|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  163 164 [165] 166 167   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Božičkovi pomagači 2008
5.6.2009 10:38:43   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: skorpika

IZVIRNO SPOROČILO: 5ra_28

Ali pa če jaboljko skuham in zmiksam in ga dam v plastično posodico, ostane skoraj cel dan sveže in nič ne porjavi! Tako da jaz imam kar to zraven, pa zmiksane kekse, potem pa zmešam, preden papca.

postano sadje napenja...user posted image

Če ponudiš surovo postano sadje napenja, če pa sadje skuhaš in ponudiš čez čas, pa ne ... tako je bilo meni rečeno.

Kaj bom pa kuhala danes za naju pa še ne vem ... tamala bo dobila riž in teletino pa kako krfijolco zraven ... oči in mami pa najboljš, da sta na dieti user posted image

Pa še kar dežuje pri nas user posted image .

(odgovor članu skorpika)
  Neposredna povezava do sporočila: 4101
5.6.2009 10:46:11   
5ra_28

pri nas isto, sploh ko mala ihtica nastopi v vsem svojem sijaju...če grem na wc ga privežem, čeje pa zraven mene ko kuham pa ne...drugač je pa itak na tleh...in če dam kam na tla daljinca naredi tut tri obrate v eno smer sam da pride do njega...je ni igrače ki bi bila bolj zanimiva

se podpišem!!!!!!!!! Kaj češ, generacije tehnike.

Končno smo trije:)

(odgovor članu skorpika)
Neposredna povezava do sporočila: 4102
5.6.2009 10:46:50   
5ra_28
nič..greva v gozd, sem morala počakat, ker je gospod kakal.user posted image

Končno smo trije:)

(odgovor članu 5ra_28)
Neposredna povezava do sporočila: 4103
5.6.2009 11:31:01   
tejci01
Pozdravljene

sem prebrala da nekatere že dajete meso. Zanima me kakšne vrste in kako jim pripravite.
Mi smo še na sadju, zelenjavi in na kaši korenček-jabolko (Milupa) in frutolino(Podravka).
Glede mlečnih izdelkov, pa so mi rekli da mu lahko začnem dajat malo pred 7.meseci.

(odgovor članu 5ra_28)
Neposredna povezava do sporočila: 4104
5.6.2009 12:59:41   
Ana Luna
IZVIRNO SPOROČILO: Otika

Ana Luna ... še tebi ... ne kompliciraj user posted image . Če si doma, daj tamalemu vodo iz pipe, če nisi doma in se bojiš glede ustrezne kvalitete vode iz pipe (v hribih deževnica, kjet na morju ful klorirana) mu pač daš ustekleničeno ... Kašice tut ni nič narobe če sem in tja kako kupljeno dobi. Pa če greste kam ko ne bo štedilnika, lahko zelenjavne in mesne kašice pač kupiš že narejene, s seboj vzameš kake kosmiče (keksolino ipd.), sadne kašice mu pa tako ali tako lahko vedno pripraviš iz svežega sadja (banana, melona, jabolko, itd.), samo strgalnik imej s seboj pa je.

Otika, hvala. Sej maš prav, preveč kompliciram. A pol obstajajo že narejene zelenjavne kašice? Ker jih namreč še nisem zasledila. Na dopustu bi rada čim manj komplicirala in imela že vse 'pri roki', sej veš, tako kot je bla včasih samo flaška, tersmoska prekuhane vode in dozica mlekca v prahu. Priznam, da kar malo pogrešam tiste cajte, ko sva šla z Jašo za cel dan od doma, zdaj pa je malo drugače ...

