|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: dvojčki 2010
5.11.2010 12:36:53   
2pikici
Se še jaz malo javljam.

Mi že 1 teden uvajamo GH. Poskusili smo že korenjček, jabolko, cvetačo, zvečer pa riževe kašice.
Anja že kar lepo je po par žličk, Neja se pa samo pači in ven pljuva.
Jabolka nisem nič kuhala, po nasvetu pediatrinje sem ga samo naribala, pa nismo imeli nobenih težav.
Ker leseni stolčki za hranjenje še ne pridejo v poštev ju hranim v lupinici.

A katera ve kdaj se lahko začne uporabljati lesen stolček, ali ko otrok samostojno sedi ali lahko že kaj prej?

Na tleh imamo puzle iz Baby centra in sem zadovoljna z njimi, na tleh preživimo večino dneva.
Anja se je včeraj prvič obrnila iz hrbta na trebuhuser posted image

Zdaj pa šibam...preživite lep sončen dan!

< Sporočilo je popravil 2pikici -- 5.11.2010 12:43:16 >

(odgovor članu natasha15)
Neposredna povezava do sporočila: 451
5.11.2010 18:29:00   
natasha15
2pikici...ne vem kako je ravno pri lesenih stolčkih, ampak mi smo ga začeli uporabljati že prej,drugače pa dokler ne sedijo lepo so zelo priročni bumbo stolčki, mi smo jih imeli in so nam prišli zelo prav, sploh ko enkrat začnejo z GH, pa jim dol pade,...in pol je takoj lupinica ali ležalnik umazan, pa še lahki so za na potuser posted image glede surovih jabolk pa je bilo meni svetovano ravno obratno in sicer da naj na začetku dam prekuhano jabolko oz. kompotuser posted image v glavnem ti sam ne kompliciraj, sploh če ti vredu preneseta in ni težav!user posted image Anja user posted image pa še čim več obratovuser posted image user posted image

Mi smo pa imeli danes 3 pregled v razvojni ambulanti,oba sta super, Žan z razvojem prehiteva, Ian se razvija normalno, tako da nam ni potrebno več hoditi na preglede in smo zaključiliuser posted image user posted image

Meta22...kam si pobegnila????????user posted image

Uživajte s sončki, pa bodite zdraviuser posted image

(odgovor članu 2pikici)
Neposredna povezava do sporočila: 452
6.11.2010 9:39:04   
Ernestina
Bravo natasha15 in 2pikici! user posted image user posted image Jaz tudi upam, da bomo konec januarja zadnjič na razvojni. Pridno vadimo obrate, se jima uspe tudi samima prekotalit, ene 3x tedensko vsakomur, ne pa da bi bila stalnica, drugače bi mi že iz previjalne ušlauser posted image

Mi smo včeraj korenčkali v ležalnikih, umazano razen slinčka in obraza ni bilo nič, je pa šlo Luciji zelo v promet, me je kar čudilo, Svit pa bolj lenko kot vedno, vse na počasi, moški pačuser posted image
Danes vajo ponovimo, sta pa začela full jesti mleko, zvečer obvezno nad 200, ponavadi 250 pa je potem mir do štirih.

Sonček je, mi čakamo zaspančka da letimo na en krog, potem pa v šoping po še enega kenguruja in pospravit svečke na Žale.

Izkoristite vreme, ju3 je že poslabšanje napovedanouser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 453
6.11.2010 18:20:56   
upanje81
Pozdravljene mamice dvojčkov, tudi sama sem na tem da postanem, smo pa v 23 tednu.
Trenutno malo gledamo za vozičke in me zanima, če katera od vas uporablja ali pa vsaj pozna voziček x-lander:  http://www.nokaut.pl/wozki-podwojne/x-lander-x-twin-jungle.html
Zanimajo me kakšne informacije, kako se obnese, kje se ga da videt itd...  Vizualno mi je všeč pa tudi barv je veliko na izbiro, kar ponavadi pri vozičkih za dvojčke ravno ne najdeš. Ni pa to vse kar rabimo pri vozičku tako, da vsaka info bo dobrodošla.

