|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  114 115 [116] 117 118   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   [Brisano sporočilo]
18.1.2010 17:43:06   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu plouse)
  Neposredna povezava do sporočila: 2876
   [Brisano sporočilo]
18.1.2010 17:45:09   
Brisani uporabnik

(odgovor članu ČikaPika)
  Neposredna povezava do sporočila: 2877
   [Brisano sporočilo]
18.1.2010 17:47:36   
Brisani uporabnik

(odgovor članu mucica2)
  Neposredna povezava do sporočila: 2878
   [Brisano sporočilo]
18.1.2010 17:48:37   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Kati81)
  Neposredna povezava do sporočila: 2879
   [Brisano sporočilo]
18.1.2010 17:54:56   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 2880
   RE: Februarke 2010 - 2. del
18.1.2010 19:02:30   
ninček1

user posted image

PREGLEDI:

user posted image 19.1.-gapii27, billi83, nattasha,spelch,dskubin,niwci, nincek1(ctg)

20.1.- ninček1, lara73,valentinčica30
21.1.-babajči,junehope,brcko2(ctg),aja1(ctg),cappy
22.1.- kora33-carski rez, elaaa
25.1.-čikapika, gapii27,julieb,kati81
26.1.-mucica2,smuki,seya,jada82,zofy
27.1.-zirafa76
28.1.-rožca26,plouse,bauky
29.1.-tejka

FEBRUAR
5.2.-Slomak

user posted image  

Tin, rojen 25.1.2010

(odgovor članu ninček1)
Neposredna povezava do sporočila: 2881
18.1.2010 19:44:07   
busybee882006
Jaz sem za porodniško oddala v petek  - 8.1. - porodniško pa naj bi nastopila 13.1.. Na CSD mi je rekla, da ne smem na porodniško dokler moj delodajalec ne dobi odločbe, ker gre potem lahko za neupravičen izostanek z dela.

Tako, da bi se jaz raje prej prepričala, ali smem na porodniško brez odločbe ali ne!

LP

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 2882
18.1.2010 19:59:31   
vaney
Evo še mene iz pregleda...user posted image vztraja v sedečem položaju, spol skriva še naprej in pregled imam točno spet čez 2 tedna, 1.2. Če se do takrat ne obrne (imam UZ), dobim napotnico za v P, da se zmenimo za datum za CR...joj, punce, držte pesti, da se obrne, mene je carskega reza strah kot user posted image križa. No, imam še 2 tedna za optimizem, mogoče pa bo.

Vzela mi je bris za streptotok, v NM stane 20€. Kupila sem v Medisu tudi mrežaste hlačke, pa so jih kar fajn podražili...10 komadov 8€user posted image , 2 leti nazaj so bili skoraj zastonj.

Tiste, ki ste že imele CR...kako to zgleda? Vem, da imaš dan in uro za rodit oz. za operacijo, ampak kaj pa posteljica, jo oni vzamejo ven ali se porodi sama? Imaš potem čiščo ali tega ni? Ker ne vem, koliko vložkov in tega materiala naj si nabavim, ker če bo potreben CR, sploh ne vem, koliko ga bom rabila. Saj vem, sprašujem najbrž neumnosti, ampak če pa ne vem...

Sva pa danes z možekom šla še v nabavo, kar nam manjka in sem lažja za preko 200€user posted image ampak zdaj pa res večino stvari imamo, edino še kakšna malenkost manjka, ampak nič posebnega in dragega...

valentinčica, a ti bi že kar šlauser posted image očitno se tvoja starejša madam s tem ne strinjauser posted image

zimska, user posted image za sestrično in Lovrota, pa upam, da se Lan kmalu pozdravi...imam občutek, da prihaja nov val bolezni v vrtcuuser posted image user posted image

pridnost moških; ahhhhhhh, včasih bi ga kar izselila, kar je povsod drugje vse prej narejeno kot doma (npr. luster v Anžetovi sobi čaka že od septembra, da ga namontira-je glavni električar v službi-pa še zdaj čaka in čaka in čaka...po moje bomo imeli prej 3 otroke kot bo luster namontiran.

