|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Julijske morske zvezdice in ježki
11.8.2009 12:10:45   
Špela30
IZVIRNO SPOROČILO: _ella_

Jaz mojo malo podojim kjer koli sem, danes recimo v kafiču na terasi, pa še previla sem jo v vozičku, k je bla vsa pokakana. Pri dojenju si pač dam tetra pleničko čez prsa in njeno glavo, tko da se nič ne vidi. Zadnjič sem pa jo dojila v restavraciji, no tudi na terasi, ker s njo še ne hodim v zaprte prostore.

Ooo, hvala za idejo, ker sem že razmišljala tudi v tej smeri..., če grem na kavo in bo mali hotel jest. Sem si že dala dodatno pleničko v vozičekuser posted image .

(odgovor članu _ella_)
Neposredna povezava do sporočila: 226
11.8.2009 14:57:46   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Špela30

IZVIRNO SPOROČILO: jaknik1

IZVIRNO SPOROČILO: vim

Katrinka kakšen čaj pa daješ Suzi?

Jaknik in koliko si si napumpala mleka? Jaz si vsak dan pumpam in po tem ko ga podojim napumpam še za 30 ml, koliko poje on nimam pojma zagotovo pa premalo je lačen.

Punce, ki dojite oz. imate mleko ve ste zakon.Pri nas povpraševanje je ponudba je ba žgoljeva, revček vleče k ubrisan sit pa ni.

Čaj - jst dajem komarčkov čaj v granulicah od Hippa

mleko - napumpala sm ga 60ml, s tem, da je bla šele ena ura okol odkar je jedel in se ni ziza še dost nafilala. Pojedel je poleg tega še 60ml Aptamila po flaški. Torej mu je bil večerni obrok 120ml.Je pa problem zvečer pri nas, ker mi je non stop od 18.30 ure dalje in se dojke res nimajo čas nafilat. Zato imava sedaj vsak večer flašo 90ml + ziza (okrog 21.30 in potem spi sedaj do cca 2.30-3.00). Čez dan pa se normalno dojiva. Pumpat si pa ne več, ker se mi pol res ful dojke napnejo pa je boleče in se mal bojim kakega mastitisa.

Glede količine mleke in same tvorbe le tega... za količino mleka ni pomembno kdaj se je user posted image nazadnje dojil (ali je bilo to pred 3 urami, ali pred 5 minutami, saj se mleko tvori neprestano direktno iz krvi).

Citiram: "Za tvorbo mleka sta potrebna hormona prolaktin in oksitocin. Ob pričetku dojenja se izloča najprej tako imenovano prednje mleko, mleko, ki se je nabralo v mlečnih vodih in mlečnih grozdih. Ko se začne izločati hormon oksitocin, pride do tako imenovanega izcejalnega refleksa, ki povzroči, da se mleko iztiska direktno iz mlečnih celic ali alveol. V njih pa se mleko tvori tudi sproti; direktno iz krvi! Ali povedano preprosteje: dojke niso rezervoarji za mleko, kjer naj bi se mleko moralo nateči. Mleko, ki ga čutimo v dojkah je prednje mleko, ki se je nabralo v mlečnih vodih. Ko pride do izcejalnega refleksa se začne izločati zadnje mleko, ki se tvori sproti. Prav zato nikakor niso smiselni nasveti, kot: "med podoji mora biti najmanj tri ure časa, da se mleko v dojkah lahko nabere"."

Celoten članek pa si lahko prebereš na http://med.over.net/forum5/read.php?94,1978042,1978042#msg-1978042

Ta članek sem že prebrala, vendar ga ne razumite narobe. Če je v dojki 30ml mleka, se ga sproti med podojem ne bo naredilo še 30, da bo otrok sit. To je napačno razumevanje članka. Dejstvo je, da se dojke praznejo hitreje, kot se proizvaja mleko, zato razlagajo, da če pogosteje dojiš, več je mleka. Upoštevati je treba naslednji odstavek:

Pri materah, kjer je laktacija že dobro vzpostavljena se povprečno tvori 11 do 58 ml mleka na eno uro, na eno dojko. Izpraznjene dojke tvorijo mleko hitreje kakor polnejše. Če je mleko iz dojk spraznjeno redno in neprekinjeno, je tvorba mleka polna.

