hel32
|
Dobro jutro čvekice Dolžna sem vam še porodno zgodbo. Drugače se imamo krasno, Marko Lukas je zelo priden fant, spi po 7 ur ponoči skupaj. Očka, je ZLATI, nama nardi vse, skuha, perilo obesi, pospravlja, pestuje malega, skratka jaz še več ali majn počivam, ker je bil res težek porod. Dojiva se tak, tak, ker imam zelo malo mleka, v bolnici pa nič, sma že tam dobila nadomestek, zdaj doma pa tudi, pa še zastoj mleka sem imela, tako, da se na antibiotikih. Torej, V soboto zvečer 5.9., me je okrog 21 začelo nekaj zvijat, so se začeli popadki kr na 15 min, 1 uro, čez 1 uro pa na 10min, tako, da sem se šla stuširat, obrit in tako tudi dragi, okrog 32 sva se odpravila proti porodnišnici, ob sprejemu se bila odprta 3 cm, popadki pa kr na 10-do 6 min, sem šla kr v porodno sobo, brez klistirja, pa dragi je tudi šol zraven, so ga babice kr oblekle in posadile zraven mene. Odpirala sem se lepo, čez eno uro sem bila že za 10 cm, in takrat je bilo treba začet pritiskat za iztis, pa je bil 1 popadek, pa 2, in reče babica, zdaj bomo po pritiskali, in čakamo na popadek celih 15 min, kar je bilo predolgo, in dobila sem umetne popadke, ki so bili kr bolj močni. Tako sem se matrala 2 uri po pritiskala, pa na levi bok, pa na desni bok, nič, ni šla glavica ven.Sreča da sem imela dragega zraven, da mi je dajal vodo in mi močil obraz, ker so bili popadki tako svinj***, da se mi je zdelo, da mi bo kolke raztrgalo. Babica je potem poklicala Dr. me pregleda, in pove, da je prišlo do zastoja ploda v porodnem kanalu, pa še da ima plod čez 4 kg!! Potem so propeljale še en voz z opremo, in vse babice pa še ena doktorca, ena babica se mi je naslonla na trebuh, doktorci sta bili spodaj, druga babica pa je bila na moji desni, in ko so mi rekle pritisnite, mi je z vso silo stisnila na trebuh, pa še vakuum so uporable, no 2x smo pritisnili in Marko Lukas je zajokal, tulila sem pa ko zmaj, ker se mi je zdelo, da mi bo zmanjkalo zraka. Mali se je narobe nastavil in se je glavica zataknila v kanalu, ima pa zelo veliko glavico kr 35 cm in sem bila rezana odzunaj in znotraj, zato še zdaj težko sedim, glavno je da se je vse dobro izteklo in da sva oba zdrava, očka pa je čisto blažen in pravi, da me ima zdaj še bolj rad.Porod je pa trajal 4 ure. Zdaj pa že razmišljama o drugem čmrlju, so vse bolečine pozabljene! Bili smo pa že tudi 1x zunaj, kopali se bomo pa ta teden . Lepo se imejte z vašimi sončki.