Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Otročki po IVF/ICSI 16.11.2009 12:42:13
|
|
|
|
Kruce Fiks
|
Khm, precej površno berem zadnje čase! Kaj pa je to RA?
|
|
RE: Otročki po IVF/ICSI 16.11.2009 12:45:22
|
|
|
|
miska73
|
IZVIRNO SPOROČILO: Reby Next - v četrtek sem naročila in danes že dobila po pošti. Super cotke so Hočem videt kaj si naročila Danes je točno 1 mesec od kar smo vsi srečno doma. Kr verjet ne morem.
|
|
|
|
RE: Otročki po IVF/ICSI 16.11.2009 12:59:59
|
|
|
|
Sempervivum
|
IZVIRNO SPOROČILO: Reby Next - v četrtek sem naročila in danes že dobila po pošti. Super cotke so A res? Super! Kako pa kaj možek?
|
|
|
|
RE: Otročki po IVF/ICSI 16.11.2009 13:06:32
|
|
|
|
Sempervivum
|
IZVIRNO SPOROČILO: Kruce Fiks Khm, precej površno berem zadnje čase! Kaj pa je to RA? razvojna ambulanta
|
|
|
|
RE: Otročki po IVF/ICSI 16.11.2009 14:08:42
|
|
|
|
obayifo
|
smo doma... sm ful žalostna. vse, kar je probala, ni blo v redu, jeziček ma preveč zunej, zato se preveč slini, zunej ga ma zato, ker glavico preveč nazaj drži, glavico nazaj drži, ker je zategnjen v ramenih in hrbtu, preveč se nazaj zvija in v desno gleda... pretežak je menda (6100) in ma prevelik trebušček (btw pr kardiologu smo bli pa na spodnji meji s težo, kaj nej si pol človk misl?!?) zdej morva dva tedna se trudit in ga sproščat in delat vaje in če ne bo bolš, gremo na fizioterapijo. mela je pa zravn eno študentko in je njej sprot govorila kaj vse ni dobr, midva sva bla pa kot ena publika tam... namest da bi se z nami ukvarjala in bi mi praktično kej več se naučil kako pa kaj.. ..in zdej ga mormo naučit sesat dudo..?!? eni pravjo tko, eni drugač, kaj nej pol dejansko nardimo??? ma mi gre kr na jok, pa še dan je tak, pa do večera bova sama, pa zdej bo res vsak trenutek, ko bo buden, treba delat z njim, pa ne vem več kaj jest, pa nej ga manj dojim al kaj... ah, mal se mi je nabralo vsega skup in moram pojamrat.. ne mi zamert
|
|
|
|
RE: Otročki po IVF/ICSI 16.11.2009 14:23:23
|
|
|
|
Sempervivum
|
Obi, težko pišem, ker mi tamali noče zaspat, sam te ne morem pustit same ... sem se skoraj zjokala Eni tako, drugi drugače, kdo bi vedel, kaj je prav. Naš P za Klrmna nikoli ne reče drugega kot: super napreduje ... pa tudi gleda bolj na eno stran, pa ful se nazaj zvija, v naročju ga je že skoraj nemogoče držat, težek je itak ful, sam kokr jest vem, če se doji, je lohka tudi mal težji (mi bo ledenka verjetno potrdila), ti se ne sekiraj, zdravniki so takšni in drugačni. Ne morem si kej, da ne bi pomislila, da se je pred študenti delala "pametno" Ti <Eneja lepo doji še naprej, pa ne sekiraj se, prosim, ker se bo vse še uredilo Kje pa piše, da nisem jaz, ko sem billa majhna, glavo zateghovala, pa ne vem kaj še vse, pa vam povem, da kar v redu zgledam Enej bo pa tudi
|
|
|
|
RE: Otročki po IVF/ICSI 16.11.2009 15:03:03
|
|
|
|
obayifo
|
Semper, hvala saj mi je jasno, da nas noben dohtar ni tko gledal, ko smo mi bli dojenčki, ampak ko pa tak performans dožviš in ko leti nate, je pa res beda. itak, da ga mislm dojit, bol al mn, dokler bo mlek, sam k ti dohtarca reče 'pa ni ga treba za vsak čivk dojit..', pa ne veš, kaj bi si mislu. že tko je meu revček ful težave s trebuščkom, tretji dan so naju komej domov spustl, ker je preveč zgubu... in pol k končno zlaufa pravjo da to je pa tu mač... ..in da bo v puberteti meu skoliozo, ker se tko zvija... pa da se bo počasnej razvijal.. itak, da bomo zrihtal, če ne bo nam doma ratal, bomo pa na fizioterapije hodil, sam jaz rajš ne bi.
