|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Julijske morske zvezdice in ježki
7.8.2009 12:36:59   
Češnca

IZVIRNO SPOROČILO: Špela30

IZVIRNO SPOROČILO: Češnca

sprehodi - men jih patronažna še odsvetuje user posted image - da se mi zmeša!!! Itak sem že šla ven, pa sej še ne bom šla na Triglav, no! user posted image Mali je pa rekla, da lahko gre. Tako, da sva šla na začetku do bližnjega igrišča, da se je Anžej mal naguncal itd., zdej pa tud že mal korakov več nardimo. Je pa mali tak kot ta velki - v vožičku spi kot angelček, bolj ko trese, bolše je.

Tudi meni je prva patronažna sestra, ki je bila pri nas rekla, da naj bom vsaj 1 mesec doma, tralala... No druga in tretja, ki sta prišli, pa sta mi obe rekli, da normalno, da naj grem tudi jaz ven, vozičkat, saj se bom tako še bolje počutila... Tako, da mislim Česnca, da greš komot na zrakuser posted image .

Saj pri prvem tud pri meni ni komplicirala! Tokrat mi pa skoz govori, počivajte še, počasi, da ne boste mleka zgubila... user posted image Ampak sej nisi resen, men se zmeša bit 3 tedne al pa še več med 4 stenami!!! user posted image
A vi se tudi še niste kopali? Mi tudi ne, včeraj je še malo iz popka teklo, tako da moram poklicat patronažno, ko ne bo več - in glej ga zlomka, že danes mu ne!!! user posted image user posted image user posted image user posted image Bom v ponedeljek klicala, pol pa akcijaaaaaaaa! Komi čakam.

jazzz mi se ponoči niti ne trudimo kupčkat več - pol ni hotu v postlci spat, pa itak ga ni podru... Čez dan pa pridno podira - delamo tako kot je to zelo lepo špela opisala. user posted image Mene recimo sta pa starša morala po stopnicah nosit, da je ratalo. user posted image

18. julij je prav poseben dan!

(odgovor članu Špela30)
Neposredna povezava do sporočila: 176
7.8.2009 14:50:15   
Špela30
IZVIRNO SPOROČILO: katrinka

a ja - sivi ne bolijo vec a vsakic k grem na wc me tok pece da se skor zjokam-loh kera pomagauser posted image user posted image user posted image user posted image

Jaz sem si lajšala bolečine tako, da sem imela poleg wcja eno posodico s hladno vodo in sem si po vsakem lulanju pokapala z vatico in je omililo pekočino. Pa čimvečkrat hladen tuš. Se bo pa najhitreje zacelilo, če boš čimbolj zračilauser posted image . Uporabljaj tosamine hlačke in ko imaš možnost imej rano na zraku... Upam, da te čimprej neha pečtiuser posted image user posted image user posted image .

lp

(odgovor članu katrinka)
Neposredna povezava do sporočila: 177
7.8.2009 19:19:39   
andmoj
No, da se še jaz pofočkam tukaj!!

Vidim, da je kar ornk debata.

menstruacija - upam, da jo še ne bo kmalu user posted image

pleničke - imamo Mullerjeve in Pamperske, ampak ni jih čez Mullerjeve. user posted image

krčki - naša jih zaenkrat še nima. Je pa patronažna rekla, da če jih do sedaj ni imela, da se ne rabim nič bat - kao da jih ne bo imela, ampak jaz nič ne dam na to.

napenjanje - našo tako napenja, se mi kar zasmili, potem pa naredi eno ornk porcijo, al pa sam " dobr prdne".

podiranje kupčka - na začetku je pri meni podirala, pri atiju pa ne, sedaj ga pa tudi pri meni noče. Je lena za kupčke.

spanje - čez dan je kakšni 2-3 urice pokonci, drugače pa samo spi. Zbuja se nekako od 3-4 ure, da jo previjem in podojim, če se ne zudi sama, jo kar mal požgečkam in zbudim.

nasmešek - naša se je že v 1 tednu nasmihala.

Pridobivanje teže - ko smo prišle iz porodnišnice, je imela 2640g, danes pa jo je patronažna tehtala, je imela pa 3180g.

Oblačenje - ko smo doma ima samo body in nogavičke - ker imamo full vroče v stanovanju (mansarda), ko pa gremo ven, ji oblečem body, hlačke in nogavičke, pa čez plenico.

Je pa patronažna prejšnji petek rekla, naj počakam do ponedeljka, da bomo šle ven, ampak nismo zdržali, pa smo šli v soboto zjutraj do tasta in tašče, pa še 2x na sprehod.

Danes, ko sem našo pikico dojila, mi je dobesedno iz joške špricalo in direkt po Kristini po obrazu. Ne vem, ali bom imela vedno toliko mleka al kaj?? Sem pa že drugi dan opazila, da zjutraj, ko se zbudim, mam full trde joške, pa si moram takoj črpat, čeprav Kristina ponoči je iz obeh. Danes ponoči sem zaspala, pa mi je moj dragi zjutraj povedal, da sem mlekarno pustila odprto in da mi je blazinico dal gor in zapel modrc. Ja, to je pa to, ker sem mal zmatrana pa neprespana.

