|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  35 36 [37] 38 39   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Nedonošenčki 2009
12.11.2009 14:55:32   
KOKICA32
IZVIRNO SPOROČILO: blondy_81

Pozdravljene,

tukaj se vam javljam prvič. 2.11. sem postala mamica 5 tednov prekmalu rojeni hčerki Manci. Z njo je drugače vse super, je zdrava, lepo se razvija. Imava le en problem:  ves čas samo spi. za hranjenje joo moram zbujat. Ko se prisesa na dojko, nekaj minut res vneto sesa, nato pa zaspi. In ko ona zaspi, je ne morem pod nobenim pogojem zbudit in jo pripravit, da bi kaj pojedla. V porodnišnici ji je teža začela naraščat, doma je pa spet malce padla in ne vem kako naj jo pripravim, da bo več pojedla in začela pridobivat na kilaži. Je mogoče to še posledica zlatenice in bo sčasoma tudi ona bolj zainteresirana za hranjenje?
Ima katera podoben problem? Ne vem kakšne tehnike naj uberem, da jo skušam ohraniti malce dalj časa budno.

Pri nas je bilo podobno. Skoz je spal. Kasneje sem ugotovila, da sp naju iz P prehitro spustili domov, saj raven bilorubina še ni dovolj padla. Ko sva imela en teden po odpustu kontrolo v neonatalni ambulanti so ugotovili, da je teža ni nič naraščala (le 90g v enem tednu) in da se je še povečala raven bilorubina, zato so naju ponovno hospitalizirali za 3 dni. user posted image Tako, da ti svetujem, da se posvetuješ s pediatrinjo. Pa veliko cartanja vama želim. user posted image

(odgovor članu blondy_81)
Neposredna povezava do sporočila: 901
12.11.2009 15:07:00   
matcar

IZVIRNO SPOROČILO: tasa_m

jeeeeiiii, bravo Gaja user posted image  user posted image  user posted image  

Se podpišem!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Čimveč ljubezni podarimo otroku,tem lepša je rastlina,ki vzklije iz njega.

Lea;3.3.2001
Maks;24.12.2007
Saš;2.4.2009
Teo;8.6.2011

(odgovor članu tasa_m)
Neposredna povezava do sporočila: 902
12.11.2009 18:16:16   
trojka
Blondy_81 Sem mamica 6 tednov prezgodaj rojenega Jureta.Tudi midva sva imela na začetku grozne probleme z zaspanostjo. Ker je preveč izgubil na teži je bil samo še večji zaspanček. Meni so že v porodnišnici naročili naj si mleko brizgam in ga hranim po steklenički. Tako sem delala 3 tedne.Na vsake tri ure sem ga zbudila in eno uro porabila za hranjenje. Vmes smo počeli vse mogoče , se previjali, ga po navodilih ene od sester v porodnišnici grobo drgnili po stopalih(to je še najbolj pomagalo),žgečkali po ličkih.. Po treh tednih ,ko je teža dovolj narasla pa se je začel sam zbujati na dve uri podnevi in ponoči. Takrat sva tudi pričela z dojenjem in nama je lepo steklo.

(odgovor članu blondy_81)
Neposredna povezava do sporočila: 903
12.11.2009 20:51:34   
sonček33
Rubin?
Dadaegon?

...svet je poln lepih rožic tete Pehte...

(odgovor članu trojka)
Neposredna povezava do sporočila: 904
12.11.2009 23:20:35   
Rubin.
Pozdravljene punce. Mi smo dobro. Gaja lepo napreduje, počasi ampak sigurno. Velika je že 44 cm in težka 2140g. Včeraj je imela slikanje pljučk in me prav zanima kako in kaj. Danes njene dr. ni bilo, jo moram jutri vprašat, če je kaj novega pa sporočim. Mami se že uči handlinga user posted image . Začelo se je zares. Si jo že sama vzamem iz posteljice in vanjo tudi položim. Sicer je kar zakomplicirano krmarit med vsemi tem kabli in cevkami, ampak kjer je volja je pot. Tako, da nama kar gre. To moje dete je tako potrpežljivo z mano, da mi gre kar na jok od ganjenosti. Sploh se nič ne protestira, ko je mama tako nerodna in ji moram potem popravljat cpap, vdano čaka, samo da se lahko cartava. Pravi cukerček je. user posted image .
Lara je imela danes škratovanje, bilo je fanj. Malce za razvedrilo. Kako se imajo sedaj v vrtcih fino, sem vesela.

A ne Najaa so to že oreng dojenčki. Meni se tudi zdi. Čeprav se drugim zdi joj samo dve kili, se meni zdi že lepo okrogla user posted image . Je pa tako, nedonošenčkov se ne da primerjat z drugimi, sploh pa ne takšnih, ki so imeli zraven nedonošenosti, še kakšne druge težave. Jaz sem ful vesela njenega napredka in ji to tudi vsak dan povem.

