|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  81 82 [83] 84 85   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarke 2011 II.del
30.11.2010 8:53:25   
Mišyka
DOBRO JUTRO PUNCE!

IZVIRNO SPOROČILO: lil_

pol kar se tice porodnisnice ne rabim, kaksne halje (kopalni plasc al kar kol ze)? k men je to tok odvec, sam sm od parih slisala, da se kar priporoca. jst bi bla najbolj za, svojo pizamouser posted image pol morm kupt samo modercek za dojenje, da nebom mojga posiljala okrog. kako pa vem kaksno velikost kupt? user posted image zaenkrat shajam s svojimi modrcki, res da so zlo zlo polni ampak kr gre. tko da nimam obcutka, kok vecje bojo joske poluser posted image

ja men tut niso vsec pomanjsevalnice, pa nej gre za imena al pa ostale besede. najbolj sem jezna, k mava ksno idejo za ime...npr. neza...in pol vsak rece...ja nezka je pa res lepo ime...se mi zdi tok trapast...sej nism rekla da bo nezka...ampak neza. pol me vecina imen kr mine.

misyka mogoce pa je vrat kej povezan z nosecnostjo, ker sm jst tut ta vikend ugotovila da me boli...sm razmisljala, ce je zarad visokega povstra in da sem ga najbrz mal zalezala.

Jst sem v LJ P dobila njihove halje - en dan po porodu se je kr vlivalo iz mene ko sem vstala, tko da nebi ravno svoje pižame reskirala. Rodila sem novembra in mi je blo vroče ves čas samo v halji (so res iz takega debelega bombaža - sicer ne preveč udobne), tko da tistega kopalnega plašča nisem rabila za nič drugega kot za nardit en krog za pod rit za jest, ker drugač nisem mogla sedet zaradi šivov. Res pa je, da se dlje od sobe oz. hodnika pred sobo nisem premaknila, ker pač maš malega ves čas zraven.
Vložkov smo mele na wc-ju vedno zadosti, tko da sem vse svoje nesla s sabo domov. Tko da praktično ne rabiš drugega kot malenkosti za osebno higieno.

Jst nimam visokega povštra, lih prov mi je. Pa itak na njem ležim že 3 leta - ne vem zakaj bi me zarad tega bolel vrat. Dons zjutrej spet, čez dan je pa potem mal boljše, ko ga ves čas migam - vrat mislim.

IZVIRNO SPOROČILO: prvičmami

Da še js mal pojamram, zadnje dneve se mi tk postavi da komi diham, ne morem ne sedet, ne stat, ne ležat bi se najraj kr zjokala, pa ko pomislim da bo verjetno sam še slabš
Poleg tega me je začel pa še modrostni zob bolet v petek in sem se odločla da grem danes obiskat zobarja, sam sem se pa zbudila čist bolana- nos zabit, grlo boli.... zob še najmanj tk da nisem šla, se morem najprej pozdravit.

Upam, da modrostni zob neha bolet.

IZVIRNO SPOROČILO: d´ori

Ja težavice bodo zgleda od zdaj naprej vsak dan na meniju. Je pa res, da ni nujno, da bo tako vsak dan. Jaz kak dan čisto z lahkoto kaj naredim in skoraj normalno spim, kak dan pa je obupno. Na splošno pa se ene 3x na noč zbudim in zelo teško zaspim a ker nimam kakih nujnih obveznosti lahko poležavam kolikor me je volja. Tako se skoraj noben dan ne skopljem iz postelje pred 10.

Za v Postojnsko porodnišnico so nam v MŠ dali seznam kaj potrebujemo in sicer:

Za sprejem potrebujemo:
- - originalni izvid krvne skupine (NUJNO mora biti originalen, ker drugače ti ne dajo transfuzije, če bi bilo to potrebno - če tega nimate si ga preskrbite)
- zdravila, ki jih jemljete (če seveda jih)

Tud jst sem kakšen dan čist super, drug dan pa čist povožena.

Prvič slišim, da je treba imeti s sabo originalni izvid krvne skupine, pa sem rodila v LJ. Kolikor vem je bilo samo v materinski napisano.

IZVIRNO SPOROČILO: Tretjedete

Tigrica86, modrčki so iz spletne trgovine www.da-da.si (zadnje čase laufa tudi reklama na RR; čisto zgoraj). Res čudoviti, mehki... Imam pa tudi njihov sling, sem ga naročila zdaj ko jih imajo na akciji -20%, pa tudi baby vac sem vzela, ki je itak najboljši za čiščenje noseka, ko pride kakšen prehlad. Z vsem zelo zadovoljna, tudi dostava zelo hitra...