Naša Kristina pa je bila včeraj stara 2 tedna. Koliko gre čas hitro naprej.

Ko bom mela čas, pa prilepim še mojo porodno zgodbo. Pa ena mi je čestitala za rojstni dan, pa zdajle točno ne vem, katera. Hvala za čestitko.

Zdaj pa šibam nekaj pojest, dokler Kristina še spi, potem pa bo tudi ona prišla na vrsto.

(odgovor članu Špela30)
Neposredna povezava do sporočila: 178
7.8.2009 19:21:48   
andmoj
No, šivi so se mi pa lepo zacelili, ampak me še kar bolijo. Najtežje je iti na blato, ker se zvijam po wc školjki in dvigujem eno nogo, pa drugo, pa se zvijam in nič ne pomaga. user posted image  Upam, da se mi čimprej vse porihta in bo tako kot pred porodom.

(odgovor članu andmoj)
Neposredna povezava do sporočila: 179
7.8.2009 19:47:37   
šrimpf
uf, ste se že razpisale.

Čišča - dans je 23 dni po CR, čišča še kar traja. sem že kakega pol dneva brez, pa spet kri. me še fejst nervirajo vložki.

Tiste, ki ste po CR. A vas rana še vedno tako boli? js zmorem kakih 50 metrov pa me tko zateguje in boli v trebuhu, da se sam obrnem. tudi ene bulice tipam. vročine sicer nimam, tko da vnetje verjetno ni. sem se pa morala vrnit v porodnišnico za 3 dni zarad vročine in koagulskih izcedkov ter zadebeljene sluznice maternice. tako si že želim, da bi lahko šla na sprehod s pikijem in sproščeno uživala z njim, pa me skos boli. no ja, upam, da kmalu mine. aja pa s šiviljo sva bile cimre user posted image

Pleničke uporabljam pamprske new baby 2. bom kupla milerjeve naslednjič, me malo firbec.

Teža - naš jedec je pridobil eno kilo v 23 dneh. me je pediatrinja dans mal okregala, da ga ne smem dojit skos, kar sm počela do zdej, ampak res na 2-3 ure na vsaki dojki 10 minut. prej sm ga res nastavla takoj, ko se je malo skremžil. posledica tega je blo verjetno tudi stalno napenjanje, p nič ni spal po cel dan.no dans prvič uvajamo nov režim in je res bolj umirjeno. ko poje, se še malo poigrava, potem pa zaspi.

napenjanje - zjutraj od 5 do 7, vsak dan. mamo koroške kapljice, pa nimam občutka, da bi kej pomagalo.

nasmeški - v spanju skos, to je tko lepo vidt, v budnem stanju pa danes. sm se kr stopilauser posted image

kopanje - naš mali nič ne protestira. malo začudenno gleda okrog, ampak je kr držal ene 10 minut, brez pripomb. se veliko raje kopa kot pa tisto umivanje z vlažnimi krpami.

oblačenje - bodi z dolgimi rokavi in hlačke al pa žabice. včasih tudi samo pajacek - pižamca.

kupček - včasih ja, večinoma ne. zdej ga dajem v položaj čez ramo in če ga podre, ga takoj.

ooo kok komi čakam, da minejo tele bolečine. a bi se mogoče mogla it pokazat? tiste zatrdlince me mal skrbijo. pa bolijo. upam, da mi niso česa not pustiluser posted image

(odgovor članu andmoj)
Neposredna povezava do sporočila: 180
7.8.2009 22:43:20   
donna22
šrimpf, meni je čišča po CR trajala kar 4 tedne in 4 dni! Rana pa me nič ne boli, pravzaprav sem se že 2 tedna po CR počutila kot nova user posted image Pravzaprav moram rečt, da me je nasploh rana le malo bolela, sploh ni blo panike 

(odgovor članu šrimpf)
Neposredna povezava do sporočila: 181
8.8.2009 10:06:49   
katrinka
dobro jutrouser posted image

moj dan se je zacel s priporočeno posto v katei je bil sklep o prenehanju delovnega razmerja - jupi a ne sicer je bilo za pricakovat a vseeno

drugače pa je imela suzi vceri tecen dan - nic ni spala, jokala na veliko in bi se samo crkljala, danes se me je usmilila in lepo pancka tako da sem ze vse pospravila, zehto dala prat, pripravila pol kosila in pobarvala letve za vrata k pride tast danes sipe notri dat - najraje imam ko oci in tast po bajti hodita s papirjem in svincnikom, jaz pa za njima - to bi mela, uno bi mela...haha

a ja - moja suzi pa zadnje dni manj poje k prej - se keri kaj podobnega dogaja

glede cisce hvala za odgovoreuser posted image user posted image user posted image

mam pa se eno vprasanje

eno vprasanje - te dni sem se spravla vlogo za otroski dodatek izpolnjevat - pa rabim nasvet - ali naj jo oddam sedaj ko sem se uradno zaposlena ali naj pocakam en mesec ko se mi uradno iztece pogodba

(odgovor članu donna22)
Neposredna povezava do sporočila: 182
8.8.2009 11:02:09   
bybyka_1987
ja ker nisem dojila!moj ma tud mozoljcke po obrazku to se baje samo kozica cistiuser posted image

