|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  149 150 [151] 152 153   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decembrke 2010
17.6.2010 14:13:07   
alma82
IZVIRNO SPOROČILO: Slavi83

Alma82 js sm skos lačna na vsaki 2-3 ure jem user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: pinkalonca

jst sm tut spet lačna user posted image obvezno moram jest na 2 uri user posted image

Uff dobri sta, da jesta tako pogosto. Jaz si ne upam, ker se res full bojim, da se bom preveč zredila user posted image
Se probam full brzdat pri hrani user posted image

(odgovor članu Slavi83)
Neposredna povezava do sporočila: 3751
17.6.2010 14:37:00   
špica84
uuhhh jaz si tudi ne upam tako pogosto jest,jem 3-4 na dan

(odgovor članu alma82)
Neposredna povezava do sporočila: 3752
17.6.2010 14:41:32   
alma82
IZVIRNO SPOROČILO: špica84

uuhhh jaz si tudi ne upam tako pogosto jest,jem 3-4 na dan

Jaz tudi probam jesti 3-4x na dan.
Dvakrat jem pred kosilom, potem pa še kosilo in večerjo.
Več se pa trudim da ne jem user posted image

pa kakšno sadje pojem, ampak to ne štejem med obroke user posted image

< Sporočilo je popravil alma82 -- 17.6.2010 14:42:25 >

(odgovor članu špica84)
Neposredna povezava do sporočila: 3753
17.6.2010 14:50:34   
obcinarka
ojla punce, jaz sem se vam pa danes pridružila.... no upam da vsekakor ne prepozno.... rok imam 26.12..... v četrtek sem bila v lj porodnišnici na nuhalni ... zdej sm pa mal zmedena-mislim da neupravičeno... izvide dobim v roku 10 dni, ker sta mi zdravnici povedali da še vedno pošiljajo izvide v london... skratka izmerili so mi 1,3 mm... za DS ne vem še nič.... drugače vse ok. srček, prstki, glava, nos.... 55 mm... pa zelo živahen je.... drugače sem drobne postave... zdej so mi cunje že premajhne.. sem v službi bolj kot ne normalno, težav nimam... no ja zeham... prosim za kakšno realno mnenje o NS.. moja prva nosečnost pri 35 letih..
lep dan, pa se tipkamo 

(odgovor članu alma82)
Neposredna povezava do sporočila: 3754
17.6.2010 14:51:36   
aischa1
Tudi jaz jem večkrat na dan in tudi ne vem kam bom prišla z težo.user posted image user posted image

(odgovor članu alma82)
Neposredna povezava do sporočila: 3755
17.6.2010 14:53:43   
Frutiq
IZVIRNO SPOROČILO: mag3

IZVIRNO SPOROČILO: Frutiq

Evo, toliko o moji ideji, da gremo na morje na Hrvaško: pravkar me kliče moj, da ne misli it zapravljat dopusta na HRV, ker je napovedano ful slabo vreme in naj začnem gledat last minute ponudbe za Grčijo....
Znorela bomuser posted image . Prav nič se mi ne da zdaj iskat kakšne pametne last minute ponudbe in klicarit od agencije do agencijeuser posted image

Kam zdaj??? Si kaj pametnega najdla? user posted image

Uf, še nič user posted image . Se mi sploh ne da iskat, tako, da bomo najbrž malo preložili dopustekuser posted image . Bomo vidli no, saj sploh nimam ene dobre ideje, kam bi lahko šli, pa še nimam preveč časa za iskanje, ker je v službi ful gužva, tako, da se bom jutri malo bolj poglobila.

(odgovor članu mag3)
Neposredna povezava do sporočila: 3756
17.6.2010 14:56:04   
Frutiq
IZVIRNO SPOROČILO: obcinarka

ojla punce, jaz sem se vam pa danes pridružila.... no upam da vsekakor ne prepozno.... rok imam 26.12..... v četrtek sem bila v lj porodnišnici na nuhalni ... zdej sm pa mal zmedena-mislim da neupravičeno... izvide dobim v roku 10 dni, ker sta mi zdravnici povedali da še vedno pošiljajo izvide v london... skratka izmerili so mi 1,3 mm... za DS ne vem še nič.... drugače vse ok. srček, prstki, glava, nos.... 55 mm... pa zelo živahen je.... drugače sem drobne postave... zdej so mi cunje že premajhne.. sem v službi bolj kot ne normalno, težav nimam... no ja zeham... prosim za kakšno realno mnenje o NS.. moja prva nosečnost pri 35 letih..
lep dan, pa se tipkamo 

Dobrodošla!user posted image

Zakaj pa v London? Prvič slišim kaj takegauser posted image

(odgovor članu obcinarka)
Neposredna povezava do sporočila: 3757
17.6.2010 15:00:34   
Slavi83
Js se zdj v nosečnosti ne mislim preveč obremenjevat s kg. Ko sm lačna jem brez slabe vesti pojem kuk mi paše in to je to. Po porodu se bom pa ukvarjala s kilažo.