Meni so ful lepi drugač teli modrčki, moti me samo sestava - nič bombaža! In se bojim, da bom ful švicala v njih potem ko bom dojila. Ker takrat je blo meni nenormalno vroče ves čas.

Baby vac je super zadeva do takrat, ko se otrok še ne zna sam useknit. Mi recimo nismo meli nikol problemov z ušesi, res malokrat vročino in podobno. Je pa res, da vedno otrok pač ne pusti da mu pucaš nos. Ampak pomaga pa sigurno.
Pa to se nabere na samem nastavku, ne gre v sesalec in ti potem ta nastavek oz. cevko spereš pod vročo vodo in gre vse ven.

IAN 7.11.2007
NEŽA 27.2.2011

(odgovor članu FoxyLady)
Neposredna povezava do sporočila: 2051
30.11.2010 9:55:44   
lil_
hvala vsem za nasvete, kaj rabim za v porodnisnico, sej za vecino stvari se mi je kr zdel, sam najbolj me je motila tista halja, ki mi gre res na zivce. tko da najbrz nebom edina brez. kar se pa pizam tice mate pa prov, nej oni tm perejo za nami, mi bomo mele ze doma dovolj dela user posted image
a bradavic se pa nesme z bepantenom mazat?

jst bi se tut lahko prjavla v klubu, ker je fant deloholikuser posted image , tko da razumem tiste, ki ste rekle, da za delo je vedno cas, za pijaco je pa preutrujen. pol pa se ce je v nedeljo doma, me skos poslusa da samo lezi in pocivauser posted image pa sej verjamem, da mora saj v nedeljo pocit, ce je ze cev tedn bol mal spav, sam jst bi pa saj tisto nedeljo prezivela z njim in ne pred tv-jemuser posted image ampak se dobro, da je tako priden, sem le studentka brez dohodkov in ne morem rect, da nama cesa manjka. pa se k je tok priden, se vsega loti sam. tko da je tut doma vse sam naredu. res da ne takrat k bi jst rada, ker doma stvari pocakajo, ampak je pa. tko da danes se v kuhinji prestavljajo cevi za vodo in polagajo ploscice. potem pa se tla-laminat, barvanje in sestava kuhinjeuser posted image potem pa pocas upam, da se bodo dela koncala. greva kar iz enga gradbisca na drugegauser posted image komi cakam, da bo vse narejeno, pa da se generalno vse pospravi.

baby vac so tut nm priporocil, pa se men tut kr mal grozn zdi. sam ce pa res tok pomaga, pol pa ga znam kupit. ker sm mela sama kot otrok vedno zarad smrkovega nosa kasnej se vneta usesa. kako pa ocistite usesa?

ninchi mogoce si pa susilni stroj nastimala na predolgo susenje. ker ce jaz cunje posusim prevec, so tudi vse zmeckane. lahko pa nastimas na program za likanje in bodo se rahlo vlazne in ne bodo zmeckane. jih takoj poberes iz stroja, zlozis, mal pustis (tako kot polikane cunje) da se ohladijo in bodo super.
meta men so se plenice v susilcu tut zmeckale, sam so mi zdej se bolj vsec, zgledajo se bolj vpojne in mehke user posted image

pilotgirl waaaaa kasne lepe slikice, k bi blo tut pr ns toook snega user posted image

no da pa se jst mal zakompliciram z imeni, sploh za user posted image user posted image . jst pa bi rada da bi bli imeni saj mal skladni. ne valentin in valentina. ampak ce je eno na 4 crke, da je potem drugo tut. al pa da se oba zacneta na isto crko. da sta enako "moderni". moj user posted image je pol tut kompliciral s tem, da ce ima eno ime strehico, bi ga moglo imet tut drugo. sam jst se vedno vztrajam pri imenu brez strehice. jo bosta imela tako in tako ze v priimkuuser posted image
najbolj nesrecna pa sem, ker moj za vsako ime najde asociacijo, na kaksnega sosolca, ucitelja,... kako pol sploh lahko kej izbereva user posted image