23.1.2008; veliki nagajivec Anže
10.2.2010: mala navihanka Daša

(odgovor članu busybee882006)
Neposredna povezava do sporočila: 2883
18.1.2010 20:07:26   
slomak
hm...punce neki mi razložite prosim glede teh odločb za porodniško...ko sm vas brala sm se kar malo ustrašla in šla gledat mojo odločbo, ki sem jo dobila že po 3 dneh, ko sem jo oddala... in dobila sem, se pravi odločbo za denarno pomoč ter odločbo za nadomestilo porodniškega dopusta najprej za kolk že 105 dni, potem pa še dobiš naknadno za 200...pa še neki dni a ne?
Včeraj sem nastopila s porodniško, pred tem pa sem imela dopust...zdj pa a morm še kej oddat ali bi mogla kej oddat, ali sem vse uredila? Zdj pa res ne vem več...hvala

(odgovor članu vaney)
Neposredna povezava do sporočila: 2884
18.1.2010 20:15:42   
Aja1

IZVIRNO SPOROČILO: slomak

hm...punce neki mi razložite prosim glede teh odločb za porodniško...ko sm vas brala sm se kar malo ustrašla in šla gledat mojo odločbo, ki sem jo dobila že po 3 dneh, ko sem jo oddala... in dobila sem, se pravi odločbo za denarno pomoč ter odločbo za nadomestilo porodniškega dopusta najprej za kolk že 105 dni, potem pa še dobiš naknadno za 200...pa še neki dni a ne?
Včeraj sem nastopila s porodniško, pred tem pa sem imela dopust...zdj pa a morm še kej oddat ali bi mogla kej oddat, ali sem vse uredila? Zdj pa res ne vem več...hvala

Mislim, da oddaš samo še rojstni list in ti potem pošljejo odločbo še ža 260 dni.

(odgovor članu slomak)
Neposredna povezava do sporočila: 2885
18.1.2010 20:26:08   
Aja1
Pa dober večer.

Kati, WB. user posted image Držimo pesti, da ti ne bo treba nazaj v porodnišnico...no, razen, ko boš šla rodit.

Vaney - 8 EUR za 10 kom? jaz sem pa v Sanolaborju v NM kupila 10 kom za 3,90 EUR. pa držim pesti, da se user posted image naštima v pravi položaj. Po CR imaš tudi čiščo,glede posteljce pa ne vem. Mislim, da jo vzamejo ravno tako ven, da je ne porodiš. No, ampak to je moje razmišljanje. Bo kakšna, ki je imela CR kaj več povedala.

Zimska - čestitke sestrični. user posted image Za Lana pa user posted image , da bo hitro spet zdrav. Tudi naša je bila danes doma, ker nekaj smrka. Če bo noč ok, gre jutri v vrtec.

Mucica-zate pa en kup user posted image za srečo na izpiu.

Koliko nas bo rodilo v NM? Valentinčica, vaney? Še kakšna?

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 2886
18.1.2010 20:31:13   
ČikaPika
IZVIRNO SPOROČILO: vaney

Evo še mene iz pregleda...user posted image vztraja v sedečem položaju, spol skriva še naprej in pregled imam točno spet čez 2 tedna, 1.2. Če se do takrat ne obrne (imam UZ), dobim napotnico za v P, da se zmenimo za datum za CR...joj, punce, držte pesti, da se obrne, mene je carskega reza strah kot user posted image križa. No, imam še 2 tedna za optimizem, mogoče pa bo.

Vzela mi je bris za streptotok, v NM stane 20€. Kupila sem v Medisu tudi mrežaste hlačke, pa so jih kar fajn podražili...10 komadov 8€user posted image , 2 leti nazaj so bili skoraj zastonj.

