|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: * Avgustovčki 2009 *
12.9.2009 12:16:22   
*anč*
oj!

pri nas je pestro ... se selimo, tko da grem zdej mal pucat novo stanovanje, moj beli, tamali mi je zbolel (ma mal vročine in nič apetita, drugače je ok), kiara je še najbolj ok in upam, da se ne naleze. vreme mamo pa krasno!  napisale ste pa tok, da sm se komi čez prebila.  dans mam pa tko polne joške, da je kaj. smo včeraj lososa jedli ... probite, mogoče dobite naval user posted image . evo že joka.  je pa naša mala čist pikasta, upam da ne bo alergik tko kot tristan, ker pri njemu se je tko začelo user posted image .

čišča  jst jo še kr mam, sam full manj in ne smrdi mi več tok.

simonalokar 
poznam te diete, brez mleka, jajc ... se ti zmeša. sm šla skoz to s tristanom. pa bravo za kilažo vaše punce!

ayo, veselka  krasne fotke!!!

aprilčica  jst sm bla tut že večkrat sama z obema po cel dan, težko je samo skupni počitek zorganizirat (tak, da vsi spimo user posted image ). je pa res, da je moj tristan malo večji in se mu da že kej dopovedat.

grem, se mala pritožuje!

Razveseljujeta nas dva sončka; Tristan in Kiara.

(odgovor članu aprilčica07)
Neposredna povezava do sporočila: 351
12.9.2009 12:25:47   
kerala
Ojla drage mamice!

Mi smo že nazaj s tržnice, mali pa še kar spi. Zjutraj se je zbudil ob 8:30, očitno njegov čas za prebujanje, pa sva se podojila, previla, spila kavico, pa še mal pojedla, pa smo že spet zaspali... in prespali celo tržnico in še vedno spiiiiimo... ma je pridno moje dete! Zdaj že komaj čakam, da se zbudi! Ponoči se je zbudil samo 2x, pa prav hitro je pojedel, tako da sem lepo naspana.

Glede čišče - meni je patronažna rekla, da bom takoj na čišči opazila, če bom preveč fizično aktivna, pa mislim, da bo kar držalo.

Čofamo pa mi prev veselo, že od 12. dneva naprej! Taras prav uživa, brca in telovadi na veliko. Prav nič ga ni strah, zdaj ga damo v vodo že brez pleničke in nič ne protestira. Komaj čakam, da se gremo skupaj kopat v banjo, imamo tako fajn veliko trikotno, v kateri sva midva z dragim preživljala nedeljske dopoldneve. Kmalu se nama bo pa še Taras pridružiluser posted image
Ob previjanju je tudi zelo zadovoljen, ga ponavadi pustim še nekaj minutk z nago rito, me je že nekajkrat prav pošteno polulaluser posted image

Zdaj se je pa zbudil, juhuhu! Gremo jest!

Živa, 12.1.1995
Duna, 12.6.1996
Taras, 20.8.2009 (54cm, 3.980g)
1. mesec: 61cm, 4.945g
2. mesec: 66cm, 5.415g
3. mesec: 67cm, 6.245g
6. mesec: 76cm, 8.060g

(odgovor članu sams)
Neposredna povezava do sporočila: 352
12.9.2009 12:47:48   
sams
IZVIRNO SPOROČILO: kerala

Ponoči se je zbudil samo 2x, pa prav hitro je pojedel, tako da sem lepo naspana.

Bravo Taras! Tudi Sofija se zbudi 2x na noč, samo kaj, ko potem noče zaspati....user posted image

anč, to da vsi naenkrat spimo je tudi meni najtežje zrihtati, ko smo samo user posted image ... In zanimivo, tudi naš mali je nekam vročičen, mislim, da dela zobke, čeprav je glih dal skozi dozo vseh 3 in 4.... Aja, ful pridna si! Kolokviji, seminarske, mala Kiara in selitev. Bravo user posted image .

(odgovor članu kerala)
Neposredna povezava do sporočila: 353
12.9.2009 13:37:46   
aprilčica07
anč, sams: ja, skupni počitek, to je misija nemogočeuser posted image user posted image ampak trenutno Julija spi, Jakob spi in mama gre tudi počivat..... za vajina mulčka user posted image user posted image user posted image
kerala: ja, sem pretiravala z miganjem verjetno, zdaj pa imam.. me tudi kolena bolijo in kolk zraven, za popiz..user posted image priden je vaš Taras.. no, saj tudi Julija danes kr spančka, ona ima svoje urice proti večeru ponavadi, ko je tečka, drgači je pa pridkana, trkammmmmmmmm..

Jakob, 23.04.2007, 3570g/55cm
Julija, 30.08.2009, 3570g/52cm

(odgovor članu sams)
Neposredna povezava do sporočila: 354
12.9.2009 17:13:45   
Anhelo2
Bo kar držalo glede čišče : če si aktiven se spet pojavi ali pa bolj pojavi!
Jaz je že nekaj dni nisem nič imela in potem sva s ta večjim nekaj norela in sem ga dvigovala in eto je bila krvavitev spet tu, tako, da se bo potrebno še nekaj časa malo merkat!

Povejte kok pridno ponoči podirate kupčke??

