|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  159 160 [161] 162 163   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: *** Avgustovčki 2008 ~ 1.del ***
16.6.2010 13:22:05   
K_a_t_j_a
IZVIRNO SPOROČILO: MATEJKA_

IZVIRNO SPOROČILO: K_a_t_j_a

zdravo. eno vprašanje glede mojega ta mlajšega- ima katera izkušnje z alergijo na KM pri otrocih?
leon je zdaj že 4m in sumimo na alergijo na KM. alergologa imamo komaj čez 2m, ta mali pa ne pridobiva več tolko na teži - ni še kritično, ampak 500g na mesec samo. je pa 8x na dan. glede na količino obrokov, bi morala teža biti malo drugačna. drugače imam mleka dovolj, to ni problem, je pa očitno premalo kalorično, glede na to, da pač cel kup zadev ne smem jest. zato bi mu rada zdaj mogoče in zvečer raje še dodajal. najprej bi sprobala navadni aptamil in vidla, kako bo reakcija, šele če ne bo prensel, bi sprobala aptamil za alergike. ima katera kaki drugi predlog?

Tudi Jan je tako malo dobival na teži ali celo manj kot si ti napisala, začelo se je pa pri treh, štirih mesecih. Tudi meni so govorili, da imam zgleda bolj "švoh" in ne dovolj kalorično mleko... Jedla sem pa vse. Ampak pri Janu se je izkazala alergija na KM in jajce.
Ali ima tvoj ta mali kakšne krčke, zelo sluzasto blato? Mogoče kakšne izpuščaje? Pri nas se je kazala alergija tudi po izpuščajih (atopični dermatitis). Jan ima še danes alergijo na jajca, mleko (minimalno), lešnik in arašide.
Ponovno testiranje imamo avgusta in upan, da bo kakšna alergija manj. Vsaj mleko.
Drugače je pa baje pri vas v MB neka alergološka ambulanta, ki ni treba dolgo čakat. Svetujem ti, da malo pogledaš po forumu tukaj na RR o alergijah.

ima vse te simptome... to je najkrajša čakalna doba, kar je trenutno... v bolnici je celo 3 mesece.

Ja vidim, da ima res vse e simptome. user posted image Sem mi kar oba smilita. Naš hvalabogu, ni imel nikoli driske, sam ta AD. Trenutno ima lepo kožo že od marca. Ni sledu o kakšnem izpuščaju.
Ka pa še se bi dalo zmenit samoplačniško?
Mi smo tut mogli čakat okoli 2 meseca na prvi pregled. Zdaj je pa čakana doba za v CE že okoli 4 mesece. user posted image Groza je tole zdravstvo... Pa da ne govorim, da moraš na tist izvid potem še čakat mesec ali dlje...

30.07.2008 - najina sreča JAN

04.03.2011 -06.04.2011 angelček Jure

(odgovor članu MATEJKA_)
Neposredna povezava do sporočila: 4001
16.6.2010 13:32:03   
nell
No tole s kakanjem in lulanjem, pa seveda tud z dudo, bi js tud rada vedla čarobno formulo. Naš mulc že gre kdaj pa kdaj na kahlo al pa stranišče, sam niti slučajno ne pove sam - pove ja, pol k je že vse mokro. Je pa veliko brez plenice. Mogoče se mu ravno ne da, ker še mami ni tole resno zagrabla, kaj bo šele on. Js čakam na dopust k bom mela več časa za njim skakat.

Duda - odvajanje - tole bo pr nas mislija nemogoče. Sicer je Tibor čez dan sploh nima - nikoli. Ampak spanje si pa ravno ne predstavljam brez dude. Mislim da se mu obrne, če bi mu jo vzela. Se sicer majceno obremenjujem glede zobkov, čeprav mi zobozdravinica zaenkrat ni nč rekla, pa tolažim se, da je čez dan nima in da še nisem vidla odrasle osebe z dudo. vse obs vojem času al kako.

Mah smo pa tud hecne - najprej jih na dude navajamo, potem jih pa vzamemo...pa prvi dve leti, da bi že končno začeli govoriti, hoditi, potem pa da bi bli čimbolj pri miru in tiho user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Na tole obstaja en lušten mail, pa sm se zdej na njega spomnila.

Življenje je čudež, vsak dan znova!

