že naročena v CTG ambulanti,meni se zdi blazno hitro user posted image ,upam,da bo vse vredu,me pa vsak dan bolj skrbi.

Berem vaše debate o imenih... user posted image trsica od vseh predlogov do zdaj je tudi meni Bine najbolj všeč user posted image . Midva se še nisva uskaldila glede imen,jaz iskreno povedano čakam,da moj user posted image popusti. user posted image Sicer imamo pa kot kaže vse alergijo na pomanjševalnice,nama je naprimer za punčko všeč Ema,ampak ne bo Ema,samo iz razloga,ker bom popenila vsakič,ko ji bo kdo rekel Emica user posted image . Sicer so bili pa prijatelji in znanci pretreseni,ko sva povedala o katerih imenih razmišljava,ker se kot kaže pri dvojčkih pričakuje,da sta imeni usklajeni (naprimer Taj in Taja). user posted image Ne vem,meni se to zdi nepomembno,nepotrebno,skoraj malo neumno,če sem čisto iskrena.

Sometimes when you hope for a miracle,you get two...

(odgovor članu maurica)
Neposredna povezava do sporočila: 2019
29.11.2010 14:46:07   
trsica
Maurica, tudi jaz ful težko spim zadnje čase zaradi križa. Včasih bi kar malo zajokala. user posted image (aha, prvicmami bi tudi mal jokala) user posted image

Hormoni kot taki me sicer ne dajejo. Sem zelo mirna v primerjavi s prejšnjo nosečnostjo. user posted image

Za v porodnišnico sem tudi jaz pogrešala šlafrok. Bi ga tokrat želela imeti, če bo sreča. user posted image

Moj mož je tudi deloholik. Kovačeva kobila je pa običajno bosa, itak. user posted image

Nadimki: Mož je trenutno "copatek" user posted image , ker mora opravljat tudi nekatera "moja" dela. Tamalega pa jaz kličem od mišek, pišek do micka. user posted image Ampak to ga smeva samo jaz in mož (no in snaha ga bo lahko poljubno klicala). user posted image Ne maram pa popačenj imena. Joj, še ena na ime Blaž- Blaško, Baško. user posted image user posted image user posted image Aaaaaaaaaa.

kkb81, pozdravljena user posted image

Joj, Honeybee, ti tudi z inzulinom. user posted image Brrr, jaz se še vedno nisem navadila na injekcije (ne mislim inzulinskih, ker nimam cukra, ampak teh navadnih odvzemov krvi pri rednih pregledih).

Sicer so bili pa prijatelji in znanci pretreseni,ko sva povedala o katerih imenih razmišljava,ker se kot kaže pri dvojčkih pričakuje,da sta imeni usklajeni (naprimer Taj in Taja). user posted image Ne vem,meni se to zdi nepomembno,nepotrebno,skoraj malo neumno,če sem čisto iskrena.

Aaaaa, še ena pametna iz strani nekaterih. user posted image user posted image user posted image Ali pa kaj paše k temu imenu. A ni vsak otrok svoja osebnost? user posted image Tast je npr. navijal na Valentino in Valentina. Ajme.

< Sporočilo je popravil trsica -- 29.11.2010 14:52:23 >

(odgovor članu HoneybeeMaja)
Neposredna povezava do sporočila: 2020
29.11.2010 14:51:05   
d´ori

kkb81 dobrodošla med februarkami user posted image user posted image user posted image

Ja težavice bodo zgleda od zdaj naprej vsak dan na meniju. Je pa res, da ni nujno, da bo tako vsak dan. Jaz kak dan čisto z lahkoto kaj naredim in skoraj normalno spim, kak dan pa je obupno. Na splošno pa se ene 3x na noč zbudim in zelo teško zaspim a ker nimam kakih nujnih obveznosti lahko poležavam kolikor me je volja. Tako se skoraj noben dan ne skopljem iz postelje pred 10.

Za v Postojnsko porodnišnico so nam v MŠ dali seznam kaj potrebujemo in sicer:

Za sprejem potrebujemo:
- materinsko knjižico
- kartico zdravstvenega zavarovanja
- napotnico
- poročni list (še vedno priporočajo čeprav ni nujno) ali izjavo o priznanju očetovstva
- originalni izvid krvne skupine (NUJNO mora biti originalen, ker drugače ti ne dajo transfuzije, če bi bilo to potrebno - če tega nimate si ga preskrbite)
- zdravila, ki jih jemljete (če seveda jih)

s seboj moramo prinesti še:
- copate
- potrebščine za osebno higijeno
- rezervne higijenske vložke in mrežaste hlačke (oni priporočajo vložke VIR 80, ker so samo bombažni in nimajo kake plastike - v porodnišnici dobiš le en paketek a to je premalo)
- kratke nogavičke (da nas ne bo zeblo v noge)

za odpust novorojenčka potrebujemo:
- kompletek primeren letnemu času
- dve majčki ali bodi
- hlačke ali žabice
- kapo
- odejo
- v avtu pa je obvezna lupinica

Neposredna povezava do sporočila: 2021
29.11.2010 14:56:38   
d´ori

Se raje oddala sporočilo predem mi ga zablokira user posted image

Lahko seveda imate svojo haljo in spalno srajco ali pižamo a le takrat ko boste na oddelku. V porodni pa moraš imeti nujno njihovo, ker se lahko zgodi, da jo ob morebitnih komplikacijeh pri porodu prerežejo, raztrgajo ali kako drugače uničijo.