Lp

Neposredna povezava do sporočila: 355
12.9.2009 20:57:07   
TjasaJ
No, zgleda da bom lahko celo nekaj napisala danesuser posted image . Ne vem, kako vam uspe, ampak meni čas kar leti... Smo bili pa v četrtek pri pediatru pri treh tednih zaradi enega znamenja (nič hudega), pa je naredil sistematski - 5 kg, vse ok. Mezinček na nogi (je hotel še šesti prstek zrasti, pa je mezinček nekako dvojni) pa bomo operirali nekje okrog enega leta.

Pravite, da že konkretno migate. No, saj ene tako nimate izbire, ko pa imate več čmrlčkov domauser posted image . Mene pa po CR kar skrbi... Eni odsvetujejo telovadbo vsaj 6 tednov, drugi pa pravijo, da lahko že prej. Kaj pa vem. Konec meseca gremo mogoče na morje, jaz bi pa že plavala, pregleda pa še nimam. Kaj mislite?

Kako pa ste kaj s krčki? Mi se kar matramo, pa nam je pediater rekel, da naj potrpimo 3 mesece, lahko pa probamo s kapljicami. Kaj pa AD3 kapljice? mi smo jih dobili, ampak ne vem, če bi mu jih res dala, ker zvijajo. Jih vse dajete?

pa spet gremo... Upam, da se kmalu spet javim, da vas sproti pokomentiram!!!

(odgovor članu Anhelo2)
Neposredna povezava do sporočila: 356
12.9.2009 21:40:39   
go_ta
Hej, mame, madona čvekate, ne sledimuser posted image  Mi smo bi pa dons v šopingu, no jst sm bla, očka je bil pa z malim na kaviuser posted image  Njega v voziček vržeš pa spi, res noro, sploh ne ve, da je bil kjeuser posted image  Kerala, očitno je Taras tudi tak?user posted image pa Niko tud obožuje kopanje, noro brca, obrača glavo, ga moram res dobro držat. Kolikorat sem bila pa polulala, pa sploh ne štejem večuser posted image
Zdj se pa z očkotom mal zabavata, pol pa ajat. včer je zaspal šele ob 12 in je spal do 5, potem pa še do pol 8user posted image
anhelo2, ponoči podiramo kupčke tko tko ... če spi, pol ni šansuser posted image  Ga pa držim 10 minut, če bi blo kj, če ni nč, ga dam nazaj spat.
TjašaJ, mi mamo kapljice d3, pa ni hujšega. Če bi pa imel krčke, bi pa definitivno počakala do 3. meseca, vsaj jst.
sams, sj to je to - še dobro, da pozabimo, koliko dela je z dojenčki, če ne, ne bi bilo drugihuser posted image  ampak se tolažim, da mineuser posted image
aprilčica, pa si preživela samauser posted image  za čiščo je pa čudno, da bi kar spet začela liti, razen če nisi bla preveč aktivna?
eee35, sj pri nas je isto ... jamram, koliko se zbuja, v bistvu pa spim 7 ur.user posted image Nažalost ne v kosuuser posted image
5ra83, tvoja princeska je tud luštkanaaaauser posted image  Kolk izbire bo imel moj mali he heuser posted image
Glede user posted image ... midva sva bla kr hitra, sva poskusla že po 4 tednihuser posted image  Sj tud pregled pri G sem imela po 4 tednih (ker odhaja na drugo ddel. mesto) in me je ne da bi ga vprašala sam vprašal, če so odnosi kaj drugačni. Tko da... ko se počutiš pripravljeno, je čas. Zdaj smo pa kar aktivniuser posted image  Aja, danes ne vem, a sem dobila že prvo M al kaj, nek čuden izcedek imamuser posted image  Bomo videli. Lahko bi malo počakala še ta tetauser posted image
Toliko za zdaj, očas se bomo spravili spat ... lepo ajajte!!

23. 7. 2009 - Niko (50 cm, 3460 g)
1. mesec: 56, 4715
3. mesec: 64, 7030
4 meseci 3t: 7980
6. mesec: 71,5, 8590

(odgovor članu TjasaJ)
Neposredna povezava do sporočila: 357
12.9.2009 21:46:54   
Anonimen
Ojla čveke avgustovske user posted image user posted image

Se še nisem uspela oglasit tukaj, ker smo imeli NOR prvi mesec....  Neprestana sprehajanja v in iz porodnišnice zaradi takih in drugačnih razlogov.... No pa ne bom zdej dolgovezla.... Posledice pa omenim v postu user posted image

No Žiga se zdej že od 3 tedna starosti ne doji več, ker mu je moje mleko škodilo. Jaz sem HB že izgubila mlekeca, nekaj malega še pricurlja vsake toliko, ampak ni omembe vredno. user posted image   Trenutno uporabljamo Milumil PRE mleko, ker ga je Aptamil zaprl, Babylove pa mu ni dobro del. Bruhal mi je in ravno tako ga je šraufalo in zaprt je bil. Zdej je tole mleko OK. Kupče podiramo zelo pridno. Vsakič po obroku in včasih že tudi vmes, ker ga sicer še bolj šraufa. Če kupčka ne podremo zadosti, pa poliva user posted image
V ponedeljek imamo sicer posvetovalnico, da bomo videli kako naš fantek napreduje in raste. Sicer sva že prejšnji ponedeljek bila pri pediatrinji, ampak v ponedeljek bo ta bolj pomemben pregled.
Sicer pa jemo na 3-4 ure, ponoči smo jedli na 4-5, no včeraj pa se je budil na 3,5, tko da nevem več user posted image user posted image No tudi to je OK, ker se tako zbudimo samo 2x, maksimalno 3x na noč. Vmes pa se jaz nič ne oziram če spi ali ne, važno je da ne joka, ter da se z njim ponoči nihče ne ukvarja. Jaz spim, on pa po moje tudi user posted image