(odgovor članu Ernestina)
Neposredna povezava do sporočila: 454
7.11.2010 10:49:24   
bunka83
No, mal časa imam še za vas!

Mi imamo že 3 mesece. Na drugem pregledu je bilo vse OK. Mars ima 5900gin 60cm, Jonatan pa 6440g in 63,5cm in je pravi velikan. Sem kar ponosna na svoje zizeuser posted image

Še vedno jemljemo antibioike, drugi teden imamo kontrolo. Po prvem cepljenju smo imeli vročino 38,5*C, sta bila kar boga...

Sem prosila za napotnico za razvojno, baje je fajn, tudi če ni nič narobe, sploh pri dvojčkih.

Tudi svoj ritem že dobivata, se mi zdi, da je že kakšne 2 tedna veliko boljše! Se skopamo vsak dan, okoli 18.30, potem pa lepo zaspita z dudami pod tistim ventilatorjem z igračkami. Naslednja runda okoli 22.30, potem 1h, 4h...okoli 7.30 pa se zbudita in nič ne krulita, se kar lepo zašneta pogovarjat, pretegovat in smejat. Potem jih zrihtam, dam v stajico in tam čebljata in razgrajata, kjer potem sama zaspita. Še muziko jima naštimam za dojenčke, pali. Mami gre še kar eno kitico odspat. Jokata samo, če sta lačna. V vozičku tudi takoj lepo zaspita. Težava je ponoči pri tistem, kateri spi v spalnici, ko se zbudi noče nazaj zaspat in bi se kar pogovarjal...potem ga držim za rokico..včasih traja uro in pol da zaspi nazaj, v dnevni, kjer je druga postelja pa oba lepo spita. user posted image

Mi imamo električni aspirator Living LAB.

Danes smo bili prvo noč sami, je šel fotr na en RD, prišel ob 7h domov, dobro, da sta se potem zbudila, ker tistih alkoholnih hlapov in smrčanja pa ne bosta prenašala. Je bilo kar fino imeti celo posteljo zase in brez pritiskov.

To je to.

Se javim še kaj.

Pozdravčki...

Mars David & Jonatan - 31.7.2010

(odgovor članu upanje81)
Neposredna povezava do sporočila: 455
10.11.2010 16:04:32   
tejalea
Pozdravljene!
Včeraj sem dvakrat pisala, pa me je vedno vrglo ven...

Mi se počasi pobiramo od prehlada. Malo še pokašljamo ali posmrkamo, drugače pa je ok.

Do danes smo uvedli korenček, bučke in danes jabolko, zvečer pa še malo rižolina. Popijeta 180 - 200 ml mleka. Mislim, da bosta prava jedca, saj imata GH zelo rada, ni šanse da dobita samo žličko za poskusti user posted image  10 jih pa že mora biti, ne? (HB jima nič ni)
Hranim ju kar v ležalniku, tako sem delala tudi pri starejši. V stolček sem jo dala, ko je bila blizu 7 mesecem in je že dobro sedela. Bomo videli kako bo z njima.

Žiga ima še vedno probleme z držo glave, kravice sicer pase za kako minuto, potem pa glava bum na tla. Potem še ene parkrat dvigne glavo za par sekund in to je to. Raje leži in sesa prstke. Aleks je tu pravi heroj. S kotaljenjem se še nismo "srečali", Aleks se je na sedežni obrnil s trebuha na hrbet, saj sedežna malo visi ... Zvečer telovadimo na tleh in ju preobračam, vendar ne s strokovnimi prijemi, saj na fiz. še nismo bili. Mislim, da nam sedaj ne uide (kontrolo imamo 23.11.) predvsem za Žiga. Mogoče pa se motim? Kako pa vi telovadite? Jaz si pomagama s prijemi iz handlinga. No, sicer bomo kmalu videli kaj bo povedala P.

