|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   [Brisano sporočilo]
8.5.2009 22:22:06   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Monni)
  Neposredna povezava do sporočila: 401
   [Brisano sporočilo]
8.5.2009 22:23:05   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Jenny*)
  Neposredna povezava do sporočila: 402
   RE: nosečniška sladkorna
9.5.2009 11:00:47   
anci banci
ko končaš z jedjo , potem šteješ uro in pol po obroku...

ko čakaš na merjenje sladkorja po obroku ne jej ničesar, ker ti za brezveze lahko pokvari rezultat
ko pa je enkrat mimo pa lahko kaj malega poješ , ker ne smeš pustit da ti sladkor pade do kritične meje
moje izkušnje so take, da sploh ni toliko pomembno kaj ješ ampak koliko poješ in gibanje..
jaz imam med vikendi super stanje pri sladkorju pa jem tud sladko in druge jedi ki naj bi bile "prepovedane" ... vendar s to razliko da se več gibam in da sem naspana in spočita...
med tednom sem pa v službi in na strogi dieti pa je kljub temu sladkor visok(vzrok temu je stres, negibanje, neprespanost...)
in to kljub insulinu
in kakor sem rekla insulin ni noben bavbav in  špikanje manj boli kot pa tisto v prst, tako da se ne ustršit ko vam ga predpišejo... jaz ga jemljem že malo več kot mesec dni in sem se že čisto navdla

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 403
9.5.2009 18:57:58   
Jenny*
Hm, če prav razumem, vsaka pravi drugače, metulj333 da začneš gledat minute od takrat, ko začneš jesti, anci banci pa ko končaš user posted image , jaz bom potem zdaj zaenkrat pa vzela tisto uro nekje vmes.

Danes sem imela spet povišan sladkor po zajtrku, najbrž nebi smela pojest mal banane, ki sem jo, pa bila je že precej zrela, je tamalmu včeraj ostala, pa sm jo hotla pospravt, pa zato manj jabolka.

Glede kave je pa meni prejšnjič med.sestra rekla, da jo lahko, sploh ker sem imela tako super rezultat na kontroli, nisva se pa menili kdaj jo lahko, pa kak tictac je tud rekla da lahko, ko sem vprašala, mi pomaga če mi je slabo. Danes sem pa še ugotovila, da tudi magnesol ni ok, da pijem in ga bom nehala.

(odgovor članu anci banci)
Neposredna povezava do sporočila: 404
10.5.2009 15:27:41   
stuhica
Jenny

jaz se strinjam z anci banci, saj meni je bilo rečeno eno uro in pol po obroku, se pravi ko poješ,  se meri sladkor. Ja banan, pa sploh ni priporočljivo jesti tako da, verjetno bo to razlog za tvoj povečan sladkor po zajtrku...

Moj je danes porazno velik, po  zajtrk je bil 7,2, sem bila prav jezna potem za kosilo se pa nism mogla več zadržat, je tako dišalo po pomfriju in ocvrtemu mesku, da sem rekla nej gre vse v tri franže.user posted image user posted image user posted image ... pa sem mal pojedla. No cuker sem mislila da bo več kot 8 pa je bil 7,6, pa še jezna sem dons cel dan, tako da mislim, če bi karkoli pojedla bi šel gor ne glede na dieto. Drugače ostale dni pa je kar nekako v mejah normale.. Pa še to je hudič, ker mi je velikokrat slabo, se pa tud gibam ne preveč in je cuker res velik, če bi se ukvarjala malo bolj telesno samam ss sabo bi bila tud vrednost mojih cukrov boljša.

Na zadnjem pregledu sem imela mesečno povprečje 6,1 (prejšnji mesec je bil 5,4) user posted image user posted image user posted image , mislim da moram res, čist pazt v nulo... da se niti enkrat ne pregrešim, če hočem bit na dobrem povprečju... samo minje tako hudo da mi gre kar na jokuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image , saj sm skoraj že 3 mesece na tej dieti.... in me res že prime da bi vrgla puško v koruzo, a se tega inzulina tako bojim.... kriza....

Sej vem anci banci da verjetno ni nek bav bav ampak vseeno sem boječka... pa enih par jih poznam ki jim je potem naprej res ostal še tudi po nosečnosti....

