|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Delfinčki 2010
7.9.2010 12:25:08   
novamami
Ja mi je kar sam oddal post!

Sem hotla napisat, da sem čist jezna zaradi tega vremena. Zdej je še moj lubi doma in bi se lahko vozičkali skupaj, je pa vreme tako usrano, da ni res. Pa mrzlo je k ne vem kaj.

Ah, bomo že preživeli.

(odgovor članu novamami)
Neposredna povezava do sporočila: 176
7.9.2010 12:40:46   
Tinky
Moj otrok že cel dan spi user posted image user posted image user posted image , je po vremenu user posted image

Plenice, tudi Maja ima Pampers premium care. Zame so Pamperske najboljše, ker so mehke in full vpojne, morajo pa bit made in Germany. Une, k so made in Poland vsebujejo nek smrdljivi gel in niso tako kvalitetne.

Teo 10.7.2008
Maja 27.7.2010

(odgovor članu novamami)
Neposredna povezava do sporočila: 177
7.9.2010 13:28:54   
mayci
Daaan!

Joj, tole vreme je pa res..user posted image Jaz bi tudi cel dan spala...
Tinky, tudi naša dama že cel dan spi, zbudi se samo za pojest in spi dalje...Upam, da potem ne bo ponoči žur, če se bo čez dan preveč naspala...user posted image

Tudi mi uporabljamo Pamperske (made in Germany), smo pa dobili dva paketa teh, ki so narejene na Poljskem, za darilo, tako da jih bomo tudi morali porabiti...

Včeraj sem si tudi jaz kupila spodnjo majčko za dojenje v h&m-u, sta v kompletu bela in črna, pa sem zelo zadovoljna, nič več me ne zebe v hrbet, ko dojim user posted image . Nisem imela doma nobene take razvlečene, ki bi jo lahko uporabila v ta namen, pa smo šli kar v nabavo včeraj in to družinsko, prvič vsi skupaj.user posted image Je bila mala ful pridna, tako da sem prav vesela, da smo"prebili led" in sem videla, da se tudi v povečani izvedbi dobro znajdemo.user posted image

Ima pa tudi naša punca še vedno zamašen nosek, oziroma ji "škriplje" v njem. To traja že skoraj cel teden user posted image , upam, da bo kmalu bolje, vendar drugega kot čiščenje s fiziološko in aspiratorjem itak ne pride v poštev...

Še malo, pa grem po mojega fanta v vrtec user posted image , čeprav bi se najraje kar prežarčila tja,da mi ne bi bilo treba v avto in potem z dežnikom opletat, preden pridem do vrtca..user posted image

Imejte lep dan, komentirt bom pa poskusila zvečer, ko bo, upam, več časa..user posted image

Lepo je biti mamica.. :))

(odgovor članu Tinky)
Neposredna povezava do sporočila: 178
7.9.2010 13:48:07   
žabica13
Dan user posted image

Ste bile pridne, odkar imam Davida pred 13 težko kaj na net pridem, zdaj ma že en svoj ritem ki se ga kar drži (zbudi se okrog 7, do cca.9.30 zbujen, nato ko ne je spi do cca. 15, nato pa akcija do 20). Se pa moram pohvalit - že drugo noč zapored smo spali po 4-4,5 ure skupaj. Kaka poezija napram zbujanju na 2-3 ure! Se počutim skoraj ko rožica! Kopanje včeraj nama je sicer uspelo, a sva bolj plavala kakor se umivala user posted image  sem ga na koncu še vseeno malo s krpico umila (podpazduho, vrat, ...) ker še nisem toliko "noter" da bi ga v škafu držala, in pucala. Saj bo s časom bolje

pleničke - imam pamperske, zaenkrat še te ta male 2-5 kg, mam pa že na zalogi dvojkico od 3-6 kg. Sem imela en paket iz dm, samo mi niso bile tako všeč, preveč trde napram pamperskam.

nihanje razpoloženja - poznano user posted image  najhuje je bilo tisti dan ko smo šli iz porodnišnice, ker sem se celo pot v avtu prejokala. Ker me je en prestrašu ker neki čudno motovilu z avtom in sem se ustrašla da ne bi se zaleteli. In potem sem bila celo pot vsa na trnih, in se z mojim pričkala. Je zdaj (ampak sem danes že 4 tedne po porodu!) bolje, ampak me še vedno prime. Posebej moj me zna kdaj spravit, da še hitreje pride do tega.