Spanje se je malce spremenilo, zjutraj se zudi Aleks okorg 5. in zbudi še Žiga in imata veselico v kinderbetih. Se smejita, smokata, grr, grr, jajaja, ggg, ... MAma pa ata pa bi rada spalauser posted image  Potem ju nahraniva, ko se pojavi jokec - okoli 6-ih, potem še malo zadremata, potem pa veselo v nov dan!

lp

30. 5. 2010: Aleks in Žiga
28. 1. 2007: Lea

(odgovor članu bunka83)
Neposredna povezava do sporočila: 456
12.11.2010 12:42:27   
bunka83
Mi smo iz poslednjega pregleda v zvezi s tuberkulozo in nismo okuženi, tako da je konec z ATB! user posted image

V Merkatorju so ta teden Pampers Premium po 10.79e!

Gremo ven na sončka...
user posted image

Mars David & Jonatan - 31.7.2010

(odgovor članu tejalea)
Neposredna povezava do sporočila: 457
12.11.2010 17:07:19   
Ernestina
bunka83user posted image user posted image user posted image zdaj pa se pazite virusov, ki so na pohoduuser posted image

Mi prav tako obračamo s handling prijemom alla
http://www.mojalbum.com/magg/obracanje-dojencka

Tu je bilo danes bolj oblačno, dopoldne je kar fino pihalo, smo šli vseeno ven, jutri pa upajmo da naštimamo očita za Strunjan in kakije, sicer ga bolj vleče zoo, ma nekaj bo padlo, doma ne bomouser posted image

lep vikend!

(odgovor članu bunka83)
Neposredna povezava do sporočila: 458
12.11.2010 17:15:57   
Ernestina
IZVIRNO SPOROČILO: 2pikici
A katera ve kdaj se lahko začne uporabljati lesen stolček, ali ko otrok samostojno sedi ali lahko že kaj prej?

Mi bomo počasi probali, sicer naj bi otrok lepo samostojno sedel, naša sta še malce majava.

Punce, a še kateri nagaja forum, napišem sporočilo, pa potem kar erroruser posted image ma sem že prejšnje sporočilo 2x pisala, zdaj tega, he he dam pred potrdi kar copy za vsak slučajuser posted image

Danes smo probali frutka, jima je šel v promet, tako bom sedaj nekaj dni bolj tekoče delala - da se navadita na določene okuse, pa potem spet žlica, jima ni všeč tale pogruntavščinauser posted image

(odgovor članu 2pikici)
Neposredna povezava do sporočila: 459
13.11.2010 21:07:47   
country
Čer, punce!

Se me še spomnite?
Rada bi vas spet pozdravla, zdaj ko mi internet spet dela (user posted image siol) in smo za silo ven iz zmešnjave...

No, pri nas se je še Žiga odločil, da je preveč mirno in je enkrat lepo nehal dihat in izgubil zavest. Pa sem šla še z njim v Lj na pediatrijoin dala cel kup testov skozi. Na srečo je večina stvari v redu, vendar s testi še nismo pri kraju. Preverili so dihanje (cmcrf) in možgane (eeg), pa ekg, pri katerem so odkrili, da nima več šuma, zaradi katerega sva že enkrat bila pri kardiologuuser posted image . Potem sva šla k gastrologu, ker so videli nekaj refluksa. Gastrologinja ga pogleda in njegove fleke takoj označi za alergijo, takoj gre na Allernovo in brezmlečno prehrano. Moral je dat kri, no tam pa se je fant spet sesedel - nehal dihat. Ko sem ga spravla k sebi sva šla dat kri na oddelek pod nadzor zdravnikov...

