|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  112 113 [114] 115 116   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrčki 09
19.2.2010 19:40:36   
tassika
Evo, mi smo bolje, z noska teče minimalno, vročina pa je padla na 37,1. Tudi Zoja nasplošno zgleda bolje, ker se pogovarja in smeji oz prejle se je začela na glas smejat, joj kako je pa to lepo, saj mi ni treba pisat, da sem jokala zraven. Saj vem grozna sem, ampak take zadeve me vedno spravijo v jok veseljauser posted image

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu tea85)
Neposredna povezava do sporočila: 2826
19.2.2010 20:34:44   
rakica 2
jaz jo mam že od rojstva v stolčku v polsedečem položaju,saj v lupinci ni hootla bit,niti iz porodnišnce ne,sam ta je iz druge roke,pa sm ji privoščla novega,modrega ha hauser posted image moji je zaenkrat vse všeč,sam trma jo pa daje za pop....,prej sm jo skopala,vse ok,jo dam na previjalno,rit pokonc,se zvijala,kričala,pihala,še plenico sm ji komaj gor dala,mi ni blo vč smešno,ajaj kašnauser posted image user posted image user posted image a trma bo to...

(odgovor članu tea85)
Neposredna povezava do sporočila: 2827
19.2.2010 20:44:36   
Nončika

IZVIRNO SPOROČILO: ninasiki

user posted image
evo mojga čist isti samo da je moj rjav in še posebej mi je ušeč ker ga lahko obrečaš na obe smeri in se ne matraš z zapenjanjem ali dvigovanjem user posted image poleg tega se pa lahko še na spodnem delu dvigne da ni čist sedeč položaj ampak rahlo leži

se pa romerjev sedež dobi tud že za 200eur sm pa jst tud rekla da ne bom neki šparala na sedežih tko da jst sm se za bebe confort druga se bo za romerja in tretja za maxi cosi jst pravm 100 ljudi 100 čudi user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

ninasiki, mi mamo full temu podobnega, mogoče kaka starejša varianta bebe conforta. smo bili full zadovoljni, mala še posebej, saj je sedež visok in je kaj hitro vidla ven z avta. samo smo pa ga začeli uporabljat komaj pri enih 6m. pri ta malem ga bomo morali prej, sej se v lupoinici počuti full utesnjeno. zasluga kombinezonom. se pa ni sploh obrabil, tako, da naš 3l star sedež zgleda ko čisto nov. mamo varianto od rojstva naprej. se lahko čisto poleži in obrača v obe smeri.

3 datumi v mojem življenju: 2.8.2005, 24.10.2009 in 22.5.2010.

(odgovor članu ninasiki)
Neposredna povezava do sporočila: 2828
19.2.2010 20:51:04   
Nončika
ženskice, pa ne o zalivančkih in o debelosti. hčerka je bila čisti zalivanček, saj je dobila flašo takoj po rojstvu oz. po 24h, saj je nisem imela ob sebi, ker je bila na intenzivni negi. pol pa ko sma prišle skup nama dojenje ni zalaufalo. pač. pa se je rodila z težo 4200g, pri 1l je mela 8600g. pri 4l 15kg. pa je prava mala žvalca in poredna za 3. nič ji ne manjka.

mali pa je prav tako pri 1m postal čisti zalivanček, pa ne pridobiva tako full na teži. je malce bolj konkreten, a to je vse. nam pediater nič ne teži, le reče, da ga ne preveč silit z flašo. max kolko mi poje na obrok je 170ml.

3 datumi v mojem življenju: 2.8.2005, 24.10.2009 in 22.5.2010.

(odgovor članu Nončika)
Neposredna povezava do sporočila: 2829
19.2.2010 20:57:00   
ninasiki

IZVIRNO SPOROČILO: Nončika

IZVIRNO SPOROČILO: ninasiki

user posted image
evo mojga čist isti samo da je moj rjav in še posebej mi je ušeč ker ga lahko obrečaš na obe smeri in se ne matraš z zapenjanjem ali dvigovanjem user posted image poleg tega se pa lahko še na spodnem delu dvigne da ni čist sedeč položaj ampak rahlo leži

se pa romerjev sedež dobi tud že za 200eur sm pa jst tud rekla da ne bom neki šparala na sedežih tko da jst sm se za bebe confort druga se bo za romerja in tretja za maxi cosi jst pravm 100 ljudi 100 čudi user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

ninasiki, mi mamo full temu podobnega, mogoče kaka starejša varianta bebe conforta. smo bili full zadovoljni, mala še posebej, saj je sedež visok in je kaj hitro vidla ven z avta. samo smo pa ga začeli uporabljat komaj pri enih 6m. pri ta malem ga bomo morali prej, sej se v lupoinici počuti full utesnjeno. zasluga kombinezonom. se pa ni sploh obrabil, tako, da naš 3l star sedež zgleda ko čisto nov. mamo varianto od rojstva naprej. se lahko čisto poleži in obrača v obe smeri.

