|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Delfinčki 2010
5.10.2010 17:08:19   
Aisha86
IZVIRNO SPOROČILO: Lenny1
Bi mi bilo pa mnogo bolj enostavno, če mi ne bi bilo potrebno dodajat. Jaz ga s težavo načrpam 60 in ga potem hranim kot zlato v hladilniku. user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image aaaahaahahahaaahhauser posted image user posted image user posted image isto jst!! prov čuvam ga za "hudo uro" user posted image (čeprov je to bl user posted image kukr user posted image )

(odgovor članu Lenny1)
Neposredna povezava do sporočila: 401
5.10.2010 18:44:53   
uršula83
Čer!

Men kroničn primankuje cajta.
Sam tuk javim, da ma naš tut ekstenzijski vzorec. S prvim sinom sva hodila v razvojno zaradi tega, s tem pa bova verjetno tut ker je še hujši primer.
Drugač je pa to zategovanje nazaj in dvigovanje glave res ful slabo in se ne sme pustit. Naš prvi je zaradi tega imel nepravilno razvite mišice, ene preveč, druge pramalo in posledično veliko kasneje se sam usedel, malo kasneje shodil...
z napačnim "handlingom" hitr nardiš ogromno škodo, ki jo potem počasi res počasi popravlaš.

čakamo že drugi zakladek

(odgovor članu Aisha86)
Neposredna povezava do sporočila: 402
5.10.2010 22:34:57   
ursah
Punce, sedaj ste me pa kar malo prestrašile s tem ekstenzijskim vzorcem. Ali mi lahko ena po domače razloži, kaj to sploh je - sem brala že malo o tem, pa o mišičnih tonusih, ampak po pravici povedano mi ni čisto jasno (se pa res nisem poglobila v to). Ker naša, če jo dam na ramo kupčkat, ful dviguje glavo, pa tudi v naročju steguje noge, pri dojenju pa včasih zvija glavo nazaj. Zakaj se to začne (ker od začetka tega ni počela) in kakšne vse so lahko posledice? Kaj pa delajo potem v razvojni v zvezi s tem - vaje ali še kaj drugega?

Pa še eno vprašanje: ali že uvajate oz. ste uvedle večerno rutino? Kdaj dajete spat vaše otročke?

(odgovor članu uršula83)
Neposredna povezava do sporočila: 403
6.10.2010 0:04:28   
Lenny1
Dober večer mamice!

Mi smo imeli danes drugi pregled, že 2 meseca je naokoli, saj kar ne morem verjet... V drugem mesecu je pridobil točno 1kg in 3,5 cm. Naslednjič pa že cepljenja...

Vprašala sem tudi glede zategovanja glavice, pa ga je malo dvigovala, pa dala "kravce past" in rekla, da je vse OK in da me naj ne skrbi.
Bom pa vseeno pozorna pri podiranju kupčka in nasploh...

ursah - pri nas ima nočno spanje od 20h - 24h in potem od 1:30 - 6:30 (okvirno). To mi kar ustreza. Zdajle ga še čakam, da se zbudi, drugače se bova pa prestavila v zgornje sobane. user posted image

Lahko noč, oz. dobro jutro.

(odgovor članu ursah)
Neposredna povezava do sporočila: 404
6.10.2010 8:46:47   
solis
Dobro jutro,