Drugače se je pa David ponoči spet tresel user posted image  komaj čakam da bo četrtek da gremo k pediatru, in srčno upam da ne bo kaj narobe. Mene pa tu moj razjezi, ga zbudim ponoči da še on pogleda revčka malega, in njegov komentar - ah, kompliciraš. Isto ko mi je danes 2x vse kar sva pojedla zbruhal (oz. polil). Pa z dretjem smo na podobnem kot nimanorwen in novamami. Še dobro da rodimo ženske, in ne moški

nimanorwen boga s temi hemeroidi. Upam, da se čimprej pocajtaš in da se te ne prime nobena taka nadloga več

(odgovor članu mayci)
Neposredna povezava do sporočila: 179
7.9.2010 13:52:49   
žabica13
spet pozabla nekaj napisat oz. vprašat

kako ločit kaj je polivanje in bruhanje? 2x je vse ven letelo danes, zdaj ne vem ali je bilo pri meni bolje z mlekom in se je potem še preveč dodatka najedel, ali pa je kaj narobe. Moram ga danes vagat pri obrokih, da vidim da se slučajno ne prenajeda.

(odgovor članu žabica13)
Neposredna povezava do sporočila: 180
7.9.2010 14:32:07   
spacebaby
Žabica13, kot sem jaz prebrala je bruhanje v loku, če je polivanje mu pa steče iz ust.
Pri našem Davidu imamo vse, od polivanja do bruhanja. Moram vsake par dni pomiti tla v dnevni, ker včasih ko se kupčkava gre res kar v loku od njega, ampak ne velike količine.

Zdaj pa neham, David se je zbudil, je treba papcat.

(odgovor članu žabica13)
Neposredna povezava do sporočila: 181
7.9.2010 15:55:57   
igmipi
user posted image  lepo pozdravljene po 100 letih

se mal na hitrco oglašam - mam že totalno slabo vest, ampak res mi cajta zmanjkuje...gotovo boste razumele user posted image

najprej vsem ki ste mamice(do sedaj verjetno že čisto vse avgustovke) ČESTTAM!!user posted image

na hitrco sem videla, da ima listek dete rojeno na isti dan kot je moja Metka user posted image ..

da vas mal up date-m: moja punčka bolj malo spi - ponoči naredi en štuk cca.3,5-5 ur, ostalo je pa vse dojenje nekje na 1,5-2,5h(joj spet se zbuje po 45min...)

ja pravi mali požeruhec, saj se je v 1 mesecu zredila za 1130g, zrasla za 1cm.

sicer dojim vendar mi večkrat zvečer mleka zmanjkuje, tako da se trudim čez dan načrpat, da pol zvečer najprej moje dam, pol pa še mlečno formulo če je treba... je bla pa moja deklica mal zaprta, sva pogruntala, da zaradi Aptamila, pa sva pol na Novolac IT šla, zdaj je pa kul..

Krčkov je bolj malo, dete pridno, zelo malo joka, bolj grode...user posted image

Tko no na htrco, upam, da bo v prihodnjih tednih mal več časa, pa se večkrat oglasim...aja pogrešala sem vasuser posted image

