Mož*
|
IZVIRNO SPOROČILO: sasek79 IZVIRNO SPOROČILO: Mož* Dober večer! Pri nas se bodemo z virozamu; Klemen je o.k. in je v vrtcu. Žabic mu če ne obuvam, ker je do vrtca blizu; ko pa se vrača, je pa itak že toplo. Ko bo zelo mraz, bom dala najprej vrečo v voziček. Kako je bilo tokrat s fižolom, Sašek? Dobro jutro! Noč je bila grozna, vendar nisem imela občurk, da ga zvija. Tudi popoldne ni bilo nobene spremembe. Se je pa skoz zbujal in sploh ga nisem mogla odložit v posteljico. Se je takoj zbudil in jokal. Je hotel biti kar priklopljen. Takšen vzorec spanja/zbujanja opažan pri izraščanju zobkov, vendar ne tik preden pokuka ven, temveč že 2-3 tedne prej (takrat ko so že bulice zelo izrazite). Izgleda kot, da ne more trdno zaspat in kar naenkrat zahlipa in zajoka kot bi ga nekaj bolelo. Glede juhe pa ne vem ali jo je sploh jedel. Odkar je bil bolan še nima pravega apetita in manj poje. Zjutraj sem ga jaz poskušala čim bolj nafutrat, da za malico nebi bil preveč lačen. (O ti zlobna mama. ) Vzgojiteljice pa jaz nič ne vidim, ker ga prezgodaj pripeljem, iskat ga hodi pa moja mami. Če je kaj nujnega, jo pokličem. Opažam pa, da me je Ažbe v tem tednu že vsaj 3x ugriznil. Včeraj dvakrat v ramo, ko sem ga imela v naročju. Ni se mi zdelo, da je to naredil v jezi, bil pa je bolj siten. Ne vem ali se je tega naučil v vrtcu ali ga tako mučijo zobki. Že nekajkrat sem opazila tudi modrico na njegovem uhlju. Sumim, da ga je nekdo ugriznil, čeprav mi niso v vrtcu nič rekli. Bom imela kar nekaj vprašanj za roditeljski sestanek. Mož kako pa pri vas rešujete problem z grizenjem. Jaz namenoma ne polagam preveč pozornosti temu in ga oštevam, ker Ažbe najraje počne tiste stvari, ki jih ne sme in mu jih prepovedujem. Če mu rečem, da ne sme tepst, me še enkrat udari in gleda kaj bom naredila. Me skoz preizkuša in išče meje. Jaz pa vsak dan več razmišljam kako naj na čim lepši način odstavim Ažbeta. Moj pravi, da naj za nekaj časa nekam grem in da me sploh ne bo videl. To mi nič ne diši. Bi bilo pa to sigurno lažje kot z nošenjem in poslušanjem neverjetnega joka in protesta. Nekako razmišljam, da še malo počakam in ga potem poskusim prepričati, da mlekeca ni več ali ga vržt na neko foro. Za enkrat je za to še premajhen. Klemen je strahovito grizel kakšen mesec nazaj. Potem mi je kolegica, ki je trenerka v pasji šoli, pokazala, kako to počno v šoli. Mali je po eni strani dobil pravo (pasjo) kost, po drugi pa, kadarkoli sem posumila, da bo (bi) ugriznil ali je celo že zasadil zobe, sem stvar spremenila v intenzivno igro (odvračanje pozornosti) oz. v ruvanje, kjer je vedno izgubil (prijem pod bradico, po čeljust, tresenje, prst med zobe...) . In je res nehal. Na trenutke še razmišlja ali bi me v veliki strasti še ugriznil, ker odpre usta in se z odrtimi usti na dotik ustavi na koži (kot mali kužki, opristite primerjavi), ampak NE ugrizne več (to pomeni, da ne stisne zob), temveč se le igra ali pa poljubčka. V vrtcu nihče (zaenkrat) ne igre. Jaz sem vzgojiteljici na samem začetku opozorila na težave z grizenjem pri našem, pa sta povedali, da se nič ne dogaja. Naše noči: kot pri vas. Najraje bi spal na trajnem priklopu.
< Sporočilo je popravil Mož* -- 1.10.2010 8:53:12 >