ursah
|
miska333: nihanje razpoloženja sem tudi jaz imela prve dni. Res smotano - v enem trenutku prav dobre volje, vse kul, zadovoljna, v drugem trenutku pa kako bova to zmogla, saj nič ne znava, zakaj se ne doji, zakaj to zakaj uno, saj nimam nič časa, in v jok. Jokala sem tudi zaradi bolečin, ker sem imela kombinacijo zelo bolečih hemeroidov in šivov in me je ful bolelo v eno. Potem so prišli dnevi, ko so se začele težave z dojenjem - 2 dni sem bila čisto down. Hvala bogu me je moj tolažil in stiskal in je šlo. Ampak sedaj je že bolje in mislim, da teh nihanj nimam več. Tudi zaradi dojenja se ne sekiram več toliko, imam občutek da spet postajam stara jaz. Danes smo bili v Lj, smo šli na eno delavnico handlinga z dojenčkom, ki jo organizira ZD Ljubljana. Je bilo prav fino. Midva sva bila ves čas na trnih, če bo izbruh joka in kako ga bova umirila - je bil, in sva ga umirila s flaško :). Naša tamala ponavadi samo da dobi jesti, pa je zadovoljna :). Ker včeraj smo imeli namreč neuspel sprehod - smo se spokali ven, 50 m od bloka je tamala začela jokat in jokat in ni nehala, tako da sva se čez 200 m obrnila in šla nazaj gor. Sedaj pa ne vem ali ji je bilo prevroče ali pa ji je manjkalo par požirkov mlekca, ker potem je bilo doma spet ok. Drugače je pa ta Aptamil ful drag. Mi smo sedaj na polovici 2. škatle, vsaka je pa 12 eur. Ali so vse mlečne formule tako drage? Se da ta APT dobiti kje kaj ceneje? Porabimo pa kar veliko, ker dojenje nam gre bolj tako tako, kot sem že pisala. Sedaj mi je pediater predpisal še Tametil, ki naj bi povečal količino mleka - vendar sem prebrala da je to nekaj za želodčne težave, za stranski učinek pa ima vpliv na generiranje mleka . Bom videla, če bo kaj pomagalo, Oksitocin mi namreč ni. BTW: pediatra sem vprašala tudi, zakaj se ne sme dodatka, ki ga pupa ne spije, takoj dati v hladilnik in porabiti čez npr. 2 uri, ali pa narediti mešanico vnaprej, če kam gremo, npr. za do 3 ure. Navodila namreč pravijo, da tega ne smeš in da moraš ostanek zavreči. Naši pa ga včasih naredimo preveč ali preventivno, ker ko je lačna je glasna kot , in tako ga gre precej tudi stran. Imam na sumu, da je to marketinška fora - tako ga več porabiš. Dvomim namreč, da se v 1-2 urah naredi toliko bakterij, če je v hladilniku. No, pediater nam je rekel, da se tudi on strinja s tem in da ne vidi problema v tem, če shranimo v hladilniku. Pravi, da npr. iztisnjeno mleko tudi toplo spravimo v hladilnik in potem pogrevamo čez nekaj ur, tako da to je to. Tako da bom zaupala nasvetu pediatra in ne bom vsakega dodatka zavrgla, če bo mlajši kot 3 ure (če bo shranjen v hladilniku). Kako delate ve? A če ima mala precej vetrov, mislite da bi pomagala menjava mlečne formule?
< Sporočilo je popravil ursah -- 7.9.2010 19:18:27 >
|