vidim, da teče debata o ekstenzijskem vzorcu in razvojni ambulanti. Jaz sem že z Nino hodila v razvojno ambulanto ravno zaradi ekstenzijskega vzorca. V razvojni so mi pokazali na kaj moram biti pozorna (bočno dvigovanje in spuščanje otroka na podlago, če se že podira kupček na rami, pa naj bo mami čim bolj zleknjena nazaj v napol ležečem položaju in naj pazi, da ima otrok rokice stegnjene čez ramo). Na srečo je zadeva pri Nini izvenela sama po sebi in ni bilo treba hoditi na fizioterapijo. Zdravnikom to zvijanje ni všeč, ker otrok trenira napačne mišice in ima lahko kasneje težave, tako da se kasneje usede ali shodi. Poleg tega je lažje s pravilnim handlingom otroka navadit na pravilno gibanje, kot pa kasneje odpravljat napake, ko se že nauči napačnih gibov. Tudi z Ano sva bile napotene v razvojno, ker se je prezgodaj rodila. Nazaj se ne zvija, ker sem bila na to pozorna in sem uporabljala nekatere prijeme, ki se jih spomnim še od Nine. Je pa malo trda v ramah in trebuščku, kar naj bi bilo precej pogosto za nedonošenčke, ki so bili poleg tega še zlatenčni. Spet so mi pokazali pravilni handling in vaje s katerimi ji sproščam ramice. Pregled imava konec meseca, da vidimo, če bo treba iti na fizioterapijo.

Vsa zadeva ni tak bav bav in veliko otrok sploh ne hodi v razvojno, ker ni nobene potrebe. Zdravnik je pri rednih pregledih pozoren tudi na kakšne nepravilne gibe otroka in bo znal najbolje oceniti ali mora otrok v razvojno ali ne. Če pa ste zaradi določenih gibov v skrbeh, ga boste pa itak na to opozorile in se z njim pogovorile. 

Ursah - Ana hodi spat okrog osmih tako kot njena sestra. Rutina pa je taka, da jo previjem, podojim, nato pa jo še malo crkljam v naročju v njeni sobici v napol temmnem prostoru, ko že napol zaspi pa jo položim v njeno posteljico.

Lenny čestitke za lep pregled.

(odgovor članu Lenny1)
Neposredna povezava do sporočila: 405
6.10.2010 9:33:21   
Tinky
Kot pravi Solis, to ni noben bav bav, je pa dobro bit pozoren. Pediatrinja je tista, ki bo v posvetovalnici opazovala otroka in ga v primeru zategovanja napototila v RA. Če otrok razvija napačne mišice, ima kasneje probleme pri sedenju, kobacanju, plazenju, hoji. Taki otroci, so kasneje samo bolj štorasti.
Pri tako mičkenih dojenčkih je dovolj le pravilen handling in se stanje izboljša že po enem tednu.
Teo je bil tudi napoten v RA pri 5. mesecih zaradi hipotonije in je z vajo en dva tri okropil ramenske mišice. Nameč on se ni obračal iz trebuščka na hrbet in obratno. Po dveh dneh intenzivnih vaj, je osvojil tudi to.

Maja še spi, Teo je vrtcu, moža pa nikjer user posted image
Ko sem vstala in stopila v dnevno ni blo žive duše, nobenega listka, nada, niente.... Ga kličem, telefon na polici. Zunaj ga ni user posted image
Pitaj boga, kam je šel user posted image

Teo 10.7.2008
Maja 27.7.2010

(odgovor članu solis)
Neposredna povezava do sporočila: 406
6.10.2010 9:53:08   
Tinky
Lenny, čestitke za pregled. Mi lahko poveš, kaj je P rekla, ko si omenila, da Robin drži glavico samo na eno stran, ko je na hrbtu?
Pa lepo je brat, da me nekdo pogreša user posted image

Teo 10.7.2008
Maja 27.7.2010

(odgovor članu Tinky)
Neposredna povezava do sporočila: 407
6.10.2010 11:22:27   
Aisha86
aahaha Tinky je pa mož ušel! user posted image Hmm...mogoče ti pa presenečenje pripravlja? user posted image