(odgovor članu MATEJKA_)
Neposredna povezava do sporočila: 4002
16.6.2010 13:33:43   
K_a_t_j_a
nell super za podaljšanje pogodbe v službi!! user posted image  user posted image In držim pesti, da boš čimprej zdrava. user posted image user posted image user posted image

tejkaz
Jan ima ponoč samo pižamico (kratki pajac) in nič drugega spodaj. Pokrit pa tut skoraj ni nič, ker se kar naprej odkriva. Sam tole je pa res nevarno, da ti kam ven uide... Ima zgleda res tolko energije, da še ponoči spat ne more. user posted image

Zoja Miša a vi se pa že počasi spravljate na morje? Želim vam, da se boste imeli kar se da lepo in seveda, da vam bo vreme služilo. Za službo ti pa ne znam svetovat. Ker sem že sama prijavljena na zavodu in ni nobene primerne službe zame... Delovnih izkušenj še nimam nič in je kriza.... Vsi bi radi imeli, da imaš delovne izkušnje... Pa kak pa naj začnem, enkrat moraš začet z nule... Od septembra napraej začnem bolj aktivo iskat službo, ker zdajle tak nimam Jana kam dat. Ja je kar problem, če si ženska in iščeš službo. user posted image      Na žalost je tako v naši državi.

Grem kosilo nares, da ko se Jan zbudi, da grema jest. Bom ribe spekla in krompir, pa solata bo zraven. Pa še ogledalo morem it spucat, sem prej kopalnico mal spucala. Sam zraven Jana je to kar mal težko.

(odgovor članu nell)
Neposredna povezava do sporočila: 4003
16.6.2010 13:39:22   
K_a_t_j_a
Še dve slikici pripopam, da vidite našega navihanca.

user posted image

user posted image

Pomagam kuhat.

(odgovor članu K_a_t_j_a)
Neposredna povezava do sporočila: 4004
16.6.2010 13:54:37   
anita goitan
jojjjj kaj sem zamudila, nisem imela časa, ampka pa sedaj:

Gajka iskrene čestitke tudi od mene in mojih dveh pup, dobrodošla Zara, želim ti da bi bila zdrava in nasmejna punči, da bi te krči zaobšli in da bi pridno papala pri mamici.
Roku in očiju seveda iskreno čestitam, lepo se certajteuser posted image user posted image

Upam, da si tole na hitro opravila kot pri Roku in da se sedaj počutiš kot da sploh nič ni bilo, super!

Zoja, 14.08.2008

Ula, 19.01.2010

Neposredna povezava do sporočila: 4005
16.6.2010 13:59:04   
anita goitan
Še na hitro od nasuser posted image :

včeraj imela Ulo v posveto., skoraj 5m., dolga je 68,5cm, težka pa 6900g...zaenkrat še nisem začela z GH, kmal po morju, sred julija pa bom.

Dobila 2.pikico in jo lepo prenesla, potem smo šli v šoping v LJ, sem v Igluju dobila eno xs krilce, ja plezalke so vsaj ozke, v Zari niso meli 34 cifre enih luštnih mini hlačk...

Grmi, dežuje..moji obe spita...grem na hitro nekaj pojest

Poročajte še kaj kako sta gajka & Zara

Zoja, 14.08.2008

Ula, 19.01.2010

(odgovor članu anita goitan)
Neposredna povezava do sporočila: 4006
16.6.2010 14:39:40   
Zoja Miša
user posted image

Vloga mamice je najlepša vloga na svetu...
Kaja Lina 11.8.2008

(odgovor članu anita goitan)
Neposredna povezava do sporočila: 4007
16.6.2010 14:45:12   
anita goitan
IZVIRNO SPOROČILO: Zoja Miša

user posted image

ma kira lepa pupauser posted image

imam cajt, mi spita..ja ja namesto da bi kaj bolj "pametnega" počela

Zoja, 14.08.2008

Ula, 19.01.2010

(odgovor članu Zoja Miša)
Neposredna povezava do sporočila: 4008
16.6.2010 14:49:41   
Zoja Miša
Slike ravno iz fotoaparata dajem...pa sem eno pripopala. user posted image

Anita, si kdaj pomislila, da bi šla v otroški oddelek. Pa se ne hecam...tam znaš najti kaj luštnega kdaj pa kdaj.
Katja, luštne slikce! In ja, v petek popoldne bomo že tam!user posted image  Pa vreme bo tudi menda kar o.k. Se že veselim, da malo tole službo odklopim, me res živcira!user posted image  user posted image

Dude-nimamo. Kahlica-še ni zanimivauser posted image  Pove da je kakala. V pleničko. Bo že.

