5ra_28
|
Jutro ....spet me je mali škrat zbudil. Pa naj mu bo...saj ko zjutraj dvigne glavico v pastirja in gleda na veliko in se smeji (ob 6h ko gre moj v službo), se kar zasmejiva, češ da se poslovi od atija in ko se navsezgodaj smeji,....pa saj ne moreš bit jezen. Jaz že zdaj vem, kako me bo prepričal s tistim njegovim pogledom in učkami...Joj, to še bo potrebna trda beseda, drugače bo mami vse dovolila. Najprej te 'marele' oz. lahki vozički. Midva sva lani kupila PIkola, komplet voziček za dojenčka (ampak ni košare, ampak normalni ležeči del, ki se potem dvigne v športni del in zraven v kompletu lupinico). No, pa sva letos pri 3 mesecih kupila novga, mal bolj kompaktnega in bolj športnega oz. močnega. Tistega Pikola pa sva dala k babici, ki je 1,5 km stran doma in ga bo potem tudi pazila, da ne rabiva vedno z vozičkom tja, če hočemo na sprehod ali pa če ga ona pelje na sprehod ali pa sploh potem, ko bo v njenem varstvu. Tako da tudi na dopust, če bi šli z letalom, bi vzeli tistega. Drugače pa niti pod razno ne bi kupovala novega, če bi prej dala za ves komplet ful denarja!!! Sva pa prej kupila PIkola ful poceni, pa zdaj tega (ker je brez lupinice bil) v Toysu v akciji tudi ugodno. Takod a za oba skupaj nisva dala toliko, kot nekatere za en komplet. Pa ne mislim nič slabega, le to, da se je an koncu splačalo. IZVIRNO SPOROČILO: Detece Kaj npr. če se v družini zgodi kakšna tragedija (teh je vedno več) enemu od staršev ali celo obema...če veste kaj mislim....Bog ne daj...ampak kaj če se mojemu kaj zgodi..kljub temu da sem zaposlena..itd....kako bi z otrokom preživela...No hotela sem povedati, da sem zadnje dni študirala te variante in smo se zasigurali...Kako ste kaj ve s tem??? Imate sklenjena kakšna zavarovanja...Razmišljate o tem...itd....Zanima me ker razmišljam tudi o tem poslu....in me zanima vaše mnenje.... /quote] Midva sva po rojstvu sklenila življenjsko zavarovanje. Moj je neko polico v majnši vrednsoti že imel, ampak je bila le v primeru nezgodne smrti in za manjšo vrednsot. Zdaj pa imava bilokakšna smrt in invalidnost (saj je takrat tudi nezmožnost za delo) tako, da bog ne daj... ampka če kdo izmed naju ostane sam z otrokom, lahko vsaj obdrži to stanovanje kis va ga zdaj kupila in da se dalje živi. Če pa se nama obema kaj zgodi, pa je polica na otroka. Drgače pa sva midva drug drugemu prejemnika. Me je na to še opozorila agentka za zavarovanja, da se naj ne piše vse na otroka, ker so primeri, ko otrok zapade v slabo družbo ali pa ga denar pokvari in lahko (tudi če je že star 18 let) denar sfučka, jaz pa ostanem z dolgovi in sama. No, to je tole! Pa da vam povem, sva dobila ful dobro premijo, 33€ na 6 mesecev!!!! Ker drugače to takšna zavarovanja tolikšen znesek na mesec! Pa novo stanovanje sva zavarovala in opremo in vse! Mal drugače začneš razmišljat, ko imaš otroka! Imava v polici tudi to, da če otrok na dvorišču pred blokom poškoduje ali z žogo ali s kolesom ali biločem sosedov avto, se krije iz police. Uh, to bomo verjetno potrebovali, ampak upam da ne. Ko bodo fantje noreli zunaj.... Kuha se kuha, Taieva juha.... Jabolke se kuhajo, sam so že gotove. Jesti in kg...men se pa zdi da Tai ful maj poje, ni nek požeruh... Pri 3 mesecih in pol sem šla iz dojenja na AM in takrat pristala na 120 ml + AM, potem povečala na 150 + AM in kmalu zatem dala nazaj na 120 +AM, ker ali je malo noter pustil ali mu je malo ven šlo, vedno ko je rignil, kar je bilo preveč. No, potem se je to končalo. IN še vedno je na isti dozi, s tem da že do 4. meseca mu dajme zraven tudi kašice (babylove, gris z vanilijo in sadna kašica, tudi na flaško, ampak je gosta). Zdaj že ima tiste kašice od 6. mesecev dalje, mleko pa še samo ponoči (1x ponoči papca). Pa je jedel zadnja 2 meseca te kašice na 4 ure, včasih celo na 6, pa vseeno to malo dozico! Zdaj ko pa uvajava GH, pa ponoči (med 2-3 uro) popije mleko, 120 ml + AM, zjutraj med 8 in 9 (se prej zbudi, pa noče jest!!!!!), kašico na flaško, 120 ml (cca, vlijem po občutku) + kašica, med 11-12 pol jabolke z keksi ali pol banane z keksi. Med 14-15 drugo polovico ista zadeva ali pa kak korenček, kak krompirček ali pa kakšna zelenjava, potem pa včasih celo do spanja nič, ali pa čist malo sadne kašice še na flaško. Med 19 in 19.30 pa postopek...kopat /tuširat, pižama, jest?? in spat. Pa če je jedel ob kakšnih 17 ali 18, sploh noče jest pred spanjem. Pat pa gre vedno najkasneje ob 20, enih parkrat je šel kasneje. Če pa celo popoldan ni nil spal, pa ga pobere že pred 20h, včasih že 19.15. Se strogo drživa ritma spanja! In ne odstopam, pa ne glede ali smo mi na obiskih ali imamo obiske. Ko je toliko ura, gre otrok spat. No, se vam ne zdi da je to malo. Včeraj sem mu ponudila celo banano, zmiksano in kekše noter, tako da je bilo vsega 180 ml, pa je pojedel na žličko dobro polovico. Pri 5. mesecih je imel 6.800 gramov in 66 cm, zdaj pri 6. mesecih pa oribližno 7,5 kg (doma tehtan, naslednji teden pregled). Je DR rekla da je vse ok in jaz se tud ne sekiram, je vitek in nič bajsek. Pa opažam da ko je vroče mu sploh ni za jest! Po 6 ur čez dan, samo pije. Tako kot jaz! Aja, še to..zadnjič je ena vprašala za kratke rokave. Ne zamerit, ampak mislim da nekatere ful komplicirate. Jaz sem Taia imela že marca!!! v kratkih rokavih, ker je takrat bilo res vroče in če sem jaz v kratkih, naj bo on tud. Le če se shladi, potem je on mal bolj oblečen, ker jaz le hodim (na sprehodu) ali pa kaj doma delam, drugače ko pa je toplo, pa je v vozičku v majčki s kratkimi, (ne bodi, ampak majčka), lanene ali tanke kratke hlače, ki se podvihajo v kratke (jih je tudi že imel na kratko), pa kar brez zoknčkov, če je toplo. Pa šilt kapa! Pa je kot John Wayne v Sahari. Ker ima bela šilt kapa tisti podaljšek za na vrat. No, pa lep dan...