|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  110 111 [112] 113 114   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrčki 09
17.2.2010 21:24:10   
tassika
Uhančki, jaz ji ne bom luknjala ušeskov, ko bo sama hotela takrat ja, zdaj pa ne. So pa v zlatarni rekli, da naj bi bilo priporočljivo okoli 2 leta in še to spomladi oz poleti, ko ni kapic na glavi.

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 2776
17.2.2010 21:28:27   
tea85
lenika- ja tak je to, vsak P. ima svoje mnenje, in teh je ogromno in res je pol človek ne ve kaj sploh lahko in kaj ne. mene to tudi jezi. saj isto pravijo za kengorujček...mah, pretiravat pač se ne sme.

neja- ja naše taje so  pridne pupe user posted image dela tud isto kot tvoja, se dviguje gor ko zmešana, hoče sedeti, skoz gledati kaj se dogaja drugače jok. drugače še mi nismo imeli problemov posebnih.

čistim jo tudi pri vsakem previjanju pa tud zmerom ne gre vse vstran.

prišla sem 30.10.09, težka 2.990 g, velika 48,5 cm...Taja

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 2777
17.2.2010 21:34:31   
ninasiki
nej@ spet sm dala glasek zgleda lahko iz različnir računalnikou 1x prej sm iod brata računalnik izkoristla zdej pa od mene user posted image pa smo jih dobil in bomo mal gulfal user posted image user posted image user posted image user posted image sam da zmaga

lenika83 ja rekla je naj bo čim več v naročju ali pa ležeči položaj to pomeni če kej delam ni pa zanikala lupinice ker je nisem spraševala za lupinico samo pomoje nebi smelo bit nič narobe ker prej k nism mela stolčka je biu skos v lupinci ker ga nebi rada navadla na roke user posted image

10.10.2009 je za naju posijau najlepši sonček in
22.05.2011 postanemo 4 peresna deteljica

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 2778
17.2.2010 22:01:52   
palegia30
Punce, jaz imam naslednji teden razvojno ambulanto, ker moja mala steguje vrat nazaj, pa jo bo dr. pregledala če je spoh za fizioterapijo, ker moja pediatrinja ni vedla a je ali ni. Tako, da bom vse vprašala od bumbo stolčka, kengorujčka in avtosedežu. Jaz sploh ne vem več kaj je prav in kaj ne. Tako, da želim konkreten odgovor, da vidimo, kaj bodo strokovnjaki rekli.

Drugače imam pa jaz tudi občutek, da bom počasi mogla v nabavo avtosedeža in res ne vem kateri bi bil najbolši vsekakor bi želela da je varen in mehek oblazinjen za dolge poti in pa od 9 - 36 kg. Ima katera kakšne nasvete, pa tudi da je cenovno bolj ugoden. Sem brala članek AMZS  pa mi še bolj ni več nič jasno. Vsak ima neke prednosti in slabosti.

Pa še nekaj bi vprašala če ima katera psa? Moj kužek namreč kar dosti laja in se moja pupika vsakič ustraši, me včasih prov skrbi, da ne bi pustilo kakšne posledice oz. trza če nenadno prideš k njej, kot bi se ustrašila. Težko ji je pa razložit, da je to samo naš kuža, ki čuva hišo in jo ima zelo rad. Prav zaščitniški je do nje.

Nič punce mirno noč in lep večer še naprej!

(odgovor članu ninasiki)
Neposredna povezava do sporočila: 2779
17.2.2010 22:02:37   
Februarka08
Ojla.

Remember meuser posted image user posted image
Ni časa, kar itak vedno govorim, neuser posted image user posted image če si ga pa že vzamem, mi ga pa potem hitro zmanjka, ker mojadva škrata sta zdej tako naštudirana, da ko se en zbudi, se more še drugiuser posted image oz. če eden ne spi, pa še drugi ne bouser posted image jah, tako je, če imaš oba doma, ampak bolje tako, kot pa en kup bolezni iz vrtcauser posted image mal piz**** na cajte na ves svet, pol se mi pa nasmejeta, pa itak vse pozabimuser posted image moja lumpa!
No, kaj je novegauser posted image nič kaj dosti... danes je imel nek tečkast dan, kaj mu je blo, še sama ne vem... pa skoz bi neki jedu, najslajše so itak rokiceuser posted image pol pa juhu bruhuuser posted image No, zdaj smo že probal tistga greska od Milupe ki se nardi z vodo, je včeraj 1. jedu po žlički in nadvse uživaluser posted image danes je itak vajo ponoviluser posted image pa tud korenčka sem mu že dala danes, ampak tam pa ni blo nikakršnega zanimanjauser posted image bljek fuj... smo pa začeli že zato, ker Blaž dosti bruha, če pa je npr. mal rižka v mleku, je pa ok, ker mi je patronažna rekla, da se GH bolj poleže in potem user posted image ne bruhajo tolk. Je rekla da lahko začnem s temi kašicami za v mleko in pa z zelenjavo. Tako da je zdaj uvajanje 3 dni ene zelenjave in potem dalje... saj vam je itak znano, neuser posted image
Maškare smo preživeliuser posted image bom pripopala kakšno slikco... dobro da je bilo vsaj vreme naklonjenouser posted image upam da bom bolj redno pisala, saj berem vas vedno rada.
Sploh sem pa zadnjič z zanimanjem brala od refluksa ki ste ga opisovale (se ne spomnim več katere) - namreč od moje kolegice sinček je danes star ravno 3 tedne in ima jutri operacijo ker mu ne dela zaklopkauser posted image ful je bogi, samo joka in jokauser posted image ma kako je to grozno... vsa hrana mu je šla ven. Upam da bo potem okuser posted image