Tiste, ki ste že imele CR...kako to zgleda? Vem, da imaš dan in uro za rodit oz. za operacijo, ampak kaj pa posteljica, jo oni vzamejo ven ali se porodi sama? Imaš potem čiščo ali tega ni? Ker ne vem, koliko vložkov in tega materiala naj si nabavim, ker če bo potreben CR, sploh ne vem, koliko ga bom rabila. Saj vem, sprašujem najbrž neumnosti, ampak če pa ne vem...

Vaney, zakaj pa ne greš na zunanji obrat? Kako to da kar direkt na CR?

Pri CR imaš možnost (vsaj v Postojni) spinalne anestezije, pri kateri si budna in je tvoj mož lahko ob tebi, ko porodijo user posted image . Nato potegnejo ven tudi posteljico in jo pregledajo če je cela... Čišče je baje veliko manj, kot pri normalnem porodu, ker te baje vse ščistijo. Nato si dva dni na intenzivnem oddelku in ti pripeljejo otroka le za 1 uro... imaš pa baje veliko problemov z dvigovanjem user posted image , tako da potrebuješ pomoč in če sester ali babic ni pri roki, baje zelo prav pridejo cimre user posted image ...
Moja prijateljica je rodila avgusta s CR in ravno danes mi je rekla, da če bi imela še enega bi šla zagotovo na CR, da se ne bo mučila...

(odgovor članu vaney)
Neposredna povezava do sporočila: 2887
18.1.2010 20:32:37   
ČikaPika
IZVIRNO SPOROČILO: slomak

Meni je na CSD-ju rekla, da naj po porodu prinesem tja še potrdilo o rojstvu...

(odgovor članu slomak)
Neposredna povezava do sporočila: 2888
18.1.2010 20:43:05   
vaney
ČikaPika, zunanjih obratov po besedah moje G več ne delajo (razen en dr. v Lj), baje je preveč tvegano...ah, bomo že nekako. Mogoče se pa vseeno še obrneuser posted image

23.1.2008; veliki nagajivec Anže
10.2.2010: mala navihanka Daša

(odgovor članu ČikaPika)
Neposredna povezava do sporočila: 2889
18.1.2010 20:50:33   
Lucka1

ČikaPika, zunanjih obratov po besedah moje G več ne delajo (razen en dr. v Lj), baje je preveč tvegano...ah, bomo že nekako. Mogoče se pa vseeno še obrneuser posted image

Živjo vsem,
najprej povem, da sem še ena februarka, tako da če ni prepozno, me lepo prosim dodajte na seznam. Sem iz LJ, to je druga nosečnost in doma imam enega 15 mesečnega lumpa iz prve nosečnosti. Rok je 20.2., rodila bom pa v LJ.

Glede medenilne vstave pa naj povem, dav LJ še vedno obračajo, in sicer 3 ginekologi. Prav tako ni kar avtomatsko CR, tako da VANEY, kako to, da so se kar za CR pri tebi odločili? Tudi pri meni namreč trenutno še sedi in me verjetno čaka porod z ritko naprej....

Tako, zdaj vas grem pa še malo prebirat in se kmalu spet kaj oglasim - lepe sanje in mirno noč vsem user posted image

(odgovor članu vaney)
Neposredna povezava do sporočila: 2890
18.1.2010 20:52:26   
ČikaPika

Ne delajo več? user posted image user posted image user posted image To mi je pa tako čudno... V Postojni greš direkt najprej na zunanji obrat... in baje Dr. Likar je eden najboljših (v SLO) v teh zunanjih obratih...
Seveda je tvegano, saj se z obratom tvega prezgodnji porod, zato obrata ne delajo pred 37 tednom...
Kr ne morem verjet, da ti je to rekla ...user posted image

(odgovor članu vaney)
Neposredna povezava do sporočila: 2891
18.1.2010 21:06:40   
Kati81
Preverjeno iz P ta vikend, v LJ delajo zunanje obrate dr. Pušenjak in dr. Rončevič, kateri je tretji se pa ne spomnim, vem pa da sta ta dva zelo zelo uspešna kar se tega tiče. Sem v čakalnici govorila z eno nosečko, ki ji je Rončevič delal obrat in mu je uspelo v prvo in čist brez problema in bolečin.