No, kakorkoli, Žigova zdravnica je potem glede na to, da so bile preiskave v redu rekla, da ima fant očitno afektne napade. To pomeni, da zaradi prevelikega razburjenja pozabi vdihnit (lahko tudi izgubi zavest), postane moder, potem pa ko pride k sebi je spet vse čisto ok. Zadeva za otroka ni nevarna, naj bi prešla z otrokovim razvojem, važno je le da ne naženeš panike po tem, ker bi mali lahko začel to izrabljat in s tem manipulirat.

Zdaj ima še en kontrolni cmcrf na pediatrični, pa čez dva in pol meseca še enkrat gastrologa. In za nameček fant ne mara Allernove. Niti Aptamil ADC. Pravzaprav nobeden več ne mara mleka iz flaše. Bor se ponoči za jest sploh ne zbudi in tudi če mu zjutraj flašo dam (okoli 5.30) je noče, ampak lepo počaka, da dobi sadje okoli 8h. Žiga se včasih zbudi in takrat dobi riževo mleko in to je to. Je rekla P da naj pač pije riževo, če v redu je na žlico in da je dovolj, da pojesta dve mlečni kašici čez dan kar se mleka tiče.

Ah ja...

Jesta pa sedaj zjutraj sadje (jabolko, banana), potem okoli 12h mlečno kašico od hipp, okoli16h kosilo (ki ga ne marata in moram res fajn skuhat, da pojesta), pa še zvečer ob 19h mlečna kašica od hipp. Včasih hipp zamenja gres, samo je težko dodat mleko zraven, na am ga pa ne smeš skuhat. Saj res, kaj pa na riževem? O to pa lahko, piše na škatli! user posted image  No, jutri poskusim.

Bor je tudi flekast, sem rekla da bi ga dala na teste, pa mi je P rekla, naj kar sama dam Allernovo, če se mi bo zdelo, da so fleki slabše. No, ker tudi Bor tega mleka ne mara je imel danes vse na riževem, kot Žiga. Pa da vidimo, če bo kaj drugače.
Ampak tega gre ogromno! Danes sem porabla več kot 1l za dve kašici za oba. Naša fanta namreč res veliko pojesta.

In nočeta pit! Karkoli jima dam, vodo, čaj, sok, po flaši, na žličko - NIČ! Vse pljuvata. In ker sta praktično samo na gosti hrani se mi zdi da bi že morala pit. Čeprav lulata pa kar veliko...user posted image  Nisem pametna. Kakršen koli nasvet mi bo dobrodošel.

No, toliko za zdaj, pa mogoče kmalu kaj spet, če mi internet ne odpove...

Lahko noč!

Neposredna povezava do sporočila: 460
13.11.2010 22:33:40   
natasha15
Živjo country,končno si se spet malo javilauser posted image me je bilo kar grozno tole brati, kar si napisala!!!!!!!
Naj ti povem, da imamo mi tudi že cele borbe, da ob 4-ih pojemo 180 ml mleka po flaši (ker ob tej uri se mi ravno ne da v kuhinjo in ju hraniti na žlico), ob 7.30 pa imamo npr. čokolino, keksolino,...v glavnem nekaj kar se zmeša z mlekom. A vi tega ne jeste? Težave s pitjem imamo tudi mi in sicer Ian se tudi upira na vse pretege, vmes je pil le na slamico, sedaj občasno tudi na žličko, najrajši pa ima iz kozarca, ker ga potem fino nagne in je ves moker,jaz pa vesela da ga lahko preoblečemuser posted image   HB da vsaj Žan rad pije in sem mu kupila lonček s slamico in je čist veseluser posted image
v glavnem javi se še kaj in poročaj kako sta malčka!