(odgovor članu d´ori)
Neposredna povezava do sporočila: 2052
30.11.2010 10:07:10   
Tisia
ojlauser posted image
imamo pravo zimsko idilo,včeraj smo z najmlajšo naredile snežaka sem se kar pošteno zmatralauser posted image  
že tako me pa že dva dni boli trebuh kot da imam menstrualne krče in to samo zvečer traja pa ene 3-4 ureuser posted image
kje je še februaruser posted image ,. moj user posted image  pravi.. ah saj bo kmalu....pa kaj še,se mi vleče še bolj ko me boli ...da ne govorim o spanju ....ampak vidim da nisem edina in me to tolaži..
sem pa vesela ker to dete tako veselo brca da komaj čakam da pride ven da ga stisnemuser posted image
no user posted image vidm da pridno čvekate o pripravah na porod in o stvareh za v porodnišnico,sama sem bila zadovoljna z danimi stvarmi tam tako da sem vzela samo nogavice ,copate in os.higieno s seboj...vložke sem dobila tam in mrežaste gate,sp.srajce pa itak 2x na dan preoblečeš tako da so njihove zakon in za dojenje sem jaz imela kar pelenico na prsih, ker mi je mleko tako teklo da mi blazinice ne bi kaj dosti pomagale
kkb81 dobrodošla user posted image
ninchi9 sušilni stroj je zakon jaz ne vem kako bi preživela bez njega ,se pa moraš navadit na njega..jaz dam pisano na dvjno sušenje da mi ni toliko zmečkano in presušeno oz.zmanjšaš temp, odvisno kakšen sušilc imaš
pilotgirl super za 9-kouser posted image  si pridna
tršica spomnila sem se imena Bor ali Boris če ti kaj pomaga
za sprejem v porod. morate imeti original potrdilo iz laboratorija za kri ,no vsaj pri nas je tako HB ker meni je zdr ob pregledu pri porodu narobe zapisal kr.skupino in mi je sestra hotela dati inekcijo pa sem jo vprašala zakaj a imajo kaj novega da se je spremenilo od kar sem prvič rodila,pa mi je rekla da mora dati inekcijo ker je otrkok pozitiven,pa sem jo čudno gledala..saj imam tudi jaz poz...ne pravi vi imate zapisano 0- ...da se tiuser posted image  ...nisem hotela dati dokler ni pogledala v potrdilo da imam 0+
..je pa sem potem rekla.. jaaa očitno se je dohtar zmotu...sreča da sem bila zmatrana od proda drugač biuser posted image ..kaj če bi ptrebovala transfuzijo bi me kar fental z napačno kr.skupinouser posted image
modrčki iz muller-ja uporabljam za spanje drugač mam še te s kostjoin čisto malo podložene toliko da me ne zebe, ker imam tako težke zize da mi navadne ne pomagajo kaj dostiuser posted image
pumpica za nos oz. imate sedaj že druge reči user posted image  se vidi da je minilo kar nekaj časa od 2 porodauser posted image  no te stvari so zakon za čistit noska ker otrok res ne more dihat če ima zapacan in je prehlajen, samo da so kakšne nežne variante ker agresivnih ne marajo ...videla sem pri kolegici da uporablja na šlaufek ki ga ona vleče vakumsko ven i ne sesalec in se mali še smeje zraven..očitno mu pašeuser posted image

(odgovor članu Mišyka)
Neposredna povezava do sporočila: 2053
30.11.2010 10:13:43   
Tisia
imena midva sva že od začetka zadovoljna z anabelo in sergejem...samo čakamo kaj bo pokukalo venuser posted image  oz. če se bo kaj pokazalo na ultrazvoku...

(odgovor članu Tisia)
Neposredna povezava do sporočila: 2054
30.11.2010 10:20:49   
lil_
sej ne da sm tecna, sam sm pac opazila user posted image mislm da trsici imeni bor in boris ne pomagata, ker noce met v imenu R-ja. ja res sem s epoglobila v tiste trsicine zahteve...in vidla da si je zadala tezko nalogo user posted image

ja jst se bom v porodnisnici tut zadovoljila z njihovimi stvarmi, no vlozke bom vseen vzela, domov jih se vedno lahko nesem.

lepa imena imata zbrana, ceprov za moj okus malo predolga. a mate vsi daljsa imena? ce sklepam po tebi da si biljana...user posted image

(odgovor članu Tisia)
Neposredna povezava do sporočila: 2055
30.11.2010 10:29:28   
Tisia
ne prve dve pupe so sara in tanja,ravno zato da nimajo pomanjševalnic..pa verjemita da se vedno nekdo najde ki vaše ime preoblikuje pa ni važno kako kratko je..odločite se predvsem kako je vam všeč ker ne boste našle popolnega imena zato sem tudi jaz sedaj izbrala malo daljše ...ker prve so klicali sarika...sarči, tanjči.. tanjuška user posted image  kr neki ampak se ne obremenjujem in potem nehajo sem pa rekla da če bo anabela ne bo! ana!!! to pa ne pustimuser posted image  za sergeja pa že sedaj zmišljujejo da ga bodo zezali
seri-gej ..kr neki pa sam pravim da se spuščajo na raven otroka z takim razmišlanjemuser posted image