No, in to ne pomeni, da tako hitr kot mleko odteka iz dojke, da tut priteka not ( se proizvaja), ker žal to ne drži. Če bi blo temu tako, potem nobena mamica ne bi imela problema z dojenjem in bi blo mleka za izvoz.

(odgovor članu Špela30)
  Neposredna povezava do sporočila: 227
12.8.2009 9:52:37   
sinskaT
Kje pa ste, mamike?

Nardila sem si brezkofeinski kapučino in čakam, da se mali prebudi, ga zrihtam in šibava na en obisk. Ma mi je ful fajn, da ne visim cele dneve doma. Čez vikend smo celo pobegnili na Kolpo in je tako pasalo malo spremenit okolje. Nik je bil ful priden, Hana še kar, tko da sem se tudi orenk spočila.

Saj nevem ali je bilo že govora o tem, a katera ve, kdaj naj bi se začeli krčki? Še vedno stiskam peščice, da nas ne najdejo...

A se kej odpravljate na morje? Je ravno včeraj kolegica pravila, kako je njena mala dobro spala na morskem zraku, podnevi, ponoči in celo krčki so se unesli... ko je prišla domov, pa vse po starem.Če bo le vreme zdržalo (in da bomo vsi zdravi), bo treba izkoristit to ugodnost user posted image in v začetku sep. kam odrinit.

Nč, uživajte in se tipkamo!

♪♫♪♫♫

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 228
12.8.2009 10:21:34   
_ella_
Kakor jaz vem naj bi se krčki začeli nekje v 6 tednu, lahko tudi prej.
Mi gremo 5 sept. na morje, ko bo mala 2 meseca stara. Bomo vidli , kako se bo obneslo.

(odgovor članu Špela30)
Neposredna povezava do sporočila: 229
12.8.2009 10:34:56   
donna22
Mi smo že bli na morju za en vikend (stara je bila 5 tednov) in moram rečt, da je oba dneva na plaži prespala, ji je res pasal svež zrak user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu _ella_)
Neposredna povezava do sporočila: 230
12.8.2009 10:37:13   
sinskaT
Ella - ma pri prvi so se krčki začel že 2t, samo me zanima kakšna je "uradna" razlaga, kdaj naj bi se začeli (končali naj bi se pri 3m) - itak je še toliko nejasnosti okrog teh krčkov, pa 1000 načinov za blažitev, nazadnje pa edino kar res pomaga je čas user posted image .

Kaj boste kaj kuhale, spljoh nimam ideje za danes?

♪♫♪♫♫

(odgovor članu _ella_)
Neposredna povezava do sporočila: 231
12.8.2009 11:02:51   
katrinka
jutro - sva z malo spale do pol desetih...uf je pasaluser posted image

morje - upam da mi rata za kak dan v septembru ituser posted image

kuhanje - danes so palacinke k mam tok jajc od sosedovih pisk da nimam kaj z njimi...njamiuser posted image

(odgovor članu sinskaT)
Neposredna povezava do sporočila: 232
12.8.2009 12:22:21   
Špela30
Oj mamice!

Taj se je danes zbujal od treh naprej na 1 uro in sem bila ob 7h že čist gotovauser posted image . Potem pa sem ga vzela k sebi in sva zaspala še do 11h, kar je takoooo zelo pasalo. Hvala mali, da si pančkaluser posted image user posted image user posted image . Katrinka, tvoja Suzi je pa res pridnauser posted image !

Kosilo
... danes delam pico. Včeraj smo imeli palačinke in paradižnikovo juho. Včasih tudi meni že idej zmanjka... No, jeva še rada puranje zrezke, piščančje zrezke, goveje zrezke, skutine štruklje, špagete s tuno (ali kakšno drugo omako, bolonese žal ne), ... Sem pa zadnjič po dolgem času pojedla skledo cvetačine solate in je res pasala. Čeprav nekateri pravijo, da naj bi napenjala, to mislim, da ni res. No, pri meni in Taju ni bilo nobenih težav. Kaj še kaj kuhate ve?