Torej, jst mam en problem. Poleg 100 vrst čajev za dojenje imam tud enga k mi ga je mami kupla v lekarni od Nestle (Mamalete- 4€ stane). In zdej ne vem al se dogajajo slučaji al je res kej na tem. Ne pijem enx ene vrste čaja enx druge...zdej po treh tednih spet pijem tega od Nestle in opažam, da mi resnično pomaga...mleka mam nenormalno veliko in to v enmu dnevu, ne da bi ga več časa pila pa bi se šele pol pokazu rezultat...je pa tud to, da sumim,da ima Pa3k po njem krčke. Od nedelje ga pijem, od nedelje mam fuuul mleka in od nedelje ima user posted image fuul krčev, cele popoldneve se dere in tud ponoči ni več tko miren...skos se premetava in doji se na 3h...ker prej je pa brez problemov zdržov 5h. user posted image Sm preverla sestavine, skorej vse so enake od drugih čajev, razn ta ima še baziliko k jih drugi nimajo.
Joj sm zdej napisala eno klobaso ej! user posted image Na kratko...je možno, da ta vrsta čaja napenja tamalega? Ker isto kukr se mi zdej dogaja se mi je že tax k sm tud pila ta čaj? Zdi se mi čudno, da bi neke "naravne rožice" k so zdravilne povzročale krče? Pije sploh katera ta čaj?

Ekstenzijski vzorec - prvič slišim, sem pa že prej preden ste začele pisat o tem začela opažat, da naš user posted image zmeri v isto smer gleda, sploh pri previjanju...kukr da bi ga res neki zategovalo. Naslednji pregled mamo šele v začetku novembra tko, da če kje obstaja kšn link s filmčki, slikcami kako si pomagat brez razvojne...se priporočam.

Sm šla v pikopolonco, da bom kupla rokavičke zdej za mraz pa so predrage za moje pojme (7€) tko d bom kr pri debelih nogavičkah ostala, pozneje k bo bl mraz ga bom pa itak v kombinezonček dala.

Mi2 hodva vsak dan na sprehod in sva odzunej tud po 3h, če sevedani dežja...sm pa začela opažat, da če se med potjo zbudi noče več zaspat in skos gleda naokoli, ker pa nič ne vidi začne jamrat. Tko da zadnje dve rundi sm ga dala v jajčko in je vidno bl zadovoljen. Kaj si mislte o tem? Kr jst sm bla v štartu ful proti jajčku k se mi zdi tko zgrbančen tm not.

Sm dobila en dober nasvet od babice, da nej vse delam po občutku in tud če se zmotm ne bo nč tragičnega. In sploh pravilo pa je, da čim manj kompliciranja. Sej ne kompliciram neki preveč...Sam, če lahko z nečim pomagam ali kaj preprečim -zakaj pa ne?

No, grem delat zajest...jooj kolk mi je smotano k morm vsak dan sproti mislt kaj bomo jedli za kosilo. Ker ima moj dragi malco od 12 do 13h in pol pride domov jest (dela nasproti našga bloka). HB za kulinarično slovenijo kjer dobim kšno novo idejo.
pozdravček vsem! user posted image

(odgovor članu Tinky)
Neposredna povezava do sporočila: 408
6.10.2010 11:53:59   
Tinky
Aisha, Patrik je zdej v takem obdobju k so krčki in napenjanje normalen pojav in verjetno ni nič drugega krivo za to, kot nezrelo črevesje.

Se spomnete, ko sem jamrala kako je Maja boga, kako jo napenja in zvija? Dajala sem ji vse možne kapljice, ki obstajajo na tržišču in razen Sam Simplexa ni pomagalo nič, pa še te so pomagale občasno. EN dan sem se prav razp.. in zmetala vse v smeti. Par dni po tistem ni imela več krčev. Očitno je šlo obdobje krčkov mimo in od takrat naprej je super!
Še vedno imamo isto rutino. Ob 19 jo skopam, podojim, pocrkljam in jo položim v voziček, da trdno zaspi, nato jo nesem v posteljo. V enem kosu spi različno, od 4 do 7 ur.
Čez dan pa spi full malo, ene par krat po pol ure do uro. Je full dobrovoljček, full čeblja, se smeji in se mi kar srce topi, ko jo gledam.