(odgovor članu katrinka)
Neposredna povezava do sporočila: 183
8.8.2009 12:01:09   
Češnca

najraje imam ko oci in tast po bajti hodita s papirjem in svincnikom, jaz pa za njima - to bi mela, uno bi mela...haha

a ja - moja suzi pa zadnje dni manj poje k prej - se keri kaj podobnega dogaja

user posted image user posted image user posted image ti jima kar delo naloži in naj fajn zrihtata! user posted image

Glede hranjenja pa ne vem, ker sta moja oba lakotnika... user posted image Ampak po mojem ni hudega... Bo še nadoknadila. Če je plenička vedno mokra in tudi lepo kaka, te nima kaj skrbeti!

Pa še ena fotka našega pikca:
user posted image

18. julij je prav poseben dan!

(odgovor članu katrinka)
Neposredna povezava do sporočila: 184
8.8.2009 13:58:00   
Špela30
Mi pa danes praznujemo 1 mesecuser posted image . Je user posted image naredil user posted image . Slavljenec pa pančka hehe.

Češnca... pravega lepotca imaš!user posted image

Katrinka... žal mi je, da se ti je tako začel danuser posted image . user posted image user posted image user posted image
Glede otroškega dodatka pa dvomim, če ima kaj vpliva to kdaj oddaš vlogo, ker moraš podati podatke o dohodkih za nazaj. To mislim jaz, mogoče se motim..., bi bilo mogoče najbolje, da vprašaš soc. delavko.

Uživajte vikend, menda bo v ponedeljek že dež!

(odgovor članu Češnca)
Neposredna povezava do sporočila: 185
8.8.2009 16:05:10   
_ella_
ja tudi mi danes praznujemo 1 mesec. Špela, tebe pa sploh na seznamu ni. Potem sva ble pa medve skupi v porodnišnici?!Sej si bla v LJ porodnišnici?! Ma kak zegenj smo meli s vremenom takrat  ne. Zdej se pa cvrejo tam v tistih sobah, kar parkrat na to pomislim, ko je že doma skoraj neznosno.

(odgovor članu jazzz27)
Neposredna povezava do sporočila: 186
9.8.2009 13:46:21   
_lenca_

Živjo, punce!
Vidmi, da mamo kr veliko dela s tamalimi, pa sej je tko tud prov, a ne? Je tolk luštno, da se že zdaj zgrozim ob misli, da grem čez eno leto v službo - majhen otrok, pa mama v službi - to res ne gre skupaj. Mam pa 1 leto časa, da kej naumim...user posted image user posted image user posted image

katrinka - čisto vseeno je, kdaj oddaš - ker boš v vlogo itak napisala lanske dohodke od obeh. Ker si zdaj brezposelna (user posted image user posted image ), se ti bo to poznalo šele 2010, ko boš navajala podatke za 2009. Jp, bedasto, ampak tko je. Kaj ti pomaga tak sistem, če si zdej brez dnarja? Ti pa iz lastnih izkušenj povem, da za otroke ni boljšga kot to, da je eden od staršev doma... Sliš se grozn, vem, zarad dohodka, ampak j... ga, otroc hitro zrastejo, denar pa ne odtehta trenutkov z njimi.

krči - naša user posted image  jih ma, ampak sem se odločila, da ne bom komplicirala. Pri prvi user posted image  sem bila 5 mesecev na strogi dieti (nč mleka, jajc, konzervansov, semen, oreškov, čokolade, ne prekislih stvari, svinjine, ipd.) sej se človk kr navad, ampak zdej pa nč več. Mam sub simplex kaplijice: če jo hudo napenja, jih dam kr na dudo - tko se mal potolaži, pa še pomaga mende. Je pa tko: kakpen dan spi kot ubita, drug dan pa sam joka. Ponoč pa godrnja in renči user posted image user posted image , potem pa ga spusti kot ta velika. Pa nehala je kakat večkrat po malem: zdej nardi enkrat na dan povprečno, pa toooolk, da jo rajš takoj previjem, ker morm drugač celo preobleč.
Aja, poskusila bom še komarčkov čaj. Ga morm sam še skuhat..., mi še ni uspelo...user posted image

večerni krči in sitnoba - Za plan B mam zvečer pripravljen sprehod v štorklji ali umivanje oz. kopanje. Sitka cca 2 uri. Ponujam ji zizke, pa se jezi, bi, pa ne bi, pa nosim jo, da mal gleda okrog, za ostalo je pa plan B. user posted image user posted image user posted image

dojenje - na 2-do 3 urce, ponoč mi da mal dihat, na cca 4 urce.
kupček - podiram, če mi ne zaspi. Če zaspi, jo pustim. Dvignem jo, če jo začne napenjat čez kakih 20 min, drgač pa ne. Ponoči je ponavadi ne dvigujem, ker zaspi.
plenice - mamo muellerjeve od 3-6kg. Bom pa sprobala še Hoferjeve - jih ktera pozna?
čišča  - nimam pojma, kdaj je minila prvič. Zdaj jo še mam (po 3 tednih). Uporabljam navadne dnevne vložke, tk da ni moteče. Kk dan začutim, da se mi mal bolj ulije (bolj sveža svetlejša kri oz. izcedek), takrat ga takoj zamenjam, sicer pa mam sam manjše rjave flekce.
bolečine, pekočine - pomagam si s hladno vodo, bepanthenom. Katrinka, mislm pa, da gre lohk tud za vnetje nožnice - jst bi se obrnila na G za kk Canesten. Drgač sem si pa včer dala mal jogurta na vložek...user posted image user posted image user posted image  Sva že probala user posted image  (ne zdržim več), pa me je malo peklo...