Imam pa eno vprašanje za vas. A vaši dojenčki tudi tako zelo kolcajo? Naš skoraj po vsakem obroku in to kar dolgo user posted image

(odgovor članu TjasaJ)
  Neposredna povezava do sporočila: 358
12.9.2009 22:42:38   
Sanikaa
živijo!!
Ste pa pridne ..veliko sem imela za brat nazajuser posted image
Za čiščo je patronaža tudi meni rekla ...če bom pretiravala bo postala močnejša. Ena ginekologinja mi je razložila da za njih ni pomembno koliko dolgo čišča traja ampak kako močna je. Če je močna kot navadna menstruacija je vse OK ..če pa začne močna krvavitev z strdki , ki se ne ustavlja ..je razlog za obisk k ginekologu, ali porodnišnico. Drugače meni že 6 teden kaplja..za popi...user posted image Po Vidu sem je imela 11 tednov, pa sem na koncu dobila neke kapi za krčnje maternice in antibiotik. Nehala sem krvavet 2 dni in potem sem spet začela..in sem vsa panična klicala ginekologa. In me je prosvetil da sem dobila menstruacijo!!Vse menstruacije ki bi jih imela v nosečnosti sem nadoknadilauser posted image

Leo mi sploh nima nekega stalnega urnika hranjenjauser posted image Edino mi se po noči zbuja kot urica ob 3:00, in kaka ob 4:00 potem pa spi različno..do 5, ali 6 , ali 7...čez dan ga hranim kdaj želi in to je vsaki bogi dan drugače. Včeraj čez dan je jedo samo ob 8, 13 in spet ob 18, danes pa 7,11,15,19..sploh si nič ne morem planirat da bi šla kam pa ga pustila z fanti. Edino smo uspeli da sta oba v banji ob 20:00 in ob 21 že v postelji..tko da lahko kaj še naredim zvečer. A o kakanju..vsaka plenica ima vsaj mal kakca , in vsaka druga je pa čist polna. Previjam ga pa nekje 8-12user posted image na dan, ker drugače ima rdečo ritko kot pavijanček user posted image . Živim v upanju da se bo to kakanje zreduciralo, ker mi je dost tega previjanja po noči.
grem v panču land..
lahko noč

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 359
13.9.2009 10:27:13   
aprilčica07
Jutro,

sanikaa: ja, saj to me skrbi, ker so mi včeraj enki čudni kosi šli ven, danes je sicer ok, ampak včeraj me je skoraj kap, ko sem vidla ka hodi ven iz mene.. bomo vidli jutri, bom vprašala patronažno, drgači pa bo treba do ginekologa..
go ta: pridna, da sta že aktivna.. sicer če si ok, ne vidim razloga, da ne bi blo akcije, no, mi bomo še malo čakali..user posted image Priden vaš Nikouser posted image user posted image
tjašaj; živa: dobrodošli spet tle gori!
živa: bogi tvoj fantek, kaj pa ima? kašne alergije ali kaj takega?
tjaša: glede krčkov nimam pojma. Jakob jih HB ni imel, bomo vidli kako bo toktat.. upam, da isto.. in je ne bo črvičilo, vsaj uno hudo ne, ker je res grozno...

No, naša si počasi neki urnik štima in sicer zjutraj vstane  med 7 in 8, pol jemo, en cajt je budna, okrog 9 30 pa spet spi (trenutno spi), okoli 11 bomo jedli, ponavadi pol spet spi do 15, pol pa konstantna akcija tja do 21 oziroma 22, vmes pa itak še jemo, pol nekako zaspi tam do 3 oziroma 4 in nadaljuje do jutra... včeraj je bil že četrti dan na tak način, tako, da si mislim, da bo to kr držalo... Še vedno pa nismo šle ven, ker piha burja. Jst sem sicer šla na en sprehod, ker drgač se mi bi kr odpeljalo tle notri, mala pa ne še. Preveč piha, pa se bojim zaradi očkic.

Jakob se počasi unaša in zgleda, da sprejema dejstvo, da ima sestrico. So še trenutki težke krize, ampak nekako gre na bolše. 

Grem kaj skuhat, oziroma pomagat mami, da skuhamo skupaj, ima tata jutri rd in bomo imeli danes kosilo malo bolj bogato.user posted image user posted image

(odgovor članu Sanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 360
13.9.2009 10:47:44   
Alisa
Dan,
Imam trenutno malo časauser posted image , Mala spi, moj in anže sta pa šla gledat streljanje glinastih golobov. Za kosilo sem že pripravla, juhca se kuha, tako da imam čas.

user posted image se jaz že cel teden pripravljam pa mi nekak ne ratauser posted image , mogoče dones ko bosta čmrla šla kaj spat prej. Ma zvečer sem ko cotka in dosti hitro zaspim. Včeraj smo že vsi ob 20.30 spaliuser posted image , očitno smo zlo zaspana družina. Obadva imava željo sm nekak ne najdeva časa.