bunka83.....user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

nam se tudi dogaja na polno, imeli smo 1.pregled pri zobozdravniku, oba veselo kazala svoje zobke (imamo jih že veliko), vsak večer pa si jih pridno umivamouser posted image
Še en šok, ki še vedno traja. Zgleda da imam doma akrobata z imenom Žan, ker mi je padel s svoje postelje (dno ima najnižje!), vse to pa sem vidla v živo, medtem ko sem previjala njegovega bratcauser posted image user posted image hb mu ni bilo nič, razen buška na glavici, ki pa je tudi v dveh dneh izginila. Raje ne pomislim kaj me še vse čakauser posted image
Zdaj mi dnevi še hitreje minejo, oba kobacata po stanovanju, vstajata, za mano pa gresta čist povsod,edino na WC utegnem še iti samauser posted image sta ful smešna, vedno tičita skupaj v enem kotu, se že kr dosti med sabo zamotita, tako da kosilo ali kavico še vseeno lahko skuham v miruuser posted image

Pridno telovadite še naprejuser posted image
aja še glede telovadbe, mi nismo doma izvajali nobenih posebnih vaj, na začetku le handling, res pa so FT zelo pomagale, ker ko je pokazala neko vajo, je doma 2 uri odspal, ko pa je vstal, je najprej pokazal kaj se je naučiluser posted image jaz sam predlagam, da ste čim več na tleh, da nimajo nekih omejitev, pa se bodo sami začeli prevračati in izvajati razne smešne poze,ko bodo seveda dovolj zreli za touser posted image

Mirno nočko vam želim!

(odgovor članu country)
Neposredna povezava do sporočila: 461
14.11.2010 11:47:58   
meta22
evo mene!user posted image

berem redno, le pisat nimam časa user posted image

joj country, samo da ni kaj hujšega. jaz bi znorela če bi keri moj nehal dihati. se je naš ta večji enkrat s hruško davil pa me je skoraj pobralo od panika-dobesedno!!!

ja, pri nas pa imamo dva svetova. Ta večja je pravi uživač-sedi, se igra, govori ko raztrgana. ta manjša pa speedy-puzi na vseh štirih da jo komaj dohajaš, v govoru pa bo bol tiho.
jesta vse od sadja do zelenjave in to zeloooo rade.HB! mleko popijemo zjutraj ko vstanemo in zvečer pred spanjem.

na FT pa hodi pri nas samo ta večja. pa ful pomaga. se je tudi ona začela premikat po štirih po teh vajah. čeprav je še zelo slaba v rokah. pa njej se takoooo neda!!!

natasha15-ja je malo zoprno ko ti začnejo lazit. pa enega previjaš pa je drugi že na glavi! poznam! jaz ju dam al v stajico ta čas al pa v postelco, odvisno kje smo.

a tebi podnevi kaj spita? mi tako kot vašidva gremo spat že ob 17.00 pa spita do 5.00. samo podnevi pa mi spita dvakrat po pol ure, včasih eno uro!

pri nas piha kot na havajih. pa gremo vseeno malo vozičkat!

lepo se mejte

Neposredna povezava do sporočila: 462
15.11.2010 10:50:49   
natasha15
sej ne da sem napisala cel roman, pa me je ven vrglouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

v glavnem meta 22...lepo da si se javila. Moja2 spita 2-3× na dan po cca. 1 uro. dopoldan če smo doma tudi 2 uri, občasno pa tudi pozabita it spatuser posted image načeloma gresta po 2 urah za urco počit. Drugače pa tudi tvoji pridno spita, men je sam važno da se ponoči lepo naspim, čez dan mi ni neke panike, tud ko gresta spat potem skoz neki pospravljam,...Koliko pa imate kej zobkov?
Naš Žanko sedaj sam je malico, mu v posodico narežem sadje in lepo poje, Ian pravo nasprotje, takoj ko dobi posodico, jo obrne na glavo in grize posodouser posted image user posted image user posted image

Danes mi že več kot 2 uri spita, sem že vsa okna pomila, zdaj pa ju čakam da imamo malico in kavico, potem pa pred kosilom še malo na zrakuser posted image