Matejka, upam, da bodo odkrili čim manj alergij!

Dojenč itak da se te spomnim! Tvoja Žana je že res napredna punca! Pridna! Pa luštna. Po mamici, a ne?! user posted image  Kužki luštni, pa jih nimamo kam dat.

Tejkaz - vem za en avto... Moja sesta prodaja cliota - še rabiš?

Moja mami ima danes RD, pa Kajo Lino čuva...tako da šibam počasi.
Jutri pa moram vse spakirati...si sploh ne predstavljamuser posted image . Najboljše, da že danes začnemuser posted image user posted image user posted image

Kaja Lina 11.8.2008

Neposredna povezava do sporočila: 4009
16.6.2010 15:06:56   
Neža7
Sori za zamudo, ker sem pravkar videla user posted image

GAJKA..... iskrene čestitke ob rojstvo vaša princeske user posted image  tako sem vesela, da je bilo vse lepo do konca user posted image

user posted image

11.07.2008 ob 10:32 se je nama pridružila najina Neža. Težka 2260g in velika 45cm

09.12.2009 ob 10:58 se je nama pridružil najini Aljaž. Težek 3400g in velik 52cm

Neposredna povezava do sporočila: 4010
16.6.2010 15:23:27   
bella02
user posted image
GAJKA in mala ZARA, iskrene čestitke!!!

(odgovor članu Neža7)
Neposredna povezava do sporočila: 4011
16.6.2010 20:09:24   
tejkaz

Tejkaz - vem za en avto... Moja sesta prodaja cliota - še rabiš?

Še. Povej kaj več

Eva - 26.11.2006
Jaša - 3.8.2008

Neposredna povezava do sporočila: 4012
16.6.2010 20:11:30   
tejkaz

IZVIRNO SPOROČILO: tejkaz

drugače imam mleka dovolj, to ni problem, je pa očitno premalo kalorično, glede na to, da pač cel kup zadev ne smem jest.

Mleko ni nikoli premalo kalorično, ne glede na to kaj ješ in česa ne. A samo zato ker premalo pridobiva na teži sumiš na alergijo na mleko? Ima kakšne izpuščaje?

eh... za alergije sem skoraj 100% da jo ima. simptomi: večdnevna drsika, zeleno blato s sluzjo, bruhanje, izpuščaji in ekstremni krči, če pijem mleko ali jem kakršnekoli mlečne izdelke (tudi tam kjer samo samo kako mleko v prahu dodano - keksi ipd.) - velja tudi za iz. brez laktoze. podobna reakcija je tudi pri kakavu in paradižniku, ampak je reakcija bolj blaga.  in zaradi tega že skoraj 2 meseca ne jem nobenih ml. beljakovin ipd., svežemu sadju in zelenjavi pa se btudi moram izogibat. to pa še kako vpliva na kakovost mleka. ker nimam od kod vitaminov in beljakovin vzet...

pri alergolugu sva že naročena - v bolniči čakalna doba 3 mesece, privat 2 meseca... naročena za sredo avgusta.

bolj je problem to, da ponoči še 2x je (na začetku je jedel samo 1x), kar tud pomeni, da ga dnevni obroki ne nasitijo.

O bošček. Če mu boš dodajala, mu boš verjetno alernovo? Saj ne vem a se to sploh dobi brez recepta?

Eva - 26.11.2006
Jaša - 3.8.2008

(odgovor članu MATEJKA_)
Neposredna povezava do sporočila: 4013
16.6.2010 20:20:52   
K_a_t_j_a

drugače imam mleka dovolj, to ni problem, je pa očitno premalo kalorično, glede na to, da pač cel kup zadev ne smem jest.

Mleko ni nikoli premalo kalorično, ne glede na to kaj ješ in česa ne. A samo zato ker premalo pridobiva na teži sumiš na alergijo na mleko? Ima kakšne izpuščaje?

eh... za alergije sem skoraj 100% da jo ima. simptomi: večdnevna drsika, zeleno blato s sluzjo, bruhanje, izpuščaji in ekstremni krči, če pijem mleko ali jem kakršnekoli mlečne izdelke (tudi tam kjer samo samo kako mleko v prahu dodano - keksi ipd.) - velja tudi za iz. brez laktoze. podobna reakcija je tudi pri kakavu in paradižniku, ampak je reakcija bolj blaga.  in zaradi tega že skoraj 2 meseca ne jem nobenih ml. beljakovin ipd., svežemu sadju in zelenjavi pa se btudi moram izogibat. to pa še kako vpliva na kakovost mleka. ker nimam od kod vitaminov in beljakovin vzet...

pri alergolugu sva že naročena - v bolniči čakalna doba 3 mesece, privat 2 meseca... naročena za sredo avgusta.

bolj je problem to, da ponoči še 2x je (na začetku je jedel samo 1x), kar tud pomeni, da ga dnevni obroki ne nasitijo.

