sasek79
|
IZVIRNO SPOROČILO: lean IZVIRNO SPOROČILO: sasek79 IZVIRNO SPOROČILO: lean tubolina jeee, lepo da si se oglasla. Čestitam , itak da bo vse dobro, držim pesti, da bo tokrat punčka . Tinu vse najboljše, v vrtcu pa se bo imel super, boš vidla, še za njim boš mogla it, če se boš hotla poslovit. gumijaste škornje smo mi dobili v dar, samo naša punca tako čudno težko hodi v njih. Imam občutek, da ima z njimi pretežke noge , da bi bla v njih eno uro, si ne predstavljam. Pa še težko jih spravim gor zaradi močne nogice. Pri nas v vrtcu pa niso nič rekli, da jih bodo rabli, skoz poudarjajo, da ta skupina ne hodi na sprehode, ker daleč ne zmorejo, eni še ne hodijo. Se zadržujejo na dvorišču, na igralih. Če je zunaj mokro, blato jim zunanja igrala naštimajo na asfaltu. sasek a bodo kam šli, da jih rabijo ? larilu jaz tud za take ljudi ne premoren kakšne lepe besede, ne razumem, zakaj jim je tako težko povedat, ne, ne rabimo vas. Vzame samo par minut. Tud sama se grem v ponedeljek ment za službo preko javnih del, samo bo možno šele januarja, moram bit prej tri mesce prijavljena na zavod, za popi . Se v javni sektorjih sploh drugače ne da zaposlit, le tako, druga opcija mi potem samo še ostane gostilna. Drugod v Prekmurju trenutno ne dobiš službe razen preko zlo dobrih poznanstev. Sporočili so nam, da bodo v prihodnjih dneh (verjetno hodijo že ta teden) veliko hodili v gozd raziskovat. V skupini kjer je Ažbe je on daleč najmljši. Mislim, da so že vsi stari več kot dve leti. Pa še to je mala skupina. Trenutno jih je samo devet. Na sprehod hodijo pa vsak dan, če ni dežja. Imajo en voziček za šest in en voziček za tri otroke. Drugače pa že tako vsi hodijo. Mislim, da se jih šest vozi, trije pa hodijo sami. to je potem podobno kot v privat varstvu. Mi je jasno zdaj vse tudi glede hrane. Verjetno ni fajn to za njega, mora vse že obvladat kar počnejo ta veliki. Pri nas v gozd hodijo raziskovat samo najstarejša skupina. Če samo pomislim, kako bi naša zgledala tam , verjetno bi šlo vse v usta, od listja do vej, blata...Tako namreč zgleda ko sve na dvorišču doma, samo doma jo imam skoz na očeh in če se le da preprečim, da kaj takega da v usta. V vrtcu pa je verjetno pri drugih otrocih to malo drugače. Naš je v skupini od 1 - 3 let starih otrok (tako malih otrok pri nas ni za en oddelek). Bo pa še tekom leta prišlo nekaj mlajših in naš ne bo več najmlajši. Hrana je za vse (šola + vrtec) enaka. O jedilniku pa raje nebi, ker postanem kar slabe volje. Drugače pa pravijo, da otrosi hitreje napredujejo, če so skupaj s starejšimi. Kar pa tudi ni tako slabo. Verjetno se bo pomočnica samo z našim morala ukvarjati, če ne bo hotela, da bo imel kosilo že kar v gozdu. Jo bo kar namučil, ker je tak firbec in vse seveda roma v usta. Ko mu bo pa kaj vzela, bo pa protest. Vsaj doma je tako. Načeloma me ne moti, če se veliko učijo in raziskujejo. Se mi zdi, a hoče biti bolj samostojen odkar je v vrtcu - vsaj pri hranjenju. Pričakujem, da se bo tudi drugje poznal napredek. Upam samo, da ne bo preveč bolan in bo več doma kot tam.
|