Kapljice AD3 so pri anžetu zelo poslabšale stanje alergije, tako da smo jih takrat prenehali dajat, tako da zdaj niti ne vem če jih bom začela, ker res srčno upam da Klara ne bo imela takih težav kot Anže. Sva bila do 1,5 starosti 6 x v bolnici od alergološke, hemataloške, dermataloške in na koncu so končno le ugotovili kaj je narobe, ko so mu na ličkih vzeli del kožice kjer je bila pustulo (izpuščaj) in ugotovili da ima eno redko kožno bolezen in ta se pojavi ob neki reakciji na kako hranoin to so bila - jajca.Tako da tud jaz zelo dobro poznam te diete, sem se zelo težko privadila, zdaj pa ko je to nekako izvenelo, še vedno določene stvari - hrano naredim po onih receptih ker smo se jih navadili.

Jutri pa imamo tudi mi posvetovalnico , pa da vidim kaj bodo povedali. Moram jo vprašat kako je to s tem kakanjem, ker me kar malo skrbi.
Ja nč no lep preostanek vikendauser posted image

preden si bil spočet, sem si te želela,
še preden si bil rojen, sem te ljubila
in komaj si se rodil, bi zate umrla.
To je čudež življenja.

Neposredna povezava do sporočila: 361
13.9.2009 11:39:26   
kerala
Ojla čvekice! Se vidi, da smo zdaj bolj zaposleneuser posted image , mi vsaj rata prebrat kar ste načvekaleuser posted image , prej, ko smo bile še user posted image , sem imela pa res hude težave s tem!

No, mi spet spimo, kot ponavadi. Zjutraj je točen kot urca, vsak dan ob 8.30. Tudi dopoldan je že kar v ritmu! Skoraj vsak dan spet nazaj zaspi okrog 10:30. 
Ponoči smo imeli pa danes bolj pestro. Je tak zaspanček, da med dojenjem takoj zaspi, potem se pa čez urco spet zbudi ker se ne naje dovolj, pa spet 5 min vleče in zaspi, pa spet tako dalje... Ga bom začela jaz tudi previjat, da ga zbudimuser posted image  (se hecam)..

Sanikaa, moj Taras tudi še vedno pogosto kaka, čeprav zdaj že malo manj. Kupila sem eno super kremico za ritko od Essential care v Sanolaborju, čisto naravno in moram prav potrkat, še niti eno pikico rdeča ni bila ritka, tudi če je bil kdaj malo dlje pokakan. Včasih pač niti ne vem, tako da ga čez dan previjam nekje na 3 (do 5 ur če spi). Skupaj pa le ene 6-krat ali malo več, če ga previjem 2x zapored če se takoj pokaka. Ponoči pa ga sploh ne previjam, razen če ga slišim kako se pokaka. Zadnjič ga previjem okrog 22:30, potem pa spet zjutraj ob 8:30. Vedno se pa najprej malo podojimo, potem previjemo in na koncu še končamo z dojenjem. Tolikokrat se ravno med dojenjem pokaka, ali pa na previjalni ko je odkrit, da je bilo čisto nesmiselno previjat ga prej. Tudi patronažna je rekla, da ga je treba do 3/4 podojit, potem pa previt.
Glede urnika dojenja smo pri nas tudi čisto brez. Zjutraj in zvečer smo sicer točni, čez dan pa čist out, včasih spi in ne jemo 3 ure, včasih pa tudi skoz na joški, vsake pol ure, pa noče več, pol pa spet in spet... No, bomo že...

Živa, revček tvoj mali. No, samo da ste našli pravo "formulo", zdaj bo pa že! Taras tudi veliko kolca, predvsem kadar slabo podremo kupček. Skoraj vedno najprej malo pobruhca, pol pa začne kolcat. Čim pa začne pit pa takoj neha, tako da ga ponavadi kar malo priklopim, pa je.

Anhelo, ponoči kupčka tudi podiramo, čeprav ponavadi precej brezuspešno. Ga pa ne držim 10 min, le kako minutko, pa je kar je. Potem sicer malo polije, tako da ima kar skozi slinček, ki ga zelo pogosto menjavamo.

Aprilčica, tudi Taras zna bit tečen zvečer. Včasih se kar nekaj dere, kaj vem, mogoče so pa res že kaki krčki, pa mu delam krivico, revček. Tudi po kopanju ne zaspi takoj, ampak je kar po rokah, vse dokler ne zaspi okrog 23h.

sams, a Sofija pa ponoči noče nazaj zaspat? To zna bit pa kriza, koliko časa pa ne zaspi? No, še dobro, da se zbudi samo 2x. Jaz Tarasu kar dudiko dam kadar je tako. Samo to je pri nas čez dan, včasih malo pojokca preden zaspi. Samo enkrat pa ponoči ni hotel zaspat, ko sem ga 2x zapored morala previt, pol se je pa tako razbudil, da je bila kriza. A Sofija ima dudo?