Meni pa ni več potrebno kuhat med tednom user posted image user posted image , sem namreč kosilo naročila kar v vrtcu, tako da, ko grem po malega v vrtec, vzamem še kosilo in ga doma lepo pojem.
Je full poceni in full dobro user posted image

btw, moj mož je pa šel zjutraj v trgovino user posted image , zdej je pa že na poti v službo.

Teo 10.7.2008
Maja 27.7.2010

(odgovor članu Aisha86)
Neposredna povezava do sporočila: 409
6.10.2010 13:19:52   
barbet
tinky - mene si tudi prestrašila s tem ekstenzijskim vzorcem ... imava pa naslednji teden pregled in jo bom tudi jaz malo povprašala o tem
user posted image ha ha, tvoj mož je pa ena faca
aisha 86 - jaz sem tudi rekla, da je ne bi preveč dajala v jajčka. Sicer naša še uživa v košari, imam pa za vsak slučaj še figurico s seboj, ki jo obesim nad njo, ker trenutno je navdušena nad tem.
večer in spanje - naša zaspi okoli devetih, lahko tudi prej pa spi do okoli dveh, potem pa do šestih/sedmih. Nima še čist urnika - je vsakič mičkeno drugače, ampak neko okvirno rutino pa ima.
Zvečer jo vedno umijem - včeraj je bila prvič cel večer brez zvijanja in je uživala v pripravah na kopanje in kopanju (sem bila prvič sama za touser posted image , ker je ne kopam v spalnici, kjer je previljalna, imam prav "preseljevanje narodov")

krčki - jaz upam, da bodo kmalu minili, ker so prav nadležni, čeprav ni ravno ful hudo. Imamo tudi kapljice, pa nisem več prepričana, če kaj pomaga. Tinky super, da jih nima več user posted image

Lenny1 - bravo za pregleduser posted image

Moja mala še kar spi - jaz pa lahko še mal preberem
Uživajte!!!

(odgovor članu Tinky)
Neposredna povezava do sporočila: 410
6.10.2010 13:35:36   
barbet
Joj, kako so knjige drage ... sem ravnokar naročila Znanost o vzgoji in Igrivo vadbo za dojenčke (to bi šla celo v živo ... 100 eur ... bomo še videli) in upam, da mi prideta prav.

(odgovor članu barbet)
Neposredna povezava do sporočila: 411
6.10.2010 18:31:51   
sky77
barbet kje si pa to kupovala. Kolikor sem jaz gledala je vsaka knjiga po 25 eur

(odgovor članu barbet)
Neposredna povezava do sporočila: 412
6.10.2010 22:43:04   
barbet
Ena je 25 druga pa 36 evrov.
100 evrov je pa vadba ... jaz bi šla za dojenčke in zase, samo ne vem, kako bi bilauser posted image ravno določeno uro pripravljena telovadit???

(odgovor članu sky77)
Neposredna povezava do sporočila: 413
7.10.2010 0:01:49   
Lenny1
Tinky - patronažna je rekla, da ni problema, da gleda in ima glavco v eno smer. Če jo le vsake toliko zamenja. Jaz sem opazila, da jo je imel par dni v levo, sedaj pa par dni v desno...  In da bo vedno bolj po njegovo. user posted image  No, upam, da je res tako.

Aisha86 - pojdi po rokavičke v HM (kot je mene napotila Mayci). Za začetek sem kupila "prehodne", dvojno pakiranje za 4 eur, čisto zimske so pa tudi po taki ceni. V Leclercu pa dobiš za ta denar že rokavičke, kapo in šal.
Jaz drugje sploh ne gledam. Razen akcij v Baby Centru.
Sprehodi - jaz ga imam obvezno v košari, tudi meni se zdi v lupnici še vedno "zverižen", čeprav je rečeno, da je za 3-4 ure celo priporočljiva. Pa mnogo lažje je peljat (moj) voziček z lupinco, kot s košaro. 

Sicer sem bila pa danes kar veliko naokoli, naš sonček user posted image  pa pri babici in deditu. Dopoldne sem mu šla odprt bančni račun, popoldne pa zopet začela hodit na pilates. user posted image

Lahko noč mamice!

