igmipi
|
en velik in prav lep pozdrav vsem mamicam!! po dolgem času se spet mal oglašam, tolk vas je lepo mal prebrat vsaj vem da nimamo samo mi težav Kako je pri nas: končno je začela se hranit po dnevi na cca.3h(razen če je kak abnormalen dan), imeli smo težave z zaprtjem in jih rešili, tudi dodatno mleko smo se naučili naredit, krčkov skoraj nima , ima pa en kup problemov s kožo.. Zaprtje: razen tega da vsake toliko zvečer dodamo 1 obrok Novolac IT je izključno dojena, pa se je zgodilo da 4 dni ni kakala. Se je tolk napenjala boga žabica mala, da sva oba z mojim zraven trpela, pa še spali smo zlo slabo...no pol 4. dan pa je zjutran povrh vsega še bruhat začela - je zbruhala cel obrok, jaz sem pa panična ratala. Je pa moj še isti dan dobil nasvet od znanke, da obstajajo GLICERINSKE SVEČKE ZA OTROKE - sem klicala pediatrinjo, povedala, da bruha, da sem vse sladke vode, figa, slive,....probala, pa nič ne nuca in mi je rekla, da lahko dam 1/2 te svečke. No dala sva 1/4 in mala se je tolk pokakala, da sva hitela planičke podsavljat, pol je pa rekord postavila - pojedle cca.200ml in odspala 7,5h!!! . Po mojem je bolje to dat vsakih par dni, kot da se otrok matra 7 dni...sej je samo glicerin in ne ostane v njenem telesu...edino moraš nežen bit za notr dat, pa jaz sem ostre robove zgladila.. Seks in kontracepcija: če katera slučajno ne ve obstajajo tabletke Ceresit ki so primerne za dojilje, jaz jih imam. Drgač sva pa prejšnji vikend z mojim neki poskušala, pa ni šlo , kot da sem čist zaprta...pol sva pa odnehala, pa tolk lepo se me je lotil, da mi je blo pol kr mal hudo...pa res bi rada led prebila čim prej, preden ratam zafrustrirana, da ne morem več... Prosim za kakšen nasvet al pa izkušnjo!! Cunje: ker mala malce poliva je pranje non stop na sporedu, tako da že razmišljam o sušilnem stroju.. Dojenje in mleko: nekje okrog 3 tedna sem imale prvič mal panike zaradi mleka, je mala tolk pojedla, da moje dojke niso utegnile dost narest, pa sem bla nerečna...pol mi je pa prijateljica ki ima 6m fantka, dala odličen nasvet, ki preverjeno deluje - naj črpam med podoji, zato da prelisičim dojke da se rabi večkrat mleko No in tako jaz predvsen tja do 17 črpam mleko in ga pol zvečer ko mi ga zmanjkuje(ker mala poje 200ml) dodajam, kdaj seveda tudi ne rata pa damo Novolac. Skratka pumpat in bit pri tem vztrajen pa bo mleka gotovo malo več, pa seveda počivanje tudi nuca(pri meni bolj kot hrana al pa pijača) Lubi: no moj je super zlat(sem vedela da bo), ponoči sicer ne vstaja, mi jo pa za vikend ob 7h vzame odnesev v dnevni, da lahko jaz potegnem do naslednjega podoja, pa 2x je kr dopust vzel ko je videl da sem že nevrotična, pa vse mi domov znosi, pa kuha tudi on (predvsem za vikend..), pa hvala bogu mi mama tudi vsak teden kaj skuha...srečnica jaz. Koža: no kar se tega tiče je pa naša res boga, na začetku je eno alergijo fasala, pa smo ugotovili, da ne prenaša izdelkov od Johnsona, no zdaj(stara 1m in 3t) je pa polna temenic in pikic zaradi hormonov. Seveda pa ima tudi malo vneto ritko - po mojem od napenjanja, tako da res pazim, da jo čim pogosteje previjem.. Kakšne kreme uporabljate za ritko? Jaz sem poskusila Sudocrem, pa Ognjičevo hladilno mazilo od Makre in otroški puder za posipanje, pa je ta zadnji bil skor najboljši... Pišite prosim kako je s tem pri vas(upam da niste že obdelale te tem, ker nisem utegnila brat za 3t nazaj No tolk na hitro(hahaha, pa kolk sem nakracala, se vidi, da vas pogrešam) Mejte se lepo, deteta naj vam spijo in lepo jejo, pa velik mleka želim, lp
|