Svinjina... vsi poudarjajo, da naj se svinjskega mesa ne bi jedlo v času dojenja, ker je alergeno. Kaj točno to pomeni? A če ga poješ, potem user posted image dobi alergijo takoj, ali kasneje, ali kako? Mi res ni jasno... Sem pojedla prejšnji teden pico s šunko / kuhanim pršutom in mi na kraj pameti ni prišlo, da je to tudi svinjsko mesouser posted image .

Toplice... odločili smo se, da gremo septembra v Atomske toplice. Je že katera bila tam? Zanima me tudi v čem se nese user posted image na bazene. A v vozičku, lupinici, ležalničku,...?

Morje... defenitivno za kakšen vikend moramo it. Ga že takooo zelo pogrešam! Čeprav je tale naša SLO obala tako tako. Kam pa se hodite kopat, če greste le za en ali dva dni?

Krčki... pediatrinja mi je rekla, da če se začnejo, se pri 3 tednih ali prej, kasneje naj se ne bi. Upam, da resuser posted image .

Svež zrak in spanje user posted image ... smo šli na vikend na Pohorje in je imel Taj okice kot sovica, niti minutke ni zaspal čez cel dan, skos je opazoval in se čudil hehe. Jokcal pa res ni skoraj ničuser posted image . Pa sem bila tako "pametna", kako bo itak skos pančkal...hehe.

Zdaj pa moram izkoristiti čas, ker Taj spančka in grem narediti testo za pico, njamiiiii

< Sporočilo je popravil Špela30 -- 12.8.2009 12:24:08 >

(odgovor članu katrinka)
Neposredna povezava do sporočila: 233
12.8.2009 12:25:52   
vim
jaknik hvala za obrazložitev. Torej tu ponudba in povpraševanje pade na celi črti. Ker pri nas povpraševanje je, ponudbe pa bore malo. Npr. Tudi jaz ko se nagnem meni nič ne pricurlja, šele ko Gašper parkrat potegne nekaj malega pricurlja. Potem pa vleče k zmešan, dokler se ne odstavi. Ga položim na kavč in jok. Probam spet lačen in potem dam flašo poje k zmešan tudi 90 ml. Torej, če bi se pri meni najedu ne bi mogel pojesti 90ml še po flaši ni šans.

Eh jaz pravim enim steče samo od sebe drugi se malo pomatrajo pa gre, tretjim pa sploh ne gre.

Morje, mi bomo šli sredi septembra če bo vse OK.

Gremo pa v soboto na prvi pravi izlet. Mami se mora oborožiti s flaškami, termoska je kupljena, Novalac tudi in akcija. Pa da vidimo, kako steče hranjenje zunaj.

Postala sva starša najinemu sončku Gasperju

(odgovor članu katrinka)
Neposredna povezava do sporočila: 234
12.8.2009 13:14:14   
katrinka
o vim - prvi izlet, superuser posted image kam boste pa sibal - mi smo bili v nedeljo v iskem vintgarju - ni sicer tipicno za vozicek a je najbiljizje pa nisva hotla pretiravat za prvicuser posted image

(odgovor članu vim)
Neposredna povezava do sporočila: 235
12.8.2009 13:19:23   
katrinka
moja frajla suzi

user posted image

(odgovor članu katrinka)
Neposredna povezava do sporočila: 236
12.8.2009 13:24:56   
Vixen
Iiiiiii, luštna. user posted image

(odgovor članu katrinka)
Neposredna povezava do sporočila: 237
12.8.2009 14:34:20   
Anonimen
Mi smo bli na morju, ko je bil Aljaž star 3 tedne. Bili pa smo 5 dni v Vodicah. Tako kot je mali tam spal, ne bo po mojem nikol več user posted image . Ampak resno!

