|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  150 151 [152] 153 154   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decembrke 2010
17.6.2010 18:35:28   
*sava*
Uh, jaz imam tudi občutek, da skos nekaj jem. Zajtrk, malica, kosilo, pol sem od kosila tolk sita, da se pa zvečer silim nekaj pojest. Saj moj pravi, da se samo meni zdi, da ful pojem, da temu ni tako. Ampak danes zjutraj sem si 4 hlače preoblekla in jih dala na zgornjo polico: preozke v pasu. Zgleda sem začela vzhajat v trebuh, ker prejšnji teden je bilo še vse lepo in prav. In zdaj v nosečniških okol strašim. Se prihično pripravljam na vago. user posted image user posted image Itak vem, da mi ene +15 do +20 ne uide.

(odgovor članu alma82)
Neposredna povezava do sporočila: 3776
17.6.2010 18:51:01   
čebelica11
Tinca12, tudi pri meni je bila NS 2,2mm, pa je Strahova rekla, da je to čist ok (verjetnost je izračunala na 1:3000). Mi je pa razložla, da z NS odkrijejo samo 7 otrok od 10 z DS, z dvojnim hormonskim testom pa 9 od 10 (torej je bolj ziher). In sva se odločla še za to. Rezultat po izvidu krvi je bil nekje 1:20000. Normalna NS je do 3,5. 

Sem prepričana, da bo tudi tvoj izvid v redu. Je pa meni rekla, da bo izvid v ponedeljek (sem imela NS v sredo) in me je klicala že v petek, v soboto sem ga pa že dobila po pošti.

Lp

(odgovor članu alma82)
Neposredna povezava do sporočila: 3777
17.6.2010 20:00:42   
obcinarka
alma, zaljubljena 23,,, ste mi pomagale.. vsaj malo.. jaz imam samo podatek o NS in sicer 1,3 mm... zdej pa čakam izvide.... jah in končno ena ki je omenila london... moji izvidi naj bi šli oz london... to je praksa lj porodnišnice kjer sem meritve opravljala... drgač sm si pa dans kupla nosečniške kratke hlače, ker........... drugač sem nosla 34 konfekcijo, zdej pa.... hrana pa......... pogosto in v manjših količinah, pretiranih lušt pa še ni.... veliiiiiiiiik zelenjave predvsem... no ja pa kakšna čokolada tud..

ker sem sveža tule moram mal naštudirat te komentarje..

lepo boditeuser posted image

(odgovor članu zaljubljena23)
Neposredna povezava do sporočila: 3778
17.6.2010 20:46:07   
zaljubljena23
dangermous pol sem prav rekla 2,1...

jaz se za dvojni hormonski test nisem odločila, ker so bili izvidi NS dobri..Če bi pa bili slabi, pa bi se odločila...Itak smo tukaj v začaranem krogu..Še vedno so pri tem testu možnosti, da rodiš otroka z DS, ampak res manjše...Lahko so tveganja ne vem koliko majhna, pa se lahko zgodi, da padeš med tiste 1...Jaz sem prepričana, da bo z najino pikico vse ok...In tako bom tudi mislila...Tisto eno številko pa bomo pozabili...Ker če se bom skozi vso N obremenjevala, še se mi lahko zmešauser posted image

jaz še nase vedno spravim vse hlače, čeprav sem že mislila, da bo jih treba menjatuser posted image ampak še imam očitno čas...

23.4.2009, plusek...17.5.2009 si odšel med angelčke...
23.4.2010, plusek...17.12.2010 si prijokal na svet...
23.4.2012, plusek... 26.12.2012 PDP...

(odgovor članu dangermouse)
Neposredna povezava do sporočila: 3779
17.6.2010 21:02:57   
KOLIBRI
Pozdravljene, punce.

Tudi jaz sem prišla z NS.
Rezultati so dobri. Tveganje trisomije 21 (DS) 1: 4022, trisomije 18 1:5502 in trisomije 13 1: 109489. user posted image     Veliki smo ''že'' 48 mm.

(odgovor članu *sava*)
Neposredna povezava do sporočila: 3780
17.6.2010 21:31:00   
KOLIBRI
Pozabila sem dopisati še NS 1,5 mm. user posted image

lep večer!

(odgovor članu KOLIBRI)
Neposredna povezava do sporočila: 3781
17.6.2010 21:43:59   
zaljubljena23
Kolibri super za uspešno NSuser posted image user posted image user posted image ...