O bošček. Če mu boš dodajala, mu boš verjetno alernovo? Saj ne vem a se to sploh dobi brez recepta?

Allernova se dobi brez recepta in stane 400 g pločevinka cca 18 evrov.

(odgovor članu tejkaz)
Neposredna povezava do sporočila: 4014
16.6.2010 20:21:59   
K_a_t_j_a

user posted image

Luštkana! user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4015
16.6.2010 21:41:09   
tinka14
Gajka,

čestitke za tvojo princesko! Uživajte!!!

Od raja so nam ostale zvezde, cvetlice in otroci.
(Dante Alighieri)

Neposredna povezava do sporočila: 4016
16.6.2010 22:17:49   
clara23

in je čisto neužitna! Mark je ni hotel niti povohat..

Neposredna povezava do sporočila: 4017
16.6.2010 23:03:10   
K_a_t_j_a
IZVIRNO SPOROČILO: clara23

in je čisto neužitna! Mark je ni hotel niti povohat..

Jan jo ima pa zelo rad. Še vedno mu kašice pripravljam z Allernovo. Men pa smrdi, ko user posted image . user posted image

(odgovor članu clara23)
Neposredna povezava do sporočila: 4018
17.6.2010 7:43:23   
tejkaz

Matejka, tega si nisem izmislila in niti najmanj nočem pametovat. Samo pomirit in pomagat sem ti želela.
http://med.over.net/forum5/read.php?94,4423917
Dodatne vitamine lahko dobiš s prehranskimi dopolnili (jaz sem še en čas po porodu elevit jedla, kasneje centrum), beljakovine dobiš z mesom. Sem že pozabila iz kje si? Ker poznam eno alergologinjo iz Ljubljane, ki privat vzame takoj. Če želiš, ti dam kontakt?

Eva - 26.11.2006
Jaša - 3.8.2008

(odgovor članu MATEJKA_)
Neposredna povezava do sporočila: 4019
17.6.2010 7:58:33   
tejkaz
Sicer pa dobro jutro vsem.

Spet nismo spali. Kakršnakoli pomoč kaj naj še naredim, dobrodošla. V vrtcu je spal eno uro, celo popoldne bil zelo dobre volje, živahen, tekal, divjal, se igral, ob osmih je bil tako zaspan, da je imel že čisto majhne učke. Spat pa ne. Do pol enajstih je prihajal iz sobe, se smejal in govoril da ne bo spal. Do pol enajstih sem ga brez besed nosila nazaj, potem je pa moj zaropotal, da tako ne gre več naprej, naj zaspi in naj bo tiho. Da nima več kaj hodit v sobo. In je zaspal. Do dveh. Ob dveh me je nekajkrat poklical - mislim da sem 6krat v roku ene ure šla k njemu, samo za to da me je videl in sem ga pobožala. In vedno je napol spal, kliče me podzavestno. Ob treh je zopet trdo zaspal do 4.30, ko je že bil v spalnici in me božal po obrazu. In od takrat naprej bedi. Res ne vem kaj naj še naredim da bo spal. Jaz sem šla že ob šestih v službo, moj je rekel, da je bil zjutraj zelo dobre volje, ko je šel v vrtec.
Saj jaz bi še nekot zdržala. Sem se že navadila da ne potrebujem več toliko spanca, vidim pa Evo, kako je utrujena zaradi tega. Punči bi spala, pa ne more. In posledično v vrtcu spi, kar prej ni že celo leto, in cel popoldan je slabe volje, cmerava in samo po kavču se valja. Nimamo ekstra dodatne sobe, kjer bi se naspala, pri nama nihče noče spat, nikoli ni. Vedno sta se igrala, pogovarjala, še kadar sta bolna nočeta pri nama spat. Pri meni v službi dopoldan še gre, po 12i postanem pa tako utrujena, da komaj zdržim do treh. Danes bo že prej kriza, ker se mi že zdaj kar roke tresejo. Joj, pa še en sestanek imam ob desetih zaradi katerega se še ob prostem času sekiram... Pa še mojga od jutri do ponedeljka ne bo, ker gre na nek seminar. user posted image

In kako ste ve?