oblačenje user posted image  - moja je v bodiju s kratkimi rokavi in nogavičkah. Doma mam pokrito z dekico. Za vn jo zjutraj, ko je bolj hladno, zavijem v dekico. Dans je blo pa res sveže, sem ji pa oblekla hlačke in jopico, pa še kapico je dobila. Je pa res zoprno, ker je na soncu vroče user posted image , v senci (gozdu) pa hladno, zato je dekico priročna, da jo hitro odvijem oz. zavijem.
štorklja, kengurujček  - mi mamo zdle štorkljo (sling), se mi zdi res fajn, za kasneje mamo pa babybjorna, se nam je ful obnesu. Tko da voziček še sameva. Verjetno ga bom uporabla mal kasnej za daljše pohode, da pridem v kondicijo. Za kšno dobro urco je pa zdej tud štorklja ok.

Sicer pa komaj čakam, da pojenja vročina, da pride september, da gremo kej na morje, mam že dost zapečkarjenja... bi se že kopala, pa šla v hribe, pa... čisto vse bi počela...

Dans al pa jutri se vrneta moja user posted image , sta naju mal pustila sami in šla na morje. Ju kr pogrešam, je tolk prazno doma... ni tolk fajn bit sam kt se slišuser posted image . Ampak vem, da uživata user posted image user posted image user posted image .

Aja, pregled mava naslednji pon. (17.), ko bo user posted image  stara skoraj 1 mesec. Me prav zanimajo mere, zdej se mi zdi že kr malo okrogla, prava bajsika user posted image user posted image user posted image .

Ja, pa res ne znam bit kratka...

Čau in lepo nedeljo!

(odgovor članu _ella_)
Neposredna povezava do sporočila: 187
9.8.2009 13:50:10   
_lenca_
Aja, še tole: naša frajla se je tud že obrnila s trebuščka na hrbet, sem bla čist paf! Pa takoj k sem jo domov prnesla, semje z boka zmuvala na hrbet - ne spomnim se, da bi ta prva user posted image  tolk migala. Pa paše ji na trebuščku spat - če zaspi pri meni pri podirnaju kupška, jo dam podnevi spat na trebuh, pa jo ves čas hodim gledat... sam da je mir...user posted image user posted image user posted image

No, pa res: ČAU!

(odgovor članu _lenca_)
Neposredna povezava do sporočila: 188
9.8.2009 14:00:58   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: _lenca_

Sicer pa komaj čakam, da pojenja vročina, da pride september, da gremo kej na morje, mam že dost zapečkarjenja... bi se že kopala, pa šla v hribe, pa... čisto vse bi počela...

Mi smo pa že kr šli na morje. Ko je bil Aljaž star 3 tedne smo šli za mojimi starši v Vodice (sicer sam za pet dni, ampak je blo fuuuuul lepouser posted image ). Včeri smo se pa mal do Crikvenice zapelal pa mal zaplaval. Pri naši bajti obožujemo morje, smo pravi obsedenciuser posted image .

(odgovor članu _lenca_)
  Neposredna povezava do sporočila: 189
9.8.2009 14:57:18   
vim
Ojla se oglašam malo.

Hvala za res odlične nasvete kako katera se znajde in kako naši srčki napredujejo.

Mi smo končno čez porodno težo, žal brez dodatkov ni šlo:

DOJENJE: gre pa ne gre nimam mleka dovolj mi ga kar zmanjka tudi napumpam si ga bore malo, zato moramo dodajati. K sreči ni kompliciran in je tudi po flaši. Ima pa raje Novalac kot Aptamil.

OBLAČENJE: Ja sem ena tistih, ki ga preveč oblačim pa ne vem kaj,amapk saj ko ga previjem potem pa ga še preoblečem.

SPREHODI: na pravem sprehodu še nismo bili greva pa vsak dan malo ven, zjutraj nama ne znese se do 11h ne zmigava potem je pa prevroče

ČIŠČA: Ah nujno zlo,še zmeraj imam kar vir 80 in mrežaste hlačke . Šivi bolijo za znoret.

Pa da odprem še temo

KILOGRAMI: OD 16kg pridobljenih sem se stopila za 12kg. Uf pa končno vidim svoje gležnje.

In sedaj vprašanje:

KOLIKO VAM POJEDO VAŠI MALČKI? Naš več kot 60ml na obrok ne poje.

Zdaj pa moram iti se je naš pikec zbudu gremo jest.

Postala sva starša najinemu sončku Gasperju

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 190
9.8.2009 21:48:43   
Vixen
Vim, jaz nimam pojma, koliko Anže poje, ker se dojiva.