(odgovor članu barbet)
Neposredna povezava do sporočila: 414
7.10.2010 8:59:28   
FirstTimeMummy
Dobro jutro vsem mamicam!

Imam super novico - moj zlat user posted image končnoooo spiuser posted image user posted image user posted image user posted image Mislim, da tudi po zaslugi večerne rutine (mislim, da je ursah spraševala po tem), ki pri nas zgleda tako, da ga okoli devetih, pol desetih pripravim za kopanje, skopam, sledi masaža z madljevim oljem, potem ga pa zavijem v toplo dekico in se v postelji cartava z dudo ali flaško(odvisno od tega, če je na vrsti obrok ali ne) dokler ne zaspi in ga prestavim v posteljico. Tako da spi od približno pol enajstih do treh-štirih, potem pojeva in spi naprej do sedmih. Luksuzuser posted image user posted image user posted image Se mi zdi, da sem končno po mesecu in pol malo prišla k sebi, ko lahko tistih par urc spim.

Drugače pa glede lupinice: jaz osebno jo uporabljam samo za v avto in za obisk trgovine (kar ni nikoli več kot eno uro), ker sem se pozanimala pri zdravnici in tudi v šoli za starše in so mi povedali, da sploh ni problem v tem položaju za njegovo hrbtenico, ampak je težava v dihanju: ker dojenčki še nimajo vratu razvitega kot mi in so v tem položaju preveč z glavico na prsi naslonjeni, zaradi česar pride do zmanjšanega pretoka kisika do možganov. Nekatere mamice so vesele, kako je njihov otrok priden v lupinici, da samo spi, ampak je ravno to znak, da mu primanjkuje kisika, zaradi česar so bolj zaspani in 'metlavi'.. Zato je tudi priporočljivo, da v primeru dolge vožnje z avtom, otroka vzamemo vsako uro ven in ga vsaj deset minut ujčkamo, da se 'nadiha'.

Drugače pa naše dete tako kot večina vaših glavico dviguje visoko gor vsakič, ko mu damo priložnost, tako da ga res pazim pri polaganju na površine čez bok, pri podiranju kupčka pa ga dam čez ramo z obema rokicama nazaj, včasih pa ga položim čez kolena, ker sem ugotovila, da mu ponavadi v tem položaju v roku parih sekund uspe podreti kupček. Pa ko ga nosimo, je vedno na rokah v položaju lunce - včasih se zaradi tega krega, ker bi rad bil pokonci, ampak vztrajam..

Joj, kolcamo, hitim s čajemuser posted image

Se tipkamo, papa

(odgovor članu Lenny1)
Neposredna povezava do sporočila: 415
7.10.2010 9:30:27   
uršula83
Smo bili v posvetovalnici, zredil se je skor 1,5kg, tko da ma pr 1 mescu 4870g. Bajsek mali. Očitno mam res velik mleka, hvala bogu. Je pa P potrdila moje sume o ekst. vzorcu, tko de če čez 1 mesec ne bova popravla s handlingom greva v RA. Super, ker tam te res naučijo fajn. To nobenmu neb škodl. Drugač pa kukr je že Tinky napisala, možne posledice ekst. vzorca so predvsem malo kasneje osvojijo sedenje, hojo in so lahko bolj štorasti pri grobi motoriki. Moj 1. sin pri 9 mesecih ni sedel, zato sva šla, prej nism bla pozorna da se zateguje nazaj, je pa fajn čimprej popravt ker je lažje se prav naučit, kot pa ko že nekaj po svoje dela to spreminjat. Pa smo odpravili, je pa sedaj star 22 mesecev pa nič štorast, zelo dobro motorično razvit. Ima pa ekst. vzorec ogromno otrok, velikokrat tudi spregledan s strani staršev in pediatrov. To potem opaziš, ko se enkrat v RA in si ful pozoren pri drugih otrocih kako se gibajo. 