(odgovor članu alma82)
Neposredna povezava do sporočila: 3758
17.6.2010 15:00:55   
obcinarka
oj......... po pravici povedano ne vem... mi je kar zmanjkalo vsega kar bi še lahko povprašala, ker sva bila s fantom zlooooooooooooooooooo vesela ko sva na "tv" videla to bitje ki raste.... sem pa od ginekologa dobila napotnico za lj porodnišnico-avtomatsko 35 let, prva nosečnost, nuhalna je bila tudi brezplačna.. in v kakršnem koli primeru težav ali kaj podobnega bom urejala v lj... kaj res nobena ni opravljala testa v lj porodnišnici??user posted image  

(odgovor članu Frutiq)
Neposredna povezava do sporočila: 3759
17.6.2010 15:01:15   
alma82
IZVIRNO SPOROČILO: aischa1

Tudi jaz jem večkrat na dan in tudi ne vem kam bom prišla z težo.user posted image user posted image

kaj bi jaz dala, da bi imela tak buši kot ti po treh otrocih user posted image  user posted image

Ma sej drugače se jaz sploh ne obremenjujem s težo (skoz imam nekak 5 do 10 kg zaloge user posted image  ) , sem se že pomirila s tem ... ampak se tako bojim, da bom pa po nosečnosti takšna kot moja mamica user posted image  ... sej zdej je vseeno, če je močnejša, sej je tud starejša, ampak njej se je že po mojem rojstvu prijelo več kot 10 kg, isto je bilo pri sestri user posted image  ... tega se fullll bojim user posted image
ti imaš pa zakon buši po treh pupah user posted image  user posted image  user posted image

Obcinarka dobrodošla user posted image  user posted image
jaz ti ne znam nič pametnega povedati o DS. Upam da je katera tukaj pametnejša kot jaz, pa ti bo razložila user posted image
Zakaj pa v London? user posted image

(odgovor članu aischa1)
Neposredna povezava do sporočila: 3760
17.6.2010 15:01:52   
zaljubljena23
BabyKitty pa nisi škrtuh zaradi tega user posted image user posted image user posted image Jaz sem se odločila, da AS ne kupim iz več razlogov...Prvič, če srčka ne bom slišala, bom paničarila, drugič, moje zalogice bodo ziher pripomogle k temu, da bomo na začetku težko slišali srček, tretjič kasneje bodo ita brcike in ne bomo rabile iskat srčka, da bi preverili, če je s pikico kaj narobe, petič srčka poslušamo pri G...Aja, vso srečo danes

jona.klara, jaz sem skoraj 100% prepričana, da bo me pikica za nos vlekla in do zadnjega ne bo pokazala, kaj se skriva med nogicamiuser posted image user posted image user posted image

dangermous, čestitke za uspešno NS..Jaz sem RH pozitivna, tako da ne dobim inekcije...

Star vso srečo jutri na izpitu in seveda uživaj na dopustuuser posted image user posted image user posted image

tinca, sama imam NS 2,1 mm...

obcinarka, dobrodošla user posted image user posted image user posted image

Hrana...Ima 3 obroke na dan, vmes pa še pojem ene 2x sadje...Moram pazit, da se ne zredim preveč...

Mag, naslednji pregled imam 19.7.

Pa še današnje poročilo iz pregleda...G mi je na hitro naredil UZ, tako da sem videla spet najinega škrata, zdaj pa mesec dni nič...Izvidi krvni in na podlagi vode od prejšnjic so ok, razen na tokso sem negativna...

Pa ptička mi je prišepnila, da bom zagovor dilome imela predvidoma 5.7., samo komisijo še morajo sestavit, te pa dobim baje obvestilo domov...Bomo videliuser posted image

23.4.2009, plusek...17.5.2009 si odšel med angelčke...
23.4.2010, plusek...17.12.2010 si prijokal na svet...
23.4.2012, plusek... 26.12.2012 PDP...

(odgovor članu Frutiq)
Neposredna povezava do sporočila: 3761
17.6.2010 15:07:20   
zaljubljena23
Slavi, jaz pa se s težo obremenjujem, ker jih imam že zdaj krepko preveč in je moj cilj, da jih na koncu pridobim čim manj...Pač sem tista srečnica, ki ima vedno težave z odvečnimi kg..in sem se odločila, da je potrebno nekaj nareti, da bomo dobili pikico...In očitno je bilo zaenkrat 13 kg dovolj, ki sem jih dala dol pred zanositvijo, zdaj v času nosečnosti pa sem izgubila še dodatna 2,5...Je pa res, da se bom z izgubljanjem nadaljnih kg začela ubadat po porodu in seveda upam, da bom med tistimi srečnicami, ki jim dojenje pomaga pri hujšanjuuser posted image , zaenkrat moram pazit, da jih ne pridobim preveč nazaj...