Mariborčanke - hvala za navijanje user posted image .

Irena - lepo pozdravljena. Se večkrat spomnim na vaju dva kako sta? Gre vse tako kot mora? Handling? Sva se pogovarjali o linku, evo ga: handling . Sicer pa sploh ne dvomim, da to že obvladaš user posted image . Pa kakšen sms mi pošlji, bom vesela. Pozdravček Filipu od Gaje.

anajmed - iz tvojih ust v božja ušesa. Jaz tudi upam, da jo bodo začeli drug teden dajat na brčice. Jo ta cpap zelo moti. Se ji ful zareže v kožo in ima na obeh straneh globoke zareze, pa tudi nad noskom. Samo kaj ko drugače ne gre. user posted image

blondy81 tu ti jaz ne morem pomagat, ker se Gaja še vedno hrani po sondi, je pa splošno znano, da nedonošenčki radi zaspijo ob hranjenju, ker se prej utrudijo. Kako pa jim pomagat, pa ne vem. Verjetno bom sama imela isto težavo.

Sonček33 tukaj sem. user posted image   Malce sem v gužvi, ker sedaj že ob 11h odhajam h Gaji, pa mi potem delo ostane za zvečer. Ampak mislim na vas in sem vam hvaležna za vašo skrb.

Vsem pošiljam topel objem user posted image .

(odgovor članu anajmad)
Neposredna povezava do sporočila: 905
13.11.2009 5:59:33   
matcar
Rubin,zelo sem vesela takih dobrih novic.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image mami in Gaja!Navijamo pa zmeraj za vaju in držimo pestke.V mislih smo z vama!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Lea;3.3.2001
Maks;24.12.2007
Saš;2.4.2009
Teo;8.6.2011

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 906
13.11.2009 9:51:37   
Šaki
bravo Gajauser posted image

♥ moja dva zaklada ♥

(odgovor članu matcar)
Neposredna povezava do sporočila: 907
13.11.2009 10:01:35   
tasa_m
Gaja in Rubin. zelo,zelo lepe novice! Le tako naprej user posted image  user posted image  user posted image  

(odgovor članu Šaki)
Neposredna povezava do sporočila: 908
13.11.2009 10:07:26   
Alex01
BRAVO GAJA user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Šaki)
Neposredna povezava do sporočila: 909
13.11.2009 11:48:52   
Najaa
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Zelo sem vesela, da vama gre tako dobro.

(odgovor članu Alex01)
Neposredna povezava do sporočila: 910
13.11.2009 12:16:18   
koala
Rubin user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  res je lepo brati dobre novičke, pa moooooočno stiskam pesti da bo Gaja čimprej na brčicah.

Dedagon, kako je Gašper? Tudi vama veliiiiiiiiiiike pestke!

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 911
13.11.2009 12:25:12   
Mateja4
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Bravo Gajauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu koala)
Neposredna povezava do sporočila: 912
13.11.2009 17:07:35   
Rubin.
Kot sem obljubila vam poročam, kako kaže rtg slika pljučk. Žal ni nobenih sprememb, pljučka so takšna kot so bila pred dvema mesecema. Kaj to pomeni? Da CPAP ni prinesel pričakovanega, zato se je danes dr. konzultirala s pediatrom pulmologom v Lj. Še preden pa pade končna odločitev kakšno bo nadaljnje zdravljenje, je želel, da mu pošlje Gajine rtg slike. Dr. predvideva, da bo verjetno potrebna traheostoma, ker Gajina pljučka ne bodo vzdržala samo na nostrilah. Eh, čisto nekaj drugega sem danes pričakovala od najinega pogovora. Še dobro da sem imela masko gor, ker se mi je obraz povesil verjetno do poda. Kaj naj. Nič ne morem. Spet tista nemoč. Bom poskušala ne mislit na to, dokler ne izvem, kako se bodo odločili. Pa tako lepo je kazalo. Sem kar malo, kaj naj rečem, potrta.

(odgovor članu Mateja4)
Neposredna povezava do sporočila: 913
13.11.2009 17:49:56   
**Tinkara78**
IZVIRNO SPOROČILO: Rubin.

Kot sem obljubila vam poročam, kako kaže rtg slika pljučk. Žal ni nobenih sprememb, pljučka so takšna kot so bila pred dvema mesecema. Kaj to pomeni? Da CPAP ni prinesel pričakovanega, zato se je danes dr. konzultirala s pediatrom pulmologom v Lj. Še preden pa pade končna odločitev kakšno bo nadaljnje zdravljenje, je želel, da mu pošlje Gajine rtg slike. Dr. predvideva, da bo verjetno potrebna traheostoma, ker Gajina pljučka ne bodo vzdržala samo na nostrilah. Eh, čisto nekaj drugega sem danes pričakovala od najinega pogovora. Še dobro da sem imela masko gor, ker se mi je obraz povesil verjetno do poda. Kaj naj. Nič ne morem. Spet tista nemoč. Bom poskušala ne mislit na to, dokler ne izvem, kako se bodo odločili. Pa tako lepo je kazalo. Sem kar malo, kaj naj rečem, potrta.