Ja CR je vsi mislijo da kao lažji k se ni treba matrat, sam je pa za nosečnico veliko bolj tvegan, zato ga delajo pač v samo nujnih primerih. Malo pobrskaj in povprašaj o tem, jaz pač ne vem ker ga nisem imela.

(odgovor članu ČikaPika)
Neposredna povezava do sporočila: 2892
18.1.2010 21:08:04   
bili83
glede zunanjega obrata sem tudi jaz slišala, da ga skoraj ne delajo več... no, baje tudi ni tako velik uspeh, kot so se nekaj časa hvalili...
sicer pa je na ptuju pri medenični vstavi tudi avtomatski carski rez in to je to.

(odgovor članu ČikaPika)
Neposredna povezava do sporočila: 2893
18.1.2010 21:54:49   
Kati81
Aja, ena je spraševala glede dudke, jaz sem jo imela pr Kaji svojo s sabo, baje pa da jo sedaj v P Lj tudi dobiš in sicer aventovo, je prvi dan z mano ena ležala, ki je šla potem rodit in sem jo obiskala včerajter je imela mala dudko, pa sem vprašala če nič ne težijo in je rekla da ne, da so ji jo oni dali, pa čeprav je mala čist pridna in spi. Tko, da kot kaže so se časi spremenili, no jaz bom vseeno s sabo vzela svojo dudko, ker imam od TT, so mi pač bolj všeč.

(odgovor članu bili83)
Neposredna povezava do sporočila: 2894
18.1.2010 22:22:45   
Nattasha
Čer!

Jaz vem da jih še delajo, obrate namreč. V ljubljanski porodnišnici vsaj 3je, v mariborski dr. Završnikova...drugače pa pokličeš in vprašaš. Baje tisti, ki res znajo to rešijo v 20 sekundah. Če se otrok noče obrnit enostavno nehajo in ne izpostavljajo mame in malega nekemu tveganju. Se pa to dela po dopolnjenem 37 tednu. Glede na to, da je nedolgo nazaj ena ravno razlagala, kako so ji malega obrnili, ne vem od kdaj naj tega ne bi več počeli. No ja pomoje je za poklicat in vprašat. Vsaj jaz bi tako naredla. Me je tud strah CR-ja, ampak če bo treba bo treba.

Slomak: Najprej dobiš prvi del, potem ko se otrok rodi, pa pokličeš, poveš da je otrok rojen in ti pošljejo še eno odločbo, za preostali del. Zdaj v MB ni treba klicat, sem preverila, ampak v Kamnik pa moram. Tak da ne vem kako so tebi povedali.

No jaz sem danes vse po pospravila v predale in pripravila vse za tamalo. Tako da smo zdaj tako daleč, da lahko gremo rodit. Seveda bom zelo vesela, če si bo mala vzela čas in se ji ne bo mudilo. Jutri imam prvi CTG. Punce, kaj vas je po CTG.ju ginekologinja pogledala al ste mele CTG pa šle domov?

Papa

13022010146331538 (datum, število, lokacija)

(odgovor članu ČikaPika)
Neposredna povezava do sporočila: 2895
18.1.2010 22:56:27   
slomak
IZVIRNO SPOROČILO: Nattasha

Slomak: Najprej dobiš prvi del, potem ko se otrok rodi, pa pokličeš, poveš da je otrok rojen in ti pošljejo še eno odločbo, za preostali del. Zdaj v MB ni treba klicat, sem preverila, ampak v Kamnik pa moram. Tak da ne vem kako so tebi povedali.

Papa

jest sm tud oddala v Kamnik in mi ni nič rekla, razn to da ko sem dobila odločbo in videla samo 105 dni, sem klicala in mi je potem rekla da dobim še eno odločbo po preteku teh dni še za 260 dni... no sej pol mi je jasno, samo bom pa še vprašala za rojstni list, če ga je treba poslat... hvala ti...