(odgovor članu zaljubljena23)
Neposredna povezava do sporočila: 3762
17.6.2010 15:08:03   
alma82
IZVIRNO SPOROČILO: zaljubljena23

tinca, sama imam NS 2,1 mm...

A bi hotla malo bolj razložit ta rezultat. Kaj pomeni?
A je od tega tvojega rezultata boljši 2,2 mm ali pa recimo 1,5 mm?
Kaj pa tisto, ko rečejo 1:1000? To vem kaj pomeni, ampak v kakšni povezavi je to z 2,1 mm? user posted image  Ali je to za dva različna sindroma?

Sej sem full o temu že zdavnaj začela brati, ampak moji možgančki iz dneva v dan manj delajo in mi res nič ne ostane v glavi (razen da grem še 1x spat pa NS user posted image  )

Neposredna povezava do sporočila: 3763
17.6.2010 15:12:57   
Slavi83
zaljubljena23 sej js jih mam tut preveč že od prej, v 1 noseč. sm dobila 12 kg in pol v 2 ene 10 pa nism nč hujšala kr sm itak vedla da bom spet kmal zanosila. Men je to že 3 nosečnost in sam upam da bo potekala ok in da že končno dobim otročička zato so mi pa kile na zadnjem mestu, raj mam otroka pa par kil viška k pa sranja tko k do zdej.

Neposredna povezava do sporočila: 3764
17.6.2010 15:13:44   
alma82
BabyKitty si mi prav smešna, ko sama zase rečeš da si škrta user posted image
pa še ena je to rekla user posted image  dobre ste user posted image

Jaz sem pa žal med tistimi ''zapravljivkami'', ki bi danes zapravile zadnji cent, za jutri se bom pa jutri obremenjevala user posted image  . Sej vem, da to ni prav, ampak ne morem iz svoje kože user posted image
Moj ''moto'' o denarju: Nikoli ne vem, kdaj lahko umrem in dinarčki na kupčku mi potem ne bodo nič pomagali. Je treba sprot vse potrošit user posted image
Imam pa takšno ''moč'' in takšen pogled, da mi moj dragi niti mami ne morejo reči NE ko jim rečem da rabim dinarčke user posted image  

AS pa tudi jaz ne bom kupila ... tudi jaz nočem delat panike, ker zaradi svojih zalog ne bi slišala srčka user posted image

(odgovor članu alma82)
Neposredna povezava do sporočila: 3765
17.6.2010 15:18:32   
zaljubljena23
alma, ti bom pokazala na slikico kaj pomeni NS, tole je meritev med nosno kostjo in nuhalno svetlino (na slikici vidiš zgoraj puščice, tole je nosna kost, spodaj označeno pa je nuhalna svetlina) Aja, pa v cm-jih se označujeuser posted image

user posted image

Na podlagi te meritve se potem izračunajo ven tveganja, torej pride tisti rezultat 1:nekaj...

''''mislim, pa da je, manjša je meritev te nuhalne svetline, večje cifre pridejo potem ven pri tveganju...Jaz sem imela rezultat 1:26xx (se ne spomnim točno več, izvid pa je pri G ostal)...'''' ampak tole me ne držat za besedo, nisem čist ziher, mogoče bo katera vedela točno

< Sporočilo je popravil zaljubljena23 -- 17.6.2010 15:26:50 >

(odgovor članu alma82)
Neposredna povezava do sporočila: 3766
17.6.2010 15:20:53   
zaljubljena23
slavi, vem da je zdravja otroka na prvem mestu, sama se tega tudi zavedam, ampak žal prevelika teža pomeni tudi tveganja pri otročku in pri porodu...Žal ti govoriš samo o cca 20kg več, pri meni pa še jih je nekaj zraven..

