|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  37 38 [39] 40 41   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: nosečniška sladkorna
5.11.2009 8:20:10   
tanjajordan
Še eno vprašanje imam... zdaj sem "komaj" tri dni na dieti, pa mi je teža padla za eno kilo. A je to normalno?
Pa se sploh nisem nevem kako zredila v teh 26 tednih - glede na današnjo težo imam od začetka nosečnosti samo 3 kile več.

(odgovor članu tanjajordan)
Neposredna povezava do sporočila: 951
5.11.2009 11:14:47   
lenybaby
Js sm mela v svojem 27. tednu že 7 kil več... sam men so sladkorno odkril šele okol 30. tedna pa tud po tistem ko sm začela z dieto nisem kej dost hujšala. Zdej na koncu sem šla v dveh tednih mal več kot kilo dol to je pa vse. Mogoče je tud odvisno kolk si navajena jest in kako. Pr men se zjutri ponavad sploh ni jedl, vmes kak sendvič pol pa tist kosil za večerjo okol 8, 9 zvečer. Tko da bi težko blo drgač pa tud nikol nism bla kej dost debela al pa kej. Kdaj maš pa naslednjo kontrolo? So ble vrednosti na testu zelo čez mejo? Js sm lih dons mojo gin. na pregledu vprašala da če je to možno da se ti proti koncu nosečnosti ta sladkorna umiri oz. popolnoma izgine pa pravi da je vse možno. user posted image  In je bla pol čist vesela k sm ji pokazala dnevnik merjenja in je vidla te ta zadnje cifre... user posted image  Kr js že več kot teden dni merem od 3,9 do max. 5,8 cukra, pred tem so ble pa vrednosti precej bolj ubijalske. Pa tud ketonov ni tko da... js pa v jok pa na drevo pa lego kocke sabo! user posted image  NOT! hehe! bomo vidl kaj porečejo 10. na polikliniki.

Neposredna povezava do sporočila: 952
5.11.2009 11:52:15   
lenybaby
še en članek...

http://med.over.net/za_bolnike/mosko_zensko_zdravje/zensko_zdravje.php?full=1&id=19990&title=Sladkorna_bolezen_v_nose__nosti_

(odgovor članu lenybaby)
Neposredna povezava do sporočila: 953
5.11.2009 12:35:38   
neela
O, ta sladke? Kako?
Vidim, da imamo eno novo - tanjajordan, pozdravljena? user posted image Kdaj pa imaš ti PDP?
Ja, si spraševala glede bolniške oz dela in diete. Meni so tole 'sladkobo' ugotovili tik pred letnim dopustom, ko sem bila v 25-tem tednu. Med dopustom je ta šibala bp, ko pa sem sem vrnila na delo pa je bil disaster. Ker imam tako delo, da sem lahko v službi od 8 do 12 ur, letanje iz enega na drug konec, da o nerednem prehranjevanju sploh ne zgubljam besed, se mi je zelo kmalu zgodilo, da se mi je stanje zelooo poslabšalo (sploh ketoni). Na srečo sem imela zelo kmalu pregled na polikliniki, kjer sem povedala situacijo. Od tam pa sem - odločena, da si s tem načinom škodujem sebi in še bolj user posted image - letela direkt k osebni G, ki mi je brez besed napisala bolniško. Sedaj koristim še LD, pred vrati pa je tudi že porodniška, tko, da se lepo, zmerno in po pravilih 'cukramo' doma. Glede kil se ne sekiraj - s to dieto se vsaj ne boš nenadzorovano redila. Jaz sem sedaj v 35-tem tednu in sem od začetka nosečnosti pridobila +4 kg. In noben zdravnik ni protestiral za to številko.

lenybaby, a so te novembrke počasi začele zapuščati? user posted image A kakšen sprehod še pade??

Jaz imam drugi teden pregled pri Tomažičevi, pa bomo videli, kaj bo povprečje povedalo. Sicer pričakujem, da bo malo višje (to mi že pripada, kajne? user posted image ), vendar vseeno mislim, da ne bo kritično.