nončika sej zato mi je ušeč ker ko otrok spi v avtu lahko mal dvigneš pr riti in je v pol ležečem položaju ker če nase pomislm mi ne paše glih v sede spat user posted image

tassika user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image za bojlše počutje in zbito vročino

evo slikco so odstranl tko da mojga nagca ni gor čeprou mi je pa rekla moderatorka da je ta foru resm zaščiten tko da nevem mogoče pa res ne more noben vidt čeprou če pa to pomislm pa kaj se je problem upisat pa prdružt kaki temi z dojenčki in slikcami user posted image nevem tok mi je to bolano da me takoj v slabovoljo sprau tko da bom zaklučla user posted image user posted image user posted image

10.10.2009 je za naju posijau najlepši sonček in
22.05.2011 postanemo 4 peresna deteljica

(odgovor članu Nončika)
Neposredna povezava do sporočila: 2830
19.2.2010 21:04:53   
LINDI
JOJ Upam,Da bo kmalu sonček,vidim,da že na vse vpliva.Ne vem zakaj vedno pri vsaki stvari zakompliciram tudi pri sedežuuser posted image hočem,da je bejbi na varnem,moj pa pravi,ti a to nebi šlo,da rabljenega kupivauser posted image

(odgovor članu tea85)
Neposredna povezava do sporočila: 2831
19.2.2010 21:07:42   
LINDI
Tassika joj boga lepotička,važno,da je vročina padla,objemi jo še namesto naji s Timejem,jaz pa ne vem,a bodo zobki,al kaj non stop nekaj drgne dlesni,pa cel dan stoka pa joka,še od 4 naprej je bilo pestro nismo skoraj 0 spali.

(odgovor članu LINDI)
Neposredna povezava do sporočila: 2832
19.2.2010 21:33:54   
ninasiki

IZVIRNO SPOROČILO: LINDI

JOJ Upam,Da bo kmalu sonček,vidim,da že na vse vpliva.Ne vem zakaj vedno pri vsaki stvari zakompliciram tudi pri sedežuuser posted image hočem,da je bejbi na varnem,moj pa pravi,ti a to nebi šlo,da rabljenega kupivauser posted image

LINDI je biu moj isti veš neki rablen ampak sm mu rekla da ni šans da si sedeža za v avto ne bom sposojala ker bom itak še za enga rabla in tud cenouno ne bom gledala ker varnost je pa na prvem mestu sej tud ni biu neki drag ampak mi je biu pa ušeč

(odgovor članu LINDI)
Neposredna povezava do sporočila: 2833
19.2.2010 21:52:10   
googica
kokr js vem plastika v parih letih ni več tolk dobra, zato priporočajo da ni prestar sedež..

(odgovor članu ninasiki)
Neposredna povezava do sporočila: 2834
19.2.2010 22:50:18   
Anonimen
Ooo punce... res je mal napeto tukaj user posted image . Ne smemo tko... ta je ena redkih tem na kateri si ne vsiljujemo mnenj in ne pametujemo na polno.. ampak debatiramo in izmenjujemo svoja mnjenja, se nasmejimo, potolažimo...

Jst vedno ko kaj napišem... od nekod je... Iz kake knjige, od kakšne znanke.... je pa vedno samo za "v vednost".... ne pa pametovanje user posted image Da me tud ne bote narobe kdaj razumele... Tako kot vas rada preberem, tako rada tud kaj napišem.. če že vem.

No, kakorkoli,.... danes sva bla z malim na fizeoterapiji. Kaj je moja rekla za stolčkauser posted image . Pa to ni za verjet... Je rekla, da ga celo priporoča ampak zlo na kratko... za kakšno kopanje... 2,3 x na dan po 5 min. Ampak.. tm po 5-6 mesecu, prej ne. Pravi, da je bistvo, da glavica lepo stoji in ne niha. Da mora lepo zravnano not sedet in ne... tko zvito.. Toliko...