23.4.2009, plusek...17.5.2009 si odšel med angelčke...
23.4.2010, plusek...17.12.2010 si prijokal na svet...
23.4.2012, plusek... 26.12.2012 PDP...

(odgovor članu KOLIBRI)
Neposredna povezava do sporočila: 3782
17.6.2010 22:37:18   
BabyKitty
Punce a vse, ki se sprašujete ali bo punčka ali fantek sem naredila kvizek, ki bo zagotovo odgovoril na vaše vprašanje user posted image da ne bo alma82 rekla, da se nisem potrudila in napovedovala zraven user posted image ampak sama sem sodobna šlogarca user posted image user posted image user posted image

Sporočite rezultat!
  Odgovori vam v % možnosti za punčko :)

http://www.quizyourfriends.com/take-quiz.php?id=1006171621229770&a=1&

< Sporočilo je popravil BabyKitty -- 17.6.2010 22:42:18 >

(odgovor članu zaljubljena23)
Neposredna povezava do sporočila: 3783
17.6.2010 22:44:43   
špica84
uuu babykitty ta kvizek je pa dober ;).men pride tako kot je alma napovedala user posted image

(odgovor članu BabyKitty)
Neposredna povezava do sporočila: 3784
17.6.2010 22:45:38   
maya1505
po temle kvizu kaže pa na user posted image user posted image ,kot kaže bo treba počakati morfologijo pa bomo vidli kdo zmaga NS in kitajec ali kvizek...še malo pa bomo vedle user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3785
17.6.2010 22:51:04   
BabyKitty
obcinarka dobrodošla in čestitke za NS user posted image user posted image user posted image

zaljubljena23 in alma82 sem kr škrtuh user posted image me ni sram... zlo rada racionalno delam z denarjem, ampak si seveda tudi veliko privoščim, včasih še preveč... predvsem se tepem po prstih na račun čevlčkov... ampak zdej v user posted image ni zanimiv več, ker prisegam na visoke pete in mi je to ena najhujših muk, da jih ne smem več nosit user posted image sej vem razvajenka sm user posted image AS pa ne bom kupila iz večih razlogov, glavni je pa ta, da bi me preveč skrbelo če ne bi kaj prav slišala...

aischa1
se strinjam z almo82 glede komplimenta user posted image user posted image

Glede hrane pa... jaz jem približno toliko kot prej, s tem da z izjemo sladoleda ne jem več sladkarij, ki so bile prej stalnica user posted image teža me malo skrbi, ampak v vsakem primeru bo treba hujšat, pač par kilc več za dieto user posted image
Opažam pa, da sem imela potem sama res "dobro" tveganje za DS... Mi je G na pregledu rekla, da tako dobrega rezultata pa že dolgo ni videla, pa sem mislila, da je to bolj tko rekla... namreč rezultat je bil 1: 21 000...

< Sporočilo je popravil BabyKitty -- 17.6.2010 22:57:58 >

Neposredna povezava do sporočila: 3786
17.6.2010 23:24:58   
Mjavmjav
na lepa reč.. prvi rezultat da naj bi bila punčka... hmmmm, BabyKitty zdej si me pa zmedla user posted image user posted image

pa po tejle tabeli naj bi bila tudi punčka http://med.over.net/za_bolnike/mosko_zensko_zdravje/zensko_zdravje.php?full=1&id=20493&title=Kaj_bo__Pun__ka_ali_fantek____

ampak jaz pri sebi še vedno mislim, da bo fantek user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3787
18.6.2010 7:55:00   
Frutiq
Dobro jutro!user posted image

Punce, ne sekirajte se zaradi kilaže. Seveda se ni treba nažirat, ampak komot lahko jeste kadar vam paše. Jaz sem v 1.user posted image pridelala 17 kg, 14 dni po porodu sem jih pa imela že 10 manj, pa nisem nobenih shujševalnih diet uvedla. Dejansko, začneš zares jesti, šele ko začneš dojituser posted image . Uf, takrat si pa res lačen in žejen non stop - vsaj jaz sem bilauser posted image Zdaj sem štartala spet s starimi kg, tako da mi od prejšnje user posted image ni prav nič ostalo. Ok, priznam malo špehca na trebuhu, ampak nič katastrofalnega. Skratka, kg so šli dol kar sami od sebe, čeprav se mi drugače prav radi prilepijo kamor ni trebauser posted image . Očitno je res nekaj na dojenjuuser posted image

