|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: * Avgustovčki 2009 *
16.9.2009 7:58:55   
go_ta
dobro jutro! Še vedno sm v šoku ... danes je spal od pol 11 do 5 in potem še do pol 8!!!! Ne morem vrjet, preveč sm naspana, mi je kar čudnouser posted image  Bog ve, kaj me čaka danes oz. ponočiuser posted image
anhelo,  v kakšen merkator sva šla midva kar hitro, Niko itak skoz spi v vozičku, ko smo šli pa v najupovalni center, je bil user posted image  z mali zunaj na kavi, jst pa po trgovinah. SAam mi ni neki užitek več nakupovat, sm skoz razmišljala, kaj moja žabica počneuser posted image
eee35, danes ti želim boljši dan!user posted image Niko ma tud take dneve, mi pobere vso energijo. pol ga pa mal nosim, ko zaspi med dojenjem, ga mam kr v naročju, da aja ...
aprilčica, jst sm tud super volje, sam se bojim, kaj me čakauser posted image
se še tipkamo!

23. 7. 2009 - Niko (50 cm, 3460 g)
1. mesec: 56, 4715
3. mesec: 64, 7030
4 meseci 3t: 7980
6. mesec: 71,5, 8590

(odgovor članu aprilčica07)
Neposredna povezava do sporočila: 401
16.9.2009 8:03:55   
Tanchy
Pozdravljene,

po dolgem času se spet malo javljam. Moram rečt, da sem polno zasedena kar opažam tudi pri drugih mamicah, saj ni veliko za brat user posted image .

Hana je pridna, vendar kar rabiva čas ena za drugo, popoldan je pa itak žur z Leonom. Hano je sprejel res lepo, zelo jo ima rad in se res imamo super user posted image user posted image user posted image .

Ponoči spimo bolj tako tako - če ne razgraja Hana, pa Leona kaj matra user posted image .

Toliko na hitro....me Hana kliče za 2.zajtrk user posted image

Najlepše je živeti za svoje otroke!

(odgovor članu go_ta)
Neposredna povezava do sporočila: 402
16.9.2009 8:13:11   
eee35
go_ta: no bravo! Saj mogoče tvoj malček bo najdel svoj ritem. Moj ponoči je še kar spal, ima srečo, user posted image mali...Zdaj pa nekaj jamra v košari, jaz pa sem si kavo privoščila, pa zajtrk. Glede kave - ste se pogovarjale včeraj - jaz jo pijem enkrat na dan, ampak nescafe, itak mi turška ne paše več.
V trgovino smo šli včeraj, ampak ne vem, če šteje, je bil Baby Center, smo morali kupiti še kakšne povijalne plenice, ker je Pujsek polulal vse 4, ki jih imamouser posted image . Pa je lepo migal z ritko samo v pamperski, celo noč.
Veste, kaj sem opazila - včeraj je imel kao par krčkov, dobil je kapljice, ampak se bolj umiril šele, ko sva mu dala dol povijalno pleničko. mogoče ko imajo krčke jih preveč stiskajo?
Aprilčica: ti drži svojo voljo tako naprej čez dan, jaz sem od včeraj tečna, pa se mi ne zdi, da mi me minilo, še user posted image mi gre na živce, ma ne vem, zgleda, da imam majhno krizico.
Me prav zanima, kako kaj simonalokar, pa mateja4, ki sta imeli ful težav, da sploh spita njihovauser posted image , upam, da je kaj bolje, ker vidim, da je to eno sr...nje.

Ayo: ti pa daj malo bolj počasi se sprehajaj, če si na počitnicah, da te bomo ujele, sams te je že zgrešilauser posted image .

(odgovor članu go_ta)
Neposredna povezava do sporočila: 403
16.9.2009 8:19:09   
HeGa
Ojla!

Le kdaj smo spet vstali, najboljš da se čimhitreje navadim, pa s kurami začnem spat hodit.

