Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: nosečniška sladkorna 26.10.2009 10:05:25
|
|
|
|
Tretjinka
|
Hej cuker, a so kaj komentirali Vidovo težo? Glede na tvoj cuker in to...ker mi je kar malo bad, ker vem, da si bila fuuuuul pridna z dieto.... pa še nekaj me zanima....saj je to tvoj 2. otroček, ane?.....koliko je pa prvi tehtal? pa pri 1. nisi imela cukra, al tudi?... sej se ne mudi z odgovori.....ampak ker pač vidim, da ti mali pusti čas tudi za RR , bom izkoristila priliko in te malo zaslišala..... me pa res full zanima kaj bodo rekli G in D na težo..... pataya, srečno!
|
|
|
|
RE: nosečniška sladkorna 26.10.2009 13:48:00
|
|
|
|
neela
|
cuker, iskrene čestitke za korenjaka!!! Oooo....sem ti kar malo fouš, da je že za tabo in pred tabo samo cartanje in razvajanje. Hja, drugače pa mene tud zanima tisto, kar te Tretjinka sprašuje. Tako odstopanje v teži ...Joj, zakaj se ne zmotijo v -? Punce, na koliko časa imate ve pregled pri diabetologinji? A se s koncem nosečnosti ti pregledi skoncentrirajo ali je čisto odvisno od mesečnega povprečja?
|
|
|
|
RE: nosečniška sladkorna 26.10.2009 15:16:04
|
|
|
|
stuhica
|
ojla super Cuker čestitke za Vida.... fajn se cartlajte... Kar s etiče cukra mra bit kao v normali.... mislim da mal čez tisto našo mejo 6,6 je pa itak tako da s eboš zdej spet merkala k boš dojila zarad hrane... no ja skoz je kaj nimaš kej... vlglavnem iskrene česititke joj moj mali je bil le 2 dni pred porodom 2750 jaz pa rezana pa šivana, tale je že večji upam le da bo pu res lažji ven k pravjo da pri drugorodkah gre hitreje no me prav zanima.... prvič je bilo to 8 ur... Me pa cuker spet zeza dons po uazajtrku4,8 se se pred kosilom spet tresla sme pojedla kos čokolade sem že čutla Hipo varianto no po ksoilu pa 8,3 spet za popent ne vem če ne bom jutr diabetologinjo klicala da vidim kaj ona meni... v glavnem s epa ful slabo počutm mi je res salbo da moram počivat... kriza...tako da .. no ja upam da se mi že kaj začen dogajat...
|
|
RE: nosečniška sladkorna 26.10.2009 15:32:00
|
|
|
|
pattaya
|
cuker2 saj tudi jaz bi rada vidla, da bi šlo po naravni poti. Bom pa ziher šla čez rok, ker danes se nič ne dogaja. Sem mela samo ctg v P, pa sem vprašala da kaj pa kaki uz ali vaginalni pregled, pa je rekla zdravnica da to se dela samo po roku. Pa me je vprašala zakaj, pa sem rekla da me skrbi glede teže, ampak ona sploh na to ni nič odgovorila, si je misla, saj boš ti rodila težkega otroka ne jaz. Ponovni ctg in upam da tudi potemtakem pregled pa imam v petek, če se prej ne bo kaj zgodila samo od sebe. Dans sem že dobila tri sporočila, da kaj je že kaj ali še nič. Pa sem na take ful jezna in sem eni napisla nazaj, da ko bo bo že izvedela, prej pa mi treba tečnarit. Jaz ne vem, da eni ne razumejo, da tudi nam ni fajn to čakanje po roku.
|
|
|
|
RE: nosečniška sladkorna 26.10.2009 15:37:37
|
|
|
|
stuhica
|
ne pattaja ja folk je že čist usekan... men gre na živce grem v štacuno pol pa vse bukov gledajo vame ajaja pa še nič nimateeeee haaallllllllllooooooooooo če sem še tukkkkkkkkkkkiiiiiiiiiii Ne prav nadležni so, tako da te čist zastopm jest se zdej na neke klice sploh ne oglašam več ker se mi ne da....