Kako so pa vaši user posted image ? So še doma z vami, na očetovskem dopustu? A ni to lepo, dopoldan skupaj na kavico... jaz bi kar vedno tako!
Joj, še to - a ste že vse uredile zavarovanje za user posted image ? Po kolikem času dobiš zdravstveno kartico? Jaz ga še vedno nisem uredila, sem tako lena za te stvari da je groooooza! Naslednji teden imamo pa že posvetovalnico!

Danes sem pa sanjala, da je Taras dobil že 6 zobkov, in vas samo zgorajuser posted image  Ojojoj...

Živa, 12.1.1995
Duna, 12.6.1996
Taras, 20.8.2009 (54cm, 3.980g)
1. mesec: 61cm, 4.945g
2. mesec: 66cm, 5.415g
3. mesec: 67cm, 6.245g
6. mesec: 76cm, 8.060g

(odgovor članu Alisa)
Neposredna povezava do sporočila: 362
13.9.2009 15:44:39   
eee35
kerala: mojuser posted image je doma do 5 oktobra, res carsko, pol bom za ponoči bolj sama, se malo bojim tega, čeprav nekako bo že. Pa ćez dan tudi, on bi se družil, ptakrat ga dam očiju in nekaj naredim, ko bova sama, bo bolj težko.

Punce, ne vem, kako je to ratalo, ampak mi se dojimo skoraj brez nastavka!!!user posted image , kako sem vesela nimate pojma, pa kako sploh to, da brez nastavka hoče jest tudi ne vem, ampak mu kar naenkrat paše, pa sem mu jošk tlačila v usta za foro!. Nito me bradavičke ne bolijo, a možno, da sta utrjeni od nastavka? V glavnem, super, eno sr...nje manj za rihtat, rabim zdaj držat samo jošk, pa mi nič ne drsi pod pazduho in otroku po obrazu in vratu. Upam, da bova tako nadaljevala.

Mi pa včeraj in danes smo ful od zunaj dva piknika, pa mali zelo priden, moram potrkat, lepo je spančkal od zunaj, aha, primorke drage, pa ayo - sem vidla napoved za petek, usr...no vreme napovedujejouser posted image . Mogoče se bo zjasnilo v soboto? Ker Ayo gre pol že domov, pa bi se res rada srečala z vami...sicer midva lahko tudi čez dva tedna prideva, ampak Ayo ne bova vidla v takšnem primeru.

Pogrešam par naših punc na avgustovčkih, opatijo - mislim, da se ni oglasila sploh, pa drnule ni že dolgo časa.

(odgovor članu kerala)
Neposredna povezava do sporočila: 363
13.9.2009 21:14:29   
SAŠA77
no pa sem uspela še jaz prebrat in da se vpišema tudi midve,
za seznamček
08,08,2009,Mia Neža,teža 2680,dolžina47,2 OTROK,velenje,
no sedaj smo tudi mi dopolnili 1 mesec in smo bile v posvetovalnici,
sedaj smo težki 3980,dolgi 51cm,
tako da lepo rastemo in se redimo,malo nas mučijo krči,ampak za enkrat je še vzdržno,lepo vas vse skupaj pozdravljamo in se kmalu spet kaj pišemo,lp

upanje umre zadnje,uspelo nam bo skupaj

(odgovor članu eee35)
Neposredna povezava do sporočila: 364
14.9.2009 8:11:31   
hel32
Dobro jutro čvekice

Dolžna sem vam še porodno zgodbo.
Drugače se imamo krasno, Marko Lukas je zelo priden fant, spi po 7 ur ponoči skupaj. Očka, je ZLATI, nama nardi vse, skuha, perilo obesi, pospravlja,
pestuje malega, skratka jaz še več ali majn počivam, ker je bil res težek porod.
Dojiva se tak, tak, ker imam zelo malo mleka, v bolnici pa nič, sma že tam dobila nadomestek, zdaj doma pa tudi, pa še zastoj mleka sem imela, tako, da se na antibiotikih.

Torej, V soboto zvečer 5.9., me je okrog 21 začelo nekaj zvijat, so se začeli popadki kr na 15 min, 1 uro, čez 1 uro pa na 10min, tako, da sem se šla stuširat, obrit in tako tudi dragi, okrog 32 sva se odpravila proti porodnišnici, ob sprejemu se bila odprta 3 cm, popadki pa kr na 10-do 6 min, sem šla kr v porodno sobo, brez klistirja, pa dragi je tudi šol zraven, so ga babice kr oblekle in posadile zraven mene.
Odpirala sem se lepo, čez eno uro sem bila že za 10 cm, in takrat je bilo treba začet pritiskat za iztis, pa je bil 1 popadek, pa 2, in reče babica, zdaj bomo po pritiskali, in čakamo na popadek celih 15 min, kar je bilo predolgo, in dobila sem umetne popadke, ki so bili kr bolj močni.
Tako sem se matrala 2 uri po pritiskala, pa na levi bok, pa na desni bok, nič, ni šla glavica ven.Sreča da sem imela dragega zraven, da mi je dajal vodo in mi močil obraz, ker so bili popadki tako svinj***, da se mi je zdelo, da mi bo kolke raztrgalo.
Babica je potem poklicala Dr. me pregleda, in pove, da je prišlo do zastoja ploda v porodnem kanalu, pa še da ima plod čez 4 kg!!
Potem so propeljale še en voz z opremo, in vse babice pa še ena doktorca, ena babica se mi je naslonla na trebuh, doktorci sta bili spodaj, druga babica pa je bila na moji desni, in ko so mi rekle pritisnite, mi je z vso silo stisnila na trebuh, pa še vakuum so uporable, no 2x smo pritisnili in Marko Lukas je zajokal,
tulila sem pa ko zmaj, ker se mi je zdelo, da mi bo zmanjkalo zraka. Mali se je narobe nastavil in se je glavica zataknila v kanalu, ima pa zelo veliko glavico kr 35 cm in sem bila rezana odzunaj in znotraj, zato še zdaj težko sedim, glavno je da se je vse dobro izteklo in da sva oba zdrava, očka pa je čisto blažen in pravi, da me ima zdaj še bolj rad.Porod je pa trajal 4 ure.
Zdaj pa že razmišljama o drugem čmrlju, so vse bolečine pozabljene!user posted image
Bili smo pa že tudi 1x zunaj, kopali se bomo pa ta tedenuser posted image user posted image .
Lepo se imejte z vašimi sončki.