(odgovor članu lenybaby)
Neposredna povezava do sporočila: 954
5.11.2009 14:04:44   
lenybaby
Zadnje čase je bl klinčev vreme pa sem raj bl doma user posted image  sam grem pa vsak dan vsaj za une pol ure mal ven ja... drgač je pa tud bedno skoz med stenami bit zaprt user posted image  Neela kdaj drug teden pa maš Tomažičevo? Tud ti 10.? 

(odgovor članu neela)
Neposredna povezava do sporočila: 955
5.11.2009 14:58:26   
Tretjinka
OJLA,

dobrodošla tanja!
s službo jaz nimam težav, ker sem samozaposlena....me je pa G po vsej sili hotela dat na bolovanje, ker naj bi do tega bile več kot upravičene!
jaz držim dieto že od vsega začetka in se nisem zredila še niti za gram. G in D so zadovoljni!

Vam pa moram povedat, da sem podlegla user posted image ....od danes naprej sem na insulinu...v torek sem imela kontrolo in če nebi imela tako poraznih lastnih meritev, bi me poslali domov s čestitkami, saj mi je mesečno povprečje padlo iz 5.5 na 5.3....ampak ker so moje meritve previsoke, sem danes imela edukacijo in prišla domov s "svinčnikom"...ravno zdaj čakam, da si izmerim cuker po 1. dozi user posted image ....jah, ni kaj....sem se sprijaznila, ne bom se sekirala in jih pridno ubogala.....sklepam, da vedo več kot jaz....

lp

(odgovor članu lenybaby)
Neposredna povezava do sporočila: 956
5.11.2009 19:04:02   
lenybaby
O halo!!! user posted image  Pa a ni rečen da je un njihov povprečje bog i batina kao?! Ja zdej nej bo pa lih obratn pa pr men po možnosti... js si pa doma merm lep cukr tm nej bo pa povprečje ogromn po možnosti! Mah kdo to šteka...user posted image

(odgovor članu Tretjinka)
Neposredna povezava do sporočila: 957
5.11.2009 19:53:10   
mamka3
Drage sotrpinke s povečanim sladkorčkom!
Sporočam, da sem imela v torek zadnjo kontrolo pri dr. Tomažičevi pred porodom. Sama nase sem ponosna, ker nisem končala na inzulinu. Sem se pa res držala diete in na začetku celo tehtala do grama natančno, zdaj kakšen mesec sem bila malo manj pridna, samo res nisem nobenega sladkorja. Zdaj si privoščim kakšen košček črne čokolade, ampak res po kosilu. Kontrolo imam dva meseca po porodu, do takrat je fino, da kaj shujšaš. Je pa res, da sem v 38 tednu nosečnosti in sem se zredila samo za 3 kg, pa ni panike, ker sem štartala z veliko preveč kilami.
Srečno premagovanje s sladkorjem vam želim in mislite na svoje dete.

(odgovor članu lenybaby)
Neposredna povezava do sporočila: 958
6.11.2009 8:25:10   
Tretjinka
user posted image user posted image user posted image  zdaj sem pa užaljena!user posted image
tudi jaz se držim diete, oz npr za zajtrke pojem celo polovično dozo, ki mi pripada, zredila se nisem še niti za gram, preživla na dieti že 2 dosedanji nosečnosti in prišla pri tej do 30ega tedna...zdaj pa sem pristala na insulinu....in to mi je zdej kao neka kazen, al kako?
user posted image user posted image user posted image
ampak vseeno... vse čestitke mamka3!

(odgovor članu mamka3)
Neposredna povezava do sporočila: 959
6.11.2009 17:45:58   
mamka3
Tretjinka: Tudi moja je ta nosečnost 3, pri nobeni še nisem imela povečanega sladkorja, moram pa priznati, da me je bilo inzulina strah, ampak baje ni nobeden bav bav. Držim pesti zate, da boš čimmanj okusila ta nadležni sladkor.