|
|
RE: nosečniška sladkorna 26.10.2009 19:58:17
|
|
|
|
cuker2
|
Pattaya, Stuhica, kar zignoririta ta folk blesav. Jaz sem moje že 1.v red spravla, da so mi dali mir, ko je bil tamal čist na rok. Ne nič niso komentirali teže. ne verjamem, da je pri meni cuker vplival na rast, ker bi drugače kdo kaj rekel,. steblovnikova mi je že zadnjič rekla, da ni to to, ker je cel otrok velik. jaz ne vem, mislim, da je res kar je rekel pušenjak, da se še v svetovnem merilu ne znajo zediniti glede tega gestacijskega diabetesa. moj 1. je bil tudi 53, 3670, rojen na rok in ja imela sem sladkorno, samo zelo u izi. le dieta, dve kontroli nič špikanja. samo je tudi zdaj velik fant, nihče ne verjame da ima le 16,5 mesecev. tko da so po moje res geni (čeprav en vem po kom) pa drugi otrok je itak vedno večji. meni je to kul, ker je revež že 370 g itak zgubil zaradi zlatenice tko da se sploh ne sekiram. rajš k pa suh revežek. pa sej ej tud dolg, ni en debelinko. Šibam
|
|
|
|
RE: nosečniška sladkorna 26.10.2009 20:13:31
|
|
|
|
lenybaby
|
stuhica - mogoče zarad dolgega delovanja oz. ker čokolada ful počas pride v kri baje. Pa je pol nabil po kosilu prej pa nobenga haska. Se spomnm enkrat na polikliniki k je ena mamca pršla čist gotova ke k njim pa so jo tud sprašval če je kej jedla sploh pa pravi da mal prej čokolado pa jo je una sestra tm nadrla da se za to ne uporablja čokolade kr tolk časa rabi da da kej od sebe. tk da... v plavi knjigci priporočajo kake vitergin tablete, med cuker, marmelado, sladek sok ipd. Js sm hotla dans mal drgačen kosil pa sm si naredla rižoto. Sej je bla ful dobra sam valda se riž mal razkuha nakonc poleg tega je bil bel... in pok 7,6! MAdona. Pa tko dobr mi je šlo ampak se tko težko zadržim... dans bi mela čist vse kr je tazga kr ne smem... sva bla prej z mojim u štacun pa k js vidm vse une sladkiše pa tortice od Hvastije pa coca-colo........ moj mali nej kr mal pohiti ja! js sm prec za! sam še ta dva dni nej bo priden da mu grem na morje po voziček pol pa kar!
|
|
|
|
RE: nosečniška sladkorna 26.10.2009 20:21:59
|
|
|
|
cuker2
|
hotla sem še to rečt, da meni ni nič bad, zato ker sem naredila vse kar se je dalo in je bil moj cuker čist ok. meni ni nikoli nabijalo čez 7,5 in v mb majo celo druga merila za nosečnice kjer je lahko cuker 2h po obroku 7,2. tko da te meje so določene zelo preventivno. pa sej nej bodo, se vsaj držimo diet. bistveno je, da je moj otrok zdrav! in to je najvažnejše, če bi imel pa hipo ali kaj takega bi bla pa štala ja. drugi otroci so vedno večji, tko da kile gor ali dol, nima veze. bomo mel pač dva košarkaša pri hiši Držite se diete punce, ko odkrijete hrano, ki vam ustreza se je držite ko pijanec plota in NE eksperimentirajte! sej vem, da je enolično, ampak bo minilo! ali pa da greste na inzulin, pol si baje lahko več privoščiš, čeprav jaz mislim, da se slinavka temu prilagodi, in si kmalu na istem. se mi zdi, da tem, ki so na inzulinu skos povečujejo doze. Bljak, ne da se mi več o inzulinu, dost je blo
|
|
|
|
RE: nosečniška sladkorna 27.10.2009 10:15:02
|
|
|
|
neela
|
pattaya, verjamem, kolk zoprno mora bit, k folk skoz kliče in sprašuje. Jaz sem razmišljala, da ko bom na tem (upam sicer, da ne!), da bom kr izklopila telefon. Sicer pa imam hude plane, da bom po 1.12. začela s 'tradicionalnimi metodami', da se porod sproži. Zgubiti nič ne morem, kajne? Držim pesti, da se tebi vendarle začne čimprej dogajati. stuhica, ti si na istem, kajne? Ma izklopi telefon in uživaj še zadnje trenutke v enem kosu! no, ta je pa hecna, da imajo pa v mb druga merila za mejne vrednosti! In to celo ne tako mala razlika! Ma jaz priznam, da sem že nesrečna, če mi po obroku nabije do 6,6. Inzulin, se ga bom raje izogibala kot križa. Saj vem, da ni bavbav...ampak vseeno. Jaz sem pa zadnje dneve tako jezna...k sem dobila odločbo od ZZZS, da moram strogo mirovat, na vsakem koraku diabetesa pa vbijajo v glavo pomen rednega gibanja....ja haaaaloooo???? A je bila še katera na tem, da je imela odločbo ZZZS o mirovanju in je vseeno šla na kakšen sprehod? pattaya in stuhica, da čimprej držita svoja zakladka v naročju! lenybaby, ti pa takoj za njima.