Eva - 26.11.2006
Jaša - 3.8.2008

(odgovor članu tejkaz)
Neposredna povezava do sporočila: 4020
17.6.2010 8:01:33   
Zoja Miša
Tejkaz, kako lep link....upam, da si ga je katera prebrala! Glede avta, se pozanimam in povem kaj več. Pošljem slike...oz. lahko dam moji sestri tvojo št.?, ker gremo mi jutri na morje?
Dobro jutro drugače... Ena slastnauser posted image

Kaja Lina 11.8.2008

(odgovor članu tejkaz)
Neposredna povezava do sporočila: 4021
17.6.2010 8:23:22   
tejkaz

Tejkaz, kako lep link....upam, da si ga je katera prebrala! Glede avta, se pozanimam in povem kaj več. Pošljem slike...oz. lahko dam moji sestri tvojo št.?, ker gremo mi jutri na morje?
Dobro jutro drugače... Ena slastnauser posted image

Lahko daš tvoji sestri mojo številko. Lahko me pokliče katerikoli dan popoldan po peti uri.

Eva - 26.11.2006
Jaša - 3.8.2008

Neposredna povezava do sporočila: 4022
17.6.2010 8:28:32   
Zoja Miša
Tejkaz, kaj pa vem...nimam ideje... Ampak očitno njemu nič ne manjka spanja.user posted image Res pa je, da ni fajn, da ste vsi ostali potem zombiji. Sem šla malo po netu brskat, pa je 1000 in ene varianta, ampak nič konkretnega. Poskusi mu posteljo malo premaknit, ali obrnit, če je kakšno sevanje ali voda...ali kaj. Če imaš možnost, seveda. Glede na to, da te hodi božat, ne vem, mogoče bi se pa cartal. Ampak če noče pri tebi spat...poskusi ti pri njemu...Ja, kako fajn je bit pameten a ne? Jaz vam želim, da se naspite, pa kakor koli že! Verjamem, da je utrujajoče, sploh, če je dolgoročno. user posted image user posted image user posted image  Za avto pošljem mail user posted image

Kaja Lina 11.8.2008

Neposredna povezava do sporočila: 4023
17.6.2010 8:35:44   
tejkaz

Tejkaz, kaj pa vem...nimam ideje... Ampak očitno njemu nič ne manjka spanja.user posted image Res pa je, da ni fajn, da ste vsi ostali potem zombiji. Sem šla malo po netu brskat, pa je 1000 in ene varianta, ampak nič konkretnega. Poskusi mu posteljo malo premaknit, ali obrnit, če je kakšno sevanje ali voda...ali kaj. Če imaš možnost, seveda. Glede na to, da te hodi božat, ne vem, mogoče bi se pa cartal. Ampak če noče pri tebi spat...poskusi ti pri njemu...Ja, kako fajn je bit pameten a ne? Jaz vam želim, da se naspite, pa kakor koli že! Verjamem, da je utrujajoče, sploh, če je dolgoročno. user posted image user posted image user posted image  Za avto pošljem mail user posted image

Sem že včeraj razmišljala, da bi šla kar k njemu spat, pa se moj ni strinjal. Da ga bom razvadila in se lahko kar v otroško sobo preselim. Danes ga bom obrnila, da bo glava tam, kjer ima običajno noge, pa bomo videli.

Eva - 26.11.2006
Jaša - 3.8.2008

Neposredna povezava do sporočila: 4024
17.6.2010 8:45:57   
Zoja Miša
Tejkaz, to je mogoče res, ni pa rečeno. Amapak, če ne spite, je mogoče to vseeno bolje, kot ne spati. Danes itak tvojega ni, pa po svoje narediuser posted image .Upam in želim vam, da je le obdobje in bo tudi Jaša spal, kot je treba.

Kaja Lina 11.8.2008

(odgovor članu tejkaz)
Neposredna povezava do sporočila: 4025
Stran:   <<   < Prejšnja stran  159 160 [161] 162 163   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  159 160 [161] 162 163   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Prazniki na delovni dan v letu 2025
V letu 2024 je kar 12 praznikov padlo na delovni dan. Kaj pa nas čaka v 2025? Koliko praznikov bo prineslo dela prost da...
Domača opravila za otroke: Od 2 do 12 let
Preverite, katera so tista hišna opravila, ki jih lahko naložite otroku glede na njegovo starost. Presenečeni boste, kaj...

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?