(odgovor članu Vixen)
  Neposredna povezava do sporočila: 238
12.8.2009 14:35:02   
Anonimen
Ooooooo Katrinka, kaj lušna pupika!!! user posted image  user posted image  user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 239
12.8.2009 14:37:11   
donna22
katrinka, lepa pupa user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 240
12.8.2009 14:39:53   
sinskaT
IZVIRNO SPOROČILO: Špela30

Kosilo
... danes delam pico. Včeraj smo imeli palačinke in paradižnikovo juho. Včasih tudi meni že idej zmanjka... No, jeva še rada puranje zrezke, piščančje zrezke, goveje zrezke, skutine štruklje, špagete s tuno (ali kakšno drugo omako, bolonese žal ne), ... Sem pa zadnjič po dolgem času pojedla skledo cvetačine solate in je res pasala. Čeprav nekateri pravijo, da naj bi napenjala, to mislim, da ni res. No, pri meni in Taju ni bilo nobenih težav. Kaj še kaj kuhate ve?

Hvala za idejo, že imam pripravljeno maso za palačinke, le še eno juhico skuham pa bo. Drugače pa ful podobne stvari kuham kot si jih gor napisala + testenine na 1001 način, tudi gratinirane v pečici, pa dostikrat pečen krompirček pa piščančja nabodala, ob petkih ponavadi kkšne dobre ribice, pa rada delam kremne juhe, mineštro...redko filane paprike, čufte v omaki....

Svinjina... vsi poudarjajo, da naj se svinjskega mesa ne bi jedlo v času dojenja, ker je alergeno. Kaj točno to pomeni? A če ga poješ, potem user posted image dobi alergijo takoj, ali kasneje, ali kako? Mi res ni jasno... Sem pojedla prejšnji teden pico s šunko / kuhanim pršutom in mi na kraj pameti ni prišlo, da je to tudi svinjsko mesouser posted image .

Tudi sama sem že jedla svinjino - zaenkrat brez reakcije, ne bi pa vedla zakaj točno se odsvetuje.

Toplice... odločili smo se, da gremo septembra v Atomske toplice. Je že katera bila tam? Zanima me tudi v čem se nese user posted image na bazene. A v vozičku, lupinici, ležalničku,...?

Mi smo mel Hano kar v vozičku, ker na unih ležalnikih je bolj težko spala..

Morje... defenitivno za kakšen vikend moramo it. Ga že takooo zelo pogrešam! Čeprav je tale naša SLO obala tako tako. Kam pa se hodite kopat, če greste le za en ali dva dni?

Ne hodimo na slo obalo, tko da ti ne znam svetovat, če bi že šla bi b portorož al pa strunjan.

Suzi je že prava bejbauser posted image . Morm se spravit gor na rač. slike dat, da vidite še našega dolgina, madonish sem pospravila že kar nekaj cunjic št. 56. Kr naj fajn rastejo tile naši julijčki in naj bodo zdravi.

Vim - lej, potrudila si se po svojih najboljših močeh...če gledaš iz svetle plati, saj flaška ni tak bawbaw, ma tud svoje prednosti in važno je, da je dete sito.

♪♫♪♫♫

(odgovor članu Špela30)
Neposredna povezava do sporočila: 241
12.8.2009 14:42:23   
Anonimen

jaknik hvala za obrazložitev. Torej tu ponudba in povpraševanje pade na celi črti. Ker pri nas povpraševanje je, ponudbe pa bore malo. Npr. Tudi jaz ko se nagnem meni nič ne pricurlja, šele ko Gašper parkrat potegne nekaj malega pricurlja. Potem pa vleče k zmešan, dokler se ne odstavi. Ga položim na kavč in jok. Probam spet lačen in potem dam flašo poje k zmešan tudi 90 ml. Torej, če bi se pri meni najedu ne bi mogel pojesti 90ml še po flaši ni šans.

Eh jaz pravim enim steče samo od sebe drugi se malo pomatrajo pa gre, tretjim pa sploh ne gre.

Gremo pa v soboto na prvi pravi izlet. Mami se mora oborožiti s flaškami, termoska je kupljena, Novalac tudi in akcija. Pa da vidimo, kako steče hranjenje zunaj.