moram it, mejte se, lp

(odgovor članu spacebaby)
Neposredna povezava do sporočila: 182
7.9.2010 16:47:56   
nimanorwen
dons - prejle - mi je ratal nemogoče - uspavala sm svojo zverini!user posted image user posted image 2 uri sm ji prgovarjala, da je zelo zaspana, jo čohala po btici, ma sm jo sm razjezilauser posted image vmes je lačna ratala, pol sm ji pa sm pu komada od metallice (tazga bl u izi, da se dobr jamesov vokal slišuser posted image ) zavrtela in je mrklna takoj. sm ji pol še ene 5x ponovila use skp za zihruser posted image tk da tole vm napišem, pol pa hitr h njej mou zaležt. sm pa dons poslala sestro po opravkih na fax in se končno lahko vpišem naprejuser posted image jutr pa na csd zrihtat še otroški dodatk, pol pa upam, da bo mir neki cajta!aja pa kopal smo se spet, zgleda ji je ful všeč. pol je pa Majhen spet tuk cajta tisti svoj gobc okul nosu, da je moj reku, dejva še njega. pa sva mu najprej sm tačke namočila, je hotu kr ceu notruser posted image čist usekan. od kdaj majo pa mački radi vodo???user posted image tk da pol sva ga še mou not pomočila (1/3), je hotu kr še čofotat not, amapk bomo vidl, mrde naslednič. mi smo res mou usekani ejuser posted image
plenice - mam od millerja, sm jih dobila za darilo full. pa so mi fajn. mela sm 2 pamperski od unga paketa iz p, pa se mi zdi, da se drekec ful čudn gor prpopauser posted image
solis - vsaj opravla si s tem ... a te je kej bolel? sej to ti bris uzame ane? zdej uradno lahko user posted image user posted image upam, da se user posted image  čimprej pozdraviuser posted image
mayci - kuk sm se smejala tvojmu postu user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image da bi se kr prežarčlauser posted image user posted image user posted image user posted image tvoja user posted image  je pa rojena za šopinge zgleda!user posted image jest grem u sob v šoping (joj, kumej čakammmmm!), sm jo mislna s sabo vzet, ma je ne bom v to meglo, da se še men ne prehladi.
žabica13 - ja, mislim, da je bruhanje bl v loku, kot je napisala spacebaby. no, še dobr, da maš pediatra hmal. in nč ne kompliciraš. presneti deciuser posted image user posted image z lato po buči pa bojo vidl kompliciranje in tako daljeuser posted image

zdej grem pa z užitkom  zarit svoj riuc v blazinouser posted image lp

(odgovor članu novamami)
Neposredna povezava do sporočila: 183
7.9.2010 19:14:00   
ursah
miska333: nihanje razpoloženja sem tudi jaz imela prve dni. Res smotano - v enem trenutku prav dobre volje, vse kul, zadovoljna, v drugem trenutku pa kako bova to zmogla, saj nič ne znava, zakaj se ne doji, zakaj to zakaj uno, saj nimam nič časa, in v jok. Jokala sem tudi zaradi bolečin, ker sem imela kombinacijo zelo bolečih hemeroidov in šivov in me je ful bolelo v eno. Potem so prišli dnevi, ko so se začele težave z dojenjem - 2 dni sem bila čisto down. Hvala bogu me je moj tolažil in stiskal in je šlo. Ampak sedaj je že bolje in mislim, da teh nihanj nimam več. Tudi zaradi dojenja se ne sekiram več toliko, imam občutek da spet postajam stara jaz.

Danes smo bili v Lj, smo šli na eno delavnico handlinga z dojenčkom, ki jo organizira ZD Ljubljana. Je bilo prav fino. Midva sva bila ves čas na trnih, če bo izbruh joka in kako ga bova umirila - je bil, in sva ga umirila s flaško :). Naša tamala ponavadi samo da dobi jesti, pa je zadovoljna :). Ker včeraj smo imeli namreč neuspel sprehod - smo se spokali ven, 50 m od bloka je tamala začela jokat in jokat in ni nehala, tako da sva se čez 200 m obrnila in šla nazaj gor. Sedaj pa ne vem ali ji je bilo prevroče ali pa ji je manjkalo par požirkov mlekca, ker potem je bilo doma spet ok.

Drugače je pa ta Aptamil ful drag. Mi smo sedaj na polovici 2. škatle, vsaka je pa 12 eur. Ali so vse mlečne formule tako drage? Se da ta APT dobiti kje kaj ceneje? Porabimo pa kar veliko, ker dojenje nam gre bolj tako tako, kot sem že pisala. Sedaj mi je pediater predpisal še Tametil, ki naj bi povečal količino mleka - vendar sem prebrala da je to nekaj za želodčne težave, za stranski učinek pa ima vpliv na generiranje mleka user posted image . Bom videla, če bo kaj pomagalo, Oksitocin mi namreč ni.