(odgovor članu Mjavmjav)
Neposredna povezava do sporočila: 3788
18.6.2010 8:13:28   
KatyK79
jutro punce,

babykitty - super kviz, meni zdej že v tretje pride da bo punčka user posted image

drugač vas je pa težko dohajat, včeraj ob 4 sem vas nazadnje brala, dans pa ffffffffullllllll za prebrat. čist ste divje!user posted image

(odgovor članu Frutiq)
Neposredna povezava do sporočila: 3789
18.6.2010 8:25:49   
pinkalonca
uuu babykitty to je pa res super rezultat user posted image user posted image user posted image po vsej vrjetnosti k rezultatu pripomore tudi tvoja mladost user posted image res super!!
user posted image user posted image user posted image pa super za kvizek user posted image rezultat pravi, da bom kmalu kupovala kiklce user posted image user posted image user posted image jupiiiiiiiiiiiiii user posted image

KOLIBRI super za NS user posted image user posted image user posted image

jst se tut ne mislim obremenjevat s kg, seveda bom mogoče pazila da ne bom tolk svinjarije pojedla, ampak če kdaj kej paše si bom pa tudi privoščila user posted image zaenkrat sem na istih kg s tem, da imam 10kg odveč. Če bi pa štela kg od faksa jih imam pa 15 preveč user posted image eh bomo že dali dol user posted image glavno, da ostanemo zdrave user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3790
18.6.2010 8:34:19   
BabyKitty
Mjavmjav meni na slovenskih straneh po tabelah kaže punčko... na ameriških pa fantka user posted image toliko o teh tabelah user posted image

KatyK79 Čestitam za punčkouser posted image

pinkalonca
pojma nimam zakaj tak rezultat, ampak sem bila zelooo vesela, ker sem kar nekaj časa delala z ljudmi z DS in to so taki boščki... 

Me veseli, da va je kviz všeč user posted image ampak ne ga preresno jemat user posted image

(odgovor članu pinkalonca)
Neposredna povezava do sporočila: 3791
18.6.2010 8:38:08   
Arwenko
Se hvalim še tukaj...včeraj smo prvič našli srček z AS, noro lep občutek. Sicer sem probala štet utripe, pa sem jih naštela tam 110, pri čemer sem imela svoj pulz 70, tako da dopuščam, da sem štela malo narobe, ker se res tiho sliši, ampak je pa ful hitrejši od lastnega bitja, tako da sem sigurna da je od user posted image . Sem ga pa dejansko našla izredno nizko, tak 10cm pod popkom, pa rahlo na levi strani, mislim da bo kr ok. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3792
18.6.2010 8:44:37   
pinkalonca
babykitty ja to so pa potem zelo ''točne'' tabele user posted image očitno za ameriko veljajo drugačna pravila user posted image

arwenko super za srčkaaaaaaaa user posted image user posted image user posted image

midva tut ne bova kupila AS bova pa po vsej vrjetnosti šla na 3D user posted image edino če ne pride kaj vmes user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3793
18.6.2010 9:36:29   
Frutiq
oj, punce, se spomnite zadnjič, ko smo govorile o (ne)škodljivosti bazenov za nosečnice? Včeraj sem zvedela eno kruto. Moji kolegici so v 4. mesecu ugotovili, da user posted image pri plodu ne utripa več  oz. da je plodek mrtevuser posted image , zato so ji sprožili porod. Na malem telescu so naredili obdukcijo in ugotovili, da je najverjetneje umrla (punčka) zaradi okužbe z neko "bazenično" bakterije oz. bakterijo, ki se jo dobi v bazenu!!!! Jaz mislim, da do konca nosečnosti ne bom niti pogledala bazenauser posted image . Raje ne riskiram nič.