IZVIRNO SPOROČILO: Ana Luna

skorpika, a potem ustekleničena ni o.k.? kašice so itak najboljše home made, sam na poti je pa verjetno kar praktično imet že kaj pripravljeno iz trgovine ... ;)
kako boste pa ostale na dopustih uredile s prehrano za vaše (tiste, ki ne boste imele štedilnika)?

ja baje da ima ustekleničena tut ful enih pi..  noter...jst ko bom nehala prekuhavat bom kar iz pipe dala...ja itak da tudi kupi pripravljene kašice, sam zelenjavne so men ogabne...za na pot vedno kupim sadne...edino korenček tudi kupim...ne bi pa nikol kupila npr. bučke in krompir, brokoli in krompir in to...

ja, pa zgleda, da res obstajajo tudi te zelenjavne kašice ... bom pogledala v Muellerju, pa poskusila.
IZVIRNO SPOROČILO: Otika

Jaz sem ji pa zadnjič kupial eno hippovo kašic z mlado zelenjavo, pa sem ji jo dala, ko smo bili prejšnji vikend na izletu na morju ... no in men ni bila dobra, tamala jo je pa pomalicala 123 in bila ful zadovoljna zraven.
No in glede na to, da se trudim da ima sedaj 1 zelenjavni oz. mesno-zelenjavni obrok, 1 sadni obrok in 1 obrok s kosmiči, ji bom kupljeno zelenjavno kašico sigurno še ponudila, če bomo šli kdaj za cel dan nekam in ne bom imela možnosti ji zelenjave sama skuhat.

No, evo, to tut jaz rabim! user posted image

keksolino - a ima gluten? do kdaj se ga moramo izogibati? Nedojeni otroci baje dlje časa, sam ne vem pa do kdaj. mi bi že nujno rabili kakšno alternativo riževim kosmičem za večerjo. te natepavamo že en mesec. ampak brez glutena ne najdem nič drugega. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4105
5.6.2009 13:37:39   
Tedi77
Ana Luna, v DM-ju dobiš kašice od Alnature od 4. mesecev naprej (bio, brez glutena, brez sladkorja, brez mleka), 4 žita (riž, ajda, koruza, pira) in prosena kaša. Mi smo zdaj imeli 4 žita in mi je ful boljša kot riževi kosmiči. Se čisto dovolj zgosti, ne nastane pa tak poc, kot pri riževih.  

(odgovor članu Ana Luna)
Neposredna povezava do sporočila: 4106
5.6.2009 14:52:00   
katja_p
Moja Tjaša pa ima dans 6m! user posted image  user posted image user posted image

Meso: kdaj lahko začnemo dajat meso? Midve zdaj jeva zelenjavne kašice pa sadne, zvečer kosmiče. Nasledn tedn bom popoldne ji začela daja zelenjavno kašico, da bo počas začela 2 obroka + večerja.
A meso skuhate in sesekljate v mešalniku?

Kaj pa riž? Ga samo ful razkuhate al še kaj pretlačite?

Že kaj solite zelenjavo?

(odgovor članu Tedi77)
Neposredna povezava do sporočila: 4107
5.6.2009 14:53:05   
katja_p
Gluten menda že lahk po 6m

(odgovor članu katja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 4108
5.6.2009 14:54:46   
katja_p
Jogurti in skutke: menda lahk po 7m, ja. A to kr sadne in navadne jogurte pa skutke, al obstajajo kake prilagojene za otroke?

(odgovor članu katja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 4109
5.6.2009 16:54:09   
Ana Luna
Tedi77, hvala!

(odgovor članu katja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 4110
5.6.2009 18:18:47   
YOZIKA
 Tudi nas Miha danes praznuje 6m, sem mu spekla tortico, jutri bomo pa imeli mal piknika zunaj na vrtu.user posted image Upam, da vreme zdrzi.
Katja tudi za tvojo slavljenko user posted image

Zdaj se grem pa zrihtat, grem na valeto, bo moj sam y obemi, naj se mal znajde.user posted image

(odgovor članu Ana Luna)
Neposredna povezava do sporočila: 4111
5.6.2009 22:27:49   
katja_p
Yozika, čestitke tudi Mihu! Mi bomo tud ju3 meli piknik .... in tortico. Tud js držim pesti za vreme user posted image

(odgovor članu YOZIKA)
Neposredna povezava do sporočila: 4112
6.6.2009 10:21:49   
arupnik3
ojla
kje ste vse?
pri nas pada dež user posted image
drugače je pa Tjaša bolna ima 39.5 vročine in teče ji iz noska pa kašlja in sm klicala v ZD in so mi rekli da naj samo sirup dajem in če res po 2 dneh ne bo bolš naj pridem user posted image   je pa Tjaša zlo pridna tut če je bolna papa in pije normalno mal je sitkana ampak ni panike edino mal več spi kot ponavadi user posted image   upam da bo do 1.7. bolš (morje)