Nič, grem zdaj... še kakšno slikco poiščem, potem pa v mižule.
Nočko!

Žabica user posted image
user posted image
user posted image

Takole mu je pa včeraj 1. teknilo user posted image
user posted image

Moja dva škratka:
Larisa, 29.2.2008
Blaž, 15.10.2009

(odgovor članu ninasiki)
Neposredna povezava do sporočila: 2780
18.2.2010 0:25:11   
frrrr
tane - poveš, da gre otrok spat, ti imaš pa delo. kaj pa vem, men se obiski napovedo vnaprej. če bi nekdo kr vletel, bi pa povedala kaj imam v načrtu... tu in tam bi sprejela obisk. če mi ne bi sedlo, bi pa skenslala... se bo tut tašča navadila, da se napove v naprej in ne more kr vletet kadar ji zapaše.

banica - mi imamo tako veliko oz. imamo 2, ena je za Jašo, ena za Brino user posted image ko tolk zraste, da ne more več ležat notr, itaq že sedi... te 2-3 mesece bo pa še dovolj velika user posted image
googica - js sem kupla veliko banico v pikapolonici, stala okrog 7€. takšno sem imela tut js kot otrok. je pa plastika mau slabša kot včasih... Jaša ima že četrto user posted image no, na netu ni več teh banic. sem jih pa res full iskala, ker prvo sem kupila v Arielu, ki ga ni več. potem so se pa naenkrat pojavile na strani od pikapolonice in sm mogla hitr naročit user posted image

ninasiki - raje umakni slikco, kjer se vidijo genitalije. je že mM prejšnjič opozarjala, da slikce zlorabljajo... nagce pa itaq ni pametno kjerkol na netu razkazovat

(odgovor članu tane)
Neposredna povezava do sporočila: 2781
18.2.2010 1:18:37   
frrrr
ninasiki - dojeni otroci niso nikoli debeli.

prespana noč - ta termin strokovnjaki uporabljajo pri otroku, ki prespi 5 ur ali več v kosu. ko pišete, da vaši otroci spijo po 10-12 ur v kosu - meni je to zf, moji otroc niso tako narejeni user posted image a sm tut js bolj sovica in mi prebujanje ne predstavlja problema. pač čez dan kakšno kitico oddremam user posted image

Nej@ - mi naše male ne bomo luknjali. pri umivanju pa potegi navdol in kopanje zvečer, nato popivnamo, ne drgnemo z brisačo.

lenika83 - v lupinici je otrok v enakem položaju kot v naročju ali v slingu.

tole vam mogoče prav pride - http://www.paparica.si/index.html

(odgovor članu ninasiki)
Neposredna povezava do sporočila: 2782
18.2.2010 8:19:21   
lenika83

IZVIRNO SPOROČILO: frrrr

Saj menda je res tak položaj kot v naročju, ampak v materinski šoli so nam rekli, da niti slučajno ne smemo puščati dojenčka v lupinici niti 1 minute več kot je nujno potrebno. Baje bi naj nekaj vplivalo na dihanje. Pediatrinja pa mi pravi, da jo naj kar noter dam user posted image Tega ne razumemuser posted image Zato pa se mi zdi, da te samo vsi zmedejo, ko vsak nekaj po svoje svetuje, saj na koncu več ne veš kaj bi delal.

(odgovor članu frrrr)
Neposredna povezava do sporočila: 2783
18.2.2010 9:26:14   
LINDI
Smešni so s temi nasveti ja,meni so pa rekli čimveč na tleh,ko je buden,nobenih ležalnikov lupinic.....