(odgovor članu meta22)
Neposredna povezava do sporočila: 463
15.11.2010 20:47:47   
meta22
no, to z pisanjem romana in brisanjem pa poznam. se mi je že zgodilo.user posted image user posted image user posted image
ja, tudi jaz raje vidim da ponoči spita, podnevi pa se že zabavamo in hitro mine. skrbi me le da premalo spita podnevi. sem probala vztrajati pa ju pustiti ko se zbudita, pa je bil tak jok da je groza. pa več ne vztrajam.

našidve mata vsaka po dva zobka! mali zekoji. sta ful luškani ko se smejita. mi še nismo probali sami jesti. si mi pa dala idejo. bomo probali, ker zraven jedače vedno hočeta kaj prijemati in držati v rokah. a ju ti hraniš skupaj ali vsakega posebej? mivsako posebej, ker je skupaj pravo dretje, ker gre vse prepočasi!user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 464
15.11.2010 21:06:55   
natasha15
meta22...jaz hranim oba hkrati in smo ful hiter fertik, sedita si nasproti, jaz stojim vmes in imam v vsaki roki 1 žlico in izmenično dajem, pa nam gre super si sploh ne predstavljam da bi moral en čakat, pomoje bi znoru,heheglej sej kokr jih navadiš in ti je bolje....a imaš kakšen album, da vidim tvoji punci verjamem da sta smešni z dvema zobkoma, nam pa zdaj ful gredo ven, Ian jih ima že 8, Žan 4...no toliko se jih zaenkrat vidi

haha me je tud zdele ven vrglo, sam sem si prej shranilauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu meta22)
Neposredna povezava do sporočila: 465
16.11.2010 9:47:47   
Ernestina
he he he natasha15, nas je nekaj tole "metanje ven" že naučilouser posted image je pa nadležno, ko imaš full napisano, pa potem jovo na novo in pozabiš kaj vse si imel napisano.

Country dobra si, jaz bi zagnala tako paniko, že tako jo zganjam ko se kak približa kaki polički kjer bi lahko butnil z malimuser posted image že ponoči ko je preveč mirno sem panična, da bi pa kar prenehal dihatuser posted image pa postal moder, jao. Smo se s kolegicami pogovarjale, ki so imele dvojčke na intenzivni, kako jim je tista aparatura kar javljala da ni dihanja, panika, na koncu so bile že čisto navajene. Je pa res fajn če si miren človek, ker otrok to zelo čuti, in se bo s teboj ustrašil, včasih se s kako igračo mahne pa sploh ne zajoka ali pa telovadi z nogami in buta, pa nič, ko pa zapaničarim in se samo malce "obrne" s telesom pa v jok.
Alernova je šla pri nas na začetku še za silo, potem pa vse slabše, ko je enkrat dobil hipp je bilo konec, na srečo ni bilo potrebe za Alernovo, je pa še ena cela zaprta doza doma, če jo katera potrebuje. A si drugače dobila na recept, mislim delno financiranje?
Enkrat se je nečakinja zmotila pri škatlah in jima pomotoma naredila alernovo, he eh jok, potem pa da pogruntam kaj je...
Držim pesti in vam pošiljamo vse dobro, da se čim prej to porihta.

Zdaj, zdaj bodo pa res zobki tudi pri nas, so usta premajhna za vse prste, ki jih pridno tiščita v usta, nobeno grizalo ne pride v poštevuser posted image oba imata toliko dela, pa tudi zadnje tri dni mleko ne laufa toliko, včeraj sta spila korenčkov in jabolčni sok v nulo - doma stisnjeno, bomo danes probali skuhat kompot pa potem še vmešat korenčkov sok, se mi je zdelo da ju je včeraj proti večeru malce napihovalo ko je bilo oboje surovo stisnjeno.

imejte se, en član se je že zbudil, pardon, članicauser posted image firbec ženski pač...ne sme nič zamudit

Neposredna povezava do sporočila: 466
17.11.2010 10:24:03   
upanje81
Mamice dvojčkov, malo bi vas zmotila, vse ki ste imele podobno situacijo prosila za nasvet oz. kako se je nosečnost iztekla.