(odgovor članu lil_)
Neposredna povezava do sporočila: 2056
30.11.2010 10:30:20   
Teyla
Dobro jutro punce user posted image

Pilotgirl  čestitke za narejen izpit user posted image . Snega imate pa polno, to bo kepanja. user posted image Tu je včeraj dež padal, tako da počasi kopni. Ampak bo danes zvečer baje nova pošiljka. user posted image

Hvala za pojasnitev za aspirator za nosek. A da pa z usti narediš vakuum pa ni dovolj močno? Meni se tudi sesalec zdi malce krut. user posted image Bom probala narest tako, kot so nam svetovali v šoli za starše, če pa ne bo šlo, se bom pa v skrajni sili poslužila tudi sesalca. Sicer pa ne pričakujem, da bo moj otrok konstantno bolan, tako da upam, da tega sploh ne bom rabila.

Naslednji pregled: srčno upam, da bom tudi jaz videla svojega otročka oz da bo pregled z UZ. Spol me niti ne zanima več, me pa zanimajo mere in če raste po "standardih". user posted image

Mišyka meni je tudi moja G oz sestra rekla, da mora biti obvezno original od krvne skupine v mat.knjižici. So ga itak že oni zataknili za tisto folijo, tako da ga ne izgubim. Sem pa ziher, da ti ne bodo odrekli transfuzije, če jo boš rabila, kvečjemu malenkost kasneje jo dobiš. Ker mislim, da če ni originala, se ne zanašajo na kakršenkoli zapis, ali tvoje besede, ker lahko pride do napake, ampak zadevo preverijo še enkrat. Če se mudi, pa dobiš 0-. Tako sem jaz slišala. user posted image

_lil ja, te asociacije na sošolce, sorodnike oz kogarkoli, ki je bil "smotan" so prisotne povsod. Jih imam tud jaz polno. user posted image

modrčki sploh nisem prebrala, da tale modrček iz da-da ni iz bombaža. To tudi mene moti. Kaj pa tisti iz mullerja, iz česa so?

(odgovor članu Tisia)
Neposredna povezava do sporočila: 2057
30.11.2010 10:47:15   
Mišyka
IZVIRNO SPOROČILO: lil_

a bradavic se pa nesme z bepantenom mazat?

kako pa ocistite usesa?

Seveda se lahko - če nimaš res problemov je to načeloma dovolj. Lanolin pa še bolj pomaga.

Ušesa - s palčko za otroška ušesa (je mal bolj zadebeljena)

Copati za v porodnišnico - kolikor vem imaš tudi to tam če se prov spomnim. Sam jst se boljš počutim v svojih.

IZVIRNO SPOROČILO: ninchi9

Zdravo punce

Jaz pa sem sprobala nov pralno-sušilni stroj in sem taaaak razočarana..user posted image user posted image Cote so zaradi sušenja v stroju tak zmučkane, da brezveze, pa še skrčle so se. Tak da otroških stvari razen posteljnine in plenic ne bom sušila. Pa tak drag je bil ta hudičev stroj user posted image user posted image

Men pa sušilni stroj nikol ne zmečka cunj, je pa res da ponavadi niso 100% suhe - razen brisače in ostalo kar perem na 60. Pa dam na program, ki naj bi posušil do konca. Mogoče pa moj ni zadost dober, ampak mi je lih prov. Če pa ni dovolj, pa prklopim še za ene 10, 20 min. Sam ropota kišta - to mi gre najbolj na živce.

IZVIRNO SPOROČILO: Teyla

Mišyka meni je tudi moja G oz sestra rekla, da mora biti obvezno original od krvne skupine v mat.knjižici. So ga itak že oni zataknili za tisto folijo, tako da ga ne izgubim. Sem pa ziher, da ti ne bodo odrekli transfuzije, če jo boš rabila, kvečjemu malenkost kasneje jo dobiš. Ker mislim, da če ni originala, se ne zanašajo na kakršenkoli zapis, ali tvoje besede, ker lahko pride do napake, ampak zadevo preverijo še enkrat. Če se mudi, pa dobiš 0-. Tako sem jaz slišala. user posted image

modrčki sploh nisem prebrala, da tale modrček iz da-da ni iz bombaža. To tudi mene moti. Kaj pa tisti iz mullerja, iz česa so?