BTW: pediatra sem vprašala tudi, zakaj se ne sme dodatka, ki ga pupa ne spije, takoj dati v hladilnik in porabiti čez npr. 2 uri, ali pa narediti mešanico vnaprej, če kam gremo, npr. za do 3 ure. Navodila namreč pravijo, da tega ne smeš in da moraš ostanek zavreči. Naši pa ga včasih naredimo preveč ali preventivno, ker ko je lačna je glasna kot user posted image , in tako ga gre precej tudi stran. Imam na sumu, da je to marketinška fora - tako ga več porabiš. Dvomim namreč, da se v 1-2 urah naredi toliko bakterij, če je v hladilniku. No, pediater nam je rekel, da se tudi on strinja s tem in da ne vidi problema v tem, če shranimo v hladilniku. Pravi, da npr. iztisnjeno mleko tudi toplo spravimo v hladilnik in potem pogrevamo čez nekaj ur, tako da to je to. Tako da bom zaupala nasvetu pediatra in ne bom vsakega dodatka zavrgla, če bo mlajši kot 3 ure (če bo shranjen v hladilniku). Kako delate ve?

A če ima mala precej vetrov, mislite da bi pomagala menjava mlečne formule?

< Sporočilo je popravil ursah -- 7.9.2010 19:18:27 >

(odgovor članu nimanorwen)
Neposredna povezava do sporočila: 184
7.9.2010 19:47:31   
Lenny1
IZVIRNO SPOROČILO: ursah

BTW: pediatra sem vprašala tudi, zakaj se ne sme dodatka, ki ga pupa ne spije, takoj dati v hladilnik in porabiti čez npr. 2 uri, ali pa narediti mešanico vnaprej, če kam gremo, npr. za do 3 ure. Navodila namreč pravijo, da tega ne smeš in da moraš ostanek zavreči. Naši pa ga včasih naredimo preveč ali preventivno, ker ko je lačna je glasna kot user posted image , in tako ga gre precej tudi stran. Imam na sumu, da je to marketinška fora - tako ga več porabiš. Dvomim namreč, da se v 1-2 urah naredi toliko bakterij, če je v hladilniku. No, pediater nam je rekel, da se tudi on strinja s tem in da ne vidi problema v tem, če shranimo v hladilniku. Pravi, da npr. iztisnjeno mleko tudi toplo spravimo v hladilnik in potem pogrevamo čez nekaj ur, tako da to je to. Tako da bom zaupala nasvetu pediatra in ne bom vsakega dodatka zavrgla, če bo mlajši kot 3 ure (če bo shranjen v hladilniku). Kako delate ve?

ursah - jaz ga spravim v hladilnik, npr. za ponoči, da mi ga takrat ni treba pripravljat, potem ga pa pogrejem. Pa če kam gremo na obisk ga tudi doma pripravim. Po moje je do 3 ure čisto ok.
Prijateljica mi je rekla, da je pa res pomembno, da ves čas steriliziraš stekleničke.

Sicer smo pa bili včeraj na prvem celodnevnem izletu v Korte. Mali sonček user posted image  lepo spi v avtu in tudi čez dan mu je bilo zanimivo. Šele ob 11h zvečer smo se vrnili domov in je šel iz lupince direktno v svojo posteljico.

Danes je prišla patronažna in smo imeli prvo kopanje. Je bila 2 tedna na dopustu, zato tako pozno. Robin je bil kar zadovoljen, edino umivanja glave ne mara preveč.

Lepi pozdravčki

(odgovor članu ursah)
Neposredna povezava do sporočila: 185
7.9.2010 20:15:19   
Masha_M
IZVIRNO SPOROČILO: Lenny1

Pa če kam gremo na obisk ga tudi doma pripravim. Po moje je do 3 ure čisto ok.

Meni so celo v porodnišnici rekli, da če ne spije vsega, je do 3 ure še čisto okej če počaka.

(odgovor članu Lenny1)
Neposredna povezava do sporočila: 186
7.9.2010 20:59:40   
tpmc
Lep pozdrav.
Smo danes imeli pregled pri zdravniku - zlatenica res upada! Hvala bogu! Ima pa sedaj vneto ritko!! Imela jo je že v bolnici ampak je sedaj še bolj rdeča. Upam da niso pleničke krive ker sem ravno kupila nov paket. To noč naša mucica ni želela spati. Hjoj. Upam da bo ta noč boljša.
Ima 2940g. Spije pa 70ml. Koliko pa spijejo kaj vaši sončki? Lep pozdrav vsem mamicam user posted image

19. avgust 2010 ob 12:01, ukc Maribor 2730g & 48cm - datum, ki je NAJU za vedno spremenil v NAS.

www.nakupite.me

(odgovor članu Masha_M)
Neposredna povezava do sporočila: 187
7.9.2010 21:03:08   
tpmc
sem pa pri zdravniku danes povprašala o krčih. Zakaj, kdaj, kako dolgo, itd.. Je zdravnica pojasnila da krči nastanejo samo zaradi nepravilnega podiranja kupčkov. Baje je to edini razlog! Jaz ne vem no.. Naša nima krčekov, baje joka zaradi vnete ritke.