Skratka, neenotni so si zelo... čudno! Pa naj bi imeli skupne seminarje in delavnice..user posted image

Drugače pa od valentinovga pančkamo od 20 do 5:00. Men pa hoče joške raznest in nism nič preveč zadovoljna, ker res boooli. Me kera podobne izkušnje?user posted image

Kar se naših mali lepih bajskov tiče... ma najlepši so!!! Najlepši, najbolj simpatični in vsak šlaufek je tok cute, da mi privabi nasmeh na obraz. Moj jih ma tud... sploh je pa zdej smešn z njimi, ko si nogice tlači k ustom... pa to je, da crkneš od smeha. Res ma občasno na vrh kr mejčkan vneto kožico, ker drgne ena ob drugo in sam to me moti..... NIKAKOR pa kaj mi bo rekla pediatrinja al pa ... ne vem... HVALA BOGU, da so polni in ne shirančki. Sej jim nikol ni prav, neki je pač treba rečt. Edini problem, ki ga vidim je... da bomo več mogle jest, da bomo lahko otročke naokol nosile. user posted image Ne sekirite se, babe!!

Avtosedež
.. hm, jst Römerjevga gledam in najbrž bo ta kmal naš. So dobro ocenjeni...in par punc jih ma, so zlo zadovoljne. Tud pa študiram kerga al kr do 36 al do 18. Sploh se ne znam odločit.

Grem kej pojest.. mam sinčka s šlaufkiuser posted image

(odgovor članu tea85)
  Neposredna povezava do sporočila: 2835
19.2.2010 22:58:21   
Anonimen

NOČKA mamicam in vašim sončkom..
user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2836
20.2.2010 8:08:23   
majakla

D * o * b * r * o j * u * t * r * o
user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2837
20.2.2010 11:22:45   
Milek
dobro jutro dekleta in dober dan

Madonca, sem rabila kar nekaj časa, da sem vas prebrala.
Mi smo pa spet doma...končno.user posted image
V noči s ponedeljka na torek se nam je dvakrat sprožil AC, malega sem porukala in je dihal normalno. pol sm se pa samo stran obrnila in je spet ostal brez zraka. Za po..user posted image .
Pod nujno smo bili sprejeti na pediatrično...spet. Če sem prejšnji totalno spljuvala sprejem na pediatrični, imam tokrat samo pohvalne besede. Res kapo dol.
V treh dneh kar sva bila tam, so ga fino stestirali, naredili CMCRF ( veliko boljši kot prejšnjič), naredili PH metrijo in naredili teste za alergijo.
Zamenjali so nam mleko, dobili smo Aptamil ADC + rižka notr mešamo in upam, da sedaj bo.
Ko smo se končno malo oddahnili, da je tahudo za nami je blo včeraj zvečer spet luštno. Malemu se je tako zaletelo in ni prišel do zraka kar nekaj časa, da je bil že čist vijoličast. Potem sva mu iz ust potegnila ven sluz...kot jajčni beljak oziroma prozoren smrkelj. Očitno se je zataknilo nekje na sredi in ni šlo naprej in ne nazaj, mali pa ves vijoličast.
Ko je mali nekako prišel do zraka smo šli na urgenco, tam pa so nam rekli, da to ni nič takega, naj ga pač malo potrepjlava po hrbtu in bo. halo!!! Nisem neki paničar sm men se to ne zdi, da ni nič kaj takega, če se ti mali duši, da je ves vijoličast.

Kaj ima katera kakšno podobno izkušnjo?

Nč nam niso znali povedat od česa bi lahko ta sluz bila. mali ni nič prehlajen in nič ne kašlja.
Žalostno je, da nama je potem voznik reševalnega vozila pred ZD povedal več kako ravnati, ko se otrok duši, kot pa dohtarca pri kateri smo bili 5 minutk.

Meni se malo dozdeva oziroma se tolažim, da se je sluz nabrala, ker je imel naš mali pikec sondo skozi nosek in požiralnik 24 ur. Mogoče je pa sondica malo nadražila sluznico in se je nabrala sluz. samo, da smo spravili to ven.
Zdaj se bojim pustiti malega izpred oči....še na WC ga vzamem s seboj.

Uglavnem pestro...nam ni nikoli dolgčas.