Neposredna povezava do sporočila: 3794
18.6.2010 10:56:52   
Arwenko
Frutiq...sicer mi je zelo žal za tvojo kolegico, samo malo dvomim v dejansko razlago razloga. Zato namreč, ker bakterije, če je vse vredu nikakor ne morejo skozi maternični vrat - seveda razen v primeru ko je z materničnim vratom kaj narobe in ni čisto zaprt. Če se pa zgodi slednje, pa "ne potrebuješ" nobene bazenske bakterije, ampak je lahko katerakoli bakterija razlog, in bi se stvar zgodila tudi če nebi bila tale bazenska, pa bi bila katera druga. To pomeni, da bi plod odmrl tudi če nebi bila v bazenu. Tako da treba je bit previden, pa podat celotno razlago, ker take pavšalne ugotovitve samo po nepotrebnem paniko povzročajo. 

(odgovor članu Frutiq)
Neposredna povezava do sporočila: 3795
18.6.2010 10:58:38   
BabyKitty
Frutiq sama vem da npr. v Čatežke toplice ne grem nikoli več v vodo ker je takooooo umazana, da se mi gabi ko samo pomislim... na kakšnih bolj normalnih kopališčih z ne preveč toplo vodo pa pomoje ne bi smel biti tak problem... Čeprav bi se pa sama definitivno odločila za tožbo, če bi se mi kaj podobnega zgodilo in bi imela poročilo iz obdukcije, ker bi pisalo, da je odgovorna bakterija iz bazena... Tudi sama se tako ali tako izogibam bazenom in tudi velečistemu jadranu... sem pač občutljiva na te zadeve v vodi...

pinkalonca zgleda da majo kitajci v ameriki drug koledar user posted image pozicija nardi svoje pri spolu user posted image

arwenko čestitke za srčka user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil BabyKitty -- 18.6.2010 10:59:29 >

(odgovor članu Frutiq)
Neposredna povezava do sporočila: 3796
18.6.2010 11:06:50   
Frutiq
IZVIRNO SPOROČILO: Arwenko

Frutiq...sicer mi je zelo žal za tvojo kolegico, samo malo dvomim v dejansko razlago razloga. Zato namreč, ker bakterije, če je vse vredu nikakor ne morejo skozi maternični vrat - seveda razen v primeru ko je z materničnim vratom kaj narobe in ni čisto zaprt. Če se pa zgodi slednje, pa "ne potrebuješ" nobene bazenske bakterije, ampak je lahko katerakoli bakterija razlog, in bi se stvar zgodila tudi če nebi bila tale bazenska, pa bi bila katera druga. To pomeni, da bi plod odmrl tudi če nebi bila v bazenu. Tako da treba je bit previden, pa podat celotno razlago, ker take pavšalne ugotovitve samo po nepotrebnem paniko povzročajo. 

No, če sem malo žlehtuser posted image , priznam, da sem vse to napisala samo zato, ker sem čakala tvoj komentar, ker vem kakšen skeptik si glede teh stvari. me je prav zanimalo kako boš komentiralauser posted image . Sicer pa sem napisala "najverjetneje", ker tako razlago so ji G tudi dali, kar pomeni, da ni mogoče z gotovostjo trditi in je bil lahko vzrok tudi kaj drugega. Saj bakterije ne prehajajo samo skozi maternični vrat, ampak tudi skozi npr. posteljico, kar pomeni, da se je lahko ona okužila z bakterijo in jo je tako prenesla na plod.... No razlag je lahko še pa še in ni vse samo belo ali pa črno. Mnenja pa sem, da se je v nosečnosti dejansko treba malo bolj popaziti.

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 3797
18.6.2010 11:07:56   
*sava*
Arwenko, se strinjam. Jaz sem se že kopala v bazenu, ker smo šli pač z malima čofat na en turoben dan. Nisem še vedla, da sem noseča, ampak kaj naj? Zdaj, glih namakat v bazenu se nimam namena, ampak če je dol vse zlepljeno, ne sme biti težav. Pa kupi se tudi tampone za plavanje, ki preprečijo vdor vode. Vsaj včasih je bilo tako... Drugače se pa probam zelo disciplinirat, da ne berem kar povprek po forumu (kar pa itak nimam čas), ker potem te vsaka žalostna zgodba prizadane, pa lahko te je strah do konca nosečnosti. In zdaj, če gledam na to takole, da otrok čuti to kar čutim jaz: bolje, da me ni celo nosečnost strah, ker pol bom rodila enga zafrustriranega osebka. Se bom raje veselila in uživala cel čas, da rodim enga flegmatika.user posted image

Drugače se pa jaz s kilami ne obremenjujem, ampak vage vseeno ne maram. Kile mi itak dol zletijo, tako da ni panike. Glede na to, da v vsako nosečnost štartam z manj kilami... Sem se pa zvagala in se nisem nič zredila.