Draga Rubin. držim pesti za vas. Poljubček za Gajouser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 914
13.11.2009 17:53:05   
matcar
Rubin,user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Upam,da se čimprej obrne na bolje!
Gaji pa zvrhan košuser posted image user posted image user posted image

Lea;3.3.2001
Maks;24.12.2007
Saš;2.4.2009
Teo;8.6.2011

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 915
13.11.2009 20:27:30   
dushka

Tudi jaz držim pesti za vas. Naj ji gre čim prej na bolje.

Lep pozdrav.

(odgovor članu matcar)
Neposredna povezava do sporočila: 916
13.11.2009 21:45:23   
Mateja4
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu dushka)
Neposredna povezava do sporočila: 917
13.11.2009 22:01:08   
thaiss
rubin user posted image user posted image user posted image user posted image

najin sonček Matia je posijal 27.2.2007 ob 12:59

(odgovor članu Mateja4)
Neposredna povezava do sporočila: 918
13.11.2009 22:13:37   
anajmad
Ma ne obupat. Glej, pri vsaki stvari je nekaj dobrega. Lahko ji bodo pa na drugačen način pomagali? Naša je tudi bila ful dolgo na kisiku,več kot dva meseca in sploh smo si mislili,da bo šla z bombo domov,pa je kr čez noč.....Vem,da je pri Gaji hujše,sam boš videla,da jo bodo porihtali,še vsakega so,pa bodo tudi tvojo babnico.
Glej ,kako je bilo z Alino,ali pa Vesno,ti bodo mamice same povedale,pa se je na koncu vse dobro izteklo. Držim pesti za "našo" borkouser posted image

* na žalost , štirje jurji so že tukaj.....smrk*

(odgovor članu thaiss)
Neposredna povezava do sporočila: 919
14.11.2009 21:58:12   
Najaa
Rubin user posted image sej bo  vse ok. 

(odgovor članu anajmad)
Neposredna povezava do sporočila: 920
16.11.2009 9:06:36   
koala
Ojej Rubin, vrjamem da si razočarana, samo jaz sem prepričana da te Gaja še preseneti in mooooočno stiskam pesti da traheostome ne bo potrebovala. MIslim na vas.

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 921
16.11.2009 10:52:41   
Rubin.
Hvala vam moje zveste prijateljice, ki mi stojite ob strani za tople besede.

Sej vem da bo in v Gajo jaz sploh ne dvomim, vem da ona bo zmogla in če bo ona bom jaz tudi. Ampak kaj, ko je tako dobro kazalo pa sem mislila, da bomo šli po bljižnici. In ko pričakuješ eno dobiš pa drugo si pač razočaran, pa ne nad drugim, nad sabo. Poskušam se ne obremnjevati s tem, dokler se z dr. ne vsedemo skupaj in se pogovorimo. Vam javim user posted image .

Uživajte v sončku.

(odgovor članu koala)
Neposredna povezava do sporočila: 922
16.11.2009 10:56:51   
christiana21
Rubin močno močno držim pesti, za malo Gajo in, da se vse čimprej in čimbolje uredi.
Vsak dan mislim na vas in na malo Gajo in želim, da boste kmalu vsi skupaj.

Čez petdeset let ne bo več pomembno, kakšen avto ste vozili, v kakšni hiši ste živeli, koliko ste imeli na bančnem računu in kako ste se oblačili. A svet bo morda za odtenek boljši, ker ste bili pomembni v življenju nekega otroka.

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 923
16.11.2009 11:01:12   
oka
Rubinuser posted image . Pa ne bit razočarana nad seboj. Zakaj bi pa sploh morala bit? Lepo te prosim. Si mamica, ki je pokazala neverjetno moč, ljubezen in predanost.

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 924
16.11.2009 21:09:36   
Janeja
Rubin, erjamem, da si žalostna, vendar še nič ni odločeno. Gaja vas lahko spet preseneti in bodo brčice dovolj. Če ne pa, veš tudi sama, bo mala borka tudi to oviro pogumno premagala in na koncu bo vse le še slab spomin.

Mislim še naprej na vas vse. Bodi optimist... user posted image

(odgovor članu oka)
Neposredna povezava do sporočila: 925
Stran:   <<   < Prejšnja stran  35 36 [37] 38 39   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  35 36 [37] 38 39   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?