Kalypso.. pri našemu so naredili test za preobčutljivost na laktozo in je bil negativen, pa so nam vseeno dali recept za 25 škatel za Aptamil ADC. Subvencionirano dobimo 50% kar se kr pozna, če mali  poje 2-3 škatle na teden, ena škatla je pa ca 15 ojrotov. Konec marca imamo kontrolo, če bo mleko do takrat odgovarjalo, dobimo spet potrdilo za subvencijo.
So nam rekli, da ker je še tako mali, so lahko testi lažno negativni. Na tvojem mestu bi še malo pritisnila na pediatra, da te da še kakšnemu alergologu, pa da dobite mleko na recept. zakaj bi plačevala polno ceno, če ti je ni treba.
Bojda je bilo tole mleko nekje do poleti v celoti subvencionirano s strani ZZZS.

Aja, ostali so nam še dve škatli Novolac AR..če katera potrebuje. prodam po nabavni ceni 8€.

lep in miren dan vsem

(odgovor članu majakla)
Neposredna povezava do sporočila: 2838
20.2.2010 11:38:49   
kalypso
o bogi revež, mene kr kap zadane, že tk sem cela panična, pa še prehlajen je zdej, kašla ko zmaj, hvala bogu za AC res, brez njega ne bi spala niti minute.

kar se pa subvencij za mleko tiče pa vem ja, da nekateri dobijo tudi če je test negativen, moraš met pa alergologa takega, da se mal za tebe postavi, naš očitno tega ne bo nardil brez testov, mogoče zato, ker sem na lastno pest nehala dojit? ker je blo rečeno, da ker je polno dojen, da naj kr js imam dieto, pa naj naprej dojim... ampak če meni otrok po STROGI!!! dieti še vedno kaka krvavo sluz, po uvedbi ADC pa se stanje normalizira, me živa duša ne prepriča, naj ga dojim. raje plačujem to mleko, res. sicer ga zaenkrat še lahko dobim po dosti nižji ceni, ker najdem dosti na forumu takih k prodajajo, hvala bogu. mleko to pa ima drugače ceno 18,40 EUR.

(odgovor članu Milek)
Neposredna povezava do sporočila: 2839
20.2.2010 12:18:18   
googica
joj kakšne težave majo teli vaši sončki :(.. sej se bo vse uredilo, mame pa kar hitro spoznamo, da se je treba dostkrat skregat in povedat svoje, prepričevat in težit, da bi le nardil vse v svoji moči za pomoč otročkom...
mi sicer nimamo nobenih težav s tamalim, ampak že ko poslušam kakšne delajo vam dohtarji, me je groza!!!

(odgovor članu kalypso)
Neposredna povezava do sporočila: 2840
20.2.2010 13:13:54   
Anonimen
Mojca se je izredno veselila svoje nosečnosti. Takoj ko je izvedela da je noseča, si je kupila literaturo za vzgojo otrok, pa ne samo v prvih, temveč tudi v kasnejših letih odraščanja. Sklenila je da bo otroka vzgojila tako, da bo dobro vzgojen že od samega rosnega otroštva. Brala mu bo bonton namesto pravljic, prebrala mu bo vse knjige, ki obravnavajo dobro vzgojo in delo. Ker pa je 9 mesecev dolga doba, je v tem času prebrala že vse knjige in tovrstno drugo literaturo. Še bolj se je razveselila, ko je izvedela, da bo rodila dvojčka. Bo imela pa 2 dobro vzgojena otroka.
Popadkov ni bilo. Minil je teden dni, 14 dni po roku in ginekolog se je končno odločil za carski rez. Ko je zarezal v mater in pogledal v maternico, je videl dojenčka, ki sta ponavljala: "Izvolite! Vi iztopite prvi!"
"Ne, kar Vi iztopite, ki ste starejši!"
user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu googica)
  Neposredna povezava do sporočila: 2841
20.2.2010 15:07:50   
rakica 2
milekuser posted image user posted image pa še kupuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image da se ne ponovi kaj takega...sluz,moja dostkrat vrže ven mal sluzi,mislim da je to katarček ki se nabira v želodčku in grlu,prehlajena pa ni bila...dans ava probale korenček,pa če sem prav razumela njene namige,je rekla da naj ga kar sama jemuser posted image user posted image ,ona bo raje jabko in bananouser posted image

(odgovor članu Milek)
Neposredna povezava do sporočila: 2842
20.2.2010 15:33:47   
karmen b
Vidim, da imate nekatere cel kup težav. Res si ne predstavljam, da bi mogla letat v bolnico in trepetat, če bo ootrok nehal dihat...no pa zeleni kakci in podobne stvari. Upam, da bo kmalu bolje user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Avtosedež...jaz bi še mela nekaj časa lupinco, ker se mi zdi, da tako mora bit, čeprav bo tudi Špeli vsak čas premajhna, če bo tako rastla. Danes sem jo stehtala na svoji digitalni tehtnici in kolikor je natančna, ima 7,6 kg, v dolžino pa sem namerila 64cm, pa sem mogoče spregledala kak cm, ker sem to počela sama in je nisem mogla prav čisto raztegnit.