Bom doma preverila kaj mam v materinski še zraven od papirjev. Prvič vem da o tem nisem vedla nič.

Muller ma 100% bombaž, vizuelno pa ni ravno višek mode no. Jst se pač spomnim, da sem si kupila enga lepega in dragega, ampak sem potem proti poletju takoj zašvicala in sem ga lohk ves čas samo prala - takrat ko mleko ni več kr iztekalo ven.

IAN 7.11.2007
NEŽA 27.2.2011

(odgovor članu lil_)
Neposredna povezava do sporočila: 2058
30.11.2010 10:52:21   
Tisia
[link=http://album.ringaraja.net/index.php?page=image&ID=155430#imageShow][/link] NA SNEGU user posted image

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 2059
30.11.2010 11:00:55   
Tisia
za modrček kupljen v mullerju pa lahko pogledate v moj album ker ga imam ravno oblečenega na novi slikici ki sem jo včeraj slikalauser posted image  ni nevem kaj ta pogledat je pa fajn za spanje ..za dojenje bomo pa še videliuser posted image  ko sprobamo

(odgovor članu Tisia)
Neposredna povezava do sporočila: 2060
30.11.2010 11:06:08   
Anonimen
Hvala za okusen zajtrk!

d´ori glede bivacina ti pa jaz iz prve roke povem. Dobiš samo na recept, neglede a je to sprej ali kremca. Sicer se ga zdravniki ne poslužujejo, razen če je res mus. Se pravi, ko se rana zagnoji (zainfecira). Zato, ker če pač morajo rano čistiti naprej operativno ali pa kak poseg, je nevarnost, da z raskuzili, ki jih oni uporabljako lahko zreagira in pride do opekline. Pa tudi bivacin ni ravno zdravo za človekovo telo kaj šele za bebico. Moja mama ga je dobila, ker je bila baje pri meni fulll raztrgana in se ji je zadeva gnojila. Vendar to tako nenormalno peče, da vidiš vse svete in če po 2 dneh rana ne gre nazaj moraš potem naprej k zdravniku, ker to so zelo močni antibiotiki. Verjetno se spomnite še iz otroštva, ko so nam mame pa zdravniki tako radi sprejali podrapana in potolčena kolena peklo je pa kot sto user posted image , gor se je pa belo poznalo.
Meni so sicer to pri šivanju uporabljali, vendar ker pač ni šlo drugače. Dobesedno mi je zdravnik reku, preškudljivi antibiotiki, samo kaj čmo drugega nimamo. Nikakor pa to ni za odprte rane!!!!! Skratka vedt moraš kdaj ja kdaj ne in če je vredno reskirat.

Obstaja pa bivacin tuba za oči in sprej.... Pravo ime je Bivacyn, dobi se samo na recept.
http://www.lek.si/si/zdravila/na-recept/znamka/125/

(odgovor članu Tisia)
  Neposredna povezava do sporočila: 2061
30.11.2010 11:07:52   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: biljana l
za modrček kupljen v mullerju pa lahko pogledate v moj album ker ga imam ravno oblečenega na novi slikici ki sem jo včeraj slikalauser posted image  ni nevem kaj ta pogledat je pa fajn za spanje ..za dojenje bomo pa še videliuser posted image  ko sprobamo

Jaz sem pa razočarana nad njim. Sem ga pla menjat. 2x sem ga oblekla, pa se je blago sparalo user posted image Mami je rekla, da so slabo sešita sploh uni del ko je vzorček, je rekla, da bi mogli boljše čez entel dat. (pokicna deformacija mame)

(odgovor članu Tisia)
  Neposredna povezava do sporočila: 2062
30.11.2010 11:10:02   
Anonimen
Vidim, da se pripravljate za porodnišnico. Kaj ni malo kmalu že pripravljat potovalke za v porodnišnico. Ali bi žemoglauser posted image

Ja jaz sem tudi brala za copate, tako da bom croksice vzela, pa še bolše se bom počutila. Mela bom tudi seboj svoje spalne srajčke 3, potem bom pa videla, bodo dovolile ali ne.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2063
30.11.2010 11:20:14   
Mišyka
IZVIRNO SPOROČILO: PilotGirl7

Jaz sem pa razočarana nad njim. Sem ga pla menjat.

Jst sem ga mela po prvem porodu za dojenje in je bil nošen in pran vsaj pol leta non stop če ne še več, pa zdej že par mesecev tko, za ponoči, pa je še vedno skor tak kot je bil ko sem ga kupila. Škoda, da si mela tako izkušnjo.