Včeraj sem namreč imela pregled pri ginekologu, za enkrat vse ok edino MV je dolg le 2,59 mm, meja pa je menda 2,5, sem pa trenutno v 24 tednu.

Počutim se drugače čist ok, veliko sem se gibala (hoja) in mi je prav pašalo, zdaj pa mi je vse to odsvetovano pa tudi kakšno dvigovanje ni priporočljivo. Res je da me je včasih na sprehodu kar nekaj dol tiščalo ne pa vedno.
Itak da sem pripravljena za svoje malčke potrpet in če je treba do konca ležat, sam me zanima ali je to zlo malo in je potrebno se res strogo pazit in nič delat, se gibat al še vedno lahko. Kako se je to izteklo pri vas, če ste imele podobno težavo.  Za vsak nasvet in odgovor se vam zahvaljujem.

(odgovor članu 2pikici)
Neposredna povezava do sporočila: 467
17.11.2010 11:21:54   
anya.xy
Upanje81 - jaz sem imela MV v 32 tednu dolg samo 1,1 cm, sem pol mogla strogo mirovat 1 teden pa je šlo malo na boljše, pol pa sem se gibala koliko sem se lahko, mi ni pasalo velik hodit ali kaj podobnega.
jaz bi ti svetovala da čim več počivaš, pazi se ker še je veliko pred teboj

Jaka in Miha - 05.07.2010

Če imaš enega otroka si starš, če imaš dva, si sodnik. David Frost

(odgovor članu upanje81)
Neposredna povezava do sporočila: 468
17.11.2010 12:02:33   
Ernestina
Nisem sicer imela podobne izkušnje, ampak če te svoj ginekolog ni poslal v porodnišnico na opazovanje, ni tako hudo, a počitek ti pa strogo priporočam! Morda povprašaš na med.over.netu dr. Pušenjaka.

Da se vse lepo izteče! Srečno!

(odgovor članu anya.xy)
Neposredna povezava do sporočila: 469
17.11.2010 12:26:16   
natasha15
upanje81...sama sem imela enake probleme kot ti, v 25.tednu so me spejeli za 1 teden v porodnišnico na opazovanje in dobila sem injekcije za razvoj pljučk, prav tako sem prejemala neke hormonske tablete, ki so mi zadevo ustavile, imela pa sem strogo ležanje. Res sem cele dneve ležala, ful mi je vse dol pritiskalo, skoz sem imela otrdel trebuh, v 36.tednu so mi ukinili tablete in v parih dneh mi je šlo vse naprej, tako da sem šla samo še rodit! Svetujwm ti, da počivaš, počivaš in še enkrat počivaš, da zdržiš čim dlje, ker vsak dan pomeni za tvoja otročka ogromno!!!

(odgovor članu upanje81)
Neposredna povezava do sporočila: 470
19.11.2010 21:30:07   
upanje81
Ja vidim, da se bo treba pazit, ker niti slučajno ne želim ogroziti svojih otročkov. Me je pa prav presenetlo vse to, ker sem se ves čas super počutila in se veliko gibala. Zdaj pa je malo drugače, gibam se kolikor se moram, sprehajat pa se ravno ne upam.
natasha15 a ti si imela tudi dolžino 2,59 (približno)? Meni moj ginekolog ni omenjal nič porodnišnice, niti tablet, niti injekcije. Samo, da je meja 2,5 in da nič takega delat, in sprehodi malo ali raje nič. Men trebuh  nič ne otrdeva, a to se čuti ko otrdi al je sam na dotik trd? Dol me je tiščalo samo včasih med sprehodi, sam to nisem tko hudo jemala.
Ja nič vse za naša dva pikita, bomo pač ležali. Hvala vsem za nasvete je že to vzpodbudno, da se s počitkom lahko daleč pride.

