yania
|
IZVIRNO SPOROČILO: leo**tia IZVIRNO SPOROČILO: yania Glej, ti napišem, na kratko... poznam kolegico ki pač svojemu 9 mesečniku (čez en teden bo 10 mesečnik) kuha tisto kar jejo samo....a vedi da tu ni nobenih magijev, pa knor kock al pa vegete,,,otroci ne rabijo teh stvari, oz.je to ena velika svinjarija....odkar poznam njo,oz.se bolj druživa sem tudi sama opustila "svinjarijo"kajti res ni ptrebe da hrano uničujemo s tem,,,sploh pa, zakaj bi v govejo juho, dajal še govejo kocko???....ne vem, pa mi res uspe 1A juha,,,resnično... ok,naslednje,,,od nje mali ni hotel jesti neslano,pač mu malo soli, kot za njih, ostale člane, namreč ima še dve krasni punci , ki jesta čisto vse, tudi najbolj neobičajne stvari, kot kaki zeliščni namazi (čemaž z olivnim oljem na kruhu...), pa vso zelenjavo, solate,,,res neverjetno...pač malo soli, to pa je to... ne vem, zakaj se nekaterim mamicam tako hudičevo mudi, da otročkom dajejo kar koščke ,,,ne rečem nasekljano, oz.pretlčeno,,,potem pa vsakič pišeš- joj, danes se ji je pa skorjica zaletela, joj,danes se ji je mesek...pa poslušaj, predstavljaj si , kako ji je ,ko še ni imela zobka,,,sej ne vem, mislim da si napisala, da ga enega že ima,ok, ni važno..sej jaz tudi Timonu kdaj dam, pa pač je rižek, al pa kak mali košček česa,,... glede testenin- obstajajo tudi nejajčne,če ne veš...so čisto enake...moj testenin še ni jedel, ker mu vsak dan v mešano zelenjavo (2 vrsti ali več ) dam ali: proseno kašo (lahko kupiš v mercatorju) polento riž krompir kosmiči (več žit ali le riževe, brez okusa) pšenični zdrob (no tega še nisem dala jaz, kaj vem, ima rad proseno kašo...) lahko tudi ajdovo kašo in še vrsta drugih je... no v zelenjavo daš še nekaj od zgoraj naštetega, žlička olivnega olja ali kisla/sladka smetana, kak kiri sirček ali pa naribaš kak sir ala Jošt...ma je veliko variant...jaz ti pišem pač kar se zdaj spomnim... aja, no glede skut in tega, če le lahko ji daj kako skuto -navadno, pa zmiksaj noter ali pretlači kako sadje,,,fruhtzverge daj občasno, ne pa da otrok živi od tega....preberi si enkrat, da so tudi tu noter kake take zadeve, ki niso najboljše... kot pa so že ostale rekle, izigibaj se hrenovk, čokoladnim stvarem ker so alergene in tudi jajčnim, ravno tako...alergije se lahko pokažejo kasneje... no moj nasvet.....je uredu?..... če pa je mala pač navajena na vašo hrano, pa pač manj soliš in delaj kake pičančje zrezke, al pa kak puranček, pa goveje zrezke...ma tko naravno no....ne znam drugače svetovat.... pa sej, malo si iztirila se mi zdi... pa še nekaj, ta tvoja P je pa malo čez les, če tako svetuje, da te čisto zmede...kako lahko reče,m pa naj je, kar jeste vi, če ne ve kaj jeste vi?....h,m... ne vem..je rekla ko je vidla da se je naenkrat zredila 880gramov,me vprašala kaj je..pa sem rekla da tisto kar mi..in je rekla da vredu naj kar dam ..proseno kašo imao doma,olivno olje bom kupila..fruhtzverge poje 1na teden,ker ne obožuje skute..raje ima kšice sadne,al pa sadje...ne solim hrane veš,samo malo..saj nisem neumna kot zdaj to vse skup zgleda.. ampak res včasik tu drugače ne gre kot da ji ponudim kar je kuhano...kaj pa pretepen fižol??saj veste kaj mislim??nisem še dala zato vprašam...bomo poskušali držat se zdravih stvari a ne poslušat patronažno.... brez zamre vprašala sem ker več ne vem kaj naj ji kuham..hvala yania ma ni pene,,,jutr bojo podočnjaki mal večji, moj bo mogu ponoč otroka futrat k ne bom sposobna vstat, ampak vse za tebe,,,sej veš da smo tule gor sami dobri ljudje,,pa res, ne hecam se.. glej, mislim da smo vse štekale, ko si napisala, da živi od skutk FRU....in pudingov,,,pa medaljončkov...pa glej sej vsaka pač po svoje dela,,,eni so že zdavnaj Kmleko uvedle, ene so šeče pri korenju,a štekaš...samo malo po filingu pa le pejd, pr vsem tem pa se vprašam, kako je tvoj tavelik gor zrastel, da si tolk pozabla... glej sej men tud marsikdo reče, pa daj govejo juho (ne, ker je npr.noter kocka, goveja, pri tašči ali mojem očiju, pa fuuuullll slana,,,) al pa danes je naredila tašča ful dober borovničev štrudelj,,,ja krasno samo timon ne bo, ker je noter jajce, in v testu in masi,,kaj naj,,in je bila užaljena, samo a veš, če se gremo nekaj se pač gremo..no potem je pač pojedel ene 2 borovnički, pa mu sploh ni bilo dobro, tako da je odnehala...a veš... pa tudi , sej sem mu danes npr.dala čisto malo, 1 cm špageta pri kosilu, pa je tudi jajce noter, samo ko poslušaš kake mamice, ki so res totalno sranje imele zaradi jajca-beljaka, ki je zelo alergien, že če je le v sledovih....al pa da ne govorim o arašidih.... pa dejmo narest zdrave otroke no, mater, če jih me ne bomo zdravo futrale, kdo pa jih bo...a ni res. aja, no kratko, jedrnato... ni zakaj,,malenkost...