Včeraj se je ene 10x obrnil na bok,pa potem na trebušček za kravce past,le ena rokica mu še spodaj ostane...mu gre pa samo desna stran,leva ni zanimivauser posted image zdaj mi je v naročju zapančkal...celo noč je nekaj jamral,tako da sva bila ogromno pokonci.Ne vem,kako pa zgleda ko začnejo zobi ven user posted image

(odgovor članu lenika83)
Neposredna povezava do sporočila: 2784
18.2.2010 9:32:05   
karmen b
No včeraj sem govorila s kolegico, ki je fizoterapevtka in imam eno leto staro punčko, torej je svoje znanje sprobala pred kratkim. Pravi, da je treba otroka vspodbusjat, da sam pride do položajev...sedeči, kotaljenje, prijemanje nogic ipd.... ni pa nič narobe če ga daš po par minut v kak položaj, kjer mu ni treba uporabljat mišic into je naprimer bumbo stolček. Trezno uporabo torej dovoljuje ni pa zdravo, da notri otrok sedi dalj časa.

Špela je naše največje veselje :)

(odgovor članu lenika83)
Neposredna povezava do sporočila: 2785
18.2.2010 9:41:18   
frrrr
IZVIRNO SPOROČILO: lenika83

Saj menda je res tak položaj kot v naročju, ampak v materinski šoli so nam rekli, da niti slučajno ne smemo puščati dojenčka v lupinici niti 1 minute več kot je nujno potrebno. Baje bi naj nekaj vplivalo na dihanje. Pediatrinja pa mi pravi, da jo naj kar noter dam user posted image Tega ne razumemuser posted image Zato pa se mi zdi, da te samo vsi zmedejo, ko vsak nekaj po svoje svetuje, saj na koncu več ne veš kaj bi delal.
sicer imam mau luknjast spomin user posted image a kolkr se spomnem iz materinske l.06 in prakse l.07... lupinica je ok, ne pa pretiravat seveda. pr sinovih 4ih mesecih smo šli na smučarijo 7 ur vožnje z avtom in smo tako načrtovali pot, da smo imeli 2 al 3 daljše premore in ni bil več kot 2 uri v kosu v lupinici.

(odgovor članu lenika83)
Neposredna povezava do sporočila: 2786
18.2.2010 9:57:30   
frrrr
našla banico, ki jo imamo mi... http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=144636

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 2787
18.2.2010 10:06:55   
karmen b
Sem pozabla napisat še, da je hčerka od te kolegice zdaj pri enem letu zelo samostojna in lepo razvita.

Lindi res je najbolje da so čim več na tleh in da so obkroženi s svarmi, ki jih motivirajo k gibanju v vse smeri.

Drgače je pa Špela moja tooook pridna...danes je spet spančkala od poldevetih do polšestih in potem popapcala in spala do poldesetih. Res je sonček. Predvčerajšnem je spala 11 ur supaj. Zdaj tudi začenja vse pogosteje spati 2x na dan po uro ali dve, včesih še kaj čez. Se mi zdi, da je postala tok aktivna ko je budna, da se utrudi in rabi dnevno spaje,ki ga prej ni.

Špela je naše največje veselje :)

(odgovor članu karmen b)
Neposredna povezava do sporočila: 2788
18.2.2010 10:26:36   
pinky girll
Pozdravljene mamice!

Palegija 30 mi imamo doma maltežanko, ki je ZELO razvajena. Me je bilo ful strah kako bo sprejela malega. Sem mislila, ko bo tamali tulil bo Zoja lajala in obratno. Pa na veliko presenečenje Ben sploh ne trzne na njen lajež, sem na začetku mojemu rekla, da če mu ne bi naredili testa za sluh bi mislila, da je gluh. Le včasih, ko je tišina in zalaja se zdrzne to naredi tudi takrat če kdo na kaj na glas kaj reče (če je bila prej tišina). Živimo v bloku ponoči, ko kdo od sosedov pride domov laja, vendar ga ni še nikoli prebudila, ne ponoči, ne podnevi. Bi ga pa skoz lizala, misli, da je to njen mladiček. Pa seveda vsepovsod more bit zraven, ko se previjamo, kopamo, hranimo. Pač posvečamo enako pozornos otroku in psu.
Včasih psi lajajo tudi zato, ker išejo pozornost.
Ali  imate psa v stanovanju? Probaj nagrajevat- ko zalaja mu poveš, da ne sme lajat in ko je nekaj časa tiho ga nagradi s priboljškom in pohvali.

