|
RE: Marčevski zvončki in trobentice, 5. del 28.10.2009 9:06:43
|
|
|
|
mama_milchy
|
uuuuu leo**tia; evo takole zgleda Lein jedilnik čez dan; če ti bo kaj v pomoč; lahko ti cel teden napišem kaj je jedla; ure so okvirne 6:30 dojenje 8:30 mlečni obrok: dobi AM z plazma keksi (mletimi) ali frutolino ali gresolino ali kukuruz lino ali jogurt z plazmo 11 je ponavadi sadje (banana z jabolki, kaki, banana z malinami, hruška+jabolka, sadje iz kompota....) 14 ima kosilo; juha z ribano kašo, pire+korenček; kuhan puran z zelenjavo (zelena, por, krompirček...) kuhana govedina, krompirček, špinača riž + zelenjava zelenjavna mineštrica kuhana zelenjava + polenta rdeča pesa + krompirček duššen brokoli, cvetačo, korenje + mal jušne osnove čez pa še kaj bi se našlo, sam se ne spomnem pop.malica = mlečni obrok, mlečni riž, vanilijev puding, kak lino al HIPP kašica al pa enostavno dojenje večerja: dojenje nato spanje umivanje zvečer; naj se skupaj ˝urejata˝ za spanje; banjo, vodo in dve rački, pa ti zraven da vidiš kako veselje je to; no malo manj pol za pospravit in pobrisat tla; kar se tiče pospravljanja, čiščenja; jaz naredim ko pač lahko, ostane tudi do večera posoda v škafu pa jo pomijem ko spita, cunje včasih tudi po 2dni stojijo na sušilniku preden jih poberem, likam ko je kup že velik; prej sem vse delala sproti zdaj z dvema malo težje ampak se da; malo organizacije in gre; pa včasih ti pa lahko ne vem, mama / tašča priskočita na pomoč al pa sestra al prijateljica moj je ta mesec tudi veliko odsoten dela skoraj cel dan, ko pride domov pokosila in gre v zgornji štuk zidat, belit al pač kar je, da čimprej končamo hiško in ko gor konča, gre v kopalnico, se mogoče pol urce poigra z otroci in je že v postelji; tko da je celo gospodinjstvo in skrb za otroka na mojih ramenih in verjemi mi, da znam včasih bit zelo, zelo utrujena ampak grem pa na kavice, sprehode (primorke ), čvek in ostalo pa pustim hišo v razsulu; kar se tiče vzgoje: nikoli ni prepozno samo kasneje ko začneš z njo, težje je....jaz z Žigcem nimam težav (baje, da ga lepo vzgajam, Najaa?), mu popolnoma zaupam, ko je z Leo sam (ko grem na wc, cunje obesit, pobrat) samo draga moja, si je treba vzet čas tudi zanj; sej se lahko z obema naenkrat igraš, lahko greš na sprehod z obema, v kak park, peskovnik ga pelji; lahko recimo skup igrate na inštrumente (sedemo na peno, Lea ima ropotuljico, Žiga gitaro, jaz bobne) in se imamo lepo, pa si vzami pesmarico v roke in jima kaj zapoj, vsakega na eno koleno in da vidiš kako jima bo lepo; pa postavi mu neke meje oz. pravila, ki se jih bo držal; recimo: ko pridemo v hišo, se preobujemo in pospravimo čevlje; pred jedjo in po jedi si roke umijemo; ko se preoblečemo iz pižame jo pospravimo pod povšter in še in še; ko recimo daješ cunje prat, naj ti pomaga jih v stroj zložit; ko neseš smeti, mu daj eno vrečkico pa magari eno plenico noter in naj gre s tabo; čez dan ti mala sigurno kaj odspi in namesto da pomivaš, pospravljaš, sestavi kake puzle z njim, mogoče kaj pobarvajta, mogoče mu kupi prstne barve in tako....vse se da, če se hoče glede prehrane pri mali: preberi si tule http://www.paparica.si/prehrana.html pa morda najdeš kak pameten nasvet in tudi recept; pa verjemi, lahko tudi odrasli kaj takega pojejo; pomisli kolko svinjarije je v poli salami, hrenovki = to so sami ostanki od živali noter; sej ne rečem, jaz tudi kdaj pa kdaj Žigi dam hrenovko (1-2x na mesec) pa kečap zraven pa poli salamico samo ne pretiravam; raje kupi pršut; pa smoki = alergija, zadušitve, rdeča ritka, vneta lulika; tako ali tako bo kasneje v življenju veliko svinjarije pojedla zakaj bi jo morala že sedaj jesti, ko je dojenček; sej bi ti lahko še in še napisala, samo ne vem če bo sploh kaj efekta; sicer pa se lahko podpišem pod Persido in yanio; sicer pa imaš svojo glavo, stara ne vem kolko si ampak očitno dovolj, da lahko kaj pametnega tudi sama nardiš, razmisliš; pa brez zamere in še nekaj: bodi srečna, da sta ZDRAVA in da ne veš kaj je bit z otrokom v bolnici, kaj pomeni imet oba istočasno bolana, kaj so inhalacije in kaj je pol hladilnika zdravil pa neprespane noči
< Sporočilo je popravil mama_milchy -- 28.10.2009 9:09:57 >
|
|
|