Drnula: ja Eva je stara 20 mesecev in HB je v vrtcu. Sej drgač bi se mi kr zrolalo. Ima full energije in če bi bla sama z dvema doma nebi mogla čist nič nardit, pa še Evi hitro dolgčas rata. Bi bla rada nonstop zunaj, ampak zdej je megla do ene 10h. Pa z Janom ne morem bit skoz zunaj. Je na ene 3 urce, pa še previjanje vmes, bi bil tak jok, ko bi skoz ven pa not hodil, si sploh ne predstavljam. Me pa itak že zdej skrbi, ker bom 2x na teden cele popoldneve sama z njima. Upam, da se izšlo, ker pri Evi je tudi vse NE zadnje čase. Pa ko se z Janom dojiva najrajš po men skače, pa Jana boža,... Upam, da bo babi ornk na pomoč priskočla.

Kerala ne se sekirat glede kg. Saj jih ne mormo v prvem mesecu vseh zgubit. Pri meni je bilo pri Evi tako, da sem šla do prvih 3h mesecev samo 9 kil dol, 8 mi jih je pa počasi kopnelo do 7ga meseca. Pol sem šla pa še 5 dol. Zdej jih mam pa še 5 viška in moram rečt, da gre skoraj vsak dan kšn gramček dol.

Kaj bi jst dala, da bi našga Jana na dudo navadla. Moram pa rečt da gre Evi full na živce ker noče dude. Mu jo skoz ponuja, pol se pa razburja, ker je noče. Mi je tko smeša. Ampak bi ga res rada navadla nanjo, da imam eno stvar s katero ga lahko potolažim, ker joške ne mislim skoz in povsod ven vlečt. Sem tud jst bl pr ta sramežljivih.

Lepo se rihtajte in veliko crkljajte!

(odgovor članu Tanchy)
Neposredna povezava do sporočila: 404
16.9.2009 8:41:18   
aprilčica07
He Ga: isto dela Jakob, ko vrže mala ven dudo, začne: mama Lulja dudo dol vjgla, daj nazajuser posted image user posted image user posted image mu gre fejst na živce kadar mala teži, in ji skoz dudo v usta tlačiuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ko boš sama z obema bo pestro, preverjeno.. Je pa res, da je bil Jakob ful priden, ko smo bli sami, za  ne verjet:) in kadar jemo, magari iz flaše je isto kot pr vas, se fali po meni, mama to, mama drugo, julijo lupčka in božka, prej pa nič in pol tudi nič, ampak kadar jemo, je akcijauser posted image  
go ta: super za spanje, recept?user posted image
eee35: pridejo tečni dnevi, bo bolše.. jst tudi rabim včasih prav oddih od mojga user posted image in on od mene, itak.. nevem ali je kašna taka luna, ampak mi včasih prav paše, da sem sama, ker če ne bi se itak kregala za brez veze, ker sem jst tečna, ne on.... saj se mi včasih prav smili... ampak tokrat trkaaaaaaaaaaaaaaaaaaam, ni tako hudo kot je blo pr Jakobu, takrat je bla pa res uber kriza na trenutke... prvi otroćek, nismo vedli lih dosti, nisem se znajdla, bla sem vsa preplašena, imeli smo težave z uhcami, ker ni odreagiral na uni test v P in en kup takih reči se je nabralo, dojit nisem zmogla, skratka... če je moj takrat zdržal zraven, bo prenesel še marsikajuser posted image
Tanchy: ja, pestro, je pestro, z dvema...user posted image

Jakob, 23.04.2007, 3570g/55cm
Julija, 30.08.2009, 3570g/52cm

(odgovor članu HeGa)
Neposredna povezava do sporočila: 405
16.9.2009 8:47:06   
Sanikaa
Živijo punce..na hitrco sem vas prebrala...user posted image
Na koncertu je bilo fenomenalno ..prava simfonična delicija user posted image Kocine po rokah sem imela pokonci od začetka do koncauser posted image Proti koncu me je križ začel bolet , pa joške..pa še nas je dež stuširal do avta..vse skupaj je bilo superuser posted image

