ninocka
|
Koncno imam minut casa, da se vam posvetim (upam). V glavnem pri nam je cela zmesnjava - Ruben bi moral met vceraj operacijo jajck in lulcka - kozica, Evan je v ponedeljek fasal vneto uho in potem se Lian, ki nikamor ne sme...in imamo celo zbrko. Cel teden sva se s samotom ful sekirala zaradi operacije in kako bomo to izvedli...prej je bilo misljeno, da bom cez dan jst pri Rubnu z Lianom, zdaj pa, ko Lian ne sme mesec nikamor, pa je lo vse bolj tezko... No vceraj sva pustila potem Liana in Evana v varstvu pri moji mami in sem samo srcno upala, da se L ne bo prevec jokal vsaj ene ure, ker pol ga bom pa ze lahko prisla domov podojit. Mi smo pa sli na novo P. Guzva v mestu itak, parkirat nimas kje, ker je pac LJ tako fenomenalno scicsena (Jankovic!!!!), parkirna hisa pa zabita, ker se je nardila guzva in folk ni mogu ven iz PH in posledicno ne not in je ratala cela zmesnjava. Vcasih se vprasam, ce tile aritkti, ki risejo garazne hise, sploh kaj razmisljajo oz. a so ze kdaj v kaksni bli? Matr bluzim....smo prisli v novo P, oddali papirje (najprej smo mogli se v ambulanto), nas poklicejo noter se na pregled, ga zdravnik pogleda in rece, da ne bo operacije, ker so se jajcka ze napol dol spustila Kozica je pa se zmeraj tesna, ampak je ne bodo operirali. Zdej moramo pa jajcka opazovat in cez pol leta imamo kontrolo. Ce se bodo cist dol spustila, bodo takrat samo kozico operirali, ce se pa ne bodo, bo mel pa takrat operacijo...In smo sli domov Pa se nam je ze vsem zdel, da so se mu neki dol spustila - jst sem opazila zadnjic, ko je na previjalki sedel, Samo in mami pa med previjanjem... Smucanje: mi vsi spakirani, pol nase prtljage v avtu od kolega, mi z vsem futrom, Lian je pa ful grdo dihal in hropel. Pa ga preventivno peljemo k dezurni na pregled in naletimo na bivso Evanovo P Ga poslusa in pravi, da ima bronhiolitis. Dobi 2 vpiha ventolina, vprasa, ce ima kaj vrocine (do takrat je ni imel), ampak mu je pa v ZD narastla na 38. Gremo not na kontrola, a j eventolin prijel (je ), nam rece da imamo 2 vpiha na 4 ure in potem ne vem kaj jst neki prijavim smucanje in ona cist ven pade, da ne mormo it smucat, ker imamo jutri kontrolo. Jst pa kako jutri, ce je nedelja? Ja jutri. Ja, kam pa naj ga peljem na kontrolo, a na metelkovo????? JA tja. PA a veste, on ma 38 vrocine, to je znak nove gripe, vam bodo na metelkovi bris vzeli in vas poslali na infekcijsko, da boste dobili tamiflu.... Res sem jo skor uzgala tisto sekundo tam...dobr da sem bla prevec paf, ker bi bli drugace njeni zadnji paceinti tam.... Glupaca, res...pa ze eni znanki prej je rekla, da ma njen sin novo gripo (mel viorozo), k je bla pred nami not... Mi gremo domov po ventolin in masko in via nassfeld. Na kontrolo pa v pon k nasi P. Pridemo v nassfeld, bi mogla dat malemu ventolin in nikjer maske. vse preiscemo, avto 10x okrog obrnemo, pol pa klice Samo mami, ce lahko gre pogledat, ce smo jo slucajno doma pozabili in ITAK, da smo jo. Je sel revez direkt nazaj v LJ. Lian je bil v nedeljo ze boljsi, edino proti veceru je mal bolj hropel, ampak ponoci je bil pa tudi OK. V ponedeljek isto OK, popoldne smo sli pa na kontrolo v LJ. Jst sem celo pot klicala v ZD in jih nisem dobila, pridemo tja in nas zavrnejo, ker imajo tako guzvo...Gremo na metelkovo, naletimo na eno P, ki se Liana tud dotaknit ni hotla (sej drugace je bla prijazna), mu da inhalacijo ventolina, ki v 20 min nic ne izboljsa stanja (setoracija je bla 94-95) in nas poslje cez noc na opazovanje na infekcijsko. KO smo prisli tja, je bla setoracija ze 96, ampak so nas vseeno vzeli not. Naslednje juto naj bi sli ven, pa je bil problem, ker poleg dojenja ni nic pil in je mel suho plenicko in je dobil infuzijo. Povrh vsega sva pa mogla skoz delat vlazne inhalacije, ki so ga ful pucale in se mu je iz noska kar vlivalo in kakal je tisto sluz na polno. Naslednji dan je blo OK, bomo sli popoldne domov, ni bil vec izsusen (sej tud prej ni bil), dobi vlazilno inhalacijo in mu setoracija pade na 88. In dobimo kisik in ukinemo vlazilne inhalacije. Kisik je mel do naslednjega dne, pol so pa ugotovili, d aima se zmeraj tolk zabasana pljucka s sluzom, da bova pac se not ostala. V petek so pa najprej rekli, da bova se not, potem pri nasldenji viziti so si pa premislil in naju poslali v domaco oskrbo. Lian je se ful hropel in kasljal, se je v torek koncno malo umirilo, v srdeo je mel pa spet vrocino...Sem ga hotla ze peljat k P, ampak mu je pa zdej padla, HB. Moram pa ful pohvalit infekcijsko - in sestre in zdravnike...ful priijazni, cloveski...super...V sobi sme bla sama, mela sem cel dan posteljo - sem se pocutila kot da bi bla v porodnisnici spet, ampak brez bolecin in z vecjim dojenckom. Kuhali so mi, jst sem samo za Liana skrbela in brala . Sme od pon-petka prebrala 4 knjige, mi je mogla mami vsak dan novo prinest Moram it, se beremo