(odgovor članu Tretjinka)
Neposredna povezava do sporočila: 960
8.11.2009 9:16:10   
pattaya
Hojla pocukrane.

Končno sem doma iz P. Je mali pri porodu fasal bakterijo (zaradi težkega poroda 4140g) in je bil 7 dni na antibiotikih. Tako da ga prve dneve sploh nisem imela zraven sebe, je bil na intenzivnem. Svojega mleka imam zelo malo, kar je tudi posledica nedojenja (sploh noče zizat, pa lahko naredim vse kar hočem, zažene celi vik in krik), tak da večinoma sma na umetni hrani. Pa saj bo z njo tudi zrastel.

Drugače sma ok. Mene so malo začeli matrat šivi (sem bla kar fejst rezana), malega pa kr fejst matrajo krči. Tak da imamo pestre dneve, vsaj noči so pa mirne in spi po 3 do 5 ur skupaj.

Drugače pa je mali imel zaradi moje sladkorne en dan bolj nizek sladkor, vendar so mu dali malo glukoze in se je uredilo.

Kakšno je moje stanje sladkorja po porodu sploh ne vem, ker si ga ne merim, vendar zdaj bom začela merit in bom v naslednjih dneh videla kako in kaj.

Se še slišimo kaj.

LP

(odgovor članu mamka3)
Neposredna povezava do sporočila: 961
8.11.2009 11:18:06   
neela
IZVIRNO SPOROČILO: lenybaby
Neela kdaj drug teden pa maš Tomažičevo? Tud ti 10.? 

user posted image Jep. V torek sem tam. Kdaj si ti naročena?

(odgovor članu lenybaby)
Neposredna povezava do sporočila: 962
8.11.2009 13:35:41   
cuker2
Ojla Pattaya,

ti imaš pa kar težek začetek, ampak saj bo! bakterijo da je dobil zaradi težkega porodauser posted image  tega pa ne razumem. božček, no ampak samo da je ok. če se ti noče dojit, ga boš res tžko prirpavila, da bi se začel, lahko pa vseeno poskušaš. več ko ga pristavljaš več je mleka. no seveda bo gor zrastel tudi z umetnim mlekom in veš kaj, bolje ti bo spal, ker je bolj hranljiv in nasiten kot materino mlekouser posted image  tko da v vsaki slabi stvari je nekaj dobrega, aneuser posted image  pa tudi da imate že tako kmalu krče je res zoprno. nas verjetno to še čakauser posted image
Drži se!

(odgovor članu pattaya)
Neposredna povezava do sporočila: 963
8.11.2009 13:59:36   
lenybaby
Js mam v tork ob 11-ih. Upam da bo tud un njihov povprečje tak kt je moj... user posted image  joooj... nekam si morm napisat da ne pozabm une eprovete s sabo nest - enkrat mi je že ratal brez pridt... c,c,c!

(odgovor članu neela)
Neposredna povezava do sporočila: 964
8.11.2009 15:22:45   
pattaya
cuker2 ja to bakterijo dobijo otroci, ki imajo težak porod. To pomeni da so predolgo časa ko odteče voda notri oz. predolgo rabijo potem na koncu ko pride do pravega poroda. Ponavadi sta potrebna 2 ali 3 popadki da je otrok na svetu, pri meni pa jih je bilo menda kakih 7 ali 8.

Saj si črplem mleko, da bi ga obdržala (že tako ali tako sem mogla dobiti tablete za sprožitev mleka, ker ga nisem imela čisto nič), pa ga glih ni nevem kaj.

(odgovor članu lenybaby)
Neposredna povezava do sporočila: 965
8.11.2009 18:55:47   
tanjajordan
Hojla! Sem se že počasi navadla na dieto... v službo si sicer nesem 2 malci in povečerjek, drugače bi bila kriza. Ketoni so zaenkrat uredu... sladkorja pa se mi ni treba merit, ker rezultati na testu niso bili tako slabi - ampak glih tolk, da se je treba merkat. Kontrolo na polikliniki imam 17.11... Upam, da bo vse ok, ker vidim, da mate kr dela s tem merjenjem cukra.
PDP imam 10.2.2010 in komaj čakam na porodniško... se mi več ne da migat v službi. Če bodo pa rezultati na kontrolnem pregledu slabi, grem pa itak na bolniško.