Majo pa samo bele ane? - 3 leta nazaj so bli samo beli

IAN 7.11.2007
NEŽA 27.2.2011

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2064
30.11.2010 11:21:26   
Tisia
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2065
30.11.2010 11:22:37   
prvičmami
Dobro jutro!

Vidim da debata teče o modrčkih in aspiratorju za nos. No modrček si bom js kupla po porodu, o bom vedla kako velikost rabim. Poleg tega je pa pri nas kr nekak dedno da ženske niso mogle dojituser posted image , tk da nimam preveč upanja da bom js lahkuser posted image user posted image user posted image , ampak pustmo se presenetit.
Aspirator za nos bi pa trenutno men prav prišu, ker se nikker ne morem spihatuser posted image , trenutno ga še ne bom kupla - bomo vidli kk bo s prehladi pri user posted image .
Drugač pa js te dni zelo pogrešam savno, sploh zdj ko sem neki zbolela in ne morem dihat. Sem pa našla včeri na netu razveseljiv članek o savni v nosečnosti in sicer Pušenjak piše da savna ne škoduje nosečnici če z njo ne pretirava, ker se notranja T telesa dvigne kvečjemu pol stopinje ker telo T uravnava s potenjem, pa še to za kratek čas (pol ure oz kolikor si v savni) že navadna gripa pa lahk povzroči dvig T za celo stopinjo in to cel teden. Pravi da je savna odsvetovana nosečnicam zaradi krvnega pritiska in omedlevice-tiste ki imajo težave s tem da ne bi omedlela in se poškodovala.... No js sem si kr mal oddahnala in si včeri privoščla 10 min savne domauser posted image , no vseeno pa ne bi s tem pretiravala in se šla savnat za cel dan v toplice.
Glede zoba pa je zdej na srečo popustiluser posted image , čeprav nikol nisem mela nekih problemov z zobmi so se pa med user posted image začeli - sem dala pred dobrim mesecem že en modrostni zob vn, zdj je pa še ta začel hecatuser posted image . Morem povedat da na srečo nisem mela težav, so mi ga zdrli v 1 minuti, res sem mela pol cel dan led preventivno gor, ampak bolelo pa ni nič, niti oteklo.... tk da ni blo treba niti 1 lekadola pojestuser posted image Glede injekcije pa ne prehaja čez posteljico, ampak deluje lokalno, tk da user posted image ne ve za njouser posted image .

(odgovor članu Tisia)
Neposredna povezava do sporočila: 2066
30.11.2010 11:25:13   
Tisia
IZVIRNO SPOROČILO: Mišyka

Jaz sem pa razočarana nad njim. Sem ga pla menjat.

Jst sem ga mela po prvem porodu za dojenje in je bil nošen in pran vsaj pol leta non stop če ne še več, pa zdej že par mesecev tko, za ponoči, pa je še vedno skor tak kot je bil ko sem ga kupila. Škoda, da si mela tako izkušnjo.

ja jaz sem kupila belega in sem zadovoljna z njim,so uredu zašiti,drugače pa sama tudi pri vsaki stvari pogledam prvo šive

(odgovor članu Mišyka)
Neposredna povezava do sporočila: 2067
30.11.2010 11:26:31   
Anonimen

Joj kako sem jaz to pisala. user posted image Ko malo dete sem pisala. Ja samo bele imajo še vedno pa do kofekcijske 90, košarica pa se mi zdi da je do D. Sicer so jih imeli zelo malo kle na Rudniku v Lj. Očitno hitro gredo. Sem hotela kupiti tako kot mi je hayabusa omenila, da majo za športni del vozička palerinco proti dežju, pa je tudi ni več. Hitro pokupijo.

Tako, da bom videla kako se bo ta obnesil, ker sem ga celega pregledala user posted image

< Sporočilo je popravil PilotGirl7 -- 30.11.2010 11:28:07 >

(odgovor članu Mišyka)
  Neposredna povezava do sporočila: 2068
30.11.2010 11:34:04   
Tisia

Joj kako sem jaz to pisala. user posted image Ko malo dete sem pisala. Ja samo bele imajo še vedno pa do kofekcijske 90, košarica pa se mi zdi da je do D. Sicer so jih imeli zelo malo kle na Rudniku v Lj. Očitno hitro gredo. Sem hotela kupiti tako kot mi je hayabusa omenila, da majo za športni del vozička palerinco proti dežju, pa je tudi ni več. Hitro pokupijo.