(odgovor članu katja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 4113
6.6.2009 10:33:23   
**NiNa**
tudi naša Vita je bolna in vleče se že en teden. Sva bile tudi že pri zdravniku pa je rekla da je viroza. Je pa tudi imela tri dni vročino 39 in nosek ima čist zabasan, vse kar mi uspe ven dobit je pa gost zelen smrkelj.  Naša ni pa hotla nič jest. Meni se je že mešal, ker jo samo dojim in ne papa in ne pije nobene druge stvari. Jaz sem si mleko ven črpala, ker so me prsi tako bolele pa še bala sem se, da mi bo posledično zmanjkal mleka al bom pa mastitis fasala. Danes je prvič spet jedla user posted image .

Ena user posted image  za naše bolničke.

(odgovor članu arupnik3)
Neposredna povezava do sporočila: 4114
6.6.2009 10:42:26   
arupnik3
user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu **NiNa**)
Neposredna povezava do sporočila: 4115
6.6.2009 11:34:35   
Tedi77
Ojla, mene pa zanima, če vodo za svoje 6-mesečnike še vedno prekuhavate. Jaz npr. vodo, ki jo ponudim za pit in tisto za Aptamil zavrem in jo potem prekuhavam še 5 - 10 minut. Je to pri teh mesecih še vedno potrebno? Thx

(odgovor članu arupnik3)
Neposredna povezava do sporočila: 4116
6.6.2009 16:55:13   
**NiNa**
jaz vode nisem nikoli prekuhavala. Vedno jo samo zavrem in to je to. Nismo imeli pa do sedaj nobenih težav zaradi tega.

(odgovor članu Tedi77)
Neposredna povezava do sporočila: 4117
6.6.2009 21:22:56   
zverinca
IZVIRNO SPOROČILO: tasa.m

Pri nas ima moj tudi kredit zavarovan, v primeru če se njemu kaj zgodi.

a to misliš tisto zavarovanje ki ga plačaš ob najemu kredita?
ker to zavarovanje tebe in družino nič ne ščiti, to je zavarovanje banke, da če ne plačuješ (oz se plačniku kaj zgodi - smrt) da zavarovalnica prevzame kredit potem pa zavarovalnica od tebe terja oz dedičev.

Prijatelji so angeli, ki te dvignejo takrat, ko tvoja krila pozabijo leteti.

(odgovor članu tasa.m)
Neposredna povezava do sporočila: 4118
6.6.2009 21:35:01   
zverinca
na pa sem se končno prebila čez vaše doktorate okol vozičkov, kašic, kuhanja, glutenauser posted image

pa vas lahko sam še pozdravim ker me dragi čaka s filmom

mogoče pa jutri kaj več..

uživajte!

Prijatelji so angeli, ki te dvignejo takrat, ko tvoja krila pozabijo leteti.

(odgovor članu zverinca)
Neposredna povezava do sporočila: 4119
6.6.2009 21:49:29   
Anonimen
Čer!

Mi smo šli pa danes gledat eno malo še ne 3 tedne staro pikico. In ko sem jo zagledala, me je vrglo na rit, ker se mi je zazdelo da manjšega otroka še nisem videla. No in pol mi njena mamica pove, da je mala težka 3300g in pol sem se pa res kar malo dol usedla, ker naša je imela pa ob rojstvu ravno kilo manj ... a ni to grozno, da sem v manj kot pol leta pozabila kak drobižek je moja Neža bila user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: Tedi77

Ojla, mene pa zanima, če vodo za svoje 6-mesečnike še vedno prekuhavate. Jaz npr. vodo, ki jo ponudim za pit in tisto za Aptamil zavrem in jo potem prekuhavam še 5 - 10 minut. Je to pri teh mesecih še vedno potrebno? Thx

Jaz sem ji tudi že od začetka vodo samo zavrela, odkar je pa dopolnila 6 mesecev ji pa AM naredim samo s toplo vodo iz pipe pa tut za pit ji dam samo vodo iz pipe ... mi je tako P svetoval.