< Sporočilo je popravil zaljubljena23 -- 17.6.2010 15:27:52 >

Neposredna povezava do sporočila: 3767
17.6.2010 15:29:15   
dangermouse
alma82 Če jaz prav razumem glede te nuhalne svetline, potem je najboljš, da je širina te zadebeline, ki jo ima otroček na vratu čim tanjša, manjša je verjetnost za DS, se pravi pri meni je bila debelina 1,5 mm (mislim da kar je okrog 3mm je že veliko), potem pa ta podatek vnese v en program v katerega vnese še tvojo starost, težo, višino, velikost otročka in ti zračuna verjetnost za DS. Pri mojih podatkih (starost 32) je bila v programu predvidena verjetnost 1:439, ker pa je bila nuhalna svetlina 1,5mm in zaradi ostalih podatkov se je verjetnost znižala (izboljšala) na 1:1938... se pravi med 1938 nosečkami se eni rodi otroček z DS. Seveda pa je merjenje NS le v 80% zanesljivo...A sem preveč zakomplicirala?user posted image

(odgovor članu alma82)
Neposredna povezava do sporočila: 3768
17.6.2010 15:41:44   
*sava*
Nič nisi zakomplicirala, mislim, da je tako čisto prav. Meritev ns čim manjša kot je, tem bolje. Potem še leta štejejo: npr. meni so izmerili 1,4 mm  in imam pri 31 letih 1:3307 možnosti, da ima otrok ds.

Je meni tudi Strahova v prvi nosečnosti razlagala, da pošiljajo v London, ker tam imajo prav nek center, kjer vse pregledajo, če so ginekologi prav izmerili in jim potem na podlagi teh njihovih meritev podaljšajo licenco za opravljanje nuhalne svetline oz. meritve le-te, ker to ne more delati prav vsak ginekolog.

Šibam po otroke.

(odgovor članu alma82)
Neposredna povezava do sporočila: 3769
17.6.2010 15:42:27   
maya1505
evo Alma82 če ti bo kaj v pomoč da lažje razumeš NS, je kr fajn prikazano user posted image

http://otrocarije.blogspot.com/2008/01/nuhalna-svetlina.html

(odgovor članu dangermouse)
Neposredna povezava do sporočila: 3770
17.6.2010 16:07:02   
zaljubljena23
no pol sem predvidevala prav, čim manjša je tale razdalja, lepši je rezultat...Vidim, pa da so pri meni bile meritve full nenatančne, sem po slikicah zdaj podrobno pogledala (na eni je 0,19 cm, na drugi 0,20 cm, na tretji pa 0,21cm)..jaz koza pa sem pozabila pogledat, kaj mi piše na izvidu od NS, katero meritev je vzel za izračun...V spominu mi je ostala samo 0,21...Bom na naslednjem pregledu pogledala....
Se pa spomnim da je za mojo starost 25 let, predvideno razmerje 1:9xx... in me zaradi vseh ostalih podatkov, ki jo je znižalo na 1:2676 (sem šla prav v torkove poste gledat, ko sem napisala točna tveganja) ne uvršča med rizične..

(odgovor članu maya1505)
Neposredna povezava do sporočila: 3771
17.6.2010 16:19:33   
aischa1
Alma82 hvala za kompliment za moj buši meni ni dosti ustalo po 3 nosečnostih sedaj pa morem malo pazit ker sem že čes 30 in ti potem malo več ostane če se ne paziš.Jaz ko sem rodila ta 3 sem takoj po porodu pogledala kolko mi je ostalo bušija in ga ni blo ničuser posted image user posted image user posted image .Tako da ne se bat tudi tebi bo šel buši dol.user posted image user posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 3772
17.6.2010 16:30:00   
dangermouse
zaljubljena23 Pri merjenju nuhalne svetline je meni od treh meritev debeline upoštevala največjo... mislim da so vse verjetnosti okoli 1:1000 čist uredu...

Neposredna povezava do sporočila: 3773
17.6.2010 17:38:49   
pinkalonca
IZVIRNO SPOROČILO: alma82
Uff dobri sta, da jesta tako pogosto. Jaz si ne upam, ker se res full bojim, da se bom preveč zredila user posted image
Se probam full brzdat pri hrani user posted image

sej pa količinsko zato pojem fuuuuuul manj kot sem včasih user posted image

obcinarka dobrodošla user posted image
zaljubljena super za pregled in zagovor user posted image

moja meritev NS je bila 1,5mm user posted image tudi največja izmed 3 meritev...

(odgovor članu alma82)
Neposredna povezava do sporočila: 3774
17.6.2010 18:21:30   
alma82
Vsem mojim user posted image  fullll hvala za tele razlage user posted image  user posted image

Zdej mi je pa vse jasno.
Zdej sem pripravljena na jutrišno NS user posted image

Pinkalonca jaz ne znam jesti v majhnih količinah user posted image  user posted image
ko pojem nekaj malega, se mi šele odpre apetit in takrat bog ne dej, da neham jest user posted image  user posted image
jaz se tolk napokam, da potem samo stokam in komaj diham ... in če se le da malo zakinkam, da se spočijem user posted image  

(odgovor članu pinkalonca)
Neposredna povezava do sporočila: 3775
Stran:   <<   < Prejšnja stran  149 150 [151] 152 153   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  149 150 [151] 152 153   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?