(odgovor članu Nattasha)
Neposredna povezava do sporočila: 2896
18.1.2010 23:04:24   
Cappy96
Čer!

mucica, srečno v sredo! user posted image user posted image user posted image user posted image

čikapika, tudi jaz bi rada še enkrat rodila v Postojni, če se bo le dalo.

zimska, čestitke sestrični za Lovra user posted image .

vaney, držim pesti, da se user posted image le obrne!

lucka, dobrodošla!

nattasha, jaz imam po CTG-ju vedno še G. Ne vem pa, če je to pravilo user posted image Je pa res, da ima G svoj CTG in mi ni treba hodit v P.

Nočko.....

LANA, najina sreča...........26.05.2007
ANŽE, naš mali sonček.....10.02.2010

(odgovor članu Nattasha)
Neposredna povezava do sporočila: 2897
19.1.2010 6:25:52   
ČikaPika
Dobro jutro user posted image

Lucka
dobrodošla user posted image

Jaz sem danes slabo spala... sem mela nočne more; sanjala da pokopavamo mrtvorojene dojenčke - ufffuser posted image
Punce, a vas tudi mučijo nočne more? Jz še nikoli nisem tako grozno sanjala kot sedaj ene dva meseca... user posted image
Ah sej bo kmalu mimo...

Duda: Jaz sem kupila Aventovo in jo imam že v torbi za v P.
Nastavki za bradevice: Me je pa zadnjič prijateljica opozorila, da ti v P takoj podtaknejo user posted image nastavke za bradevice, na katere se dojenček hitro navadi, zato potem tebi noče brez nastavka potegnit bradevice... Moja prijateljica je tako dojila potem z nastavki in po 2 mesecih je user posted image začel tako vlečt, da je zraven izpod nastavka vlekel še zrak in so meli totalno štalo ker brez nastavkov pa ni hotel pit mleka... tako da so morali prekiniti naravno dojenje in so od takrat na umetnem mleku.

Ah... danes bo dolg dan, k sem tako zgodaj vstala... upam da še kej zaspim user posted image

(odgovor članu Cappy96)
Neposredna povezava do sporočila: 2898
19.1.2010 7:06:10   
mavo
Dobro jutro še na hitro od mene!
Včeraj imela pregled, začela s 35. tednom, teža 2,5kg, MV dolg in zaprt, ostale mere "po knjigi"user posted image . Mi je pa naredila vaginalni pregled in je bolelo kot user posted image
Zdaj imam naslednji pregled 2.2. in bom imela že prvič CTG. Pa v tistem tednu se moram za CR v LJ naročit. Ena je spraševala glede CR: sigurno je bolj enostaven in hitrejši kot naravni porod, samo potem je pa veliko hujše, ko okrevaš. Jaz bi sigurno raje naravno šla rodit, če bi vedela, da bo šlo in da se ne bo končalo spet s CR. Ampak ker je za to majhna verjetnost, se pa raje ne bom dvakrat matrala.
Zdaj pa moram gremlinčka zbudit za v vrtec. Že vidim, kako bo spet problem vstat. Je tak lenušček zjutraj, bi še kar "aja, aja"user posted image

Nekoč bomo tudi mi dobili vrtec...

(odgovor članu ČikaPika)
Neposredna povezava do sporočila: 2899
19.1.2010 7:21:44   
kora33
hoj...
se še oglasim...odštevam...še tri dni...me kr nekak panika grabi...jutri mam še en ctg...v petek pa moram biti ob sedmih v porodni...tešča, da me pripravijo za carskega....
lp in mislite name....

sreča je

(odgovor članu mavo)
Neposredna povezava do sporočila: 2900
Stran:   <<   < Prejšnja stran  114 115 [116] 117 118   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  114 115 [116] 117 118   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Nik, Nick, Nicholas?
Jaka RR

Všeč mi je ime Nicholas, a se mi zdi, da ne paše v naše okolje. Kaj vi mislite?

Nik (58%)

Nick (4%)

Nicholas (6%)

Nobeno mi ni všeč (32%)

Število vseh glasov: 416

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!