(odgovor članu neela)
Neposredna povezava do sporočila: 966
8.11.2009 22:48:06   
kepica78
ojla

no da se vam še jaz po dolgem času malo javim....tale cuker mi itak nagaja skoz. nič novega user posted image

tudi jaz imam v torek pregled na polikliniki in sicer ob 11.45. pa mam ga sam tolk da vid rezultate gin.pregleda in moj aparatek. po moje bom dobila insulin user posted image me je kar strah tega. mah se tolažim da še 16 dni do PDP.
no se še kej javim. pa pa

Neposredna povezava do sporočila: 967
9.11.2009 7:17:35   
neela
Dobro jutro!
kepica78, ja, jaz imam isto uro pregleda kot ti. user posted image Zakaj pa misliš, da boš dobila inzulin? Imaš tako slabe rezultate meritev al te je bolj strah povprečja?

lenybaby, verjetno se bomo jutri ravno zgrešile....al pa ne, glede na to, koliko se ponavadi čaka. user posted image Mhm, epruveto sem tud jaz že enkrat letela nazaj iskat. Sedaj pa imam tud na veliko na koledarju napisano, da ne bom pozabila. user posted image user posted image

tanjajordan, jaz sem tud imela rezultate testa ravno toliko, da je ena (pri 100g testu) vrednost malo presegleda mejno, pa sem na drugem pregledu prejela merilec sladkorja. Tako, da lahko še prideš do tega al pa tud ne. Meni je vsekakor fajn, da ga imam, ker tako sem vsaj mirna oz se lahko nadziram in vem, da oz kdaj je ok.

(odgovor članu kepica78)
Neposredna povezava do sporočila: 968
9.11.2009 11:57:13   
kepica78
oooo super neela  pol pa greva lahka na kavico če boš za.
ja skrbi me ker se mi je res povprečje dvignu kar precej pa še domače meritve so na trenutke katastrofalne. jutr grem tja v bistvu zgolj zato da vidi kolk je dete veliko (dons mam gin.) pa da pregleda aparatek in moje meritve. tako da......jest mislim da mi insulin ne uide. bomo pa videli pustimo se presenetit.
itak se pa tolažim da je samo še 16 dni user posted image , pa upam da je bebika v mejah normale, kar pa izvem danes.

v glavnem jest bom tista blond z lasmi do ramen, pa ogrooooooomnim trebuhom user posted image . tko da me kar pocukej za rokav.

(odgovor članu neela)
Neposredna povezava do sporočila: 969
9.11.2009 13:55:29   
neela
IZVIRNO SPOROČILO: kepica78
ja skrbi me ker se mi je res povprečje dvignu kar precej pa še domače meritve so na trenutke katastrofalne. jutr grem tja v bistvu zgolj zato da vidi kolk je dete veliko (dons mam gin.) pa da pregleda aparatek in moje meritve. tako da......jest mislim da mi insulin ne uide. bomo pa videli pustimo se presenetit.
itak se pa tolažim da je samo še 16 dni user posted image , pa upam da je bebika v mejah normale, kar pa izvem danes.

O, a ti sedaj G vsakič pogleda težo bejbija? No, jaz imam tudi jutri najprej G, pa bom tud vprašala, če mi lahko naredi meritve teže, da vidimo pri čem smo. Vem, da user posted image ravno ne pripada vsakično merjenje teže; mogoče pa smo ta pocukrane tukaj kaj priviligerane, a?
Pregled aparata? Hmmm...a tud to se da? No, meni je do sedaj Tomažičeva samo pogledala dnevnik in to je to. Aparata sploh s seboj nisem nosila. Kolikšne pa so tvoje vrednosti (kako se gibljejo)? Jaz zase vem, da se mi bo mes. povprečje sigurno dvignilo v primerjavi s prejšnjim, vendar vseeno računam, da ne več kot do 5,3 oz max 5,5.

v glavnem jest bom tista blond z lasmi do ramen, pa ogrooooooomnim trebuhom user posted image . tko da me kar pocukej za rokav.