|
|
|
|
RE: nosečniška sladkorna 27.10.2009 21:20:04
|
|
|
|
kepica78
|
Cuker2 čestitke za novega člana drgač pa punce kako ste? kako vam gre tale dieta pa cuker? jest sm že čist nesrečna, ker karkol pojem ga mam skoz od 7,0-7,8. sam zjutri je ok in sicer od 4,8-5,8 pa na tešče mi tud štima. vse ostalo pa je adijo pamet. v ponedeljek mam na polikliniki spet kontrolo, po moje me bo sestra ful okregala, ali pač ne....bomo videli? drgač pa meni jutri začne porodniška in že pridno odštevam dneve. lepo bodite in pazite nase
|
|
|
|
RE: nosečniška sladkorna 28.10.2009 9:13:02
|
|
|
|
pattaya
|
Hoj punce. Jaz še kar strašim tukaj, pa čeprav sem že dva dni čez rok in imam občutek da hoče moj baby komaj v novembru na svet, kajti se še popolnoma nič ne dogaja. Cuker je koliko toliko v mejah normale vsaj zjutraj in zvečer. Med dnevom pa tak ali tak ne more bit, ker se skoraj vsaki dan pregrešim z kakšnimi keksi ali napolitankami, če mi pa ful paše. Naj se že brž začne kaj dogajat, da mi ne bo tako dolgočasno in da se bom rešila tega inzulina. Drugače pa sem po večerah že ful izmučena, pa čeprav nič takega ne delam. Ko se uležem me ful boli križ, pa vse vezi tam spodaj, tak da se obračam po postelji kot ena stara mama . Tudi ne pripomore nič k temu, da bi moj baby prišel kmalu na svet. Pa saj čez slabih 14 dni bo ziher če ne prej, ker v mb te pustijo do 14 dni preko roka, pol pa sprožijo. Fajn se imejte.
|
|
|
|
RE: nosečniška sladkorna 28.10.2009 19:12:04
|
|
|
|
pattaya
|
Vsem cukerašicam sporočam, da je danes rodila naša stuhica in sicer punčko Lejlo. Bravo in veliko cartanja Bila je težka nekaj manj kot 3kg in imela je 51 cm. Zdaj pa je na vrsti sladkanje, veliko užitkov. Vse me kar po vrsti prehitevate
|
|
|
|
RE: nosečniška sladkorna 29.10.2009 8:25:22
|
|
|
|
Tretjinka
|
JUHUHU!!!! STUHICA, vse čestitke!! lepo se crtajte, radi se imejte in fajn se posladkajte! PATTAYA, jaz sem pri obeh otrocih bila konkretno čez pdp, tako, da zeeeelooo dobro vem kaj preživljaš....vem kako je vsak dan čez pdp, daljši, kot je bil prej cel mesec .....pomaga pa itak ne nič...jaz sem na pdp predelala cele stopnice na ljubljanski grad in nazaj, pa ni delovalo popolnoma nič....domača "aerobika" tudi ne .....nežno prigovarjanje bitjecu v trebuščku pa sploh ne ....nimaš kaj....tvoj dojenček se ima preveč lepo tam noter, da bi se mu kam mudilo...vzemi kot kompliment in pridno počivaj in se nabiraj moči za dan THE. V tem času, ko ti je itak full dolgčas , pa lahko meni malo razložiš kako zgleda bit na insulinu....kakšen je to red, kakšen baubau?....no, nevem...jaz sploh nevem kako to gre....nič si ne predstavljam....me pa sigurno to v torek čaka! moji cukri so namreč adijo pamet nič...za konec pa ti še želim, da se čimprej zgodi to, kar si želiš!!! pa srečno! lp
|
|
|
|
RE: nosečniška sladkorna 29.10.2009 9:07:17
|
|
|
|
lenybaby
|