19. avgust 2010 ob 12:01, ukc Maribor 2730g & 48cm - datum, ki je NAJU za vedno spremenil v NAS.

www.nakupite.me

(odgovor članu tpmc)
Neposredna povezava do sporočila: 188
7.9.2010 21:16:58   
Tinky

IZVIRNO SPOROČILO: tpmc

sem pa pri zdravniku danes povprašala o krčih. Zakaj, kdaj, kako dolgo, itd.. Je zdravnica pojasnila da krči nastanejo samo zaradi nepravilnega podiranja kupčkov. Baje je to edini razlog! Jaz ne vem no.. Naša nima krčekov, baje joka zaradi vnete ritke.

user posted image
Krči in napenjanje so načeloma posledica nezrelega črevesja, ki se počasi poseljuje s koristnimi laktobacili, ki urejajo prebavo. Lahko pa zaradi alergije (npr. kravje mleko).

Za vneto ritko pa pomaga Sudocrema.

Teo 10.7.2008
Maja 27.7.2010

(odgovor članu tpmc)
Neposredna povezava do sporočila: 189
7.9.2010 21:30:10   
kai1
čer

Manca je ravno zaspala. Tudi meni zvečer sedaj malo zmanjka mleka. Vem, da premalo počivam, sedaj že 3 dni nisem čez dan počivala. Popijem pa ogromno čaja za dojenje od Holle-ta, ter roiboos čaj, cca 3l na dan, plus že ene 2l vode. Danes sem Manci prvič dala zvečer dodatek, spila je cca 15ml.

Koliko pa kaj kakajo vaši user posted image . Manca se sicer pokaka običajno 3-4x na dan. V nedeljo je pa šparalauser posted image , potem se je pa v eni rundi tako podelala, da je bila posračkana do vratu. Sam bila kar malo besna, saj smo bili ravno na hokeju in sem jo morala preoblečt v avtu.user posted image  je bilo kar mrzlo.

Aisha86, jaz imam par sp. majic iz bambusa, ki so zelo raztegljive in jo dam samo pod dojko, nič ne snemam naramnic.

žabica13, ne se preveč sekirat zaradi mleka. Vem je hudo, zežko se je sprijazniti. Mene je Anže odstavu pri 6m, pa se kar nekaj časa nisem mogla sprijaznit, kot da bi mi nekaj oduzeli.

Vsem bolnim, da se čimprej pozdraviteuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tpmc)
Neposredna povezava do sporočila: 190
7.9.2010 21:32:31   
Tinky

IZVIRNO SPOROČILO: Masha_M

IZVIRNO SPOROČILO: Lenny1

Pa če kam gremo na obisk ga tudi doma pripravim. Po moje je do 3 ure čisto ok.

Meni so celo v porodnišnici rekli, da če ne spije vsega, je do 3 ure še čisto okej če počaka.

tudi v bolnici na pediatričnem oddelku ti vnaprej pripavijo flašo, a svetujejo, da jih pred vsakim obrokom steriliziraš, zato da bakterije nimajo "časa" se razvit in razmnožit.

Jaz sem sicer mleko, ki je v flaši ostalo vedno zlila, ker mi je že po 5 minutah začelo smrdet.
Je pa moja kolegica svoji dojenčici zjutraj pripravila ta največjo flašo (ne vem kolko je 360 ml?) in ji ponujala dokler je ni spraznila. Jaz sem se nad tem zgražala, a mala je zdej stara 3 leta in ji ni ne fali.
Mi je vedno govorila, da je mleko predrago, da bi ga zlivala stran. user posted image

Teo 10.7.2008
Maja 27.7.2010

(odgovor članu Masha_M)
Neposredna povezava do sporočila: 191
7.9.2010 21:43:39   
Tinky
Danes je bila Maja neverjetno mirna, full je spala in krčkov skoraj da ni imela. Upam, da se stanje počasi umirja.

