lenika83
|
Dober dan! Jaz res ne vem kaj se zadnjih nekaj dni tu dogaja. Ozračje je tako napeto, da bi ga lahko z nožem rezal. Ena nekaj napiše, potem se pa takoj najdejo tri druge, ki se počutijo prizadete zaradi tega. Jaz zase vem, da nikakor nočem nobene žaliti ali pa prizadeti, ampak menda je pa ja forum namenjen izmenjavanju mnenj. IZVIRNO SPOROČILO: palegia30 Drugače pa sem utrujena saj odkar sem rodila nisem v kosu spala 6 ur in že čist shujašana, da so mi ravno danes rekli obiski, da me je preveč pobral - me je kr mal przadel. Ah kaj čmo, dojenje pobira kg, predvsem pa mislim največ to ker ne spim. Potem pa še ko sem budna laufanje, pospravljanje, kuhanje.. Ah, jaz tudi več ne vem kaj je spanje 6 ur v kosu. Mislim, da bo počasi eno leto odkar sem spala več kot 6 ur v kosu, ker v nosečnosti sem od marca naprej vsako noč šla na wc. Ampak, mi pa na žalost vse to ne pobira kg, pa bi jih komot lahko, jih ma kje vzeti Meni se zdi, da mi zaradi utrujenosti skoz paše sladko, potem se pa kg nikamor ne premaknejo. Sem sicer na teži kot pred nosečnostjo, ampak bi rada, da bi še kaj šlo dol, pa se nikmor ne premakne. IZVIRNO SPOROČILO: Nej@ IZVIRNO SPOROČILO: frrrr pri zalivančkih lahko starši odmerijo koliko otrok poje. pri dojenih otrocih se to ne da. in sigurno otrok ne more bit predebel od materinega mleka. šlauhki itaq morajo bit, jih otročki prav hitr pokurijo, ko se začnejo kobacat in hodit. kot prvo izraz zalivanček prav sovražim, ker zveni kot da bi imela doma kaktus in ne otroka. In če otrok nima dovolj materina mleka oz ga ne sme jesti to ne pomeni da je kaj slabši in se za njega ne bi mogel uporabiti izraz dojenček. Kot drugo, po lastnih izkušnjah ne moreš nobenemu otroku odmeriti koliko naj poje, pač narediš eno približno dozo AM in pustiš, da poje kolikor pač poje nihče verjetno ne sili otroka, da naj več poje kot hoče ker ga niti ne more. Debelost je pri dojenčkih čisto ista kot pri odraslih ljudeh pogojena z presnovo in apetitom. In tudi dojeni dojenčki so lahko predebeli, poznam primere, ko so dojenčki že pri 3 mesecih več kot podvojili rojstno težo. Ok, saj zalivanček je res smešen izraz, ampak saj si ga nismo me izmislile. Jaz sem ga v enem postu uporabila, ker res nisem vedela kako naj drugače napišem. Se opravičujem, ker res ni bil namen nikogar žaliti. Vsekakor pa niso dojenčki, ki nimajo materinega mleka nič slabši od dojenih. Sicer pa itak ni tekla debata na temo tega kaj je boljše, ker je taka debata sploh nesmiselna. Kar se pa debelosti tiče, pa seveda so dojenčki lahko debeli, ampak pač zdravstvena stroka pravi, tako kot piše frrrr, pa če se vse še tako jezite zaradi tega. Nisem še slišala, da bi kateri mamici, ki izključno doji, rekli naj daje otroku malo čaja, ker se preveč redi. Poznam pa več primerov, ko so jim to rekli, če je otroček dobival AM. V glavnem tako kot je že majcy_m napisala, dojeni otroci so drugače debeli kot nedojeni, pa se menda zaradi tega zdaj ne boste počutile užaljene, če ne dojite.
|