Frrr tudi jaz se ti zahvaljujem za slikico tvojih sončkov...res sta cukerčka...ob priliki ti kakšno vrnem user posted image .

Menda bo še celo noč padal...sneg...groza kak zmešnjava...kdaj bo pomlaaaaaad!!!!

Špela je naše največje veselje :)

(odgovor članu rakica 2)
Neposredna povezava do sporočila: 2843
20.2.2010 17:07:48   
googica
neee. js bi počas že pomlad.. sej je lep sneg, ampak kaj, za božič je bil dež, zdej bo pa do aprila sneg al kaj :(... 

(odgovor članu karmen b)
Neposredna povezava do sporočila: 2844
20.2.2010 17:24:11   
lindi1
Karmen b brezveze da steguješ nogiceuser posted image midva sva mu tudi,sva namerila

70,pri pediatru pa 63,ker merijo s pokrčenimi nogicami,kar rajš po kavbojsko dajuser posted image user posted image user posted image user posted image

Avtosedež,ma meni je Romer ful všeč,ampak predstavljajte si mojga,ga je skor kap,ko sem ceno povedalauser posted image

(odgovor članu googica)
Neposredna povezava do sporočila: 2845
20.2.2010 17:24:45   
lindi1
Joj Milek boščki user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu lindi1)
Neposredna povezava do sporočila: 2846
20.2.2010 21:38:49   
najčka
Čer, evo naša bejba spi, je danes prav presenetljivo pridno zaspala. Mogoče pa zato k ma dons 4meseceuser posted image . Vidim da teče debata o avtsedežih. Mi mamo še lupinico pa dokler bo ok jo bomo uporabljal, ko pa bo premajhna pa gremo v sedež k še ne vemo kakšen bo. user posted image

No zdej gre pa še mami spat, ker nikol ne veš kdaj se bo že alarm vžgaluser posted image pričakujem tam okol enih lahko pa tud že prej zato grem izkoristit te urice.
LAHKO NOČ!

(odgovor članu lindi1)
Neposredna povezava do sporočila: 2847
20.2.2010 21:49:11   
Februarka08
Milek, joj, pa ste res bogiuser posted image upam da se kaj takega ne ponovi večuser posted image user posted image
Rakica, tudi jaz sem dobila take namige danes pri Blažuuser posted image sem mislila da se bo zadaviluser posted image

No, naš pa še ne spi! Grozauser posted image Jaz ga mam že polno kapo, sem mojga poslala pa naj mu drži tisto trapasto dudo v ustih. Mah... Upam da se navadi čimprej normalno zaspat. Včeraj je sam zaspal, morm prav na koledar zgleda zapisatuser posted image ker kaj takega... no ja, bo že... enkratuser posted image

Nočko!

Moja dva škratka:
Larisa, 29.2.2008
Blaž, 15.10.2009

(odgovor članu najčka)
Neposredna povezava do sporočila: 2848
20.2.2010 23:17:39   
ninasiki
milek user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

jst sm mela dons tak bol depresiven dan sm bla kr ceu dan bl slabe volje ampak je zdej že bol user posted image no vsaj mislm čakam da moj pride ker sva se skregala in se morva zdej mal pogovort

evo da še kle link prpopam če bi katera hotela potegnt iz partisa VADBA ZA MAMICE IN DOJENČKE
http://www.partis.si/torrent/podrobno/106562

grem u mižule nočko

(odgovor članu Februarka08)
Neposredna povezava do sporočila: 2849
21.2.2010 8:55:06   
Anonimen
jeeeeeeeeej
prva sm
prvič od kar klepetam na tem forumu :)

DOBRO JUTRO

jst sm mela dons že budnico ... tamala je bla pokakana do sred hrbta user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ninasiki)
  Neposredna povezava do sporočila: 2850
Stran:   <<   < Prejšnja stran  112 113 [114] 115 116   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  112 113 [114] 115 116   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Dojenčki se ponoči zbujajo, da bi prestavi...
Zakaj dojenčki to počnejo? Razlog je evolucija. Potrebujejo starše, ki bodo vložili vse svoje moči v njihovo vzgojo.

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.