Pri osebnih pripomočkih je seveda fajn imeti sabo mobilec, polnilec in fotoaparat. Pa seveda modrček za dojenje, če ga boste tam uporabljale. Mogoče še kaj za namazati bradavičke in pa ena kolegica mi je priporočila bivacin v spreju za pošpricati rano od šivanja. Sicer dohtarji tega ne smejo priporočati a ona je rekla, da je imela čez dva dni že popolnoma suho rano in da nebi šla nikoli brez tega roditi.

Obleko za domov je pa najbolje ne nositi sabo ampak naj vam jo mož prinese v porodnišnico ko pride po vas. Baje, da je v omaricah v P tako malo prostora, da je treba sabo imeti le najnujnejše stvari.

(odgovor članu d´ori)
Neposredna povezava do sporočila: 2022
29.11.2010 15:03:11   
meta21
IZVIRNO SPOROČILO: d´ori

kolegica mi je priporočila bivacin v spreju za pošpricati rano od šivanja. Sicer dohtarji tega ne smejo priporočati a ona je rekla, da je imela čez dva dni že popolnoma suho rano in da nebi šla nikoli brez tega roditi.

Kje je pa dobila bivacin?

(odgovor članu d´ori)
Neposredna povezava do sporočila: 2023
29.11.2010 15:16:29   
Teyla
_lil user posted image si me prav nasmejala s tole tvojo babico. Je čisto ista kot moja mami. Včeraj sva bila na obisku, meni je bilo ful vroče, dam jakno in jopico dol in ona vidi moj gol vrat "ja, a ne nosiš šala", "se boš prehladila" , "a te nič ne zebe". Pa sem ji 4x povedala, da mi je vroče, ona pa kar naprej, naj se oblečem (v stanovanju).

Prej sem pozabila vipercat odpisat, da si me verjetno zamenjala z eno. user posted image Moj ne dela predolgo oz preveč (edino, če sem se pritožila nad kako stvarco v določenem trenutku).user posted image Verjamem, da ti ni fajn, pa žal nimam nasveta kot da mu poveš kako se počutiš. user posted image

prvičmami upam, da te modrostni neha bolet. Sem tudi jaz razmislila o tem, da bi jih dala ven, ampak se mi nekako ne zdi primeren čas- ne vem kako injekcije in protibolečinske tablete vplivajo na otročka. Pa verjetno jih tudi po rojstvu še ne bom mogla dati ven-zaradi dojenja. če ti uspe zobar vse porihtat, super. Pa čim manj bolečin ti želim. user posted image Hvala za nasvet, bom uporabila kakšen grd pogled, jih imam dosti na zalogi.

kkb81 dobrodošla med februarkami. me veseli, da nas je vsak dan več. čestitke za  

Urniki: punce, nikar me strašit s temi "aktivnostmi" naših nerojenih otročkov. moj Je živ tudi ob 23h, pa tudi ob 6h me zbrca, če grem takrat na wc. Že vidim, da ne bo nič spanca. user posted image

HoneybeeMaja škoda za inzulin.user posted image   Samo, da bo z otročki vse ok. user posted image user posted image Dobra stran je, da do konca nosečnosti nimaš več dolgo.
pa strinjam se glede imen za dvojčke. Ne razumem, zakaj bi mogla imet usklajena imena. Daj jima imena, ki sta vama všeč, in se ne sekiraj za ostale. Iz istega razloga midva sploh ne bova povedala za izbrana imena družini in prijateljem, ravno iz tega razloga, ker potem same očitke slišiš. Tukaj sem jih pa že izdala. Ve me ne "obsojate", pa tudi, če bi rekle, da vam ime ni všeč, se ne bi sekirala. user posted image

Moj oče, ki bo prvič dedek je včeraj spet (že petič) vprašal, če bo dobil vnučka ali vnukinjo. Jaz ne vem, al je senilen al kaj ampak mu vsakič znova povem, da ne vemo, ker se pač ne vidi. Naslednjič me bo isto vprašal. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2024
29.11.2010 15:19:22   
d´ori

Moj možek na srečo ni deloholik sicer pa čez zimo itak nima kakega pametnega dela. Zato pa dela takrat, ko zapade sneg za tri. Včeraj je šel na primer ob 15.30 plužit, ob 9.00 danes je prišel sprehodit psa, da ga meni ni treba in je šel takoj nazaj. No zdaj se pa ne ve kdaj se vrne. Za enkrat ga še ni domov. Torej bo delal več kot 24 ur user posted image Res mi ni jasno kako mu to znese a ko je treba ja peč treba. Me pa zjezi le to, da berem na fb-ju raznorazne pritožbe, da v Postojni niso spluženi pločniki user posted image Če ni zadosti, da nekdo pluži ene in iste pločnike 24 ur potem pa res ne vem....

Zdaj bom pa nehala nakladat. Prej me ni tle gor 14 dni potem pa ne znam nehat user posted image

(odgovor članu d´ori)
Neposredna povezava do sporočila: 2025
Stran:   <<   < Prejšnja stran  79 80 [81] 82 83   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  79 80 [81] 82 83   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!
Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?