Včeraj sem nesla Lea pokazat pedijatrinji ker se mi je zdel močnejše rumen..in danes že grem v novo pedijatrično kliniko v neonatološko ambulantouser posted image Rekla je da je to da se jaz pomirim , da ji ne izgleda patološko rumen (zeleno rumen) ampak oranžno rumen ( kaj je kao boljše). Najbrž ona ve. Uglavnem se strinjava da je rumen. Ampak..je opazila nekaj drugih simptomov (izpuščaj na ličkih ni več seboroičen ampak bolj alergijski, redeč popek in počena kožica na uhlju) in zdaj pijem zvarek od sojinega mleka in neskafeja user posted image ker sumi na alergijo na mlekouser posted image user posted image
Nič od mlečnih produktov in brez jajc!!! Kaj naj jemuser posted image user posted image Poln hladilnik imam različnih sirov, skutic, jogurtov in svežega mlekauser posted image user posted image Če imate kakšne fajn ideje za zajtrke in večerje prosim napišite... Grem pa v merkator še iskat izdelke brez laktoze ..baje imajo in mlek in sir. Pa tudi moram dodatno mleko za Lea kupit brez laktozeuser posted image Imajo v Millerju Novalac?
lp

(odgovor članu HeGa)
Neposredna povezava do sporočila: 406
16.9.2009 9:07:47   
Sanikaa
pa še mal..user posted image
Kilogramiuser posted image na +9 sem. Stare hlače si komaj čez boke dam ..v nekaterih se ne upam sestuser posted image user posted image . IN sploh nočem komentirat kaj visi čez rob tistih katere lahko zaprem. V obraz pa roke sem še vedno rahitično suhauser posted image .

Recept za spanjeuser posted image Mi bi tudi rabili kakšen!!! Čez dan je radio zakon!! Sam da je muzika in mali spi ..čim več nas je okoli in se pogovarjamo boljš je. Po noči spi kot vurica do 3..pol pa imamo na 30 minut žurkouser posted image
lp

(odgovor članu Sanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 407
16.9.2009 10:24:15   
hel32
Dobro jutro mamice

Berem, kak boge ste si, ker se ne morete naspet, mi pa spimo zelo pridno,
in tudi volje sem zelo dobre, kr naprej se smejem, res, kot balzam je zame ta otroček, z dragim se imama še bolj rada,
tako se mi  user posted image , no obema, ampak kaj user posted image , ko pa je treba še počakat, pa itak me še rana kr fejst boli, sam da se lahko stisnema skupaj, sem kr boljše volje.

Mi imamo tak urnik: okoli 7-8 se zbudimo, previjemo, podojimo, naflaškamo, podremo kupček in gremo nazaj spančkat, okrog 10-11 smo spet lačni,
pa potem ob 12-13, včeraj je spal do 18tih, da sma ga morala buditi, zvečer se okrog 20-20:30 umijemo, kopamo se še ne, ga pride patronažna v petek skopat, se najemo in počasi gremo spat, tam okrog 22 zaspi in mi spi celo noč že od prvega dne, ko sva prišla domov.
Jokca se samo, če mu kaj ne paše, pokakana plenica, ali pa da ga malo zvija, mu pa na dudo dam eno kapljico vetrovnih kapljic iz koroških lekarn,
so the bestuser posted image .
Drugač pa je zlati fantič, kot očka, res, nevem, kaj bi brez njegove pomoči ker prve dni sem bila čist boga še zdaj že gre, že lahko sedim normalno.

Glede kg, jaz sem prišla domov z - 11stimi, ampak jih moram kakih 10 še od prej dol spravit počasi, ker imama v načrtu čez kake 2 leti imeti še enega sončeka,Tjaša je itak že velika in bo počasi samostojna, tak, da mislim, da ne bo panike.

Mi imamo že 3995 guser posted image user posted image user posted image , pravi mali papek je.

Če dan vam želim in cartajte vaše sončke.