Tako, da bom videla kako se bo ta obnesil, ker sem ga celega pregledala user posted image

važno da te mi zastopimouser posted image  saj nismo nič na boljšem vsem gre mal na otročje,moj user posted image pravi da me je tako scrkljal da sem kot otrok žeuser posted image  ...pa kaj ...kdaj me bodo crkljali če ne zdajuser posted image  

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2069
30.11.2010 11:39:14   
lil_
biljana seri-gej...pa kdo se to sploh lahko zmisl??? men tut na misu ni prslo, edino potem k bo starejsi, bo lahko serđo. ksne druge asociacije pa jst nism dobila.

jst sm tut za se ksno posiljko snega user posted image

teyla sam tale rast po standardih je zlo tko tko...men nikol nic ne recejo da sta velika al pa majhna...po tabeli, se mi pa zdita debeluscka, sploh ker sta dvauser posted image no sej super da je tako, sam k dejansko sploh nevem kok nej bi pridobila. no do zdej sta super pridna, ceprov so mi rekl, da zdej po injekcijah ksn tedn slabo pridobivata na tezi, ampak jst vrjamem, da bomo vse pridno prinesl notr. so tut rekl, da se bosta za ksn dan umirila, pa sta kr pridno brcala...sta dala mamici vedt, da sta se vedno super user posted image
mene spol tut mal ne gane, tko da se morm vedno kr prpravt, da v naprej povem da ne zelim vedet, k bi bla kr mal razocarana, ce bi se kdo tok proti koncu zagovoru in povedu kaj bomo imeli. naj ostaneta najlepsejsa user posted image user posted image .
ma jst k najdem ime k mi je vsec, sploh pozabm, da je lahko sosedu tko imeuser posted image kaj sele da bi me spomnl na koga druzga...al pa more bit tist res orenk smotan/cudenuser posted image

misyka aha glede na to, da mam bradavice ze v splosnem ful obcutljive, pol bo bepanten premal...pol morm v lekarno po lanolin. ze tko me je strah dojenja, lih zarad bolecin. ja sej se vm zdi da mogoce jokam za brez veze, sam k mam bradavice resnicno obcutljive. se pa nic ne bojim rodit...vem da ne bo lih kot da grem v trgovino, sam verjamem da bom zdrzala! kar pa za dojenje neupam trdituser posted image
ja vem kere palcke, jih mam ze doma, tut vem, da nesmem v usesa, sam ce sodim po sebi in svojih usesih, k se mi ne cistijo same, kaj pol lahko nardim pri malem otroku?

pilotgirl ja men se tut naceloma zdi prehmal, sam glede na to, da imam v trebuscku dva, bi blo fajn, ce bi bla prej pripravljena, zato sm tut zacela s to temo. pa vidm, da je tut tu treba cim manj komplicirat user posted image ma tega za v porodnisnico s ene mislim pripravit, ker so dejansko samo osebne reci in mislim(upam) da jih nebom pozabila. je pa vseen fajn vedt, da morm pa se prej kupt mazilo za bradavice in modercek za dojenje. kar se pa tice stvari za domov...moj bo zame ze prinesu neki za oblect, za user posted image user posted image sm mu pa mogla prpravt stvari pr prvih krcih k sm jih mela, ker je cist zapanicaru. zdej k ma pa kupcek v omari nastiman, se pa nic vec ne sekirauser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2070
30.11.2010 11:49:42   
Tigrica86
Živjo user posted image

Še vedno sem zmedena glede nakupa modrčka. Sm šla včeri pogledat v H&M pa mi niso bli všeč, k majo lok. Js bi mela takega brez... Ta iz Mullerja se pa men zdi tk čudno oblikovan... tk visoko mi pride, da mi pri kakem širšem izrezu na majčkah že kr vn gleda... pa še udobn ni najbolj! Sicer pa ponoči js s tem nimam težav, k itak sm navajena brez spat, tud zdj me še ne moti to, ne vem pa kk bo, pol ko bom dojilauser posted image . Takrat pa verjetno ne bo šlo brez njega ponoči, čez dan pa sploh. Bom pogrešala to, k se najbolš počutim če sm brez (je pa res, da mam bolj "športne" joške user posted image )

Zanima me pa še nekaj... glede na to, da je MŠ pri nas samo dopoldne, jaz pa imam službo vedno dopoldne, ali mi lahko dr. napiše bolniško oz. kako to prakticirate?user posted image dopusta nimam več, da bi lahko tistega dala... grrr user posted image ker bi rada šla v MŠ predno nastopim s porodniško...

