Arwenko
|
IZVIRNO SPOROČILO: Frutiq No, če sem malo žleht , priznam, da sem vse to napisala samo zato, ker sem čakala tvoj komentar, ker vem kakšen skeptik si glede teh stvari. me je prav zanimalo kako boš komentirala . Sicer pa sem napisala "najverjetneje", ker tako razlago so ji G tudi dali, kar pomeni, da ni mogoče z gotovostjo trditi in je bil lahko vzrok tudi kaj drugega. Saj bakterije ne prehajajo samo skozi maternični vrat, ampak tudi skozi npr. posteljico, kar pomeni, da se je lahko ona okužila z bakterijo in jo je tako prenesla na plod.... No razlag je lahko še pa še in ni vse samo belo ali pa črno. Mnenja pa sem, da se je v nosečnosti dejansko treba malo bolj popaziti. Saj veš frutiq, respektiram, če pač ti zase misliš, da boš bolj mirna, če se boš npr. v tem primeru izogibala bazenu, sigurno je boljše, da si mirna, pa doma, kot pa tam in živčna in polna strahu. Samo ne zdi se mi pa kul, da se s takšnimi posplošenimi izjavami "straši" vse povprek. Zakaj sem pa jaz takšna kot sem, ker sem se v življenju pač naučila, da nima smisla za vsako stvar iskat grešnega kozla, neki zunanji vzrok, nekega krivca, zakaj se določene stvari zgodijo. Jaz sem pač dojela, da se stvari včasih pač zgodijo, in ljudje jih ne moremo spremenit in je boljše če se z njimi sprijaznimo, kot pa da krivimo tretje osebe, stvari dogodke ali bognedaj nažiramo sebe in si očitamo ne vem kaj. Pa še nekaj, ko si napisala, da lahko prehajajo skozi posteljico: to pomeni, da je ta bakterija prišla skozi kožo ali prebavila (torej pojedena ali popita) v kri in potem preko krvi v posteljico in preko nje do . Ne vem kako bi to uspelo bazenski bakteriji no, ker če so te bakterije res tako trdovratne, da prehajajo npr. skozi kožo v kri (predvidevam, da noben odrasel človek ne pije bazenske vode, da bi lahko prišla skozi prebavila), pol je tu nekaj hudo narobe in res zrelo za konkretno tožbo proti tistemu bazenu in vključitev vseh možnih zdravstvenih in higienskih inšpekcij.
|