TJAŠA 11.8.1998 3050gr,52cm
MARKO LUKAS 6.9.2009, 3830gr, 51cm
MAJA LUCIJA 9.2.2011, 3800gr, 52cm

(odgovor članu Sanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 408
16.9.2009 11:24:47   
romana24
Evo še mene po dolgem času.

Nimam časa za nič, kaj šele za pisanje, ampak evo trenutno je tišina v bajtiuser posted image user posted image user posted image .

Klara je kar pridna, čeprav jo matrajo krčki. No ne skoz ampak po vsakem obroku ma kako uro zjanja zase. Da je pa še bolj zanimivo je v vtrcu zbolel še Rok tko da mam oba doma in se mi občasno že mešauser posted image .

Klari ponoči spi, če ne, se pa zbudi enkrat na noč, poje in spi dalje HB.

Smo pa imeli včeraj pregled zaradi kolkov in še vedno ni čisto uredu, tko da jo moram še naprej povijat.user posted image  Se mi mala kar smili. Čepras zdaj je že uredu ampak prej k je blo pa tko vroče je bla pa ona tut k paradižnik rdeča tam okol riti.

Sanikaa, novalac prodajajo samo v lekarni. Če pa tvoj mali spi samo ob radju pa probaj zvečer, dokler ne zaspi prižgat radio ali televizijo pa mu bo mogoče ratal.

Tiste ki ste že bile na pregledupri G, a je mela kera še čiščo tist čas? A te vseeno pregleda, al počakajo dokler ne neha tečt?

(odgovor članu hel32)
Neposredna povezava do sporočila: 409
16.9.2009 12:31:57   
aprilčica07
Ser pozna, da sem danes sama z Julijo. Sem že ful nardila, pa kopalnico spucala, kosilo naštimala, mala pa kr spi, pridno to dete (upam, da ne dobim po glavi)user posted image user posted image user posted image Pa tudi za računalo imamo cajt:) In tle gori klofat user posted image

sanikaa: nimam pojma kaj bi ti lahko jedla.. sanja se mi ne.. že tako nimam idej, ko pa je še vse mlečno izuzeto sem pa popolnoma bosa..user posted image ma veš, da tudi naša spi ob radiu, bolj kot ropotamo, bolše je.. pa dama tudi čez dan noče spat v košku, ampak vztrajno v ležalniku.. sem pa tudi jst trma in jo prestaavljam iz ležalnika v koš, bomo vidli katera je bolj vztrajna...user posted image
romana: glede čišče nimam pojma kako je... v prvo sem bla že brez ko sem šla tja, kako bo zdaj pa bomo vidli..
hel: iz tvojega posta pa veje ena sama sreča, bravo..user posted image user posted image user posted image user posted image

Grem, ker se bo mala kmalu zbudila in bo takoj alarm in zahteva po flašiuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu romana24)
Neposredna povezava do sporočila: 410
16.9.2009 13:20:50   
aprilčica07
eee35: sem šla kukat v albume in vidla kašnega cukra imate, ma je en bonbonček vaš mulčekuser posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 411
16.9.2009 13:32:31   
eee35
Ahauser posted image je kar lep, njegova sreča, glede na to, kakšen tečko je!!! Spet ne spi, mulc, samo od zunaj je 40 minut spančkal, zdaj je pojedel, pa spet razgraja, pojma nimam, kolk lahko zdrži tako?user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 412
16.9.2009 15:36:08   
kerala
Ojla, evo še mene na raport.
Mi smo že spet domov s tržnice, mali jhe spet ves čas spal, doma je bil takoj halo, zdaj pa spet spi... Se že ponavljam, kajuser posted image ?

sams in eee, Ayo predlaga, da se dobimo v petek ob 10:30 (OK, uro sem predlagala jaz, prej smo še čista koma). Ona je v Portorožu, tako da se lahiko dobimo tam, meni je čist vseeno, če pa ima katera kake posebne preference, pa naj pove. Vama cajt odgovarja?
sams, če se ne motim, vi ravno kopate takrat - a boš po tem sploh šla ven? Jaz sem po kopanju raje not nekaj časa.
eee, pa ti, prideš? Nekaj kislega vremena napovedujejo, samo nekega pravega dežja pa ne, le lokalne plohe. Mogoče se res odločite kar v petek zjutraj, kar pa tudi ne garantira, da bo čez 2 uri še vedno ok...