kai, Maja kaka tudi 3-4x na dan, če pa slučajno kakšen dan ne, je pa naslednji dan 4 kratna porcija user posted image

Teo 10.7.2008
Maja 27.7.2010

(odgovor članu Tinky)
Neposredna povezava do sporočila: 192
7.9.2010 23:03:31   
Aisha86
****umiša ja! Včeri sm že vse napisala, pokomentirala, zdej pridm gor, pa vidm da ni nikjer mojga posta?? user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: žabica 22

Punce majčke za dojenje imajo v h&m 2 sta 20€. So pa zakon jaz sem si jih kupila.
user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: mayci
Včeraj sem si tudi jaz kupila spodnjo majčko za dojenje v h&m-u, sta v kompletu bela in črna, pa sem zelo zadovoljna, nič več me ne zebe v hrbet, ko dojim .

Jst sm si tud že pred dvema mescoma kupla tele majčke...neki so ble znižane. Ma nevem, kaj to so tiste k so malo daljše, ne take k se jim odpne na naramnicah, ampak take k joško "odkriješ"?

...tašča pa tud skos buli v tist voziček mam na koncu občutek da bom kmalu njo notri vozila ne pa mojga sončka. Pa pluva pa se ga dotika.. user posted image

Aaahahaha!! user posted image user posted image user posted image user posted image Ne vem kdaj sm se nazadnje tolk nasmejala! user posted image user posted image user posted image da nisi slučajno ti to mojo taščo opisala? Ker tud moja čist zleze tja v voziček in jst kr znorim, zadnjič je glavo tko not potisnla in sm ji kr voziček odpeljala. Je sam gledala debelo! user posted image user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: nimanorwen

si grem mlek črpat, tamalo je pa zvijat začel. se dere na polno, pridem iz kuhne pogledat in vidm kaj???? moj lubi mož visi na netu, tamala se pa dere v košari. češ "da se mora zdret". mislm ej. sm bla penasta u sekundi. presneti dec. on bo pustu še ne enomesečnga otročka, da se "zdere", ker pač pr njemu v naročju ni nč bul. ja itak, da ni, če jo pa zvija. joj ej, tuk sm bla jezna

Moj sicer nikol ga ne pusti jokat, ga takoj v roke vzame, sam je pa problem kdr je tekma fuzbala-moj ga ma v naročju, tamalmu dudka vn z ust pade, valda jok in stok, moj pa niti ne opazi, da more dudko popravt in da se user posted image joče...prletim v dnevno in on sam zamišljeno reče "neki se zdej jokca, ne vem kaj mu je"! A niti pogledou ga ni!?!user posted image

Nihanje razpoloženja - prve tri dni k smo pršli domov sm se ful jokala, sej o tem sem že neki pisala... Sam zdj pa spet me neki trže?? user posted image Ponavadi ker me moj razjezi k ima skor vsak drugi dan neki s fuzbalom (je trener otrok in še sam trenira plus sezona tekem je zdejuser posted image ). Sej vem da se trudi bit čimveč z nami, sam jst sm tko nepotrpežljiva zadnje cajte. Al pa če se kej sprčkava itak se grem pol jokat, in kr me še najbl prizadene pa je, k mi zabije "ja, kr pejt se spet jokat"!? Sej pol takoj prteče za mano in me tolaži. Ma ja, bo že minilo...i hope so!

Joj ne mi luštov s šopingom delat k se mi počasi že tržeee!! Komi čakam, da grem kej v nabavo. Pa magari sam po jogurt v špar. user posted image user posted image user posted image

No, lahko noč, gremo mlekce proizvajat...

(odgovor članu žabica 22)
Neposredna povezava do sporočila: 193
8.9.2010 8:04:08   
Tinky
Kljub dežju, se je dan začel odlično user posted image user posted image
Maja je spala super, zbudila se je samo 1x, pojedla in takoj nazaj zadrnjohala, Teo je šel prvič brez joka v vrtec in zdej se počasi odpravljamo nakupovat.

Žabica13, kdaj greš v Gorico?