Če bom jutri prišla sama (kar bom zvedela šele jutri), te sigurno nekak poiščem user posted image . Jaz sem pa črnolaska z lasmi do ramen in tudi z velikim trebuščkom. No, trebušček že ne more biti prepoznavni znak, kajne? user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu kepica78)
Neposredna povezava do sporočila: 970
9.11.2009 17:55:27   
kepica78
IZVIRNO SPOROČILO: neela

O, a ti sedaj G vsakič pogleda težo bejbija? No, jaz imam tudi jutri najprej G, pa bom tud vprašala, če mi lahko naredi meritve teže, da vidimo pri čem smo. Vem, da user posted image ravno ne pripada vsakično merjenje teže; mogoče pa smo ta pocukrane tukaj kaj priviligerane, a?
Pregled aparata? Hmmm...a tud to se da? No, meni je do sedaj Tomažičeva samo pogledala dnevnik in to je to. Aparata sploh s seboj nisem nosila. Kolikšne pa so tvoje vrednosti (kako se gibljejo)? Jaz zase vem, da se mi bo mes. povprečje sigurno dvignilo v primerjavi s prejšnjim, vendar vseeno računam, da ne več kot do 5,3 oz max 5,5.

8,5

Če bom jutri prišla sama (kar bom zvedela šele jutri), te sigurno nekak poiščem user posted image . Jaz sem pa črnolaska z lasmi do ramen in tudi z velikim trebuščkom. No, trebušček že ne more biti prepoznavni znak, kajne? user posted image user posted image user posted image

Neela moj povprečje se je 5,3 dvignu na 6,1. domače meritve pa so najbolj katastrofalne ob večerih kjer je lahka tud do 8,5.
v glavnem ja men je moja g. vsakič delala UZ z meritvami, ni pa jih vsakič vpisovala v materinsko. v glavnem dons sm zvedla da sva z malo zaenkrat še vedno v mejah normale. mam pa probleme z urinom in od srede dalje me bojo vodili v porodnišnici, mam že napotnico. v sredo grem not na preiskave pol pa bomo videli kaj in kako.

drgač pa ja aparatek ti pokaže vse meritve za nazaj. tako da.......

no če boš sama me le pocukej za rokav ;)

(odgovor članu neela)
Neposredna povezava do sporočila: 971
10.11.2009 14:05:47   
lenybaby
Evo pa smo doma - končno! Dans je pa bla dolga... Od skor pol enajstih pa do par minut pred eno...user posted image  Ampak za dobre novice vse! user posted image  Povprečje je s 5,5 padlo na 5,3 pa mi je zanč una ta črna pri pregledu dnevnika ful prala da je skor nemogoče da bi se kej tazga zgodil... No ma mi je ratal! user posted image user posted image user posted image  Tko da mi je Tomažičeva sam zaželela srečno in se vidva na kontroli enkrat februarja! Pravi da se sprehodi in vse to gibanje vsekakor poznajo - mogoče ne takoj ampak npr. šele naslednji teden in potem nekej časa držijo (spremeni se metabolizem v mišicah al kakp je že rekla), sam če pol gibanje spat opustiš se hitr spet pojavijo vrednosti ki niso tko lepe kot bi lahko ble. Tko da... Pravi še naprej se ravnat po teh pravilih zdrave prehrane, jest ravno prou in se velik gibat pa bo. Mert pa mi pol po porodu ni treba več, februarja bove pa pol vidle kaj bo test pokazu na tešče. En tak veeeeelik kamn se je skotalu z mene k una ta druga mi je na pregledu dnevnika grozila z inzulinom 14 dni pred porodom itd. Jok brate - odpade!!!! user posted image  Uh, zdej sm pa tolk lačna - že od 6-ih zjutri sam na teh jabčkih pa kosmičih pa mleku.... Rabm en kosil kot se šika! Ma v mejah normale! In pol - na šetnjo! Mi bo prou pasal! user posted image