|
|
|
|
RE: Otročki po IVF/ICSI 16.11.2009 16:27:32
|
|
|
|
mojsonček
|
obi, draga moja mi je fuuuul hudo, da si tko v skrbeh... vem, meni je najlažje napisat, da bo še vse OK, da se ne sekiraj... ampak vem, da te skrbi za vaše sončece in da bi najrajši, da je z njim vse uredu, brez razvojnih ambulant in fizioterapij... vsaj probaj si ne gnat vsega tko k srcu in se pocrkljajta z Enejem dokler še oči ne pride... glede dojenja se prosim ne obremenjuj... nisem še slišala, da so lahko dojeni otroci pretežki... valda se ne bo otrok dojil na silo, halooo ne razumem, kako je to mislila za vsak čivk... sej pa ne zna povedat kaj bi rad... enkrat je lačen, drugič žejen, tretjič bi se samo mal pomojčkal.... ma dej... to je res kr neki, da ti tko reče... ok, verjetno že ve, če je preveč zategnjen, sam da te pa tko potolče že prvič in ti natrosi o posledicah v puberteti... sej je tam zato, da vam pomaga, da vas spodbuja ne pa bedira... eni res ne znajo z ljudmi... fizioterapija ni noben bavbav... pred dobrimi 10 leti, ko sem bla prvič napotena na fth. s Patrikom sem mislila, da je z mojim otrokom nekaj ful narobe, ker nisem poznala nikogar, ki bi moral na terapijo tko k on... pa smo vse zrihtal in je zdej pravi pubertetnik... vse bo še uredu, boš vidla... ti samo pozitivno razmišljaj in ne obremenjuj se preveč... sej veš.. zaradi mlekca...
|
|
RE: Otročki po IVF/ICSI 16.11.2009 18:05:28
|
|
|
|
sonček33
|
Obi, nič bit žalostna, te pa razumem..glej, vse se bo uredilo. Gledwe teže - eh, vsak po svoje tole trobijo tile dohtarji... če je dojen, potem ni panike. Od prijateljice sin je dobre 4 mesece star in ima 8kg, pa nikol nihče ni rekel, da je kaj narobe. Hendling je pomemben in s striktnim hendlingom so v 14 dneh vidne velike izboljšave. Če bo potreba fizioterapija, pa se nikar ne sekiraj, zato pa obstaja, da nam pomaga. Vse bo ok. danes ej slab dan zate, pa peveč stvari naenkrat je prišlo..jutri bom že lažje dihala. Objem.
|
|
RE: Otročki po IVF/ICSI 16.11.2009 18:26:27
|
|
|
|
Sempervivum
|
IZVIRNO SPOROČILO: miska73 IZVIRNO SPOROČILO: Reby Next - v četrtek sem naročila in danes že dobila po pošti. Super cotke so Hočem videt kaj si naročila Danes je točno 1 mesec od kar smo vsi srečno doma. Kr verjet ne morem. Jest pa hočem videt tvoja škrata
|
|
|
|
RE: Otročki po IVF/ICSI 17.11.2009 3:53:22
|
|
|
|
miska73
|
IZVIRNO SPOROČILO: Sempervivum Jest pa hočem videt tvoja škrata Tle se pa da ustreč... Rok Nejc
|
|
|
|
RE: Otročki po IVF/ICSI 17.11.2009 8:26:45
|
|
|
|
mojsonček
|
IZVIRNO SPOROČILO: miska73 IZVIRNO SPOROČILO: Sempervivum Jest pa hočem videt tvoja škrata Tle se pa da ustreč... Rok Nejc jst sem se ju nagledala na upajmo skupaj pa še na FB se pošvercam, ko lahko pa blančina tut mal pošpegam, sta tut taka cukra... pa kako sta se lepo za rokce držala... men so dvojčki tko obi... kej boljš dons? kako je Enej, je prebava že uredu? kje ste pupe, nč ne kofetkamo dons? a so se deca naspala? pa mamice tut? mi imamo krasno jutro, upam, da ostane tko tut čez dan...