Ja, mene to ful jezi, ka eni za živo glavo trdijo, da doji lahko vsaka pa pika user posted image  Jst sicer sedaj dojim brez problema hvala bohu, sam se pa spomnim, ko Nika(moj prvi sin) tut nism dolgo dojila, pa sm se res ful trudila, pa mi je potem ena pametna dohtrca očitajoče rekla:,, Ja gospa, kako so pa ženske med vojno po gozdovih preživele svoje otroke, pa niso imele adaptiranega mleka?!,, Pa sm ji vsa besna odgovorila:,, Ja, verjetn, da je bla tut smrtnost takrat mal večja kot dans, a ne?!,,

Ne vem, čemu taka forsacija, kar se dojenja tiče!!!Jst pravim, če dojiš je to čist uredu, če ne pa prov lepi k... Otroc bojo zrastl tako al drugač. Sam vesele mame bojo mel, ker se ne bodo živcirale zarad dojenja, ki preprosto ne steče pa pika.

(odgovor članu vim)
  Neposredna povezava do sporočila: 242
12.8.2009 16:19:32   
andmoj
Oj!

Da se še jaz malo javim. Itak ni časa za računalnik. Ampak si moram malo časa vzet in pogledat, kaj je novega.

Kristina je bila danes ponoči mala nagajivka oz. je kar še. Vsako uro hoče jesti, jaz pa vsa neprespana  :sm_crazyeyes: . Pomojem čaka atija, da pride iz službe, ker je pri njemu čist pridna. Je pa včeraj zvečer in danes zjutraj bruhnila in mislim, da je šlo vse ven, kar je pojedla - imate tudi druge takšne probleme? Predno bruhne, naredi tako, kot da bi bruhala, ampak ne bruha.  :icon_frown:

Imamo pa en problem, ker skos drži nazaj glavico, so rekli v P, da je to posledica vakuma in kako je bila v maternici. Patronažna mi je rekla, da me bo najbrž v posvetovalnici poslala na terapijo  :sm_smileycry: kar pa mi ni glih všeč. Upam, da se čim prej uredi.

Mleka imam še vedno full. Sem prav vesela, da mi ni treba kupovati mleka.

Evo, že alarm tuli. Šibam..

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 243
12.8.2009 16:24:14   
donna22
IZVIRNO SPOROČILO: andmoj

Imamo pa en problem, ker skos drži nazaj glavico, so rekli v P, da je to posledica vakuma in kako je bila v maternici. Patronažna mi je rekla, da me bo najbrž v posvetovalnici poslala na terapijo  :sm_smileycry: kar pa mi ni glih všeč. Upam, da se čim prej uredi.

Kako pa je bila v maternici? Mogoče na ritki? Ali obrnjena v določeno stran?

(odgovor članu andmoj)
Neposredna povezava do sporočila: 244
12.8.2009 17:57:43   
_lenca_

jaknik1
- tud jz sm mislila, da lahko vsaka doji, sploh potem, ko sem prebrala tisti slavni članek o dojenju. Ampak ti verjamem, da si nardila vse, še posebej zato, ker ni tvoj 1. user posted image . Če ne gre, ne gre. Maš prav, user posted image  zrastejo tko al tko. Glavno, da si ti zadovoljna in vesela.

Kuhanje - sve i svašta: zelenjavne juhe, zelenjavne omake z mesom in brez njega, lazanje, krompir na 100 nalinov, polpete, rižote, ... Mal je zoprno samo, ker imava midva čisto nasprotna okusa: moj je strasten mesojed, jaz pa obožujem zelenjavo in štruklje, cmoke, pa take težke jedi, pol pa malo kombiniram. Enkrat skuham bolj zame, drugič bolj zanj. Če pa kuhinjo prepustim njemu, jemo večinoma makarone, zato jih jz ne kuham velikrat.

Mi pa tud zmanjkuje idej - HB za recepte na netu.

Morje - mormo dat delat potni list za tamalo user posted image , da bomo lahko km šli. Me prav zanima, kako jo bomo nahecali, da bo odprla oči za slikanje.

Danes - gremo pa v naravo šotor spat, bomo gledali Perzeide.

