somic
|
di di, imaš prav glede naumovskega... samo pri meni je bilo žal tako, da sem ga morala vzet. nosečnost je bila neplanska in do takrat sem imela g tukaj doma. že od samega začetka nosečnosti sem imela težave in sem kmalu vidla da z naumovskem ne bo nič. me je potem on sam dal k lovšinu na vmesne preglede, pa povem čisto tako NISEM BILA ZADOVOLJNA NITI Z NJIM! žal... vem da ga velika večina hvala, ampak mislim, da situacijo lahko oceniš šele takrat ko gre kaj narobe. meni so na začetku nosečnosti, na desnem jajčniku odkrili tumor in valda sem zganjala paniko. naumovski je bil tolk pošten da me je dal naprej na pregled k lovšinu, ker sam ni bil dovolj podkovan za to stvar. lovšin je pa kot iz topa prijavil, da je tumor rakav in da naj se ali lepo odločim za abrazijo, da mi tumor odstranijo ali pa naj se pripravim v drugem smislu, da ne bom dopolnila treh mesecev. sem ostala prav razlagal mi je tam prve znake splava in kako reagirat. sem prišla ven, mi je bilo slabo in ne vem kaj še vse. potem sem iskala pomoč drugje, sem šla k strahovi v lj k moji g v novo mesto. so bile "napovedi" malo boljše. potem sem čudežno zakorakala v četrti mesec in me je naumovski spet poslal k lovšinu in se je on takrat odločil in me naročil za operacijo, da se cel desni jajčnik skupaj s tem tumorjem odstrani in to naj naj bi imela operacijo v 26 tednu. ni mi bilo vse skupaj tole všeč, pa sem šla k ribičevi v lj. ko je pogledala vse izvide ji ni bilo nič jasno, sploh ji ni bilo jasno, ko je vidla, da sem planirana za operacijo (takrat že naslednji dan). potem mi je pa povedala, da se takšne operacije izvaja samo do 10 tedna nosečnosti, potem pride do komplikacij... na operacijo nisem šla, ribičeva mi je točno povedala kaj in kako in sem bila pomirjena skoraj do konca nosečnosti. od 15.9 naprej je imel moj baby v maternici prečno lego in naumovski mi je zelo zgodaj začel težit s tem zunanjim obratom, pa sem bila spet trmasta pa nisem hotela nič slišat... ne vem več točno v katerem tednu nosečnosti sem bila, ko sem se selila v novo mesto, tak okoli 32 se mi zdi, sem imela takrat zadnji pregled pri njemu, ko sva se skregala ko dva psa , on na vsak način za zunanji obrat, jaz pa ne. tako da sem enostavno se pobrala in šla ven! pridem v novo mesto. vse lepo in prav. lega jih ni motila (je motila mene, ker sem bila zelo ovirana) in smo se zmenili za cr, kar je bilo idelano, da so mi istočasno odstranili še tumor. rodila sem 4 tedne prezgodaj, spontano z cr. rezultar po cr... tumor je bil rakav, maternico sem imela pa srčaste oblike, kar je bilo krivo za to lego ki jo je patrik imel. in če bi on takrat vstrajal na zunanjem obratu bi lahko prišlo to težkih komplikacij. ja, to je moja zgodba o vseh teh giničih. noben ni vreden.... preveč težav sem imela, vsak teden, tudi po 2x na pregledeih in sem vidla kako to gre. sem se paodločila, da zdaj ko grem na obalo, bom šla do naumovskega in do lovšina, da vidijo, da sem donosila do konca! v novem mestu je epiduralana 250 eur... ja full so različne cene in mnenja. mene so recimo v materinski v luciji učili eno, potem pa vidim, da to tukaj v novem mestu ne velje popolnoma nič! groza. mi je bilo kar malo težko se prilagodit na vse to. ampak zdaj smo super!!! im imam res izvrstno g, tako da sem zadovoljna. edino kar je, morava z mojim kar malo pohitet na drugemu, če se tale zadeva pri meni vrne, kar je zelo velika možnost...