Zdaj pa delat.

(odgovor članu *sava*)
Neposredna povezava do sporočila: 3798
18.6.2010 11:36:48   
mag3
Ojla hojla, pa je petek. user posted image

Za vse nas, ki bi šli drug vikend na morje čofat user posted image  user posted image  user posted image , nekako za četrtek, petek, soboto in nedeljo napoved kaže, da bo tam okrog 26,27 stopinj, samo, da naj bi bile v nedeljo možnosti za nevihte in plohe. Tako, da mogoče je pa še upanje za nas. user posted image user posted image user posted image

Kar se tiče KG. Jaz jih imam v štartu 15kg preveč. user posted image  Ampak v nosečnosti sem šla pa ene -1,5kg dol, pa ne vem zakaj, saj normalno jem, bruhala nisem , zadnjih 10 dni se pa še s sladkim nažiram. Bojim se, da jih bo na koncu pa kr naenkrat ¨too much¨. user posted image

Zdaj pa še glede spola. Kitajci, BabyKitty kviz in ta tabela na MON mi kaže fantka. Pa da vidimo kaj bo. Tudi v prvo so mi vsi napovedovali fantka, po vseh mogočih vražah in ena sodelavka mi je z verižico in prstanom našlogala fantka, bla, bla, da sem bila čist presenečena, ko sem rodila punčko, pa čeprav sem si jo fuuuul želela.

< Sporočilo je popravil mag3 -- 18.6.2010 11:39:05 >

(odgovor članu *sava*)
Neposredna povezava do sporočila: 3799
18.6.2010 11:48:05   
Arwenko
IZVIRNO SPOROČILO: Frutiq

No, če sem malo žlehtuser posted image , priznam, da sem vse to napisala samo zato, ker sem čakala tvoj komentar, ker vem kakšen skeptik si glede teh stvari. me je prav zanimalo kako boš komentiralauser posted image . Sicer pa sem napisala "najverjetneje", ker tako razlago so ji G tudi dali, kar pomeni, da ni mogoče z gotovostjo trditi in je bil lahko vzrok tudi kaj drugega. Saj bakterije ne prehajajo samo skozi maternični vrat, ampak tudi skozi npr. posteljico, kar pomeni, da se je lahko ona okužila z bakterijo in jo je tako prenesla na plod.... No razlag je lahko še pa še in ni vse samo belo ali pa črno. Mnenja pa sem, da se je v nosečnosti dejansko treba malo bolj popaziti.

Saj veš frutiq, respektiram, če pač ti zase misliš, da boš bolj mirna, če se boš npr. v tem primeru izogibala bazenu, sigurno je boljše, da si mirna, pa doma, kot pa tam in živčna in polna strahu. Samo ne zdi se mi pa kul, da se s takšnimi posplošenimi izjavami "straši" vse povprek.

Zakaj sem pa jaz takšna kot sem, ker sem se v življenju pač naučila, da nima smisla za vsako stvar iskat grešnega kozla, neki zunanji vzrok, nekega krivca, zakaj se določene stvari zgodijo. Jaz sem pač dojela, da se stvari včasih pač zgodijo, in ljudje jih ne moremo spremenit in je boljše če se z njimi sprijaznimo, kot pa da krivimo tretje osebe, stvari dogodke ali bognedaj nažiramo sebe in si očitamo ne vem kaj.

Pa še nekaj, ko si napisala, da lahko prehajajo skozi posteljico: to pomeni, da je ta bakterija prišla skozi kožo ali prebavila (torej pojedena ali popita) v kri in potem preko krvi v posteljico in preko nje do user posted image . Ne vem kako bi to uspelo bazenski bakteriji no, ker če so te bakterije res tako trdovratne, da prehajajo npr. skozi kožo v kri (predvidevam, da noben odrasel človek ne pije bazenske vode, da bi lahko prišla skozi prebavila), pol je tu nekaj hudo narobe in res zrelo za konkretno tožbo proti tistemu bazenu in vključitev vseh možnih zdravstvenih in higienskih inšpekcij.

(odgovor članu Frutiq)
Neposredna povezava do sporočila: 3800
Stran:   <<   < Prejšnja stran  150 151 [152] 153 154   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  150 151 [152] 153 154   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?