Kilogrami - jaz sem ena od srečk, ki so v nosečnosti jedle vse, kar jim je zapasalo, pa kg niso šli dosti gor. Dobila sem vse skupaj ene 4 kg, zdaj sem pa na -2 kg. Prav fino. user posted image  Še ene par dodatnih pa nameravam it dol, čeprav... Pojma nimam, kako lahko toliko pojem zadnje dni. Cele dneve samo jem... Upam, da bo dojenje dovolj, da kg ne bojo šli nazaj gor. user posted image

Čišča - do 10 dne je bila ful močna, potem pa kot bi odrezal; večinoma samo še zelo blag rumenkast izcedek, samo občasno (1x/dan, kakšne pol ure) malo krvi.

Sprehodi - jaz grem zadnje dni samo zjutraj za 20 minut; sem probala 2x/dan, pa me še vse boli... Je bilo preveč, me je vsak dan bolj bolelo namesto vsak dan manj. Zvečer očija pošljem z Anžetom ven. user posted image user posted image

Dojenje - žal mi je, Vim, da vama (še) ne laufa. Čim večkrat pristavljaj, to je edino, kar poveča produkcijo mleka (saj veš, zakon ponudbe in povpraševanja). Moj Anže je prve dni non-stop visel na meni, še pojest nisem mogla v miru. Očitno je pomagalo, ker je v 6 dneh pridobil 270g (povprečje okrog 170/teden). user posted image

(odgovor članu vim)
Neposredna povezava do sporočila: 191
9.8.2009 22:52:45   
_ella_
Mi smo bli pa danes cel dan na svežem zraku, zdaj pa pupa spi že od pol sedme, men bo pa joške razneslo. Očitno ji svež zrak paše in utruja.
Vim jst ne vem koliko naša je na obrok, tudi ne vem koliko je pridobila na kilaži. Bom zvedla v petek na posvetevalnici. Je pa v 1 mescu zrasla za 4 cm. To sem lahko zmerlauser posted image   Ma pa buhija kot žabica. Upam, da ti čim prej steče dojenje. Sama pijem veliko Hippov čaj za dojenje. Mogoče pa kaj pomaga?!

Se vidi da je vikend, ni nobenga tu gor.  Nočko

(odgovor članu Vixen)
Neposredna povezava do sporočila: 192
10.8.2009 9:54:00   
BOOMER
ola bejbe - evo naju!

katrinka - najprej ful hvala za telegramčekuser posted image

doma - končno...men je glava v bolnici začela narobe delat, tud sapt ne morem še zdaj ne ččist, ampak bomo žeuser posted image pa bodi na suo 5ur v porodniuser posted image

Drugače pa že trenirava delovno okolje(katrinka - super tale ležanik!) in če bo tko bo super.

dojenje - Je ful pridna, se kar sama zbuja na 3,5h (ok 30 min rabi da k sebi pride). Opažam samo, kadar je vroče, hoče večkrat joško....danes ponoči se ja tako nažrla (na skoraj 1,5h), da je zjutraj po zadnjem dojenju kar polivala - požeruh! O stanju bradavic - jah zobe stisnit in zdržat pa bouser posted image bo danes patronažna preverla, če vse ok. Bojim se sam kakega mastitisa..ampak dokler prazne pa jaz čistim zadevo, verjetno ni straha?

zlatenica - kolko cajta so tak rumeni? mene so ven spustli pa je za moje pojme kr sonček tja v facko...

porodna zgodba
- dobr da nisem vedla kaj me čaka....user posted image v bistvu so vsi skup (dohtarji) ugotovil, da so se fejt zmotl (1-2 tedna v PDP) pa da tamala sploh še ni bla za ven. Tko da je blo mal več dela, HB mam saj šivov minimalno (1dolgi + 1 ta sladek - tko je zdravnica reklauser posted image baje neka varica krvavelauser posted image )

greva zdej mal počivat...v bistvu jest....čakam patronažno, da nama kej finga pove.

počas vidim, da je 3h ful velik cajta (ok 2huser posted image - 1h gre za dojenje pa previjanje)

(odgovor članu _ella_)
Neposredna povezava do sporočila: 193
10.8.2009 10:44:44   
_lenca_
jaknik1 - si mu že uredila osebne dokumente al kako ste šli čz mejo? Me zanima, da vem kolk morm pohitet s fotografijam in dokumentacijo.

Drugače pa, bravo user posted image user posted image user posted image . Podpiram vse, ki z dojenčkom počnejo vse in si ne delajo utvar, da je pa treba ful pazit pa nikamor it. Čeprav me zanima, kako se bo odvijala tale nova gripa... Bi nam znala kakšne potovalne načrte prekrižat.

< Sporočilo je popravil _lenca_ -- 10.8.2009 10:47:35 >

(odgovor članu BOOMER)
Neposredna povezava do sporočila: 194
10.8.2009 10:48:11   
Chebellca
Živjo mamice!

