pety78
|
Dobro jutro, Pijem svojo jutranjo kavico v pižami. :) Uuuu, sem se spomnila Ninočkine dekliščine. Jap, s Kajo sva bili malo naokrog. V torek sva bili sprejeti na Jesenice, zaradi virusne pljučnice, tam sva bili do petka, diagnoza bronhitis. V petek čisto srečna, da bom po treh dneh spala v domači postelji in ne na stolu, ampak ob sedmih zvečer med spanjem pošlatam Kajo in se mi je zdela vroča. Zmerim vročino, 39,2. Dihala je ful hitro. Kličem kolegico, ki je zdravnica in me napoti k dežurnemu. Še enkrat zmerim vročino, pa je 39,8. Mala je bila čisto adijo. V pižamci sva jo dala z Matjažem v kombinezon, Vida dostavila tašči in gasa v ambulanto. Poslali bi ne nazaj na Jesenice, vendar sem rekla, naj me dajo v Lj na infekcijsko. Še sreča, ker sem imela tam posteljo. Revčka je dobila kanal v rokico, da so ji vzeli kri in dali infuzijo. Že cel teden mi nič ne je, niti pije. Sploh ne vem, kako jo naj prisilim, da vsaj pije. Evo, tako sva prenoćili tam, zaradi suma na bakterijsko pljučnico, diagnoza pa bronhiolitis. Čisto srečni sva zapustili bolnico, sedaj se pa doma cartava, dajeva ventolin na 8 ur, delava inhalacije s fiziološko in se igrava. No, jaz imam en kup dela, ker me je vse počakalo, itak... Ta teden bom še z njo doma, naslednjih 14 dni pa bomo probali jo nekako imeti še v domačem varstvu. So mi svetovali naj je za 6 tednov ne dam v vrtec. Vid je zaenkrat ok, čeprav zjutraj malo pokašljuje. Zelo lepe so vaše maškarce. Vid je pa batman, tako kot lani. Bom dala v naslednjih dneh kako fotko gor. Mam zdaj Kajo v naročju. Madonca, kar za mano hodi, stegne rokice proti meni in reče: meni! Takacartljivka je mala, pa ful pridna in res uboga, kar ji rečem. Le včasih malo potrmari, kadar ji neki ni ok. Ali ste kaj pekle krofe? Jaz sem jih že prejšnji teden za probo in včeraj. Moram povedati, da sem jih delala prvič v življenju, pa je takooooo enostavno, da jih bom še pekla. Sploh, ker imam super recept iz kulinarike, kjer vse sestavine zmečem v kruhomat in ta dela 2 uri. Ko je gotovo, naredim kroglice, kar mi vzame cca 15 minut, potem vzhajajo, nato pa jih še pečem cca pol ure. Tu rabim še malo vaje, da vem, kako vroče mora biti olje. Skratka krofi narejeni z zelo malo truda. Aja, Razočarana, dobrodošla. Tudi mene zanima, zakaj takšen nick? Upam, da se nam boš kdaj pridružila na kakem srečanju. Toliko od mene zaenkrat. Sedaj grem pa dat posteljnino prat.