sanikaa, te alergije so zadnje čase prav pogoste. Imaš pa res smolo! Mogoče pa le ni to, držim pesti! Od moje sestrične tamala je tudi alergična na mleko, jajca... pa so se kar navadili, kuhinjo temu prilagodili in kar gre.

romana, po moje nas vseeno pogledajo, saj so nas tudi pred odpustom iz porodnišnice, da vidijo kako je s čiščo. Pa takrat res ni blo glih "apetitlih"...

Jaz se moram pa še pohvalit, da smo se znebili večernega dodatkauser posted image ! Sem takooooo vesela, že 3 dni sem imela čisto dovolj, da je bil mali zadovoljen.
Opazila pa sem, da tudi na polni joški fajn dere, kadar je zaspan, no v tisti tečni fazi. Takrat mu dam dudo,m da se lepo umiri, pa vleče k norc, pol pa spet joško, pa lepo povleče in potem zaspi. To se dogaja predvsem zvečer, včasih pa tudi čez dan. Prej sem mislila, da se dere ker ne teče dovolj, zdaj sem pa prepričana, da to ni razlog. A se še kateri od vaših tako čudno obnaša?

Nič, šibam, moram kosilo dokončat... Se tipkamo!

Živa, 12.1.1995
Duna, 12.6.1996
Taras, 20.8.2009 (54cm, 3.980g)
1. mesec: 61cm, 4.945g
2. mesec: 66cm, 5.415g
3. mesec: 67cm, 6.245g
6. mesec: 76cm, 8.060g

(odgovor članu eee35)
Neposredna povezava do sporočila: 413
16.9.2009 15:41:57   
Sanikaa
Ma zdej sem čist zmedena!!
Pedijatrinja v pedijatrični pravi da je izpuščaj seboroičen in ne alergijski!! Mali je dobil od porodne teže naravnost 1 kg in ona pravi da za 6 tednov je to premal in da je zato rumenuser posted image In naj mu dam dodatek..pa sem vprašala z laktozo ali brez ..tak da ga bojo in na to testirali pa jutri pokličem za izvide!! Držite prosim pesti da ni alergičen !!! Čeprav negativen izvid ne pomeni da ni alergičen, pozitiven je pa 100% natančenuser posted image Ma..nič grem kuhat..tri ure sem sedela v pedijatričniuser posted image

(odgovor članu kerala)
Neposredna povezava do sporočila: 414
16.9.2009 17:03:10   
Janci F
Najprej se vam opravičujem, ker vdiram v vašo temo.

Delam seminarsko nalogo na temo zasebnih vrtec za katero sem pripravila 3 ankete in vas lepo prosim, če jih lahko izpolnite.

Ankete najdete tu:
- http://www.ringaraja.net/ankete.asp?id=735
- http://www.ringaraja.net/ankete.asp?id=726
- http://www.ringaraja.net/ankete.asp?id=727

Upam, da vam ne sitnarim preveč. user posted image
Izredno bom hvaležna vsem, ki boste izpolnili moje ankete, saj bom z vašo pomočjo lahko pripravila seminarsko nalogo in osnovo za diplomsko.

Še enkrat hvala.