čakamo že drugi zakladek

(odgovor članu FirstTimeMummy)
Neposredna povezava do sporočila: 416
7.10.2010 9:49:06   
Tinky
Jutro,

uršula, očitno imaš res bomba mleko, da se je toliko zredil user posted image

Tudi Maja ima danes posvetovalnico (pri 2,5 m) in to ob taki smotani uri, k mi prav zmeša ves ritem. Bi sicer morala it v posvetovalnico že prejšnji teden, pa so klicali, če lahko prestavijo za en teden.
Me prav zanima koliko je zrasla, na oko je ogromna.

Zdej sem zlikala ene tri stroje robe in že razmišljam, da je bla to zadnja runda likanja tetra plenic. Ni nikoli konca!

Grem še kaj naredit dokler spi.

Teo 10.7.2008
Maja 27.7.2010

(odgovor članu uršula83)
Neposredna povezava do sporočila: 417
7.10.2010 11:59:18   
miska333
dober dan mamice.
Mene pa zanima kako oblečete svoje user posted image , ko greste ven na sprehod...nikoli ne vem ali je preveč ali premalo zavita. pa še tako čudno vreme je user posted image

(odgovor članu Tinky)
Neposredna povezava do sporočila: 418
7.10.2010 13:40:27   
solis
FTM super, da se lahko končno malo bolj naspiš.

Ursula tvoj fant je pa res korenjak, ta prev dec user posted image . Krepko prehiteva mojo pici mini Ano, ki bo v ponedeljek stara že tri mesece, tehta pa 4200.

Miska333 - jaz jo oblečem v jaknico s kapuco iz flisa, hlače iz flisa, tanko bombažno kapico in jo pokrijem z dekico.

Danes Ana na srečo malo več spi. Zgleda, da prinaša notri včerajšnji dan, ko je imela v celem dnevu le nekaj kratkih dremežev. Pa ni bila nič sitna, samo vse je bilo tako strašno zanimivo, da ni imela časa spat. Seveda je bila zadovoljna samo v mojem naročju, kjer se je na veliko smejčkala in spuščala svoje grgrajoče glasove. Vse lepo in prav, če mi ne bi na koncu dneva že skoraj roke odpadle user posted image . Še dobro da je med lažjimi user posted image , če ne bi imela pa res roke že do tal user posted image . Upam samo, da bo takole zaspana tudi popoldan, ko pride Nina iz vrtca in bomo same, ker ima user posted image  obveznosti.

(odgovor članu miska333)
Neposredna povezava do sporočila: 419
7.10.2010 15:27:33   
Tinky
Pa smo doma.
Maja je dobila napotnico za razvojno ambulanto, ker je malenkost zategnjena in jo vleče v desno. P je rekla, da ni kritično, je pa boljše to rešit dokler je še mičkena.
Zredila se je za 1,2 kg, tako ima zdej 5510g in zrasla je za 4 cm.

Teo 10.7.2008
Maja 27.7.2010

(odgovor članu solis)
Neposredna povezava do sporočila: 420
7.10.2010 20:35:22   
nimanorwen
ojla punce!