Aja pa dve sta z mano čakale na Tomažičevo - pa nism sigurna katere dve sta ble... user posted image  Nism se hotla neki vsiljevat pa sm sam mal na ušesa vlekla... user posted image  Men so tud s 1. novembrom potekl testni trakovi za merilc pa sm vzela baterijo vn in ga resetirala in nastavla datum na leto 2008 user posted image  In jih normalno uporabljam dalje. Sm to povedala tud Tomažičevi in se je smejala da kej taga pa še ni slišala sam se ji je kr fino zdel in prav da nima tem trakovom kej bit tud kak mesec po izteku roka sploh kr so vakumsko pakirani (Optium mam js).  Aja pa slišala sm da masta izkušnje s Sketljevo? Js sm jutr pr njej naročena v porodnišnci. A da je v redu? Madona res je zoprn kr tko enga napast k sploh nis zihr če je oseba za kero jo maš al ne... user posted image  Tko da... Pa kdaj drugič, ne? user posted image

(odgovor članu kepica78)
Neposredna povezava do sporočila: 972
10.11.2009 20:36:59   
kepica78

ojla

evo tud jest sm dons mela pregled pri Tomažičevi...in sem fuuuuuuuuul navdušena. nism dobila insulina, mere moje beike so vse v mejah normale user posted image user posted image user posted image user posted image
jupiiiiiiiiiiiiiiiiiii

v glavnem glede na to da imam jutr pregled v porodnišnici, mi tud Tomažičeva ni prou  nič komplicirala z mojimi meritvami user posted image aja pa še to sm kr mal presenečena bla da sm bla vsega skupi po moje 20 min. na polikliniki, pa sm vse opravila user posted image

v glavnem Neela nism te vidla a si bila tam? Lenybaby ti pa si bla verjetno tud tam sam ne vem kera si?

Lenybaby kakšen pregled pa maš ti to jutr v porodnišnici pa kdaj. jest morm bit ob 7.30 tam, moram bit tešča pa napotnico imam za PDC. Baje je to celostni pregled mene in ploda. no ja bomo videli kaj in kako.

Neela kako pa si ti danes opravila na polikliniki?

(odgovor članu lenybaby)
Neposredna povezava do sporočila: 973
10.11.2009 20:37:25   
cuker2
Lenybaby sketljeva je ok. sicer zna biti malo odrezava ampak je ful strokovna in jaz sem ji ful hvaležna, da je vztrajala, da me dajo rodit tisti dan.

(odgovor članu lenybaby)
Neposredna povezava do sporočila: 974
11.11.2009 9:35:34   
neela
Evo me! user posted image
No, jaz sem iz včerajšnjega pregleda pri dr. Tomažičevi odšla kar z mešanimi občutki. Moje meritve doma so bp, mes. povprečje odlično (4,9!), samo to naše user posted image pa se redi kot sam user posted image , pa še ketoni ni so ravno blesteči. Že os. G je rekla, da me pošlje k Sketljevi, ker bo treba sprožiti porod, tko, da me je kar malo 'streznilo', da sedaj pa gre RES zares user posted image . Včeraj pa sem potem tud jaz bila napotena v porodnišnico v PDC - tako kot vedve lenybaby in kepica. Kepica, kdaj maš ti termin? Ker jaz imam identična navodila...tešč, ob 7.30 uri...

lenybaby, a si bla ti tista v črnem puloverju k je jabolko grizla? user posted image

kepica, ne, nisem bila sama. Sem pa tud jaz gledala okol za kakšno blondinko, pa se nobena ni ravno kvalificirala v to kategorijo user posted image .

(odgovor članu cuker2)
Neposredna povezava do sporočila: 975
Stran:   <<   < Prejšnja stran  37 38 [39] 40 41   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  37 38 [39] 40 41   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?