Naš mali je čist divji, se hoče že na naoge postavljat. Ugotovili smo, da imamo okoli petih pol šestih zjutraj dovolj spanja, in to ni več zanimovo, bolj fajn se je igratuser posted image user posted image .

Če mogoče katero zanima, ki uporablja Novalac, ga imajo na tej spletni lekarni zelo ugodno, kljub poštnini, ki znaša 11€. Ker 800g Novalaca ni več mogoče dobiti v Avstriji. Imajo pa tudi vse ostale Novalace, ki so tudi 800g.
po vseh študijah je tukaj nacenejši.
http://www.apoblitz.de/suche/novalac/1/0/

Uživajteuser posted image user posted image user posted image

Naprej sva imela drug drugega, sedaj ko imava tebe Ben imava vse.

(odgovor članu karmen b)
Neposredna povezava do sporočila: 2789
18.2.2010 10:29:07   
naty6
Pozdravljene.

Iiiiiiiiiiii Februarka kak cartek user posted image .

Zdaj pa eno vprašanje.
Je že kdo bil na počitnicah v Italiji in sicer v Lignanu? Kako je tam?
Jaz nekaj razmišljam da bi letos se odpravili ali v Lignano ali v Bibione Lido del Sole.

(odgovor članu karmen b)
Neposredna povezava do sporočila: 2790
18.2.2010 10:33:14   
tassika
Linda a potem je pri vas enako, midve imava tudi pestre noči, soks neko jambranje, malo pojokca v spanju, potem bi samo jedla in spet jambranje pa premetavanje,... Zjutraj sem bila tako sesuta, da sem jo komaj dvignila, se mi je zdela težko ko cent, no zdaj ima že nazaj svojo kilažouser posted image

Palegria, moja svakinja ima vse sedeže od maxi cosija, baje se tudi prevleka lažje sleče če jo otrok pobruha. Jaz sem jih gledala in stanejo tam med 180-250eur, s tem da od Romer-ja, ki je kao ful cenjen stanejo od 350 dalje in tam sem nekaj prebrala, da mora avto dopuščat nek sistem, da jih daš lahko notri, pa ni bil isofix. Jaz se bom odločila za maxicosi, ampak ga še ne bomo tako hitro rabili, naša biba je imela pri 3m 5100g, mogoče pridemo do poletja na tistih 9kg ampak dvomim, povem drugi petek koliko smo se zredili in zrasli. Imava kontrolo v razvojni. Bi bilo pa fino če bi prišla do avg. na to kilažo, ker načrtujemo počitnice pri teti v švici, če pa ne pa itak ustavljanje in nočna vožnja, itak pa mora mami skos lulat in pit, prva postaja je že ravberkomandauser posted image

Pinky girl potem je tvoja zoja podobna naši, rahlo razvajena in hitro zalaja če ji kaj ni všeč, kaj čmo taki so škorpjončkiuser posted image

< Sporočilo je popravil tassika -- 18.2.2010 10:34:31 >

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu karmen b)
Neposredna povezava do sporočila: 2791
18.2.2010 10:51:22   
ninasiki

ninasiki - dojeni otroci niso nikoli debeli.

frrr pol pa najbol da pokličeš v litiski zdravstveni dom pa njim to poveš ker jst sm samo povedala kaj so meni rekle tete user posted image user posted image user posted image
za slikco pa ne znam odstrant ker ni ikonce uredi tko da tud kle sorry

LINDI sm jst tud dobila nasvet da naj bi biu tokmajhen dojenček čim več na tleh ni narobe če je v naročju ampak je bolš če ležijo pa moj Aleksej se tud obrne na desno sicer se na boku ustavi ni še pogruntu da gle tud naprej ampak bo že sej je še čas ga ne bom neki sama prevračala pa silila user posted image

jst mam avto sedež od Bebe Confort se obrača v obe smeri in sm dala 270 zanga sm pa spraševala za razliko v varnosti med Romer-jem, maxi-cosi in bebe confort in je rekla da so si zelooooo podobni vsi trije so v istem razredu razlika je samo v tem da so romerjevi bolj široki v sedišču to pomeni da če je dojenček mal debelejše postavice lahko bol komot sedi nevem da me ne bo spet kera kej obsojala jst dam samo info naprej kakršno dobim

(odgovor članu frrrr)
Neposredna povezava do sporočila: 2792
18.2.2010 11:38:46   
ninasiki
aja pozabla sm napisat FRRR sej men se ne zdi debeu ker ko se da na bok je pravi suhec user posted image sam ma pa stega res bol buckasta tud plenica se pozna k jo menjam in ga pol zato pustim mal nagca da koža k seb pride