(odgovor članu Sanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 415
16.9.2009 18:12:21   
eee35
kerala: ja, najbolje, če se odločiva zadnji trenutek, tam med 10.30 in 11.00 bi bilo super, ma lahko tudi v Portorožu, je malo dalje, sem bolj na Koper računala, ampak s Portorožem ni nič narobe. Imam številko od Ayo, pošljij mi prosim še svojo za vsak slučaj, da vam sporočim kako pa kaj. Drugače pa bi reeees rada prišla. Aha, točno kje, pa se bomo zmenile zadnji trenutek najbolje, mogoče dajte nekaj predlagat, Primorke:)

(odgovor članu Janci F)
Neposredna povezava do sporočila: 416
16.9.2009 21:08:21   
Anhelo2

Kerala: tudi moja čisto popeni na joški kadar je zaspana, sem tudi mislila, da je krivo to da ni dovolj, ker flašo pa vleče, enostavno nima potrplenja ko je zaspana, da bi konkretno potegnila in vse kar je not spraznila; dokler na začetku ful teče je ok pol ko bi pa bilo potrebno malo bolj potegniti pa je v luftu! Ampak to načeloma samo zvečer ko je zaspana!

Na novo od danes oz. včeraj zvečer pa je celo tako, da sploh noče joške imava eno živčno vojno! Ponoči in dopoldan je vse ok se vredu dojiva popoldan in zvečer je pa vedno huje prakrat potegne, pogoltne in potem se začne tako jokat kot, da bi ji ne vem kaj dajala za jest! Danes pa na koncu sploh ni hotela več joške v usta vzet; in na koncu jaz s polnimi joški ona pa na flaši, ker si nisem uspela tako hitro spumpati ker bi počla od joka!
A se je kateri to dogajalo; sem že čisto zmedena- upam, da je samo faza! Ker bi res rada dojila!

LP

(odgovor članu eee35)
Neposredna povezava do sporočila: 417
17.9.2009 8:30:57   
aprilčica07
Jutro,

anhelo2: nimam nasveta zate, pr nas je dojenje itak že končano, tako, da smo spet na flaški... nevem, če provaš prej spumpat in imaš naštimano za take primere v hladilniku..

Joj, to vreme, ponoči je ful deževalo, zunaj je vse mokro, prava jesen. Zdaj moram spit še eno kavo, pol pa počasi umit glavo in se malo uredit, ker sem kot divji mož tle doma... V razvlečeni trenirki, vsa pobruhcana, pa taka res čudna... In glava me boli že enih 10 dni, pa nevem več kaj nardit... Treba it k dohtarju??
Do frizerke bi mogla kaj it, ma preprosto mi ne znese. Mogoče drug teden, pa v službo moram it tudi kaj pogledat, pa nest kašen posladek na račun Julije:) Oh ja, opravil še pa još:):)

Grem:):) Spale smo dobro, HB. Od 21 do polnoči, pol smo jedle in spale do 4, pol je sier neki težila tja do 5 30, pol pa spet spanje do 7 30:)user posted image   Zdaj res grem.

(odgovor članu Anhelo2)
Neposredna povezava do sporočila: 418
17.9.2009 11:02:50   
hel32
Jutro

Mi smo se naspali, zdaj spimo že 8 ur ponoči,tak, da se mamica in očka fajn spočijetauser posted image user posted image user posted image user posted image
Kerala, Anheolo2, tudi naš Marko  Lukas je imel danes taki izpad zjutraj, na na joško in gotovo, ko že itak nimam dosti
mleka, kr pritoževal se je, pa ga nisem pustila, da se matra, sem mu kr flašo dala, da se je napapcal,
kajti po 8 urah spanja mu je kr fajn krulilo v želodčku.
Aprilčica, saj sem srečna in to neizmernouser posted image user posted image user posted image . A vi se ne dojite več, kako dolgo vam je uspelo, ker meni tudi počasi usihauser posted image , kaj čmo, pač nismo neke mlekarice, katero hrano ji dajaš, meni so v P dali recept za BEBO, sem pa 1 teden NOVALAC, ker v naši lekarni niso imeli bebe na zalogi, bom kr zdaj vidla razliko.
Romana, jaz nimam pojma kako je če imaš čiščo še , ko greš na pregled, mislim, da te vseeno pregleda, če ne veš, pa pokliči
in vprašaj, kako je s tem, jaz je prvič na pregledu nisem imela več.

