Milek
|
dobro jutro dekleta in dober dan Madonca, sem rabila kar nekaj časa, da sem vas prebrala. Mi smo pa spet doma...končno. V noči s ponedeljka na torek se nam je dvakrat sprožil AC, malega sem porukala in je dihal normalno. pol sm se pa samo stran obrnila in je spet ostal brez zraka. Za po.. . Pod nujno smo bili sprejeti na pediatrično...spet. Če sem prejšnji totalno spljuvala sprejem na pediatrični, imam tokrat samo pohvalne besede. Res kapo dol. V treh dneh kar sva bila tam, so ga fino stestirali, naredili CMCRF ( veliko boljši kot prejšnjič), naredili PH metrijo in naredili teste za alergijo. Zamenjali so nam mleko, dobili smo Aptamil ADC + rižka notr mešamo in upam, da sedaj bo. Ko smo se končno malo oddahnili, da je tahudo za nami je blo včeraj zvečer spet luštno. Malemu se je tako zaletelo in ni prišel do zraka kar nekaj časa, da je bil že čist vijoličast. Potem sva mu iz ust potegnila ven sluz...kot jajčni beljak oziroma prozoren smrkelj. Očitno se je zataknilo nekje na sredi in ni šlo naprej in ne nazaj, mali pa ves vijoličast. Ko je mali nekako prišel do zraka smo šli na urgenco, tam pa so nam rekli, da to ni nič takega, naj ga pač malo potrepjlava po hrbtu in bo. halo!!! Nisem neki paničar sm men se to ne zdi, da ni nič kaj takega, če se ti mali duši, da je ves vijoličast. Kaj ima katera kakšno podobno izkušnjo? Nč nam niso znali povedat od česa bi lahko ta sluz bila. mali ni nič prehlajen in nič ne kašlja. Žalostno je, da nama je potem voznik reševalnega vozila pred ZD povedal več kako ravnati, ko se otrok duši, kot pa dohtarca pri kateri smo bili 5 minutk. Meni se malo dozdeva oziroma se tolažim, da se je sluz nabrala, ker je imel naš mali pikec sondo skozi nosek in požiralnik 24 ur. Mogoče je pa sondica malo nadražila sluznico in se je nabrala sluz. samo, da smo spravili to ven. Zdaj se bojim pustiti malega izpred oči....še na WC ga vzamem s seboj. Uglavnem pestro...nam ni nikoli dolgčas. Kalypso.. pri našemu so naredili test za preobčutljivost na laktozo in je bil negativen, pa so nam vseeno dali recept za 25 škatel za Aptamil ADC. Subvencionirano dobimo 50% kar se kr pozna, če mali poje 2-3 škatle na teden, ena škatla je pa ca 15 ojrotov. Konec marca imamo kontrolo, če bo mleko do takrat odgovarjalo, dobimo spet potrdilo za subvencijo. So nam rekli, da ker je še tako mali, so lahko testi lažno negativni. Na tvojem mestu bi še malo pritisnila na pediatra, da te da še kakšnemu alergologu, pa da dobite mleko na recept. zakaj bi plačevala polno ceno, če ti je ni treba. Bojda je bilo tole mleko nekje do poleti v celoti subvencionirano s strani ZZZS. Aja, ostali so nam še dve škatli Novolac AR..če katera potrebuje. prodam po nabavni ceni 8€. lep in miren dan vsem
|