Jutro vsem! Vidm da vse pridno odštevate dneve do tistga posebnga dogodka... Js sm tud uspešno prvlekla domov našo novo pridobitev - vozička za našga malega! Ful je lep in oh in sploh in že perem kar se je dal odmontirat prevlek pa čeprov so nove... Cukri so bli zdej zadnjih nekej dni tkoooo lepi da sm bla res prou srečna in tud če sem karkol tazga pojedla kr mogoče ni lih po knjigci ni blo čist nobene panike sam da sm se šla pol ven lepo shodit za slabe pol ure. Evo dans pa spet po čist navadnem zajtrku in res da sam 15 minutah sprehoda 7.0! Jooooj!!!! za popiiii.....! Zdej zadnje dni sem za zajtrk vedno jedla ovsene kosmiče z mlekom in jabček in je blo kul dons sm si pa kos kruha namazala z mu-jem pa je šlo spet vse u maloro! nč.... bomo kot kaže kr na ovsenih kosmičih ostal. Pa k se mi prou ne da hodt vn šetkat k morm jt sama pa nimam nobene pametne destinacije pa se pol šetkam po ulci gor pa dol pa se neumn počutm k se pol po 15 minutah obrnem pa nazaj... Pa zdele me je še vse neki čudn špikal k sm hodila in ti grejo pol sploh same čudne stvari po glavi.... Nč, morm se kr poslovit od tegale mojga laptopa če ne nau nč boljš! Grem raj pucat pa tko mal migat če že vn ne grem. Hvala neela! tud js komi čakam da se uresničijo te želje! Punce srečno s cukri in malimi škrati! Pa,pa!
|
|
|
|
RE: nosečniška sladkorna 29.10.2009 10:42:50
|
|
|
|
tassika
|
Citiram iz oktoberk: RE: Oktobrke 2009 3.del 29.10.2009 8:37:30 showPicture("10/29/2009 8:37:30 AM",0,0,0,4564467,150) lenika83 titleAndStar(294,0,0,false,"","") Objave: 294 Član od: 20.2.2009 Kraj: Ptuj Status: odsoten Pravkar prejet sms: "Pozdravljeni. Moje ime je Nejc in sem danes ob 6:13 s svojim prihodom razveselil mamico in atija. Težak sem 4140g in velik 51 cm. Lp, pattaya" Čestitam
|
|
RE: nosečniška sladkorna 29.10.2009 12:37:28
|
|
|
|
cuker2
|
Čestitke pattayi in stuhici Midva sva bila v torek sprejeta nazaj v P zaradi zlatencie. Je bil tamal pod lučko (čistza katastrofa). ful ga je blo strah pa oči prevezane, pa na nosek so mu silile. sem ga ful ven jemala sem se pol bala da ne bo učunka. no pa je bil, hvalabogu, včeraj zvečer so naju spustili domov. zdej mora ful jest, samo ej tak lenušček pa skos spi. ga moram prou zbujat, pol pa mal joške poje in omaga ga dohranjujem po flaški z mojim mlekom (jest pa ful mleka). ma čist ista zgodba kot pri ta prvem. cukra si ne merim več, shujšala sem ful (moj mož je rekel, da me bo zdej načrtno zredil, ker nimam več ličk ) nič od hrane me kaj posebej ne mika, res prou hecno. se mi zdi še najbolj kruh.jem kolikor mi paše, se nič ne držim nazaj. Lenybaby, poskusi migat z utežmi! meni je ful pomagalo, vadba za mišice (torej za moč) ful bolj kuri cuker. vzemi dve polkilski utežki in se usedi čisto sproščeno da trebuh počiva in delaj vaje za bicepse, lahko tud za triceps. samo ne dviguj rok nad glavo. toliko ponovitev, da te začne bolet. Meni je ful pomagalo cca 10. min vadbe je blo čist dovolj. najkasneje 20 min po koncu obroka. meni se tud ni dalo pol več na sprehode pa še pomagalo mi ni. pri meni so bili ovseni kosmiči katastrofa, res zanimivo, kako je pri vsaki drugače. ni mel veze sir MU amapk kruh. poskusi z rižem samo ne ga razkuhat. pa naj ne bo navaden bel, meni je pomagal himalajski basmati. Neela pri meni je v prvi odločbi pisalo, da lahko gibam v kraju bivanja, v drugi pa mirovanje, samo jaz itak nisem bla skos not zaprta. sej nobena ni, sploh pri cukru moraš migat in nosečnice morajo migat. mislim, da ni panike, ti kar pejdi na sprehod, tudi če pride komisija in te ni mislim, da bi to upoštevali.