Zgleda, da sem jaz še edina, ki ne sprejema obiskov user posted image , razen staršev in ta bližnjih kolegov
Takoj po porodu sem itak rabila nekaj časa, da sem prišla k sebi, potem sem pa do začetka vrtca hotla, da smo mi štirje sami. Zdej pa nobenga ni spregled user posted image
Se mi lasje dvignejo pokonci, ko se spomnem kako je blo pri Teotu. Revež je v vozičku spal, 5 glav (tete in company) je bulilo v njega, na koncu so drmali voziček, da bi ga zbudili. Ma hallooo, a je to način? Na lep način sem jih prosila, da naj nehajo, da se bo že zbudil in ker ni blo haska, sem pol na malo bolj grobo povedala in so se užalili user posted image . Zdej pa si nobena tetka ne upa pridet mimo user posted image
Kr neki

Kater otroški album ste kupile?
Teo ima TO SEM JAZ in je kar v redu, Maji bi pa vzela kej bolj dekliškega.

< Sporočilo je popravil Tinky -- 8.9.2010 8:06:47 >

Teo 10.7.2008
Maja 27.7.2010

(odgovor članu Aisha86)
Neposredna povezava do sporočila: 194
8.9.2010 10:14:33   
solis
Tudi mi smo danes dobro spali, kljub temu, da je včeraj prespala skoraj cel dan. Tole vreme je vsaj za eno stvar dobro user posted image .

Ah, te tašče.... Tud moja je že takoj na prvem obisku skor padla v posteljico in začela Ano, ker je jokala takoj masirati po trebuščku (brez da bi si prej umila roke user posted image ). Ona namreč vsakič, ko otrok joka strokovno ugotovi, da ga zvija in ima krče in začne izvajat masažo po hrbtu ali trebuščku user posted image  in to na tak način, da se potem otrok samo še bolj dere. Zraven pa mi utruja, da je treba otroku dat čaj, da ga ne bo zvijal. To je delala že pri Nini in to še potem, ko je bila stara 4 mesece in več in se je v njenem naročju drla, ker je hotela nazaj k meni ali pa je bila lačna ali pa samo zaspana.  

Nihanje razpoloženja - pri prvi hčeri, sem bila res prava jokica, za vsako figo so mi tekle solze (če se je zgodilo kaj lepega ali pa če me je mož samo čudno pogledal, kaj šele, da bi kaj grdega rekel). Tokrat pa sem vedela, kaj me čaka in je bilo vse skupaj bolj znosno, ampak še vseeno sem nekajkrat jokala, zaradi stvari, ki me običajno ne bi spravile s tira. To so pač hormoni, ampak hitro mine.

Družinski šoping - tudi mi smo šli že skupaj in se je tako dobro obneslo, da sva si z user posted image  po končanem šopingu privoščila še kavico - Ana je ves čas prespala v vozičku, Nina je pa itak že navajena kofetkat user posted image  in se jo večinoma, da tako zamotiti, da lahko spijeva kavo v miru.

(odgovor članu Tinky)
Neposredna povezava do sporočila: 195
8.9.2010 10:30:17   
solis
Tinky - jaz sem imela za Nino Dojenčkov album z ilustracijami Jelke Reichman (tukaj si ga lahko ogledaš).

(odgovor članu Tinky)
Neposredna povezava do sporočila: 196
8.9.2010 11:21:59   
kai1
ojla, mamice

Manca lepo spi in poleg nje očka. Anže je v vrtcu. Ima novo vzgojiteljico in hodi zelo rad.
Sva pa imela v ponedeljek sistematski pregled ob 3. letih in sploh ni hotel sodelovati. Sic er je bila itak prezgodnja ura, 7.20user posted image  Groza, seveda je bil še ves zaspan. Velik je po normi, ampak prelahek.

Manca je lepo spala ponoči. Sicer od 4h naprej prdi, hrka,... Sem razmišljala, da bi jo dala v svojo sobo. Anžeta sem po dobrem mesecu dni in smo vsi bolje spali. Otroška soba je namreč poleg spanice in se vse sliši, itak  jaz vsak najmanjši šum slišim. Zato sedaj bolj malo spim. Kakšno mnenje imate ve, glede sobe?

Album, ga še nisem kupila. Za Anžeta smo ga dobili v dar, Moj prvi album.

Aisha, te popolnoma razumem glede tvojga in fuzbala. Pri nas je za razliko in-line hokej, ki je na sporesu, treningi celo leto, pa še moj ima športno dvorano za hokej in je včasih za po p..... Pa privošči si kak šoping. Izkoristi priložnost, ko bo tvoj doma in pojdi sama. Vem na začetku je težko pustiti user posted image  doma, ampak jaz sem tako delala že pri sinu in se je obrestovalo. One2 sta se med seboj bolj povezaza, moj mi je potem majkrat povedal, če sem kaj jambrala, da sem itak na porodniški in imam čas, pa še oddih zase sem mela.

