|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  37 38 [39] 40 41   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Nedonošenčki 2009
20.11.2009 9:37:35   
koala
Gaja vse naj naj ob tvojem mini RD! Na še veliiiiiiiiiiiiiiko življenskih zmag ti želim!!!

Dedagon kako lepe novičke, user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  Gašper.

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu christiana21)
Neposredna povezava do sporočila: 951
20.11.2009 9:42:12   
oka
Gaja, vse naj, naj ob tvojem petem mesecu zmag in veselju, ki ga prinašaš staršemuser posted image .

Gašperuser posted image Korak za korakom se daleč pride. Dadaegon želim vama samih dobrih korakov naprej.

(odgovor članu koala)
Neposredna povezava do sporočila: 952
22.11.2009 19:42:32   
sonček33
Rubin, dadegon, Cristina...javite se nam. Mislim na vas in vaše sončke.

...svet je poln lepih rožic tete Pehte...

(odgovor članu oka)
Neposredna povezava do sporočila: 953
22.11.2009 23:07:19   
Andromeda
Dragi Rubin&Gaja, dadaegon&Gašper - žeim vam čim manj "cikcakov" in ostalih zapletov, da boste kmalu na poti domov! Me zaradi selitve nekaj časa ni bilo na tem forumu, pa sem vesela, da gre obema borcema kljub vsem težavam na bolje! user posted image

(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 954
23.11.2009 22:27:46   
Rubin.
Pozdravljene prijateljice moje.

Se mi zdi, da dnevi kar bežijo mimo mene, še malo bo december. Dan je dnevu enak in še dobro da imam na koledarju zapisane Larine dejavnosti, da vem kateri dan je tednu. V bolnici namreč ni sobot, praznikov in sred, vsak dan ista rutina.
Gaja je dobro, glede na njeno situacijo. Me že zelo dobro pozna, me razume ko se "pogovarjava", sploh ko ji rečem: sedaj se pa greva cartat user posted image .
Danes sva se pogovarjali z njeno osebno pediatrinjo in glede na stanje njenih pljučk zaključili, da je najbolje, da preide na traheostomo. Kot veste, je bil prejšni teden to zame hud udarec, sploh ker je tako dobro kazalo. Ampak rtg je pokazal drugačno sliko in tudi ko se Gaja razburi, se težko pomiri in saturacija ji nevarno pade in samo kisik takrat ne bi pomagal. Sej če CPAP ne bi uspel, verjetno ne bi gojila takšnih upov, ampak ker je, sem pač mislila, da bo šlo po bljižnici. Sedaj smo pa pred novim izzivom, ki se mu reče traheostoma. Jaz resnično upam, da bomo zmogli in da nobeden od nas ne bo preveč trpel. Življenje mi to leto nalaga resnično težke naloge, ki si jih nikdar nisem niti v sanjah predstavljala. Ko gledam nazaj imam občutek, da sem živela v pravljici. Amapk to je bilo, sedaj se moram spopast z novim življenjem. Upam, da bomo nekoč ponovno zaživeli brez večjih pretresov.

Hvala ker mislite na nasuser posted image .

< Sporočilo je popravil Rubin. -- 23.11.2009 22:29:43 >

(odgovor članu Andromeda)
Neposredna povezava do sporočila: 955
23.11.2009 22:53:44   
Janeja
Draga Rubin, žal mi je, da ne bo šlo "po bližnjici", ampak prepričana sem, da boste na koncu tudi to oviro skupaj premagali.
Gaja je že velikokrat dokazala, da lahko dela čudeže. Njena pljučka pač potrebujejo malo več pomoči in časa. Ampak v tem času, ko je Gaja z vami vas je vse dobro spoznala in njen cilj je, da se bosta lahko cartali cele dneve in to doma. In ta cilj bo dosegla. pa čeprav včasih po stranskih poteh... user posted image

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 956
24.11.2009 9:55:41   
koala
Rubin. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image i veliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiko pikapok za Gajo da dobro preostane operacijo.