mož je dons čudežno net popravu, tk da upam, da bo zdej delal. dokler ga človk nima, sploh ne ve, kašn luxuz je touser posted image  drgač sm pa čist nesrečna, k se je spet fax začeu ... se bo treba enkat na tedn do FF odvlečt al pa dvakat, ma se mi že zdej ne da. user posted image sploh ne vem, kk bom z mlekom to uštimala, k rabm 100 let da pridem ke in 100 let za nazaj. upam, da mi ne bo jošk razšopal sred vaj heheuser posted image sm pa prejle gledala, da mam v omari 12 paklcov tekanee čaja za dojenjeuser posted image zaloga za v primer vojneuser posted image
sm brala tole vašo debato o glavci in tko. in sm opazvala svojo user posted image , ker se full rada pokonc nosi ... sm ni nč vidt, da bi jo zategval al pa da bi v eno smer glavco skus obračala. mam v čet pregled, bom p vprašala kaj misli. drgač sm pa tut jest prvič slišala za to. sm čist nerazgledana ejgauser posted image
lenny1 - čaj ji dajem zato, ker k se dere zrt krčkov, je full žejna, mleka pa noče. pa tut zato, k nej bi komarček pomiriu želodček, da ji ne dajem skus tistih sladkih kaplc. sej ga ful mal dajem, spije ga pu deci v dveh dneh. in pa user posted image  za pregled! se prav kuk je zdej težek in dolg?
limma - ti bi lhk biznis s svojim mlekom nrdilauser posted image upam, da tvoja hčerkica ostane zdrava!user posted image si pa ne mislm, da moraš 2 al pa bohnedej 3 hkrati pedenat. tut to me enkat čaka. če moraš, moraš najbržuser posted image
novamami - bradavice so končno zdrave. in je ne mislm več dojit, dokler mam dost mleka. bomo vidl, kdaj bo začel zmankvat. zaenkat je tale črpalka zakonuser posted image
rutina- naša t.i. rutina je taka, da ji okul pol polnoči dava jest in najkasnej do pol enih zaspi. to je mož pogruntov - ne glede, kdaj ji dava jest, zaspi tm med 24.20 in 24.30user posted image  če ji dava prehmal, se pol že ob 5 zbudi ... ponavad se pol zbudi med 6 in 6.30, jo nafotram in aja naprej do pol desetih.
aisha86 - nehi zdej pit čaj za neki cajta, pa boš hitr vidla. drgač sm pa zanč v babyju (k sm šla sm gledat, ponavad ne kupujem tm, gledam, dobim idejo in šivamuser posted image ) kupila komplet za 6 eur - šal, rokavičke in kapca, tak kosmaten, ful toplu. v trkizni in roza - trikat ugibejte, kero farbo sm uzelauser posted image
lupinica - men se zdi, da je Zoja zdej ful manj zverižena, ker je pač zrastla ... ampak jo mam sm v avtu itak. košaro bo pa hmal prerastla, tk da bom kr športn del začela počas uporablat.
uršula83 - uau, to pa bo pravi dečko in poluser posted image pridna mamiuser posted image maš kšn recept za tuk mleka?user posted image men se od mojga čaja že kr mou bledeuser posted image
tinky - zakaj pa likaš tetra plenice? in super za cm in kilažouser posted image upam, da se hitr pocajta tole zategvanjeuser posted image

nč, lepo se mejte, čim mirnejšo noč vsemuser posted image

a še kero bolijo šivi oz. rana? mene je spet začel boletuser posted image user posted image user posted image user posted image  in to uni, notranji ... učer me je začel in dons naprej. pa nisva nč user posted image  (k bi vsaj, bi vsaj vedla, kaj je razlog) ... tk da ne vem a mislte, da bi se mogla it g pokazat? k na pregledu je blu vse super.user posted image

(odgovor članu Tinky)
Neposredna povezava do sporočila: 421
8.10.2010 11:08:00   
uršula83
nimanorwen glede mleka je velik odvisn od tebe al ga maš velik al pa mal, da se sicer mal pomagat z obilo tekočine in dobro hrano. pr men ga je še več če velik pijem (to se res ornk pozna), čez dan spijem cca. 2 litra in čez noč tut 2 litra, vodo al pa čaj. pa jest je treba fajn, mislem ne se nažirat, ampak da se naješ in tako polno hrano, dobro, zdravo, pa počitek. čeprou počivam skor nč ker ob 21 mesečnem sinku ne morm. pa prve 14dni-3 tedne sm ga velik prstavlala, večkrat ko vleče, več mleka se nardi. zdej pa se trudm da je na 3 ure, da sva točna, da mava nek ritem, da lhk tut okul hodva in se potepava. si lhk splaniram fajn, če vem kdaj bo lačn.
pr prvem sinu sm ga tut ogromn mela, pa sm pr 3 mescih začela dodajat zvečer, ker se mi je zdel da ma premal, čeprou vrjetn je meu dost. in od tdi sm ga pa pol res manj mela, usakič sm mogla več dodat. tko de tokrat bom res dodala le u skrajnem primeru, kr moje joške pol kr zmanjšajo proizvodnjo.
vrjetn je pa pr usaki drugač.