(odgovor članu ninasiki)
Neposredna povezava do sporočila: 2793
18.2.2010 11:47:28   
tassika
Tudi zoji se poznajo pleničke, ni bajsek ampak na stegnčkih pa ima mal šlavfovuser posted image  

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu ninasiki)
Neposredna povezava do sporočila: 2794
18.2.2010 12:40:49   
googica
ah sej to bo vse zginlo ko bojo začel laufat naokol, ma naš tud šlaufke user posted image

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 2795
18.2.2010 13:45:31   
rozilu
Šlaufki so zakon! user posted image Pa celulit na ritki tudi! user posted image Sicer Maruša ni neka debelka, enga šlaufka na nogicah pa ima. Aja, pa luknjice na kolenih in komolcih, takooooo lepo user posted image

Sej ne vem kaj sem hotla napisat, pač malo vas pozdravim. Danes mam sesalno akcijo (zdej je glih pavza) - nov sesalec sesa skoraj sam user posted image user posted image user posted image . Počival pa ne vem kdo bo...

Lupince- sedežki: mi imamo chicco lupinco in mislim da se bomo še doooolgo v njej vozli. Moja nečakinja je bla v njej 15 mescev - šele takrat je prišla na 9 kg. user posted image
Sej po mojem niso sedežki nič bolj ugodni za vožnjo dojenčkov, še slabši ker mora sedet. No jaz računam da gremo letos na dopust za kar nekaj ur v avtu...  se bomo itak ustavljali, pa bo. Je treba lulat, pa jest, pa se malo razgibat.

(odgovor članu googica)
Neposredna povezava do sporočila: 2796
18.2.2010 14:58:49   
LINDI
TASSIKA jap iste fore imata očitnouser posted image nič čudnega a ne,očitno se bosta morale mamice kaj k sebi spraviti na kaki kofici...kdaj imata pa drug teden terapijo,midva v torek ob 13.45

Sem že 3 kave spila,pa en k......pomagajo,imela obiske,sem fehtala kar bon baby centra,če že vprašajo,bomo za sedež šparaliuser posted image

(odgovor članu rozilu)
Neposredna povezava do sporočila: 2797
18.2.2010 15:05:07   
tassika
evo:

15 % popust na avtosedeže Maxi-Cosi in Römer od petka, 19.2., do nedelje, 21.2.2010. V Baby Centru!

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu LINDI)
Neposredna povezava do sporočila: 2798
18.2.2010 16:05:35   
tea85
hmmm- da kao dojeni otroci niso nikoli predebeli...sicer se meni ne zdi doben dojenček predebel,ker res pol zgubijo na teži ko laufat začnejo pa itd. samo temu pa jaz nebi dala prav. se pravi FRRR - torej  ima lahko dojenček 10 kg pri 3 mesecih pa ne bo debel ker je dojen?
meni skoz teži na posvetovalnici zarad teže, češ da je buckasta, bla blaaaa.... pa veliko manj poje kot na začetku, res pa je da ma bederca zalita, to pa še ne pomeni da je debela. mah...

no, jaz pa sem končno porihtala avto, namreč je blo nujno potrebno k mehaniku, zaradi avspuha in ko si stal na mestu se je vse v notranjost kadilo in si komaj še dihal...in danes sem bla pa takooooo vesela da mi ni potrebno več oken odpirat da se ne zadušimo.user posted image

danes je taja bla mala tečka, ma sama ni vedla kaj sploh hočeuser posted image

< Sporočilo je popravil tea85 -- 18.2.2010 16:06:22 >

prišla sem 30.10.09, težka 2.990 g, velika 48,5 cm...Taja

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 2799
18.2.2010 16:51:15   
malaMravljica
Tassika, Römer Kindersitz cene nad 350 eur ????   ma jaz ga bom vzela za 200 eur, saj niso tok dragi, poglej se enkrat za cene.

Drugace pa pri teh sedezih, ravno danes mi je en sodelavec rekel, da je bilo v nedeljo na tv, test teh sedezev in da so se slabo odrezali najdrazji, morem sedaj mal pregledat teste kaj je na tem, ker pri sedezu pa res nam sparala, povsod drugje lahko, pri takih zadevah pa ne, smo prevec na cesti in nesreca nikoli ne pociva tam kjer bi lahko. Sam racunam, da bi se kar nekaj mesecev morala biti lupinica ok, ce bi se dalo celo poletje z lupinico prit skozi bi bilo se najboljse.

(odgovor članu tea85)
Neposredna povezava do sporočila: 2800
Stran:   <<   < Prejšnja stran  110 111 [112] 113 114   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  110 111 [112] 113 114   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?