< Sporočilo je popravil Tigrica86 -- 30.11.2010 11:51:15 >

(odgovor članu lil_)
Neposredna povezava do sporočila: 2071
30.11.2010 11:49:48   
maurica
nina33; hvala za tolažbo user posted image . Kako je fajn, ker se lahko v nosečnosti na hormone sklicujemo user posted image

foxylady; super, da so ti podaljšali bolniško user posted image . Ja, gre res hitro. Še en mesec pa začnemo s porodniškimi. Ta prve gremo 4.1. user posted image

tudi jaz se pridružujem klubu fantov deloholikov user posted image . ga moram pohvaliti, da mu tudi doma ni nič težko narediti. je pa res, da se, ko pride utrujen domov, najraje najprej malo na kavč vrže, da odmisli vse, ampak mu ne zamerim (čeprav bi se jaz včasih raje kaj pogovarjala).

biljana; jao glede tiste napake s krvno skupino user posted image . Je nujno, da smo tudi same pozorne na to, kaj se dogaja okrog nas.

prvičmami; super, da je boljše z zobom. Savnanje pa tudi jaz pogrešam. Ko bo najin user posted image malo večji, bomo šli za cel dan v Orhidelijo v Podčetrtek. Midva se bova izmenjavala pri savnanju, s tamalim pa se bomo še kopali v bazenu user posted image

No, ko smo že pri pripravah na odhod v P, mene pa zanima, kdaj ste si že pripravile torbo za porodnišnico. Ali je načeloma tako, da ko se začnejo popadki imaš še vedno dovolj časa za to? Jaz sem sicer bolj ziherant, samo ne bi rada pretiravala ... user posted image

(odgovor članu lil_)
Neposredna povezava do sporočila: 2072
30.11.2010 11:59:41   
hayabusa
IZVIRNO SPOROČILO: maurica
No, ko smo že pri pripravah na odhod v P, mene pa zanima, kdaj ste si že pripravile torbo za porodnišnico. Ali je načeloma tako, da ko se začnejo popadki imaš še vedno dovolj časa za to? Jaz sem sicer bolj ziherant, samo ne bi rada pretiravala ... user posted image

Jaz sem jo lani imela kake 3 tedne pred PDP spakirano oz. nahrbtnik. Če se mene vpraša bi jo lahko pa še isti dan pakirala ko tako ali tako nisem vedla kaj bi ker sem imela popadke voda pa mi ni odtekla in sem doma čakala, veš pa da če ti voda odteče, je treba koj not in je bolje da je torba pripravljena;)

(odgovor članu maurica)
Neposredna povezava do sporočila: 2073
30.11.2010 12:05:07   
DIANE
Dan,
u kako čvekate sploh ne utegnem brati. Jaw jaz pa na polno delam v službi sem mislila da bom proti koncu bl na izi majede še bl delam. Sm tok zmatrana pa še na en izpit sem se prijavla za drug teden pa upam , da mi rata ga nardit pravzaprav da mi rata se naučit.
Ta teden grem na pregled v četrtek pa po pikico ker sem rh-.
In kako kaj vam kg grejo? Men se zdej kr mal preveč vzpenjajo. Prejšnji mesec sm se za 3 kg zredila in mi je rekla da se morem kr pazit. Pomoje sm se spet za 3 upsssssss vse skupaj tm 7 kg.user posted image

(odgovor članu maurica)
Neposredna povezava do sporočila: 2074
30.11.2010 12:06:49   
Anonimen
lil_ ja dvojčki radi hitijo. user posted image Ja sej jaz tudi, sem rekla, da moram počasi seznamček spisati in si pripraviti kupček skupaj. Sem rekla, da bom v decembru po mojem rojstnem dnevu, ko bom tudi urejala papirje že lahko. Pa upam, da bomo takrat že z nogo postavljeni na dve ne na 4. user posted image Zaenkrat mi dobro kaže, vendar moram počivati, zaradi nosečnosti, ker je prevelik napor s 4 hodit user posted image (no dve aluminjasti) user posted image

Ko ravno o potovalki/ruzaku za v porodnišnico se pogovarjamo. Kaj je potrebno res imeti seboj nastavke za prsa? Ker ko berem seznamčke je to skoraj vedno napisano.

< Sporočilo je popravil PilotGirl7 -- 30.11.2010 12:08:05 >

(odgovor članu hayabusa)
  Neposredna povezava do sporočila: 2075
Stran:   <<   < Prejšnja stran  81 82 [83] 84 85   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  81 82 [83] 84 85   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodbe malih junakov: Potrjen je bil sum p...
photo
Spomnim se, da osebju v porodni sobi nisem želela povedati, kako bo fantku ime, saj sem želela, da je najprej postopek m...
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?