Končno se tudi jaz javljam user posted image Najina Lili je danes stara 17 dni in je že prava velika punca, spančka po 3-4 ure, ponoči celo po 5-6...Dojenje nama je steklo super! V glavnem vse je kot v pravljici in nič me ne spravi iz tira...po tistih groznih 8 urah v porodni in na koncu CR se mi vse zdi mala malica. Bolečin po CR pa skoraj ni bilo, drugi dan sem že tamalo sama previlauser posted image , očitno je to nagrada za vso trpljenje med porodom in največja pa seveda ko so mi v naročje položili najino 4070g težko žabicouser posted image Porodno zgodbo bom napisala, čakam samo da zberem dosti voljeuser posted image

Čestitam še enkrat vsem mamicam in upam da bolečine hitro minejo, potem pa ostane samo užvanje z našimi user posted image

Tukaj pa vam prilagam še slikice najine Lili
user posted image user posted image

(odgovor članu BOOMER)
Neposredna povezava do sporočila: 195
10.8.2009 10:52:56   
Vixen
BOOMER, super, da sta doma. user posted image  Midva sva bila manj kot 3 dni v P (se je rodil v pon. zvečer, domov sva šla v sredo ob 14h), pa sem komaj zdržala. Sem imela super punci v sobi, pa vsi trije user posted image  so bli pridni, ampak... Home sweet home. user posted image

Mi smo se pa danes prvič kopali - zvečer bomo stari 14 dni. user posted image  Anže je užival. user posted image  Itak je tak dobrovoljček, karkoli počneš z njim, mu je fino. user posted image  Pa zjutraj sva šla prvič ven v I.go kengurujčku; je seveda zadovoljno prespal sprehod. user posted image

Pa očija imava končno doma dopoldne! user posted image  Zdajle sta z Anžetom v kuhinji, da imam jaz tukaj v sobi klimo prižgano, da malo znormaliziram temperature tukaj noter. Brez klime si sploh ne predstavljam, kako bi preživeli; se mi soba takoj zjutraj, ko se pojavi sonce, kljub žaluzijam segreje na 35 stopinj.

(odgovor članu BOOMER)
Neposredna povezava do sporočila: 196
10.8.2009 10:53:14   
katrinka
katrinka -
čisto vseeno je, kdaj oddaš - ker boš v vlogo itak napisala lanske dohodke od obeh. Ker si zdaj brezposelna (user posted image user posted image ), se ti bo to poznalo šele 2010, ko boš navajala podatke za 2009. Jp, bedasto, ampak tko je. Kaj ti pomaga tak sistem, če si zdej brez dnarja? Ti pa iz lastnih izkušenj povem, da za otroke ni boljšga kot to, da je eden od staršev doma... Sliš se grozn, vem, zarad dohodka, ampak j... ga, otroc hitro zrastejo, denar pa ne odtehta trenutkov z njimi.

ja sem vidla da morm dat lansko letne podatke notri, pa sem tudi sla zracunat komu se splača dati vlogo - meni ali mozu, pa je cisto isto,
kar se pa tiče sluzbe - vsaka stvar je za nekaj dobra, bom pa cez eno leto mogoče nasla kaj boljsega, medtem pa s svojo frajlo uzivalauser posted image

bolečine, pekočine - pomagam si s hladno vodo, bepanthenom. Katrinka, mislm pa, da gre lohk tud za vnetje nožnice - jst bi se obrnila na G za kk Canesten. Drgač sem si pa včer dala mal jogurta na vložek...  Sva že probala  (ne zdržim več), pa me je malo peklo...

sem pogruntala od kje taka bolecina - sicer sem pozabila kera mi je napisaLA A JE MELA PRAV - HLACKE, PREJ SEM MELA TISTE MREZASTE, POTEM JE BILO CISCE ZE TAKO MALO DA SEM OBLEKLA SVOJE NAVAdne hlacke - bombazne, pa ni rana dihala, k sem spet dala mrezaste gor, se je takoj pomirila - drugače pa hb za mrzel tus, glede user posted image - mojga razganja sam mene se boli pa si ne upamuser posted image

plavanje - komi cakam da bo pregled pri g mimo in da se cisca umiri da bi malo skocili do morja - tok pogresamuser posted image

obracanje - nasa se na trebusca se ne obrne - danes stara 4 tedne, a se ze premetava po postelji - dam jo na bok spat pa je hitr po svoje premaknjena - lumpauser posted image

sprehodi - meni tudii dopoldne ne uspe se kmal zmigat, potem je pa prevroče - pa zvecer, če ne druzga smo na zraku pred hiso, vceraj smo bili pa v iskem vintgarju, mala nauduseno spalauser posted image

kg - tok sm zafustriranauser posted image od 18 je slo 10 dol, se velik morm spravt doluser posted image

IZVIRNO SPOROČILO: BOOMER
katrinka - najprej ful hvala za telegramček

ni zakajuser posted image user posted image user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: BOOMER

Drugače pa že trenirava delovno okolje(katrinka - super tale ležanik!) in če bo tko bo super.