TJAŠA 11.8.1998 3050gr,52cm
MARKO LUKAS 6.9.2009, 3830gr, 51cm
MAJA LUCIJA 9.2.2011, 3800gr, 52cm

(odgovor članu SAŠA77)
Neposredna povezava do sporočila: 365
14.9.2009 9:01:23   
zima07
Ojla, punce!

No, da vas po dolgem času še jaz malo pozdravim na tem forumu-sem čakala na nosečnosti zadnje zamudnice, tukaj pa samo brala-ste res priden s čvekanjem..)

Mi smo super, ponoči kar lepo spimo-2-3 se sicer zbudi, poje in spiva naprej..Prva runda ponavadi 5-6 ur, potem pa na 2-3..tako da sem res kar naspanauser posted image ..
Pravih krčev sicer nima, jo pa večkrat napenja, postane čisto rdeča, zajoka...se mi kar zasmili..tako da sem nabavila kapljice,nekaj kapljic ji dam pred dojenjem po žlički, potem pa še kako na dudo in je precej bolje (pa še dudo ima takoj rajšiuser posted image )..

Kar se zelenega kakanja tiče: LAHKO je tudi znak alergije, ni pa nujno (pri naši Brini je na žalost bilo)... Vsak pediater pa bo za začetek rekel: dieta brez mleka in jajc user posted image , potem bomo pa videli...

Kerala, zdravstveno zavarovanje za Tarasa pa čimprej uredi, ker tvoja kartica zanj velja samo en mesec, potem pa rabi svojo (ali pa vsaj tisto potrdilo, ki na začetku nadomešča kartico)-ja, jaz sem Varjin rojstni list takoj poslala v službo in dobila pordilo po kakem tednu...

Midve sva imeli posvetovalnico v petek in mala super napreduje: 5065 g (+1445), 56 cm (+4), glavica 38cm (+3)...V glavnem super, mleka ima zgleda dovolj user posted image , samo tako naprej...

Čišče jaz skorajda nimam več, edino sem ter tja kakšna kapljica, tako da čisto brez vložka še nisem...

To je to...ne vem, če ste še o čem debatirale, bom pa naslednjič pokomentirala user posted image -če ne prej, ko se konča EP v košarki-takrat bo več časa za večerno sedenje pred računalnikomuser posted image

Pozdravček vsem!

P.S. Ljubljančanke, sporočite, ko boste za kako srečanje, pa kavico... Jaz sem ZA!

(odgovor članu hel32)
Neposredna povezava do sporočila: 366
14.9.2009 10:19:29   
eee35
uff, hel: v glavnem, da je vse v redu! Ne obupaj z mlekom, ampak pristavljaj, pa pumpanje tudi vspodbuja nastane - to sem pri sebi ugotovila, lahko prbobaš, na začetku malo samo, saj mogoče bo pomagalo, pa čajčki, pa to. Itak verjetno vse že veš!user posted image

zima: lepo raste tvoja punčkauser posted image , no jaz sem iz Ljubljane, ne bi imela nič proti kakšni kavici, ampak sem brez avta, tako, da bolj težko grem naokroguser posted image .

(odgovor članu zima07)
Neposredna povezava do sporočila: 367
14.9.2009 13:06:44   
Sanikaa
Živijo!!
Ne boste verjele..trenutno dojim in tipkamuser posted image
Spet je ratalo hujše z noskomuser posted image Kar od enkrat mu začne grgljat in potem težje diha in je parkrat tok močno vdihnil da je vse šlo v pljučauser posted image
Globoko upam da ga bo dojenje zvleklo in da ne bo šlo naprej ....
Imam pa težave z hrbtenico. Me kar v višini rame boli in mravljinci...kaj bo šele ko bo še večji in težjiuser posted image
Danes sem imela kontrolo pri ginekologu. Ja je že 6 tednov...pa še vedno po malem krvavim. Je rekel da je vse okuser posted image HB