Neposredna povezava do sporočila: 471
20.11.2010 6:53:41   
natasha15
upanje81...ewo sem mogla prov v materinsko knjižico pogledat, ker sem že malo pozabila....v 24 3/7 so se začeli problemi in takrat sem imela maternični vrat dolg le še 20 mm, 1 teden kasneje 15 mm, potem pa je zadeva umirila,medtem pa sem bila sprejeta v porodnišnici. Ko mi je trebuh otrdel, ni bilo le na otip, tudi čutiš kot nekakšne krče,v glavnem sej če ti bo začel otrdevat, boš takoj občutila. V glavnem ti sam počivaj,pa javi se še kaj. Kdaj pa imaš PDP?

(odgovor članu upanje81)
Neposredna povezava do sporočila: 472
20.11.2010 13:37:04   
upanje81
natasha15 hvala. Sama pa sem imela na zadnjem pregledu 24 tednov 6/7 MV dolg 2,59. Nič pa nimam kontrole v kratkem ampak šele čez 1 mesec. Jaz zdaj pridno počivam, imam pa v naslednjem tednu MŠ in upam, da ne bo prenaporno. PDP imam 2.3.2011

Neposredna povezava do sporočila: 473
20.11.2010 22:46:45   
country
IZVIRNO SPOROČILO: Ernestina

Alernova je šla pri nas na začetku še za silo, potem pa vse slabše, ko je enkrat dobil hipp je bilo konec, na srečo ni bilo potrebe za Alernovo, je pa še ena cela zaprta doza doma, če jo katera potrebuje. A si drugače dobila na recept, mislim delno financiranje?

Ja, sem dobila, pa še vseeno stane ena škatla 8,16 eur. Po nasvetu P sem kupla še Aptamil ADC, če bi to kaj raje jedel, pa ni bilo nobene razlike. Tako imam zdaj dve odprti (in skoraj celi!) škatli mleka za alergike pa še 4 neodprte Allernoveuser posted image  Žiga je dobil potem riževo mleko, to je vsaj jedel. No, potem sva pa dobila izvide, na katerih piše, da sploh ni na nič alergičenuser posted image . In je rekla P da naj lepo spet uvedeva am, če so izpuščaji v enakem stanju. Pa se mi zdi, da se mu je zdaj kar izbiljšalo, ko spet am jeuser posted image . Ah, saj bo prerastel. Se mi pa res čudno zdi, da je moral revež brez testov na vrat na nos na Allernovo. No, važno da ni alergičen, bo vsaj več možnosti za kaj dobrega mu skuhat, ko nič ne mara jest. Ampak bom že kaj našla.

Neposredna povezava do sporočila: 474
22.11.2010 12:59:06   
Ernestina
Ja, country, tudi nas so kar na Allernovo dali, čeprav smo jo sami kupili, dokler kao ni uradno potrjena alergija ni subvencije. Ma sem srečna samo da ni alergij, je pa najbrž kaj prehodnega, ali pa morda alergija na kaj drugega, kake pršice ali živalskega?

Se mi zdi pa da ta naša dohtarska tako reklamira Aptamil in Novalacuser posted image user posted image user posted image npr kake Humane, Hippa pa ne, ni čudno??? Pa poglej sestavine drugih jedi, ni nič slabše da bi ne bi predlagali tudi to...sumljivo a?

Držite se, tukaj je pokukal sonček...

(odgovor članu country)
Neposredna povezava do sporočila: 475
Stran:   <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Teh 9 reči mama NUJNO potrebuje po porodu!
Katere so tiste nujne reči, ki jih potrebuje mama po porodu, da se lahko mirno posveti svojemu novorojenemu otroku? Prev...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?