|
|
|
|
RE: nosečniška sladkorna 29.10.2009 13:51:51
|
|
|
|
Tretjinka
|
PATTAYA ČESTITKE, to je bilo pa na brzaka! vse najlepše želje vsem, sploh pa malemu Nejčku...btw, špica ime ...ga imamo tudi mi CUKER.... mora bit kar bad, če se je treba vrnit v bolnico, a? no, da je le za vama.....ostanita zdrava! pa sploh ne morem verjet, da ti ni do priboljškov lp
|
|
|
|
RE: nosečniška sladkorna 30.10.2009 7:37:49
|
|
|
|
lenybaby
|
IZVIRNO SPOROČILO: cuker2 Lenybaby, poskusi migat z utežmi! meni je ful pomagalo, vadba za mišice (torej za moč) ful bolj kuri cuker. vzemi dve polkilski utežki in se usedi čisto sproščeno da trebuh počiva in delaj vaje za bicepse, lahko tud za triceps. samo ne dviguj rok nad glavo. toliko ponovitev, da te začne bolet. Meni je ful pomagalo cca 10. min vadbe je blo čist dovolj. najkasneje 20 min po koncu obroka. meni se tud ni dalo pol več na sprehode pa še pomagalo mi ni. pri meni so bili ovseni kosmiči katastrofa, res zanimivo, kako je pri vsaki drugače. ni mel veze sir MU amapk kruh. poskusi z rižem samo ne ga razkuhat. pa naj ne bo navaden bel, meni je pomagal himalajski basmati. Hvala! Bomo poskusli ki tej sprehodi so groza ratal... pa bom raj na varnem! Tnx! In čestitke za novga člana Pattaya in stuhica!
|
|
|
|
RE: nosečniška sladkorna 30.10.2009 9:24:49
|
|
|
|
neela
|
Vsem sladkim mamicam...ISKRENE ČESTITKE!!!!! Namesto pijačke, zalijte svoje zakladke s čokolado IZVIRNO SPOROČILO: Tretjinka za motivacijo!!! http://24ur.com/specialno/nega_in_zdravje/rekordno-rodil-se-je-8-7kg-tezak-otrok.html si mislila verjetno za antimotivacijo...da se še bolj držimo, da do česa takega ne pridemo, kajne? lenybaby, ej, jaz pa ful uživam v 'by my own' sprehodih. Še prej, ko sem bila v službi sem zelo rada hodila sama, ker sem samo tako lahko premlela službene stvari in jih potem tudi tam pustila. Sedaj pa dam na ušesa svoj iPod in gremo! Tako mi je všeč, ker ne rabim nobenega poslušat, držim ritem, kot meni paše, pa še razmišljam o stvareh (itak sedaj največ okol ) in opazujem lepo jesensko naravo. Ti še malo zdrži...sej nimaš več veliko...res ne!