ja, lezalnik je zakon stvaruser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu _lenca_)
Neposredna povezava do sporočila: 197
10.8.2009 11:06:30   
katrinka

user posted image
user posted image
user posted image

NICK            PDP      RODILA    IME           VEL.       TEŽA

1. furlica               6.7.       14.5.        Maša         44 cm    2170 g 

2. knutek              27.6.     18.5         Nik            47 cm    2690 g

3.
netopircy         16.7.      20.5.        Maja         47cm     1960 g

4. zaspančka         24.7.      4.6.        Tjaš          47cm      2240g

5. hrupka               8.7.       15.6.     Larisa         45 cm    2070 g

6. nikita                 4.7.       18.6.      Julija         50 cm     3400 g

7. naty-taja         27.6.      18.6.      Urban         50 cm    3400 g

8. svet                   6.7.       18.6.       Ana            48 cm    2670 g 

9. pupa1005        20.7.      19.6.       Ažbe          48 cm    2735 g

10. ninocka           7.7.       21.6.     Lian Neo     51 cm     3150 g

11. sabina84         5.7.       24.6.       Lia            52 cm     3420 g 

12. hator               1.7.       25.6.       Luka          51 cm     2940 g

13. linaema            10.7.    25.6.       Zoja          51cm      3080 g

14. lučka25            20.7.    26.6.       Neža         50 cm     2790 g

15. bdubadu            9.7.      27.6.       Tisa          54 cm     3920 g

16. melika               4.7.      27.6.       Niko         50 cm     2970 g

17. ksandra               ?        27.6.      Jakob         47 cm     2990 g

18. žoga08            29.6.     28.6.        Lea           52 cm     3900 g

19. mravljica123    3.7.     30.6.        Nika         47 cm      2720 g

20. janejajaneja   22.7.      1.7.         Neli           48 cm     2770 g

21. ana                   2.7.        1.7.         Val            52 cm    3940 g

22. smile30          11. 7.      1. 7.       Zoja            51 cm    2980 g

23. katana37*2      5.7.       1.7.     Amadej         50 cm    2920 g

24. jazzz27            7.7.        2.7.       Boris           52 cm    3450 g

25. anci banci        16.7.      2.7.        Svit            51 cm    3150 g

26. donna22          10.7.      2.7.        Zala            49 cm    3100 g

27. NO720091       1.7.       2.7.        Alja            51 cm     3450 g

28. katalena2007  11.7.     2.7.        Sara

29. andy28             9. 7.      6. 7.      Julija           52 cm     3530 g

30. jaknik1             6.7.       8.7.       Aljaž            54 cm     3720 g

31. _ella_               3.7.       8.7.     Nina Heidi     52 cm     3350 g

32. lero                   5.7.       8.7.       Filip             56 cm     4400 g

33. kaos                 13.7.     9.7.        Maj              50 cm     3630 g

34. jasna81            4.7.     10.7.      Inaja            50 cm     3520 g

35. dd77                15.7.    10.7.      Luka            55 cm      3550 g

36. ribica80             9.7.    10.7.      Ožbe            50 cm     3170 g

37. liam                   5.7.     10.7.       Zala            51 cm     3550 g

38. tacamuca           3.7.    10.7.       Taja             51 cm    3500 g

39. inuasa                5.7.    11.7.       Vito             52 cm     3510 g

40. katrinka           27.7.   13.7.  Suzana Vanesa 50 cm    2910 g

41. monty                6. 7.  13. 7.       Iza                50 cm    3425 g

42. jazzmine          24.7.   14.7.      Matic             50 cm    3430 g

43. bybyka_1987 15. 7.  14. 7.     Julian             51 cm    3650 g

44. Belika              28. 7.  14. 7.                            49 cm     3300g

45.štrimpf               7.7.    15. 7.       Vid               53 cm     3665 g

46. sinskaT            12.7.   16.7.        Nik               55 cm
     3730 g

47. marjetyca                   16.7.        Staš              55 cm     3730 g

48. češnca             16. 7.  18.7.        Juš               52 cm     3430 g

49. Alex01             11. 7.  17. 7.      Nejc             57 cm     4380 g

50. chatty              20.7.   17.7.      Tristan           53 cm     3300 g

51. dannyS                        18.7.      Florijan         54 cm     3680 g

52. _lenca_           12.7.    18.7.       Nika                            3180 g

53. gaja                 20. 7.   19. 7.      Ažbe            48 cm     2690 g

54. tanc555           24.7.    20.7.        Žan             53 cm     3825 g

55. tilča                  15.7.   20.7.       Jakob           55 cm     4000 g

56. gigglica            24.7.    21.7.      Bianca          52 cm     3020 g

57. ip77                 22.7.    21.7.                           52 cm     3700 g

58. ally1                26.7.    21.7.        Luka           51 cm     3055 g

59. lejkica             12.7.    22.7.        Zoja            53 cm     3700 g

60. elevitka           27.7.   22.7.         Tai              50 cm     3680 g

61. ll01                  17.7.  22.7.          Ela              54 cm     4130 g  