|
|
RE: Otročki po IVF/ICSI 17.11.2009 9:45:34
|
|
|
|
obayifo
|
dobro jutro miška, luštna škratka! pa tko lepo se gledata katero dudico mate? a rata kej sesat, al mora mamica not držat? pri nas je za malega še nočka - od enih zjutraj pa nekje do enajstih ponavadi mojsonček, s prebavo nimamo več težav, zdaj mu dajem d3 in biogaio, krčev nima, zdaj čist veselo prdne ali kaka medtem, ko te gleda v oči in se igra ali pogovarja, sam mal zagodrnja in rdeč rata in to je to. ni več tako pogosto, barva je precej boljša, sam mal še vleče na zelenkasto, sluzi je precej manj.. zato se mi je pa mal zafržmagal, komej eno reč mal poštimamo, pa je že nekej druzga na vrsti. mi bi pa radi sam užival pa se crklal pa radi mel.. sej veš grem mal pozajtrkvat, preden bo akcija. en lep dan vsem, pa upam, da se bo kej sonček pokazal, čeprov tle pr nas nč ne kaže, da bo..
|
|
|
|
RE: Otročki po IVF/ICSI 17.11.2009 11:17:36
|
|
|
|
Sempervivum
|
IZVIRNO SPOROČILO: miska73 IZVIRNO SPOROČILO: Sempervivum Jest pa hočem videt tvoja škrata Tle se pa da ustreč... Rok Nejc no, se mi je kar zdelo, da ne bo problem Ful sta lušna Tudi jaz se ne morem nagledat tehle vaših cortkanih dvojčkov
|
|
|
|
RE: Otročki po IVF/ICSI 17.11.2009 12:22:35
|
|
|
|
Serendipity
|
Ejla pupe, da se malo javim obi - tele punce tu so tak cuker, da so povedale že vse, kar bi jaz povedala. Pošiljam ti le še tople objemčke in kar razpihaj svojo dušo, ko ti bo hudo! Lučka - no comment na to dogodivščino! Mislim! Halo???!! A je tole ženšče čistak prismuknjeno? Saj jaz včasih tudi ne vem - ali naj kaj rečem ali raje ne. Je pa prejšnjič foter pomočil prst v vino in dal tamali. Se mi je tak vžgalo! Sem se pa zadržala in ga na easy način prosila, da naj tega raje ne dela. Je valalo. Ampak, če bi bil pa kdo drug (kkšna oseba, ki mi ni pri srcu.. pa ne vem kako bi izpeljala stvar ). Trenutno man polno glavo vsega in sem res površno prebrala vse. Se opravičujem, če koga izpustim - vas raje vse poobjemčkam in vam zaželim res prelep dan!
|
|
|
|
RE: Otročki po IVF/ICSI 17.11.2009 14:01:34
|
|
|
|
lučka 25
|
obi, pri vas je pa res tako, da ko se nekaj že skoraj uredi, se pa začne nekaj novega. Upam, da boste tudi to oviro premagali in se tako res potem samo š crkljali in uživali. miška, sem mislila eno čokolado pojest, pa mi je cuker narastel že ob pogledu na tvoja fanta. Res sta zlata. Ma tko kot vsi naši otročki. No, mi smo končno opravili prvo cepljenje, ki smo ga morali zaradi alergije prestavit. Je bla pridna, nič jokala. Smo pa sedaj veliki 64cm in težki 6450g. Ja kaj naj rečem, lepo napredujemo, mamo pa res bolj manekenske mere.