Včeraj -  sem ta veliki user posted image  skenslala dudo. Mi je šlo na živce, k naju je popoldan/zvečer začela fintirat in sitnobo zganjat. In je odšla duda na počitnice, ker je bila zelo utrujena in se mora spočituser posted image . Vrne se čez en tedenuser posted image user posted image . (No, upam, seveda, da ne.) Pa smo meli malo dretja, pa sem sedela pri njej in jo božala, pa je čisto lepo zaspala. Me zanima, kaj bo danes. Upam, da jo bo šotor tolk okupiral, da bo pozabila...user posted image

Dojenje zunaj - si ne delam težav: podojim, pa je. Malce se umaknem, da mava mir in to je to. Če pa ljudje pisano gledajo zarad joka, je pa to njihov problem. Sem tud že dojila med hojo brez štorklje (hja, pride sila), ampak smo bili sami. Drugač je pa štorklja zakon tud za dojenje.

Ajd, zdej pa grem po šotor in spalke, pa še malo hrane... ČAU!

(odgovor članu donna22)
Neposredna povezava do sporočila: 245
12.8.2009 20:16:04   
Češnca

IZVIRNO SPOROČILO: jaknik1

Ja, mene to ful jezi, ka eni za živo glavo trdijo, da doji lahko vsaka pa pika user posted image  Jst sicer sedaj dojim brez problema hvala bohu, sam se pa spomnim, ko Nika(moj prvi sin) tut nism dolgo dojila, pa sm se res ful trudila, pa mi je potem ena pametna dohtrca očitajoče rekla:,, Ja gospa, kako so pa ženske med vojno po gozdovih preživele svoje otroke, pa niso imele adaptiranega mleka?!,, Pa sm ji vsa besna odgovorila:,, Ja, verjetn, da je bla tut smrtnost takrat mal večja kot dans, a ne?!,,

Ne vem, čemu taka forsacija, kar se dojenja tiče!!!Jst pravim, če dojiš je to čist uredu, če ne pa prov lepi k... Otroc bojo zrastl tako al drugač. Sam vesele mame bojo mel, ker se ne bodo živcirale zarad dojenja, ki preprosto ne steče pa pika.

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Čisto res je!!! Pa ni vedno od mamice odvisno - je tud od user posted image , a žal vem to šele zdaj! Dejstvo ostaja, da je najin Anžej zdrav otrok, sploh ni videl zdravnika - razen v posvetovalnici in 1x je mel vneto uho, pa je od tretjega meseca dalje rasel na AM, pa že v je mel en obrok AM, ker se je sicer drl kot zmešan. Ampak njemu se enostavno ni dal vlečt!!!

18. julij je prav poseben dan!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 246
12.8.2009 22:23:18   
Ribica 80
Pozdravljene čveke, pa sem vas našla!!! No, res da nisem bila veliko za računalnikom in dva dni sem rabila, da sem čez prišla....

Vidim, da imamo podobne težave in težavice, pa sem se kar mal odahnila.

Mi smo stari en mesec in smo bili danes v posvetovalnici - zrasli smo za 6 cm (najbrž ni bil prav izmerjen v porodni) in pridobili 1200 g. Se dojimo in imamo probleme z vetrovi že od porodnišnice naprej - pomagata BioGaia in Vetrovne kapljice. Mali se že zavedno smeji, zdaj se je začel še sliniti in kazati jezička (baje še ne znajo požirati sline).

Kapljice D3 - kaj ve menite? Jih dajate svojim otrokom? Eni pravijo da ne, zaradi krčkov in poleti so otroci tako ali tako zjutraj in popoldan na soncu, drugi so spet za, ker saj tvorimo tudi me vitamin D in prehaja skoyi mleko, ampak premalo.

Dojenje - ja kdo pravi da si najslabša mati če ne dojiš? HB jaz lahko, ampak če ne bi šlo pač ne bi. Otrok bo zrastel tako ali tako, še vsak je.

Čaj ali voda za žejo otročka - jim katera kaj daje tega, kljub temu da ga odsvetujejo? Jaz si mislim, da imam mleka dovolj in ga pač pristavljam ko on hoče, pa čeprav je to na slabo uro. Baje obstaja nek rek - če bi mamice vedele kako so naši otroci žejni, bi še kikle svoje prodale...

Čaji za dojenje - jaz sem šal iskat Ašičev čaj za dojenje (samostan Stična) in sem ga že prenehala piti, ker je bilo enostavno preveč mleka in so me moje bolele kot user posted image ! Mleka imam sicer dovolj (mali poje od 60 - 100 g v obroku na eni joški), vendar so notri tudi zelišča za pomiritev vetrov oz. krčkov. Tako da vsem tistim, ki imate premalo mleka priporočam ta čaj.