Zvečer po dolgem času z user posted image greva mal ven. Pelje me na koncert od Dan Duser posted image Upam da bom imela dovolj energije za cel koncert...ker me zvečer kar hitro zmanjka..kot kura s ta malimi ob 21 že komaj gledamuser posted image

Mi smo tudi v Ljubljani..ko boste za se dobimo na kakšnem kofetku. A hodi kakšna na Kodeljevo ? Mi smo tamo že skoraj inventaruser posted image
Lp

(odgovor članu eee35)
Neposredna povezava do sporočila: 368
14.9.2009 13:32:26   
veselka
hel ti si potem imela enega takega velikana kot jaz. moja Aurora je tudi imela obseg glave 35 cm, pa 4100 g. samo da se jaz nisem odpirala tako lepo kot ti, ampak 1 cm/uro, pa še to je šlo samo do 4 cm, potem se je pa ustavilo in so mi po 8 urah mojih popadkov, ki so sicer bli zelo boleči, dali umetne, ki so bli pa user posted image . sem imela mekonijsko plodovnico, pa je mogla čimprej vn. in sem se potem v 2 urah odprla na 10 cm, 1 uro smo pa pritiskali ko zmešani, ker le kdo bi vedel, kaj se v meni skriva user posted image in je že glava komaj ven prišla, potem se je pa še roka zataknila in trup ni hotel vn. tko da sem na koncu ko zmešana pritiskala jaz, zdravnik je na trebuh pritisku, babica pa ven vlekla. no, na srečo tam spodaj vse ostalo celo, tako da nisem dobila ne šiva ne hemeroida. je bil pa tud moj user posted image ful ponosen name, sem se mu ful smilila, ko me je gledal, kako od pritiskanja ratujem modra in mi žile izstopajo. no na koncu sem imela en kup kapilar popokanih na obrazu, rokah in nad prsmi. ampak se je vse splačalo.

mi še vedno čaramo, da bi blo več mleka. sem si ravno skuhala sezamov čaj... pa veliko sreče user posted image

31.8.09, 9.55 Aurora - 54 cm, 4100 g, og 35 cm.

11.10.11, 15.25 Gabriel - 55 cm, 3930 g, og 36 cm

(odgovor članu Sanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 369
14.9.2009 13:49:47   
hel32
user posted image Ja Veselka, sam da so naši sončki zdravi pa se vse bolečine pozabijo,
ko ga pogledam sem kot v user posted image user posted image mojga malega.
Pa izgleda, da sva se obe kr fejst namatrale, sam ti si pa imela res srečo, da te niso rezali, kajti šivi me še kr bolijo ko user posted image ,
saj zdaj imam neki sprej, pomaga.
Eee35, pa saj se vse trudimo po nejboljših močeh, da steče dojenje, ampak res delam vse si ga tudi pumpam, imam 2 pumpiciuser posted image
Zdaj grem pa v albim malo slikic naložit.

TJAŠA 11.8.1998 3050gr,52cm
MARKO LUKAS 6.9.2009, 3830gr, 51cm
MAJA LUCIJA 9.2.2011, 3800gr, 52cm

(odgovor članu veselka)
Neposredna povezava do sporočila: 370
14.9.2009 14:09:16   
go_ta
'daaanuser posted image  Kok bedno vreme je danesuser posted image , morava čepeti notri, bi šla pa tako rada ven. Še user posted image  ni do 6, tako da bo kar dolg dan. Niko zdaj kinka, čakam da zaspi, bom tud jst zraven zaspala, ker je bla bolj kratka noč, nekaj ga je sračkal proti jutru.
Hel32, uf, si imela pa res naporno, ampak važno, da je Marko Lukas končno pri tebi. Ja HB, da pozabimo porodne bolečine, če ne, ne bi blo več otrokuser posted image  
Uuuu, sanikaa, super za koncert!! Pomoje bo super! Uživajtauser posted image  Glede utrujenosti ... jst že ob 7 začnem misliti na posteljouser posted image  Pa tud moja hrbtenica je že bolj uboga, kaj bo šele potemuser posted image
zima, kako pridno punčko mašuser posted image , da se lahko naspiš!user posted image  Pri nas je 5 ur spal v kosu samo enkrat. Upam na ponovitevuser posted image
eee35, supeer za to, da si se znebila nastavkovuser posted image  Res je lažje brez njih! Pa bradavičke maš utrjene zaradi njih, ja.
Kerala, se strinjam, da je najlepše, ko so user posted image  doma! Očetovski dopust je pri nas že zdavnaj mimo, ampak obožujem vikende, ko smo vsi skupaj! Takrat se lahko izmenjujeva pri malemu, eden skuha, drugi pospravi ... Pa na sprehode gremo skupaj. Res super! Zato pa komaj čakam na morje, bomo nonstop skupajuser posted image
Za zdaj pozdravček pa lepo se mejte! Grem v horizontalouser posted image

23. 7. 2009 - Niko (50 cm, 3460 g)
1. mesec: 56, 4715
3. mesec: 64, 7030
4 meseci 3t: 7980
6. mesec: 71,5, 8590