(odgovor članu solis)
Neposredna povezava do sporočila: 197
8.9.2010 12:04:09   
dreamy.
Lepo pozdravljene mamice..

Tale vreme ubija, skoz sam dež..

Mi smo se danes prvič kopaliuser posted image ..sicer nismo uživali v miljenju, ampak v vodi je pa čist uživu, zdej pa hb spi, ker je bil drugač že od 7 zjutri pokonc. Pa tud ponoč je bil kr neki nemiren..mal vremenskiuser posted image
Aja, pa zredil smo se v enem tednu za 400g..smo že na 4940..pravi bajsekuser posted image ..

Mam pa eno vprašanje. A slučajno menstruacija vpliva kej na izgubo mleka? Ker se mi zdi, da sem dobila menstruacijo in sem jezna k user posted image user posted image user posted image user posted image ..sem se že ful veselila, da je še vsaj kakšnih 5-6mescev ne bo, pa se mi zdi, da tole ni več podobn čiščiuser posted image user posted image ..ker ful ne bi rada še dodajala, če mam še svojga mleka dost, pa še tok se redimo:)

No, pa se je tud sonček neki začel kazatuser posted image

(odgovor članu kai1)
Neposredna povezava do sporočila: 198
8.9.2010 13:45:44   
sky77
dreamy menstra ne vpliva na izgubo mleka, se pa mleku malo spremeni okus

(odgovor članu dreamy.)
Neposredna povezava do sporočila: 199
8.9.2010 14:27:12   
žabica13
Dan user posted image

kak deževen dan, sem že prav slabe volje, ker že 2 dni ne moreva z Davidom ven z vozičkom. On namreč res ful uživa se zunaj v vozu vozit, imava v bližini en lep park z drobnimi kamenčki in se hodiva tja vozičkat. Mi spi ko top v vozeku. Prej se je , ena zaplata jasnine na nebu naredila in sem ga hitela oblačit, pa majčko toplo oblačit, kapico...greva ven, nisva se niti eno minuto vozičkala (ampak dovolj da je bil že koma!) ko je začel dež in sva samo gas domov morala dat user posted image

tinky v gorico greva v soboto, po moje bova en teden zdej dol (potem mam jaz pregled). Komaj čakam, da grem v eno malo bolj prijazno vreme, pa da bom imela malo več časa zase in davida (beri rešena bom kuhanja!) pa še kakšno prijateljico bom lahko v videla.

nimanorwen, vaš maček je pa za posnet user posted image A je mogoče s kakšno ribico križan, da v vodo smrček moli. Hemeroidi so kaj bolje?

kai - za dojenje se probam ne sekirat preveč. samo vseeno mi pa ni. Še posebej takrat ko se niti priklopiva ne. Že tako imam nastavke, flaško in črpalko - se mi vse to tako umetno zdi, in me včasih pootre da si svojega otroka ne morem enostavno na joško dat in ga nafutrat. Samo naredim pa lahko bore malo.

Naša noč - punce, danes se je zgodil mali čudež. David je jedel okrog 19 (zaspal pa okrog 21) in sem čakala da se okrog 22-22.30 zbudi za jest. Nič. Nisem niti trdno mogla zaspat ker sem cel čas poslušala kdaj bo zajokcal. Je spal skoraj do 2 ponoči! Škoda ker se mi ni še ob 22 zbudil, ker potem sva se mogla sredi noči previjat in sva ga čisto v akcijo spravila - je ko en čukec še vsaj eno uro gledal okrog potem - jaz pa zraven napol koma. K sreči ni jokcal ampak samo vztrajno vadil igrico "mami poberi dudo" user posted image . Mi je pa danes k sreči nehal polivat, še dobro ker mi je ravno ponoči zmanjkalo cunj v 56 številki, in sem ga morala v 62 tlačit. Sva se včeraj vsaj 4x preoblekla cela, ko je tako polival in mi je vseh ta fajn cunj zmanjkalo user posted image

(odgovor članu sky77)
Neposredna povezava do sporočila: 200
Stran:   <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?