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu Janeja)
Neposredna povezava do sporočila: 957
24.11.2009 10:14:11   
lillchy123
rubin, rada bi storila več ,pa ne vem kako... ampak vedi, da smo v mislih z vami, vam držimo pesti, z vami upamo, trepetamo in potem jočemo ob veselih novicah... tudi tokrat bo tako! user posted image user posted image user posted image

moje sanje so se uresničile dvakrat- 6.2.2008, in 7.9.2010

(odgovor članu koala)
Neposredna povezava do sporočila: 958
24.11.2009 10:15:15   
Rubin.
Hvala Koala in ostale punce, ki držite pesti za nas, pikepoke bodo potrebne. Tudi mene je strah te operacije, sploh da ne pride do kakšne infekcije, bog ne daj. Jo bodo pa delali v Ljubljani, ker v Mariboru ne delajo tega tako malim bolnikom. Sedaj se morajo še uskladit, Gaja namreč potrebuje izolacijsko sobo, ki pa je trenutno zasedena, saj ima še vedno prisotno bakterijo v grlu, ki hb ne napreduje je pa še vedno tam. Nekje v roku 14 dni, naj bi bila soba prosta. Me je kar groza, samo da bo čimmprej mimo. Potem pa bo potrebno še čakati, da se uredijo vsi papirji za mašinerijo, ki jo bo potrebovala, tako da dvomim da bo za božič doma user posted image .

< Sporočilo je popravil Rubin. -- 24.11.2009 10:18:52 >

(odgovor članu koala)
Neposredna povezava do sporočila: 959
24.11.2009 10:37:46   
Mateja4
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 960
24.11.2009 12:07:00   
Lara73
Rubin in Gaja user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Mateja4)
Neposredna povezava do sporočila: 961
24.11.2009 12:12:10   
RAKICA2007
Dolgo že spremljam vaše zgodbe, res ste mame z velikoooo začetnico.
Kapo dol vam, vašim partnerjem in vašim borcem/borkam...

Tolikokrat mislim na vas user posted image user posted image user posted image
z vami se smejim in z vami jočem... in vesela sem vsakega majhnega napredka vaših malčkov...

Naj vam vedno v življenju svetijo zvezde sreče in veselja...

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  za vaše malčke in malčice, da bodo dovolj močni in pogumni in seveda čimhitreje v vašem toplem in varnem zavetju domačega doma...

Lepo se imejte in velikooo se smejte. Pa čimveč se crkljajte

Katja

(odgovor članu Lara73)
Neposredna povezava do sporočila: 962
24.11.2009 18:34:58   
anajmad
Ma glej ,vse se bo poštimalo boš videla. Bo pač imela v začetku to in lahko da sčasoma se bo navadila dihati.
Ti pa res ne zavidam,kaj vse moraš dati skozi. Veš mame nedonošenčkov se borimo vse življenje. Tudi,ko si iz tahujšega ven,pa še pride kej. Trdno stiskam pesti,da se bo vse poštimal in boš vidla,kolko vetra ti bo še dala ta tvoja mala pikica.

* na žalost , štirje jurji so že tukaj.....smrk*

(odgovor članu RAKICA2007)
Neposredna povezava do sporočila: 963
24.11.2009 20:06:46   
Irena R.
Rubin pozdravljena!

Mi trije držimo pesti za Gajo in za vas. Verjami, da bo vse dobro, da se bo vse dobro izšlo, saj je vaša mala Gaja velika borka. user posted image Mislimo na vas.

Naš Filip raste, se redi. Zdaj ima 3.300 g. Ga pa ful mučijo kolike. Ima tudi abdominalno kilo, od operacije želodčka. Tako, da bo verjetno potrebna še ena operacija, ko bo malo večji.

Filip Gaji pošilja poljubčka.

Pozdravček od Irene.

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 964
24.11.2009 20:10:08   
tasa_m
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image za Gajo in zate Rubin.

(odgovor članu Irena R.)
Neposredna povezava do sporočila: 965
24.11.2009 22:02:09   
valči
Rubin,vsakič,ko pridem na RR,najpprej pogledam tu gor,kako je Gaja.Tvoja velika borka in ti z njo.Žal mi je za vse vas,da toliko hudega preživljate,verjemi,da se bo izteklo,bodite vsi v družini močni še naprej.

Sicer ne vem,kako traheoshoma-ne vem niti,če sem prav zapisala;zgleda.A je to morda kaj notri vstavljeno,ali kje?Če nisem preveč radovedna?

Glej,morda,morda pa se tako izreče,da boste za Božič doma:Nikoli se ne veuser posted image

Sedaj ti pošljem veliko pikapokuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Tudi na malega Gašperja od Dadaegon mislim in držim pesti za njegovo in mamino moč,pa njemu tudi nekaj za srečouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Sedaj pa imamo doma tri čudovite sončke,ki mi pomenijo vse na svetu.