Mene pa nekaj druga zanima, tiste, ki ste bile šivane, a je prav da se tak fejst vidi še zdaj od čivov, ker meni je grdo sl pa še ni zacelelo do konca in jaz pač moram gledat kako je tam spodaj, se mi nič še ne dopadeuser posted image .

Eee35, ja vem, kako je s takim dojenčkom, ki noče spati, moja prva je bila enaka, ni spala drugje kot v vozičku al pa v avtu, ponoči pa itak ne kr tečkala je
ti ne upam povedat, kako dolgo je to trajalo- 3 leta, sam potem se navadiš.

Pri nas je tudi oblačno in bo počasi padalouser posted image  vreme je.

TJAŠA 11.8.1998 3050gr,52cm
MARKO LUKAS 6.9.2009, 3830gr, 51cm
MAJA LUCIJA 9.2.2011, 3800gr, 52cm

Neposredna povezava do sporočila: 419
17.9.2009 11:22:05   
eee35
hel: saj ni vsak dan tako hudo, samo nas je navadil ta mali, da lepo spančka, pa ko enkrat ni, misliš, da je vse narobe...Ponoči pa se zbuja na 3-4 ure, saj tudi ni tako grozno, samo pol jamra, da noče zaspat nazaj, vseeno doslej nama je vsakič uspelo ga spravit v posteljo (najpogosteje najinouser posted image ). Danes se je revež čist polulčkal, od glave do pet je bil moker...Vsaj dojenje nekako steče, saj se tudi včasih na joški izživlja, ampak sem opazila, da ponavadi tarat, ko ga trebušček malo matra.

Drugače smo od zdravnika, zrastel je 5 cm (57 ima), pa teža 4460 (odpustna s porodnišnice je bila 3580), ampak je bil na prazen želodček tehtan, revež, glavca pa 39 cm (bilo je 35,5 cm). Vse je v redu, široko povijanje še velja, šele 11.11 imamo pregled. Tako.

(odgovor članu hel32)
Neposredna povezava do sporočila: 420
17.9.2009 12:00:51   
aprilčica07
hel:. mi se ne dojimo več.. je šlo moje mleko v maloro, zadnjič sva se prejšnji teden in je tekla ven kri, groza, res.. boli pa ko user posted image user posted image user posted image v glavnem zdaj pije Julija Aptamil, to sem imela tudi pr Jakobu, in sem zdaj isto kupla. Mleko je ogabno in smrdi, ful, res.. Ampak mala ga pije, tako, da.... Kako pa da si dobila recept? A je možno? Meni so rekli, da dobiš recept le, če je  otroček alergik oziroma ima kašne druge težave... zgleda, da tudi to ni enotno po Sloveniji..

Zdaj čakam patronažno, bi že mogla pridet, sem držala malo budno, da bo ja zdržala in evo, je zaspala, ker bi mogla bit patrnoažna tle že pred vema urama, pa je še kr ni... Ponavadi pokliče, če zamudi, danes pa nič..  Mi je malo čudnouser posted image user posted image user posted image Jo bomo mogle spet budit, pa bo nervozna in jokasta in tečna in pol ne bo jedla in vse kar zraen spada.. Oh ja..

Povejte, kako imate oblečene otročke doma? In za ven? Rabim ideje, ker nisem več pametna. Moj je rekel, da je premalo  oblečena, mama mi trdi, da je preveč... Ko gremo ven oblečemo hlačke, majčko in bodi, pa eno jopico za čez, kapico, deko in itak je še z vrečo pokrita.. Kaj se vam zdi? Za doma je pa oblečna v hlačke, majčko in bodi, in nogavičke... se pravi dva rokavčka, hlače in nogavičke... Je to ok?

