tejkaz
|
Jutro Saj vem, da še nobena danes ni pisala, ker vse čakate na poročilo iz včerajšnjega kosila. Ena sveža za dobro jutro. Jaz sem svojo že skoraj popila. Sicer sem že pridno v službi. Danes grem prej domov, ker gremo popoldan v ZOO z vrtcem. Vzgojiteljicama nisem nič kupila. Pa ne vem, nimam idej, po eni strani se strinjam z Gajko - jaz sem do septembra prijavljena na en projekt na MŠŠ. Vsak dan moram biti s srcem in dušo pri stvari, da česa ne polomim, ker so v igri lepi denarci, dopusta ne bom imela čez poletje skoraj nič. Šele oktobra ga bom lahko imela en teden skupaj. Pa mi noben ne bo rekel hvala. Po drugi strani se strinjam z Zojo Mišo, da je delo vzgojiteljice res hvale vredno. Skrbijo za 14 do 24 (drugo leto jih bo pri Evi 24) tujih otrok, borijo se s starši, ki so včasih preveč zaščitniški in tečnarijo za vsako figo (no, jaz sem že taka - če mi kaj ni všeč, povem. Evino vzgojiteljico že cel teden prosim, naj Evo ona namaže s sončno kremo, ker je vsak dan bolj opečena, ampak ne, vsak dan mi Eva pravi, da se je morala sama namazat. Eva je daleč najmlajša v skupini in se pač še ni zmožna sama dobro namazat. Če bo danes isto, bom pa kaj rekla. Pri Jašiju sem pa že včeraj rekla. Prišla sem ponj in je bil spet pokakan. V tem tednu vsak dan. Ja ja, saj vem, saj ne morejo stalno riti vohat kdo se je pokakal, ampak je moral biti že dlje časa pokakan, ker ima čisto rdečo rito. Že nekaj mesecev vsak dan kaka ob točno določeni uri in v tem času bi si pa lahko že zapomnile, da se bo pokakal zunaj in če je že tako, vsak dan pridem ponj ob isti uri, lahko bi ga deset minut prej preverile ali je pokakan ali ne. Ob treh se združijo skupine. Na tistih 10 otrok, ki jih je še ob štirih tam, so 4 študentke. Eno bi pa že pogrešali, da bi otroke previjala.) Zašla sem iz teme, v glavnem vzgojitelji so super, edino kdaj pa kdaj ga pa fajn zafrknejo. Zakaj jima potem nisem nič kupila?? Aja, zato ker se po eni strani strinjam z Gajko. Sem se pravkar zamislila sama nad sabo. Po mojem bom morala malo spustit svoje kriterije. Vedno bolj postajam podobna svojemu šefu, nihče se ne pogovarja z njim, nihče z njim ne deli tračev in čenč, nihče ga ne povabi na kavo, ker se ga bojijo. Še dobro da imam Nino (sodelavko). Včerajšnje kosilo - sploh ni bilo tako hudo. Noseče punce in psov ni bilo. Ostali smo se pogovarjali tisto kar je bilo nujno potrebno, sicer smo pa pojedli in šli domov. Mi smo šli še na en sprehod. Tašča je zvečer prišla dol, se opravičit v moževem imenu, ker je tak po domače povedano kreten, ki ga je treba trikrat prosit, da bo nekaj naredil, se ponudit za pomoč, če bi midva rada šla kakšen večer na sprehod ali v kino, da bi ju čuvala (ne vem, ne vem) in mi prinesla eno denarnico citiram: Da bova imeli enako. In res, denarnica enaka kot njena. Velika, sijoča, lakirasta, GRDA. Je celo rekla, da bo užaljena, če je ne bom imela, ker bi njej to res veliko pomenilo. Clara, ne ne, nisi slaba mama. Super mamica si. Čisto vsaki se kdaj zgodi, da za hip pogleda stran in otrok nekaj ušpiči. Ravno toliko so stari, da jih vse zanima, ne zavedajo se pa še nevarnosti. Marku se ni nič naredilo, zato prenehaj s črnimi mislimi. Vem, lahko je reči, težje storiti. Se spomniš, ko je Jaša pred kratkim padel v tisti studenec pri našem bloku. Lep čas sem si zelo očitala. Tudi jaz sem mislila da sem nasposobna in slaba mami. In samo za hip sem pogledala stran. Vsaki se lahko zgodi, nekaj dni si še očitaš, potem ko pa vidiš, da je vse ok in ko pomisliš kaj vse se mu bo še v življenju naredilo in ga ne bom morala čuvati, ti bo lažje. Sicer ga pa prepiši na Senico ali pa na Svetje. Verjemi, kar nekaj jih poznam, ki so jih prepisali, ker so otroci pogrešali igrišče in ker so jih morali za vsak praznik za cel teden voziti na Svetje, ker se Medvoška za vsak praznik zapre. Zdaj čez poletje bodo vsi vrtci razen Svetja zaprti in bodo vsi hodili na Svetje. Matejka, lepo te je brati. Sem se ob tvojem postu spomnila, da je tudi naš Jaša danes ponoči padel iz postelje. Drugič v dveh mesecih odkar spi v mladinski postelji. Ponoči vse naredim v napol spečem stanju, zato sem pozabila. Joj, ta post sem pisala 40 minut.