Morje - tudi mi komaj čakamo september da gremo malo na morje. Mogoče katera ve, koliko časa se čaka na osebno oz potni list? Tudi jaz upam, da bo mali imel odprte očke...pred leti smo se kopali v Izoli, pa na Debelem rtiču (divja plaža)...

Hrana
- jaz sem sprobala kaj matra malega in kaj ne, kdaj je bolj bogi zaradi vetrov, tako da ne jem domačega mleka in svežega sadja in zelenjave, mlečni izdelki pa so očitno že toliko obdelani, da ga ne motijo. Tako bi pojedla skledo endivje s krompirjem, pa kar nimam srca, da bi jo vsaj 5 vilic, ker vem da bi malega zvijalo in šraufalo na polno.

Previjalna podloga - se mogoče da kje kupiti tako malo previjalno podlogo, formata npr. A3? Drugače jo bom pa kar sama naredila iz armafleksa.

Pralne plenice - jih katera uporablja?

Vas berem...

(odgovor članu Češnca)
Neposredna povezava do sporočila: 247
12.8.2009 22:26:20   
Ribica 80
Še nekaj sem pozabila...

Ležalnik oz. počivalnik za otročka - ga že uporabljate?

(odgovor članu Ribica 80)
Neposredna povezava do sporočila: 248
13.8.2009 6:44:31   
Vixen
Dobro jutro!

Dojenje - jaz imam srečo, nama gre, ampak če ne bi, pač ne bi. Moji mami so tik pred mojim rojstvom rekli, da mi srce ne bije - zdravnikova napaka, seveda - in je od šoka izgubila mleko, tako da sem rasla izključno ob steklenički. Vedno sem bila zdrava, zelo odporna (še zdaj sem).

Črvičenje, moja prehrana - Anže s tem na srečo nima problemov, kljub temu, da jem vse. Ne jaz ne moj v družini nimava alergij, tako da ne pričakujem problemov; če bom pa za kakšno stvar ugotovila, da mu ne odgovarja, jo bom pa seveda opustila, dokler dojim. Po tistem, kar je rekla patronažna, bi lahko jedla samo navaden jogurt z otrobi, jabolka, kakšno banano, melone in lubenice, pa malo pustega purana. user posted image  No, jaz se rajši ravnam po temle članku: http://med.over.net/forum5/read.php?11,347205,347292#msg-347292

Čaj ali voda - jaz tudi ne dodajam, pravijo, da ni treba; rajši malo večkrat na kratko podojim, če je zelo vroče (da dobi prednje, bolj vodeno mleko). Če že bi, bi komarčkov čaj iz filter vrečke, ne instant, ker instant vsebuje sladkor (ki ga pa mali res še ne rabi).

Morje - mi gremo prvi teden v septembru na Hrvaško. Baje potni list čakaš 10 dni, jaz ga še nisem mogla dat naročit, ker še nimam rojstnega lista. Smo pa po telefonu urejali zadevo, naj bi bil rojstni list že poslan. user posted image

(odgovor članu Ribica 80)
Neposredna povezava do sporočila: 249
13.8.2009 6:48:26   
Vixen
Aja, še počivalnik - ga nimam, ker ga pediatri odsvetujejo; do tretjega meseca naj bi otrok ležal izključno na ravni podlagi (če je nujno, v avtu, za krajši čas je lupinica OK - vse ostalo naj bo na ravnem). Evo: http://med.over.net/forum5/read.php?46,5622829 user posted image

(odgovor članu Vixen)
Neposredna povezava do sporočila: 250
Stran:   <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Imena, ki otrokom prinašajo srečo v življenju
Starši si najbolj od vsega želimo, da bi bili naši otroci srečni v življenju. Nekateri celo verjamejo, da k temu lahko p...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...

Najbolj všečno ime za punčko
Nosečka19

Prosim glasujte za najbolj všečno ime za punčko med temi imeni...

Klara (20%)

Nina (13%)

Tina (13%)

Katja (16%)

Lara (38%)

Število vseh glasov: 92

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!