62. andmoj            25.7.   23.7.      Kristina         51 cm     2870 g

63. chebellca         20.7.  24.7.         Lili               52 cm     4075 g

64. busika              24.7.  24.7.         Jaša             55 cm     4300 g

65. šivilja              27.7.  25.7.         Hana            54 cm     4115 g

66. lenna               30.7.  25.7.         Lovro           52 cm     3450 g

67. darjussa         26.7.  26.7.          Kiara           51 cm     3400 g

68. vixen              18.7.  27.7.          Anže            51 cm     3780 g

69. tina69            24.7.  27.7.         Tilen             50 cm     3420 g

70. skorpy            29.7.  27.7.        Mathias        51,5 cm   3860 g

71. vim                 30.7.  28.7.        Gašper          53 cm      3430 g

72. tara09            26.7.  29.7.          Tara            50 cm      2850 g

73. upsss              24.7.  31.7.          Pia              50 cm      3730 g

74. galateal                     31.7.     Aelita Ana       53 cm      3460 g

75. urshak            25.7.   1.8.       Veronika         51 cm      3920 g

76. sempervivum 28.7.   3.8.        Klemen          58 cm      4150 g

77. boomer           27.7.   5.8.        Julijana         53 cm      3420 g

78. majčula                      5.8.           Nia             51 cm       3330 g

79. rina22            23.7.   6.8.         Timeja          51 cm      3600 g

punčke = 39
fantki = 40

user posted image Naty-Taja & Urban
user posted image Svet & Ana   
user posted image Sabina84 & Lia
user posted image Ana & Val

user posted image Melika & Niko
user posted image Ninocka & Lian Neo
user posted image Anci banci & Svit
user posted image Zoga08 & Lea
user posted image Donna22 & Zala
user posted image Spela30 & Taj
user posted image Netopirčy81 & Maja
user posted image Bybyka_1987 & Julian
user posted image Jaknik1 & Aljaž
user posted image _ella_ & Nina Heidi
user posted image jazzz27 & Boris
user posted image jasna81 & Inaja
user posted image češnca & Juš
user posted image katrinka & Suzana Vanesa
user posted image ribica80 & Ožbe
user posted image  sinskaT & Nik
user posted image linaema & Zoja
user posted image ally1 & Luka
user posted image bybyka_1987 & Julian
user posted image chatty & Tristan
user posted image elevitka & Tai
user posted image lejkica & Zoja
user posted image vixen & Anže

user posted image andmoj & Kristina
user posted image kaos & Maj
user posted image alex01 & Nejc
user posted image chebellca & Lili

(odgovor članu katrinka)
Neposredna povezava do sporočila: 198
10.8.2009 11:07:07   
katrinka

user posted image

user posted image
ana** 11.1.1984
mojcaz 04.1.1988
sabina84 13.1.1984
jazzz27 27.1.19xx

user posted image
zoga08  18.2.1982
bimbambom  4.2.1978 
furlica  27.2.1978
bipi  3.2.1978
Zerlina  XX.2.1981  

user posted image
os**  02.3.1980
ally1  10.3.1973
bdubadu  11.3.1973
anci banci 14.3.1979
giggica 16.3.1983
nena30  28.3.1978

user posted image
andy28 11.4.1980
Melika 20.4.1980
Sempervivum 22.4.1976
_ella_  26.4.1971 
bybyka_1987 27.4.1987 
Chebellca  30.4.1985

user posted image  
katrinka 02.5.1983
elevitka  10.5.1979  
Pupa1005  10.5.1977  
Naty-Taja  18.5.1978
tina69 19.5.1984 
MTFP  24.5.1979

user posted image  
Boomer  3.6.1979
Hator 8.6.1979
jasna81 12.6.1981
šivilja  27.6.1976

user posted image  
mravljica123  9.7.1982
janejajaneja 12.7.19 
tonja  13.7.1982
Vixen 16.7.1975
zaspančka 17.7.1985
tacamuca 27.7.1980  

user posted image
andmoj 02.8.1979
nana 22.8.1979
jaknik1 28.8.1978
Alex01 28.07.1975

user posted image
smile30 24.09.1978
rina22 09.09.1986
Špela30 15.7.1978 

user posted image   
Češnca  03.10.1979
IiIka  04.10.1982
dd77  11.10.1977
user posted image   
SKORPY  10.11.1982
liam  17.11.1983
inuasa  20.11.1982
kaOs  21.11.1979

user posted image
NO72009I  7.12.1978
donna22  8.12.1986
hrupka  10.12.1978
gaja*  16.12.1981
svet 21.12.1976
Lejkica 25.12.1978
DannyS 30.12.1982

(odgovor članu katrinka)
Neposredna povezava do sporočila: 199
10.8.2009 11:09:04   
katrinka
eno vprasanje - po kopanju sem malo namazala z oljem - od nivee baby - je patronazna vidla, je rekla da je uredu, vendar sumim da je to razlog mnogih izpuscajem nase male - s cim bi jo loh se namazala po kopanju - ali naj kupim olje drugega proizvajalca ali naj ga sploh ne uporabim - katero kremo bi predlagaleuser posted image

(odgovor članu katrinka)
Neposredna povezava do sporočila: 200
Stran:   <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

10 najlepših daril, ki jih otroku ne moret...
Najboljša darila so tista, ki jih ni mogoče kupiti, niti zaviti v bleščeč papir. To je seznam stvari, ki jih ne boste do...
Imena, ki otrokom prinašajo srečo v življenju
Starši si najbolj od vsega želimo, da bi bili naši otroci srečni v življenju. Nekateri celo verjamejo, da k temu lahko p...

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?