ursah
|
Mi smo pa danes in včeraj imeli neprespano noč - mala se zbuja na 1-2 uri. Hranjenje in uspavanje traja 1 uro. Danes sem kot zombi. Potem mi je pa danes zjutraj še zbruhala cel obrok - ampak to je bil pravi izbruh oz. bruhanje v loku. Sem se ful ustrašila, pa še sama sem bila. Predvčerajšnjim je tudi bruhala v loku. Na internetu sem prebrala, da to ni ravno v redu, samo nisem imela časa podrobneje pogledat. Ali katera ve, ali je to škodljivo ali podobno? Bi morala iti k zdravniku že? No, poklicala ga bom v vsakem primeru. Zadnje čase je začela tudi ful polivat. Drugače je pa bil včeraj ful lep dan, smo šli ven, in mala je prespala pridno celo vozičkanje. Nasploh je bila pridna, razen občasnih izbruhov glasnega joka, ki jih pripisujem krčem. Takrat jo masiramo, nosimo itd., ampak nič kaj dosti ne pomaga. Preskušava še, koliko pomagajo Simplex kapljice in čaj iz kumine in janeža. Na žalost ima ful, ampak res ful vetrov in prdi 100 na uro. Ves čas, tudi ponoči, stoka in se napenja, kot da kida sneg - kako naj potem spim ob tem . Privajava se tudi koncu očijeve porodniške, danes sva drugič sami in upam, da bo vse OK. V petek je kar šlo, s tem da mi je dala točno 40 min časa vmes, da sem si na hitro naredila nekaj za kosilo in pojedla, sicer je bila ves čas budna in se hotela nosit. Naša se ful hoče nosit, takrat je prav blažena. Zadrema v naročju, ko jo odložim, se zbudi. Razmišljam, da bi si nabavila tisto culo oz. sling. Ali katera ve, koliko so, kaj je treba pazit pri nakupu, kje imajo cenovno ugodne? Moram pa reči, da čedalje bolj uživam v materinstvu in porodniški. Prve dneve moram priznati je bilo malo čudno - midva sama, brez dedkov in babic v bližini, vse me je bolelo, ful me je bilo strah kako bova zmogla, imela sem prav občutek ujetosti in hormonska nihanja, ampak je očitno minilo. Predvidevam, da je bil to tisti baby blues, kot se reče. Btw: je še katera v bloku? Kako sosedje prenašajo jok dojenčka? V našem bloku so se nekaj mesecev nazaj pritoževali nad jokom enega drugega dojenčka (kao kakšen hrup povzroča, kaj starši delajo z njim itd.), tako da malo pričakujem, da bo kdo kaj pametoval še za nas. Čeprav sem se odločila, da se za to ne bom sekirala in bom pač rekla, da dojenčki jokajo in to je to.
|