(odgovor članu eee35)
Neposredna povezava do sporočila: 421
17.9.2009 12:01:58   
aprilčica07
eee35: super, da Aleksander tako lepo napredujeuser posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 422
17.9.2009 12:12:25   
Anhelo2
Ja mene bi tudi zanimalo kako jih kaj oblačite!
Jaz za doma: bodi z dolgimi, pajacek ( bombažen) in zokenčke ali pa hlačke, bodi , majica, zokenčki - se pa zdi kar malo preveč glede na to, da sem jaz v kratkih rokavih
za ven: nič kaj drugače samo debelejšo majico ji dam ali jopico; če pa je bolj oblačno pa bodi, majico in jopico; pokrito pa imam samo s pleničko mi je še malo pretoplo za dekico ker imam itak pokrito košaro! Zopet glede na to kako sem jaz oblečena; vedno dam eno plast več kot imam jaz! Aja pa seveda kapico za zunaj - tanko bombažno!

LP

Neposredna povezava do sporočila: 423
17.9.2009 12:16:12   
altaja
Ojla,

da se še jaz malo javim na novi temi.. Mi smo doma že dober teden, danes je naš Vid star 12 dni. Ritem smo nekako ujeli, je priden dojenček. Mamo pa en problem - dojenje. Tko da Anhelo2, točno vem o čem pišeš. Dojila sva se v porodnišnici, odkar sva doma pa ne in ne dojke... Ko vidi da mu v usta rinem dojko rata čista histerija, če pa že zagrabi se pa po večini duda user posted image . Vsak dan vztrajam in ga matram, da bi nama nekako steklo dojenje, ker mam poun kufr skakanja po bajti s pumpico. Sem ko ena kravica..non stop pumpam, gledam da mam pripravljeno za en obrok vnaprej,.. grozno je! Pa tako mi je lepo kadar se dojiva.. Čez dan mi vsake toliko rata, da ga pretentam in mu dam najprej flašo za tahudo lakoto, končava pa na dojki, ampak seveda brez joka ne gre. Odriva se z rokicami, jezi se, glavo porine nazaj,.. mah ne vem kako dolgo bom še vztrajala. Se mi kar smili ko ga tako matram.

Teža drugače dobro napreduje. Edina prednost pumpanja je, da točno vem koliko poje. In moj poje tudi čez 100ml na obrok user posted image . Patronažna pravi, da je to normalno, ker je velik, tko da se ne sekiram. Pa tudi dokler je hranjen z mojim mlekom ni panike. Porodna teža je bila 4125g, odpustna iz P 3880g, danes mamo že 4300 user posted image . Pa ful se mi zdi da je že zrastu. Bodiji 56 so nam čist prav, 62 so nam še malo veliki, ampak smo tudi te že oblekli. Danes ponoči pa je spal 5 ur v eno user posted image

A ma katera tako izkušnjo, da je bil tamali na flaši, pa je dojenje steklo kasneje????

you're so funny, you're so fine, you're so perfect, you're so mine...
-------------------------------

(odgovor članu eee35)
Neposredna povezava do sporočila: 424
17.9.2009 12:36:34   
eee35
altaja: to sicer ni noben pameten nasvet, ampak kaj, če bi probala dojiti z nastavkom??? Bo tvoj mlekec, ne bi rabila pumpat, pa še ne dobi samo joške v usta. Bog ve, kaj jih matra s temi joški...Jaz mu tudi še na pol dajem - na začetku če teži z nastavkom, pol ko že malo popapca samo jošk.
Doma mi imamo oblečeno majčko, pa povijalno pleničko, pa hlačke, ali bodi pa pajacka čez, ki se na ramah zapne, ali majčko pa pajacka. Dodatne nogavice ali copatke itak meče dol. Ampak ponavadi je pokrit še z kakšno dekco ali pleničko. Za zunaj odvisno od vremena, kapco imamo zelo redko, samo če gremo zvečer ven. Tako pa imamo isto kot doma, pa eno dekico čez. Itak je vozek zaprt, ima še to pokrivalo. Včasih, če je hladno damo ga v spalno vrečo, imamo takšno bombažno z rokavčki. Zgleda, da mu je v vsem tem dost toplo. V glavnem mi smo bolj malo oblečeniuser posted image

(odgovor članu altaja)
Neposredna povezava do sporočila: 425
Stran:   <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?