Masha_M
|
anajrim, Aglaia, živa, cojka, candy, amazonka : Hvala za podporo! Res kar malo odleže, če človek malo pojamra in dobi malo ženske tolažbe in kakšno lepo besedo. Aglaia: Ej, možno je vse, tudi to da sem prešaltala na 6 ur. Jaz nisem več dovolj pametna. Sicer se mi ne zdi smiselno, ker potem bi imele matitise vse po vrsti tiste, ki jim otroci dlje spijo ponoči. Mah... saj tudi ostale razlage niso preveč smiselne. Drugače pa Aptamil tudi meni smrdi. Ma začenja mi smrdet tudi lastno mleko, ker sem kar precej časa zdravila rane tako, da sem hodila naokoli z razpeto majico in luftala joško, tetra krpico sem imela pa zataknjeno spodaj za modrc zaradi kapljanja. In tako so po celi bajti bile nastlane posušene krpice, napojene z mojim mlekom in imam počasi že poln kufr tega vonja. Cojka: Pravzaprav se še sama sebi čudim od kje mi taka trma in vztrajnost. amazonka: Tudi jaz "krivim" ranice, ki pa so posledica Valovega preveč entuziastičnega sesanja, kar ga verjetno še en lep čas ne bo minilo. Tebi pa svaka čast za vso tvojo pozitivno voljo in energijo. Saj sem ti to enkrat že povedala, ma res te občudujem, da vse sfolgaš. candy: Andraža spet ni doma, ker je na regati, pa precej je v službi, tako da me crklja pač kolikor zmore. V bistvu sem trenutno staršno hvaležna moji mami, ki pride sem in tja za cel dan na obisk in ker vem da je mali na varnem, si celo upam it v miru odspat čez dan kako urico. Zadnje stanje pri nas je pa tako, malo tutti frutti (plusi in minusi)... V soboto nam je pošteno zalilo klet & garaže. Naju cel dan ni bilo doma, ker je bila na Obali regata, tako da nisva uspela sprazniti kleti. Preventivno pa tega tudi nisva naredila pred odhodom. Kaj jaz vem, mogoče si nihče ni mislil, da bo tako hudo, al sva pa pozabila. Namočilo je 2 prenosni posteljici za Vala, prenosno klimo, en kovček, 2 jedilna servisa, rolerje, blazine za sedežno in en predalnik. Zdaj čez dan to sušim na sončku in upam, da se bo dalo čim več rešiti. Še sreča, da je bil moj avtek tisti dan parkiran pred blokom, tako da ni plaval... Od sobote popoldan do nedelje popoldan smo bili tudi brez elektrike in posledično tople vode. Sem že mislila, da bom kar k mojim ušla, ma je na srečo bila hladna voda in štedilnik je delal, tako da se je dalo preživeti. Zamrzovalnik je preživel, en kup robe iz hladilnika sva morala pa stran pometat. Aja, pa neta ni bilo do danes. Mastitis je skoraj že minil. Vsaj tisti za zoprni znaki so mimo (vročina, bolečina, rdečica...). So pa mlečni vodi še vedno malo zabasani in komaj komaj ven sčrpam kakih 20 ml. Dojiti sem skoraj nehala in sem tako pridno črpala mleko, da je Val do danes dobival moje mleko po flaški. Zdaj se pa to počasi nehuje, ker ne uspem črpati z istim tempom kot Val je, da bi vzdrževala zalogo mleka. Ponoči mi namreč cela rutina vzame 1 uro, da ga previjem, nafutram, uspavam in potem pol ure črpam. In tako mali spi ene 9 ur (včeraj recimo od 22h do 7h zjutraj, jaz sem šla spat ob 23h, kar znese 8 ur, samo kaj ko ponoči še vedno 3× je, kar pomeni da sem od 8h ur 3 ure bedela. Čisto na hitro ga odstavit pa tudi ne upam, da ne bo res mleko zastajalo. Nekje enkrat na dan ga zdaj pristavim, ker so ta mala ustka neverjeten stroj za sesanje. V 10min sprazni dojko boljše in bolj temeljito kot jaz to opravim v pol ure in več s črpalko. In ker me je strah, da se ne bi spet kaj zapacalo, ga raje še malo podojim. Takole enkrat na dan gre kar brez težav, ker vmes dojke počivajo. Po malem še vedno upam, da bi vsaj pikico mleka obdržala še kak mesec in če se potem vmes on malo skulira, bi morda lahko spet vzpostavila dojenje. Pogrešam tisto bližino in stik, ki ga imaš z otrokom med dojenjem. Je pa ta opcija bolj malo verjetna, ker nikjer ne piše, da bo potem manj stiskal čeljusti, mleka je pa tudi vedno manj, ker črpalka ustvarja manjše povpraševanje in se tako tudi ponudba manjša. Dobra stvar je pa to, da Val zdaj že nekaj noči zapored celo spi v svoji posteljici!!! Ponoči po futranju kar hitro zaspi in če ga malo pobožam po čelu, nazaj zaspančka nekje v max. 10 minutah. Čez dan vedno več gleda naokoli, vedno manj spi in ogromno papa. Če imam srečo odložen odspi morda eno urico sredi dneva, glih toliko da lahko na brzino nekaj vržem v želodec. Danes se mu je sploh zmešalo in na 2 uri zahteva futranje, čeprav je imel prej že dolgo ritem na 3 ure čez dan. Zaradi tega je zdaj počasi tudi že na Aptamilu, ker toliko pa res ne uspem načrpat, da bi bilo za poln obrok vsaki 2 uri. Pa itak nimam nič proti, ker je zdaj bil skoraj 3 tedne na isti teži, čeprav je jedel na lastno pobudo, ko je to zahteval. Mi je pa žal, da se več ne smejčka. Nekatere ste napisale, da se ta mali ogromno smejijo, ko se enkrat začnejo. Sploh če jih ogovarjaš in se pačiš. Val se nasmeji morda nekajkrat na dan, tudi če se na trepalnice postavim. Očitno ima res zelo sofisticiran smisel za humor, al jaz ne delam dovolj bebave face, al je pa res kronično nezadovoljen otrok. Evo, zdaj se grem pa pridružiti spečemu princu. :) Lahko nočko punce!
|