|
|
|
|
RE: Otročki po IVF/ICSI 17.11.2009 15:04:08
|
|
|
|
obayifo
|
sm šla gledat tiste percentilne krivulje, pa bi jih šla najrajš komu v glavo vržt, naše dete je čist primerno veliko in težko za svojo starost (okol 75 percentile), velik in težak se je že rodil, zaleti naj se nekam tista... res ne vem, kaj je treba mamice kar naprej neki sekirat, če ne bi blo to, bi pa kej druzga.. k da ni dost je pa mali zdele zadremal in sem ga z vozičkom na balkon zapelala, da bo vsaj mal svežga lublanskega zraka podihal. še dobr, da smo stran od ceste, pred blokom ogromn travnik in ful dreves, najbrž ga še mal uspava, k listje šumi, k mal zapiha.. jaz se grem pa zravn usest pa mal po kakšni reviji pobrskat. ma sm kr neki zmatrana..
|
|
|
|
RE: Otročki po IVF/ICSI 17.11.2009 15:52:03
|
|
|
|
Reby
|
Dan punce, samo na hitrco, ker sem bolj kot ne zombijasta Obi - nič se ne sekiraj, pa kake pa majo, da dol padeš. Eden pravi tak, drug drugač, sej ne veš, komu bi verjel. Ti zaupaj sebi in svojim instinktom, če se le da, ga imej čimmanj na rokah. Jaz mojega kr naprej prestavljam na tla pod igrala, kravice past, na previjalno, v postlco pod vrtiljak itd., da ni skoraj nič na rokah. Mi se zdej po novem zbujamo po 4x na noč in jemo, jemo Vsem en lep pozdravček, letim mal žult kavč, dokler še tamali spi, btw danes je spal vsega skupaj 2x po pol urce...
|
|
|
|
RE: Otročki po IVF/ICSI 17.11.2009 17:20:43
|
|
|
|
sonček33
|
IZVIRNO SPOROČILO: obayifo sm šla gledat tiste percentilne krivulje, pa bi jih šla najrajš komu v glavo vržt, naše dete je čist primerno veliko in težko za svojo starost (okol 75 percentile), velik in težak se je že rodil, zaleti naj se nekam tista... res ne vem, kaj je treba mamice kar naprej neki sekirat, če ne bi blo to, bi pa kej druzga.. Obi pa sej to je...ker kar nekaj "na pamet" govorijo...jim je včasih res treba kaj nazaj rečt, samo tolko da jim daš vedeti, da nisi z Lune ...nas imajo tile P malo za norca
|
|
RE: Otročki po IVF/ICSI 17.11.2009 18:30:24
|
|
|
|
miska73
|
obi mi mamo kr aventove dudike. Rokec jo ful lepo cuclja in ne pade kr tko ven iz ust. Pri Nejcu pa ostane dalj časa v ustih le redko. Pa ne se preveč sekirat. Včasih je dobro tudi kaj preslišat. Drgač pa kaj je dons u zraku.... če ne bi zunaj pokukal sonček bi jst spala cel dan. Sem pa čorila od 23h do 12:30... seveda z obveznimi pavzami za hranjenje in črpanje mleka.
|
|
|
|
RE: Otročki po IVF/ICSI 17.11.2009 18:43:37
|
|
|
|
Sempervivum
|
Mi imamo pa prvi zobek zunaj !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
RE: Otročki po IVF/ICSI 17.11.2009 18:48:57
|
|
|
|
Sempervivum
|
Mi imamo pa prvi zobek zunaj !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
RE: Otročki po IVF/ICSI 17.11.2009 18:51:39
|
|
|
|
miska73
|
IZVIRNO SPOROČILO: mojsonček jst sem se ju nagledala na upajmo skupaj pa še na FB se pošvercam, ko lahko pa blančina tut mal pošpegam, sta tut taka cukra... pa kako sta se lepo za rokce držala... men so dvojčki tko Pa se ne bi ti men recimo predstavila kdo in kaj si... pa da te dam med prijatle na FB :-)
|
|
|
|
RE: Otročki po IVF/ICSI 17.11.2009 18:52:37
|
|
|
|
miska73
|
IZVIRNO SPOROČILO: Sempervivum Mi imamo pa prvi zobek zunaj !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
RE: Otročki po IVF/ICSI 17.11.2009 18:57:02
|
|
|
|
lučka 25
|
IZVIRNO SPOROČILO: Sempervivum Mi imamo pa prvi zobek zunaj !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Bravo!!!!!
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Materinski dopust Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Zadnje s foruma
Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16
Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.