Masha_M
|
Punce, jaz sem fasala že drugi mastitis, tako da nisem zihr kako bom jutri razpoložena za druženje. Saj vročina je minila in bolečine se umirjajo, samo tako neznansko slabe volje sem... Ves čas (in prvič in drugič) dojim enakomerno na obeh straneh, tako da zastajanje mleka zagotovo ni razlog. Dojim še vedno na 3 ure, razen ponoči prvo rundo odspi 6 ur, samo si vmes itak sčrpam, ker dojke še niso navajene in se še preveč napolnijo, tako da suma sumarum je tempo praznjenja še vedno 3 ure. Prav krivično se mi zdi, da imam vse te težave. Kateremu božanstvu sem se zamerila. Mi je pa full full hudo, ker sem si res želela ga dojit, da mu morda prihranim svoj gnili diabetes, kakšno podedovano alergijo, debelost itd. In najbolj ironično pri vsem skupaj je to, da imam mleka uvrh glave dovolj, Val ima (še preveč) super sesalni refleks, samo imava milijon drugih težav. Poleg tega sem govorila z LLLI svetovalkami in sem po njihovem nasvetu prešla na 6-urni režim futranja (da vsaka dojka pride na vrsto na 6 ur, torej na 3 ure dojim samo na eni strani, ne pa vsakič na obeh). Mleka je bilo po 6 urah skoraj vsakič dovolj za cel obrok, ranice so se lepo začele celit, niso pa izginile bolečine. Pri črpanju sem ugotovila, da me v bistvu sploh ne boli bradavica (tam kjer je ranjeno), ampak kolobar, tam kjer on zagrabi s čeljustkami. Ko sva s svetovalko izključili vse možne druge razloge, je pač ugotovila, da moj Val preveč stiska čeljusti in da kaj dosti tukaj ni za naredit. Pravi, da to običajno v nekaj mesecih izzveni samo, ko se mu razvije živčni sistem in dobi kontrolo nad močjo in delovanjem svojih mišic. Njihov recept bi sicer bil: "Čez nekaj mesecev zagotovo mine, do takrat pa potrpite, menjuje položaje, hladite otečeni kolobar z obkladki itd.". Jaz pa ugotavljam, da nimam volje tega prenašati še nekaj mesecev, ker me je strah vsakega novega dojenja in bolečine, tako da bom najverjetneje (razen če se zgodi čudež) poskusila ustaviti proizvodnjo mleka in preiti na AM. Sem mislila že včeraj začeti črpat in njemu dajati Aptamil, samo zdaj po 12 urah nisem s črpalko spravila praktično niti 10ml iz dojke z mastitisom ven, tako da ko se je končno malo odprlo in začelo kapljati sem ga še priklopila, ker on daleč najbolj učinkovito sprazni. Je bila prej že full napeta in boleča in me je že prav pošteno skrbelo kaj narediti, da jo vsaj malo zmehčam, ker drugače bi bila kriza. Zdaj je torej že dobil 1 rundo mleka z dodatkom antibiotika, tako da bo jutri spet cel dan veselo: krčki na veliko in non stop jok. Spet samo jamram... Upam, da nisem katere zamorila. Pozitivno je edino to, da se mi je moj mali zakladek danes prvič nasmehnil. Je bil buden in sem ga ogovarjala, on pa se je na široko nasmejal. Ehhh,.. Over & out.
|