(odgovor članu hel32)
Neposredna povezava do sporočila: 371
14.9.2009 15:21:39   
sams
ojla,
kerala, mi poskušamo uvesti dudo, samo jo včasih prime, včasih pa zavrača. Škoda, ker ima ful sesalni refleks. Obupala pa ziher ne bom, ker je duda zakon! ja, včasih, če se dobro predrami ponoči, ne zaspi nazaj še NAJMANJ 1 uro po dojenju user posted image . To je meni taka muuuka. Zato jo ponoči ne prebujam, če slučajno spi in že dolgo ni jedla.

hel32, boga ti. Važno, da je z malim zdej vse OK. Jaz sem 1. bila tudi vsepovsod šivana in je res grozno, se mi prav smiliš. En user posted image  za tvojega dragega!

eee35, bravo za dojenje brez nastavka, super. Je ful lažje, ne. Upam, da se res vidimo, po mojem Ayo ni šla na dopust, glede na vremensko napoved, ki se je izkazala za točno.... Upam, da bo šla naslednji teden oz. ko bo lepo vreme in se lahko dobimo vse skupaj.

Sanikaa, lepo se imej na koncertu! Pravijo, da za doječe matere pomaga pivo, tako da si ga lahko mirne duše privoščiš user posted image

Oh, ta moja sirena kliče. Ponoči in zjutraj je OK, popoldne pa hoče non-stop joško.... Kaj čmo... Grem...

(odgovor članu go_ta)
Neposredna povezava do sporočila: 372
14.9.2009 16:16:43   
Sanikaa
Hvala punce! Upam da bom uživala..pa pivičko si jaz kar pogosto uz kosilo mal spijem. Deci ,ali dva user posted image
Hel upam da se boš hitro pocajtala...user posted image Res je velik ta tvoj fantič.
Moja dva sta sicer imela večje glavice (36 Vid, Leo 35,5) ampak imam srečo da sem dosti visoka in imam široke boke. Babica je komentirala..da ne bi smela imet težave da je velika medenica. Ni mi jasno kako kakšne majhne ženskice z oskimi boki rodijo velikaneuser posted image

E ja..hotla sem napisat kaj sem prebrala v Mayo klinik o zelenih kakcih. Piše da hrana , ko gre čez črevesje je v začetnem delu zelena in ko gre čez črevesje se barva spreminja ka svetlo rumenem. Sklepam iz tega če je res da če otroka matrajo krči in ima vetrove in ima hitro pražnjenje črevesja pride ven še zelen kakec. ..mislim da obstaja 1000 razlag. Ni nič napisano da bi barva bila kaj narobe. pa še piše da user posted image hranjeni z nadomestno hrano imajo mal temnejšo barvo blata.

Zanimivo mi se je zdelo da piše (Mayo klinik), da ni potrebno prekuhavanje vodeuser posted image Kao da prekuhavanje samo zgrudi rudnine user posted image In če so prisotne kakšne štetne snovi tudi njih zgrudi (teški metali..svinec). da kao voda iz pipe je dovolj čista od bakterij.. američani res po svojeuser posted image Kdo bi potem vedel kaj je prav. Tudi pišejo da ni potrebna sterilizacija flašk da se sam operejo z milom in vodo. Zanimiv mi je bil še podatek da materino mleko zdrži na sobni temperaturi do 6 uruser posted image Ne vem ..ni im vse za verjetuser posted image

Go-ta bova morale več na masaže hodit , aliuser posted image angažirat user posted image
lp

(odgovor članu sams)
Neposredna povezava do sporočila: 373
14.9.2009 16:46:43   
aprilčica07
Pozdravljene,

ma imamo vreme, kajne? tle pr nas je že ful jesensko, tako grdo, ko pogledam skozi okno. In danes imam polno bajto ljudi, ima tata rojstni dan, pa je primerno temu pestro.. Julija je danes pridna, bolj kot včeraj, mali je nori zunaj z nekim kolesom..

sanikaa: uživajta danes na koncertu, jst tudi komaj čakam, da bova lahko kam šla sama....
hel32: sem se kr naježila, ko sem brala tvojo porodno zgodbo, ampak važno, da je za tabo in sta oba z malim dobro....
sams: to da ponoči ne zaspi Sofija nazaj je res mučno, Julija je do zdaj to dvakrat nardila, ma sem mislila, da me bo kr pobralo zraven....  zdaj imamo pa malo sreče, ker je zagrabla dudo in ji dam dudo in pol počasi sama zaspi.... sem pa vprašala patronažno glede čišče in je rekla, da moram bit pozorna, če bi začelo drgači smrdet, da ni običajen vonj.. bomo vidli, trenutno je ok...
eee35: bravo za dojenje brez nastavkov!user posted image user posted image user posted image

Se je pa Julija zredila in tehta 3720, sem ful vesela, da gre gor..

A vaši tudi tolko kihajo? Naša kiha in hlipa skoraj non stop...user posted image

Nič, grem še kaj nardit, pol pa pride še tašča in tast in bo še bolj pestrouser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu sams)
Neposredna povezava do sporočila: 374
14.9.2009 16:48:15   
aprilčica07
go ta: ja, vreme je res zanič, bit notri, meni se je kr trga od vsega tega.... glede možekov, ki so doma je pa tudi meni ful lepo zdaj ko smo skupaj, ampak bo kmalu minilo... ma se bomo lih ulovili in zalaufali, bo šel delat...  

Neposredna povezava do sporočila: 375
Stran:   <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?