|
|
|
|
RE: nosečniška sladkorna 30.10.2009 10:20:34
|
|
|
|
Tretjinka
|
neela..v mislih sem imela motivacijo za odrekanja ma vse boste kmalu rešene!!! bi bil čas, da se nam kakšna nova pridruži, da ne bom jaz tista, ki bo najbolj doooolgoooo še čakala
|
|
|
|
RE: nosečniška sladkorna 30.10.2009 10:29:30
|
|
|
|
lenybaby
|
Neela sej so sprehodi luštni pa vse sam ni fajn k te začne vse bolet pa kr neki tko kt me je začel včeri... Mal cvikneš da se ja ne bi valda kej zgodl lih tm nekje sred ničesar al pa mogoč še huj - sred neke horde ljudi na ulci... No, upam da pretiravam sam mam res kr eno malo fobijo glede tega, pa sej še sama ne vem prou dobr zakaj! Sej drgač tud js rada šetkem okol, če ni nikjer nobenga sm opazla da si začnem kr neki brundat... Pa men je tud fino če mam lohk svoj tempo sploh k sm navajena bl hitr hodt - mogoče pa sam ne znam prilagodit tega tempa trenutnim razmeram pa me zato vse špika pa boli No pa sej u bistvu... zdej sm pa že tolk enih dobrih stvari najdla da res ne vem kua se sploh pritožujem čez sprehode! Nč, grem na britof s svečko - itaq nau kje parkirat pa bo treba hodt kje s kazga oddaljenga parkinga Pejmo se mal nadihat zraka - čeprov umazanga lublanskega Sm se spet pregrešila - z orehovo potico... Ma ku je tolk dobra da ni šlo drgač! Lepo se mejte!
|
|
|
|
RE: nosečniška sladkorna 3.11.2009 18:12:40
|
|
|
|
tanjajordan
|
Hojla punce! Včeraj sem dobila izvid, da imam moteno toleranco za glukozo v nosečnosti. Danes sem imela prvi dan dieto.. in sem komaj zdržala. Zajtrk, 2 malci v službi, kosilo ob 17-ih. Pa moram not spravit še večerjo in povečerjek - ni šans! V službi sem bila večino časa lačna, doma pa sem se napokala kosila (pa še večerja me čaka) Kako ste se ve organizirale glede obrokov? Jaz sem malo zmedena. Ste šle na bolniško? Bolniško za 4 ure? Ali moram o tem obvestiti tudi ginekologinjo, saj imam naslednji pregled šele čez 1 mesec. Prosim za nasvet...
|
|
|
|
RE: nosečniška sladkorna 3.11.2009 18:52:46
|
|
|
|
lenybaby
|
Oooo še ena "pocukrana"! Dobrodošla! Dieta in redno delo gresta zelo težko skupaj. Tud jaz sem imela te probleme - cel dan lačna, popoldne pa vse na kupu. Ne gre. Tko da ja - če ti služba ne dopušča drugače si uredi 4 urni delavnik. Jaz sem si ga in je blo veliko lažje. Glede obveščanja ginekologinje o pozitivnem rezultatu testa - zanimivo je blo, da sm bla jaz edina, ki sem dobila ta izvid iz poliklinike. Ne dobi ga niti ginekolog niti osebni zdravnik (al je blo pa samo v mojem primeru pač tko ). Tko da priporočam par kopij izvida še za oba zdravnika, ki se ju to tiče. Po mojem pa ni neke posebne nuje da se ginekologu javi rezultat pred dogovorjenim pregledom. Če so bili dosedanji pregledi v redu je vseeno če zve naslednjič. V katerem tednu nosečnosti pa so ti odkrili sladkorno? BTW: eni dohtarji neradi dajejo bolniško, js sm mela to srečo, da so mi sladkorno našli v zadnjih mesecih in se je potem lepo izteklo - 1 mesec polovične bolniške (prec k slišjo da ne rabš več kot en mesec jim je itaq vseen in takoj podpišejo! ), 2 tedna preostalega dopusta, potem pa že porodniška. Veliko sreče pri uravnavanju cukra želim!
|
|
|
|
RE: nosečniška sladkorna 3.11.2009 20:38:34
|
|
|
|
tanjajordan
|
O hvala za nasvet... zdaj sem v 26 tednu. Verjetno se bom res naročila pri osebnem zdravniku, pa bomo vidli kako pa kaj. Si res ne znam predstavljat, da sem cel dan na malcah, konec dneva pa preživim ob štedilniku in za mizo.
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?