čakamo že drugi zakladek

(odgovor članu nimanorwen)
Neposredna povezava do sporočila: 422
8.10.2010 13:22:33   
sasa36
hoj!
A ima katera še kak recept za večjo proizvodnjo mleka,ker jaz imam občutek,da mi ga počasi zmanjkuje,pa ne vem zakaj?
Slišala sem da obstajajo neke t.i. homeopatske kaplice,ki se dobijo samo v tujini.A katera ve kaj o tem?

(odgovor članu uršula83)
Neposredna povezava do sporočila: 423
8.10.2010 13:33:23   
Tinky
saša, sem slišala, da LACTOGAL dela čudeže, se ga dobi pa v vsaki lekarni v Italiji

Teo 10.7.2008
Maja 27.7.2010

(odgovor članu sasa36)
Neposredna povezava do sporočila: 424
8.10.2010 14:37:35   
mayci
Hey, lep pozdravček!

Joj, mi zmanjkuje časa za pisanje user posted image ...berem vas pa vsak dan...user posted image Se pozna, da imam zdajle že drugi teden oba otroka doma, ker so bile pri ta velikem v vrtcu angine in bruhalno-driskalna viroza, tako da sem ga raje malo obdržala doma. Za drug teden moram pa še poklicat, da vidim, če je že konec ali bo še malo doma... Mu je že kar dolgčas po družbi sovrstnikov, tukaj v vasi namreč nima nikogar za igro, samo nas odrasle..

Naša punčica še vedno pridna, lepo je in raste, občasno ji dam AM samo zvečer, čez dan se le doji... Pred dvema dnevoma sem jo stehtala in ima 5540g. user posted image Na posvetovalnici prejšnji torek (pred 10 dnevi) pa je imela 5090g..
Mislim, da delno pomaga tudi to, da ji občasno dam AM, saj po njem (Aptamil confort) nič ne poliva in se zato vse obdrži v želodčku, ker po mojem mlekcu pa kar precej poliva in je zato tudi pridobila "samo" 1300g v skoraj 7 tednih...Ravno iz tega razloga sem se odločila, da ji bom občasno dodajala, saj tako z manj polivanja veliko lepše pridobiva gramčke...user posted image

lupinica: tudi mi jo uporabljamo samo za v avto, se mi prav smili, ko je tako zapognjena tam notri..user posted image , ampak tako pač mora bit... Običajno jo tudi za v trgovino raje preložim v košaro, do sedaj sem jo le enkrat na hitro peljala v lupinici, ker sem šla samo po kruh.
Lenny, super za rokavičke, da vašega fantička ne bo več zeblo v rokice...user posted image

Zaščita: moram dati še repliko na "staro" temo..user posted image Nimanorwen, sicer je sterilizacija dober predlog, ker potem nimaš več nobenega dela z zaščito, pa vseeno se jaz za to (tudi ko bom dovolj stara user posted image ), ne bom odločila... Kaj pa vem zakaj, verjetno mi ni všeč ta dokončnost, da potem pa res ne moreš več imeti otrok (no, sicer več kot tri ne planiram; moj pa pravi, da bova kar pri dveh ostala user posted image ), ampak mogoče nas pa še kdaj kaj "piči"...user posted image

Sicer pa imamo čez 14 dni planiran krst in bo spet zanimivo...user posted image

Na, pa sem že spet predolga...user posted image Se še kaj javim, papa!user posted image

< Sporočilo je popravil mayci -- 8.10.2010 14:43:35 >

Lepo je biti mamica.. :))

(odgovor članu Tinky)
Neposredna povezava do sporočila: 425
Stran:   <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.