(odgovor članu Tedi77)
  Neposredna povezava do sporočila: 4120
6.6.2009 22:16:15   
teja*
Prekuhavanje vode - Men je pa pediatrinja glih v ponedeljek rekla, da moram prekuhavat vodo za Novalac in za pitje do enega leta in sicer od 5 do 10 min.

Lp, Teja

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4121
7.6.2009 10:43:12   
arupnik3
ojla

hmm
prekuhavam vode ne jo samo zavrem in to je to
ampak se pa šele potem vidi kaka voda je to polna klora in drugih piz.... me je kr mal strah kaj vse pijemo
ja majhni so tile novorojenčki je zdej brat dobil sina in si sploh ne upam it gledat ker je zihr zlo majhen (2600g)  že ko sva šla gledat eno dete staro 1 mesec se nism upala prjet v roke ker je bla zlo majhna pupa kaj bo ko bo še eden na poti?? user posted image

nič uživajte nedeljo

(odgovor članu teja*)
Neposredna povezava do sporočila: 4122
7.6.2009 13:47:49   
pike
Ojla,
danes je pa vreme taman za počitek - dež na dež je pri nas. Očka uspava maličko ampak mislim, da bova tudi midva z user posted image odšla v krtkovo deželo.

GH - jaz sem mojiuser posted image zdaj 2 dni dajala za papcat kuhano jaboljo in banano, sem fino zmiksala in je malički bilo všeč. Sicer ni ne vem koliko pojedla ampak počasi bo.
user posted image
pozdravček...

(odgovor članu arupnik3)
Neposredna povezava do sporočila: 4123
7.6.2009 18:16:21   
*mugi
Dan mamice user posted image

Brskam po forumu in sem vas zasledila.. Pa se vam bom pridružila, če me sprejmete user posted image

Jaz sem 12.12. rodila fantka po imenu Lan. Tehtal je 3920g, velik pa je bil 51cm user posted image  Zdaj pri 6ih mesecih pa ima 8200g in 70cmuser posted image

Glede plazenja smo bolj lene sorteuser posted image  Kravice ful rad pase, se prevrača levo in desno, takoj ko pa malo vzpodmudim za kaj več pa takoj v jok ali pa samo stoji in se ne premakne niti za mm. Kot da bi ga bilo strah it malo naprej.

Sem vas malo prebrala in vidim kako vaši user posted image  pridno jedo GH. user posted image user posted image
Jaz se lahko pri Lanu na trepalnice mečem, klovna igram zraven ampak ust ne bo odpr user posted image  Važno,da ima on moje mleko, drugega pa ne sprejme. No včeraj sem mu malo jogurtka dala je še celo 4žličke pojedel in sem od veselja hotela do stropa skočit user posted image  Ampak kaj,ko mi je potem začel spet vse ven pljuvat user posted image

Grem ga skopat pa dat spat počasi.. Pa še pridem potem nazaj.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4124
7.6.2009 19:57:43   
tasa.m
IZVIRNO SPOROČILO: zverinca

IZVIRNO SPOROČILO: tasa.m

Pri nas ima moj tudi kredit zavarovan, v primeru če se njemu kaj zgodi.

a to misliš tisto zavarovanje ki ga plačaš ob najemu kredita?
ker to zavarovanje tebe in družino nič ne ščiti, to je zavarovanje banke, da če ne plačuješ (oz se plačniku kaj zgodi - smrt) da zavarovalnica prevzame kredit potem pa zavarovalnica od tebe terja oz dedičev.

Ne, to ni to, to dobiš pri vsakem kreditu. Posebej plačuje vsak mesec še 50 eur (verjetno odvisno od količine zneska in let odplačevanja) za ta zavarovanje.

Začnite in končajte dan z nasmehom, saj vas nič ne stane, marsikomu pa polepša dan.

(odgovor članu zverinca)
Neposredna povezava do sporočila: 4125
Stran:   <<   < Prejšnja stran  163 164 [165] 166 167   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  163 164 [165] 166 167   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pesem za moža, ki ponoči spi, namesto da b...
Potem ko je večino noči prebedela s svojim dojenčkom, medtem ko je njen mož spal, se je neka mama odločila, da bo ob šti...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?