(odgovor članu tasa_m)
Neposredna povezava do sporočila: 966
24.11.2009 22:20:23   
Rubin.
IZVIRNO SPOROČILO: valči
Sicer ne vem,kako traheoshoma-ne vem niti,če sem prav zapisala;zgleda.A je to morda kaj notri vstavljeno,ali kje?Če nisem preveč radovedna?

Nekako takole izgleda:

user posted image

Vstavi se v grlo - daljši del cevke, na zunanjo cevko pa se priklopi aparat za dihanje.

Podrobnejšo razlago, pa si lahko prebereš

TRAHEOSTOMA

Nič kaj obetavno user posted image .

< Sporočilo je popravil Rubin. -- 24.11.2009 22:24:36 >

(odgovor članu valči)
Neposredna povezava do sporočila: 967
   [Brisano sporočilo]
24.11.2009 22:22:46   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Rubin.)
  Neposredna povezava do sporočila: 968
24.11.2009 22:29:55   
PERSIDA
Rubin - user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Zgleda kruto a vem ,da boš sčasoma gledala z druge plati ,da na ta način le pomagajo tvoji pupiki.In misli na tisti dan ko bo tvoja mala borka zdrava borka.Vem ,da ti to zmoreš.Za Gajo ,pa vse pesti sveta,da čimprej okreva in ,da mami ne bo več nosla takega bremena.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 969
24.11.2009 22:55:37   
Shadow
Rubin, drži se! Glavno je le to, da bo ta zadeva Gaji pomagala, da bo čimprej živahna, poskočna deklica, ki bo skakala naokoli s tvojo Malo miss! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 970
25.11.2009 11:02:46   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Rubin.

IZVIRNO SPOROČILO: valči

Nekako takole izgleda:

user posted image

Vstavi se v grlo - daljši del cevke, na zunanjo cevko pa se priklopi aparat za dihanje.

Podrobnejšo razlago, pa si lahko prebereš

TRAHEOSTOMA

Nič kaj obetavno user posted image .

Rubin poznam primer, ko je fantek zaradi infekta, ko ni mogel dihat dobil to cevkico, pa jo je imel le kakih 14 dni, potem pa je dihal sam... To je samo pomoč tvoji Gaji, da bo lažje usmerila moči v razvoj ostalega telesca...

DRŽI SE!!! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Rubin.)
  Neposredna povezava do sporočila: 971
25.11.2009 16:57:49   
Rubin.
Tako, pa je Gaja spet na respiratorju. Danes so ji vstavili tubus, da bo pripravljena za LJ, ko bodo imeli za njo prosto sobo in čas. En mesec CPAP-a zakaj? Zaman. Spet smo na začetku. Tako hudo je. Kako sem jaz, Gajinemu stanju primerno. Ni fajn, da sem tako odvisna od Gajinega zdravja, ampak ne morem drugače. user posted image user posted image .
Eh, bom raje nehala,....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 972
25.11.2009 16:59:37   
tasa_m

Tako, pa je Gaja spet na respiratorju. Danes so ji vstavili tubus, da bo pripravljena za LJ, ko bodo imeli za njo prosto sobo in čas. En mesec CPAP-a zakaj? Zaman. Spet smo na začetku. Tako hudo je. Kako sem jaz, Gajinemu stanju primerno. Ni fajn, da sem tako odvisna od Gajinega zdravja, ampak ne morem drugače. user posted image user posted image .
Eh, bom raje nehala,....
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 973
25.11.2009 17:08:43   
miska73

Eh, bom raje nehala,....

Rubin user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Drži se.
Naj ti samo povem, da imam jst osebno veliko zaupanje v zdravnike v LJ. So veliki strokovnjaki in Gaja bo v dobrih rokah.
Sama sem z Rokcem dala čez operacijo in bili smo en mesec na otroški kirurgiji.
Pridelali smo gastrostomo, kar sicer ni možno primerjati s tvojim slučajem.

Kakšni so pa obeti za prihodnost? Ali se bo stanje čez mesece, leta kaj izboljšalo?

Če rabiš kako info, me kontaktiraj direktno ali pa prek Žiži.

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 974
25.11.2009 17:16:05   
Noseckica
Eh, bom raje nehala,....

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Drži se, Rubin! user posted image

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 975
Stran:   <<   < Prejšnja stran  37 38 [39] 40 41   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  37 38 [39] 40 41   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?