V glavnem jaz imam sedaj do 26.5. samo dieto, potem spet merjenje povprečja in bomo videli kako naprej... upam da uspem čimdalj zdržat brez inzulina, ker do konca oktorbra je še daleč, daleč, daleč..... user posted image user posted image user posted image

upam de se še kj tipkamo....

Alvin in Lejla cel moj svet..

(odgovor članu Jenny*)
Neposredna povezava do sporočila: 405
10.5.2009 16:52:33   
Monni
Jaz hvala bogu ne rabim držat nevem kako stroge diete, pač se izogibam stvarem, ki vem da mi sladkor preveč povišajo. Ampak, ko pa berem nekatere poste in v njih zasledim da vidite, da vam že zjutraj precej dvigne sladkor, pa še tekom dneva kar naprej nadaljujete z nepravilno prehrano in še nato "jamrate", da vas je strah da boste dobile izulin, pa mi kar pritisk dvigne. Saj ne pazimo toliko zaradi sebe na višino sladkorja, kot pa zaradi naših user posted image , ki lahko posledice nosijo vso življenje. Nam bo v veliki večini po porodu padel na normalno mejo in tudi malo katera mora po porodu ostati na izulinu. Zdaj če pa vam je vseeno, da obstaja možnost, da nosi posledice user posted image , zaradi vaše nediscipline in zaradi tega ker se vam pač nekaj lušta in se ne znate upret, pa le nadaljujte s takim načinom.

Za sebe vem, da če mi zdravniki rečejo, da se moram nečesa držat ker drugače lahko nosi moja pikica posledice, se bom tega držala, pa če ravno bi morala biti 9 mesecev na kuhani zelenjavi in kuhanem mesu. Pa ne mislit, da mi je lahko držati kakršno koli dieto in sem jih veliko v svojem življenju tudi probala (glede na to da nisem med suhicami), ter se velikokrat pregrešila, ampak v tem primeru ko pa se gre za mojo pikico pa mi odrekanje ne predstavlja nobenega problema.

Vsaka se pač odloči sama za sebe.  

(odgovor članu stuhica)
Neposredna povezava do sporočila: 406
10.5.2009 22:20:10   
stuhica
Ja monni odločitev je pač na vsaki posameznici, tako na tebi za tvoje kot na meni,....

Ja res je sem sama poskrbela da sem popoldne pojedla tisto kar ne bi smela,,, in kaj ko sem zjutraj pojedla isto kot nešteto dni v teh 3 mesecih pa je bil cuker visok user posted image user posted image od česa že.. ..od moje nepazljivosti in od tega da ne skrbim za svojega user posted image , dej ne pretiravej no lepo te prosim, ni samo hrana tista, ki ti zviša sladkor je še kaj drugega verjetno veš.

Očitno je da si ti tako srečna v svojem življenju, da te nobena stvar ne potre in vse je vedno v najlepšem redu al kaj,  morda živiš v pravljivci, veš nekateri živimo na realnih tleh, z realnimi težavami skaterimi se moramo soočat iz dneva v dan in človek je včasih jezen, potrt, razočaran, itd.. tako da ne bi zdaj o tem, ker mi ni do nekega razglabljanja, sploh pa ne z nekom ki očitno zna samo obsojat....

Veš kaj draga moja če ti pa pritisk dviga moj post naj ti ga, je to tvoj problem in vesela si lahko da se ti ni treba držat neke stroge diete, očitno potem sploh nimaš neke sladkorne ali pač, saj vse nosečke ki jo imajo naj bi imele strogo dieto...

(odgovor članu Monni)
Neposredna povezava do sporočila: 407
11.5.2009 0:42:17   
Jenny*
Hvala stuhica tudi za tvoje mnenje, sedaj bom raje merila 90 min po končanem obroku, pa še rezultati bodo v tem primeru pomoje boljši.

Tudi jaz imam danes slab sladkorni dan. Kosilo sem jedla v restavraciji: testenine z bolonjsko in solata, rezultat pa 7,3. Potem pa so se pojavili še ketoni pred večerjo, kar je prvič, mogoče so zato, ker sem malo zmanjšala škrob. Tudi sama ugotavljam, da se bom morala res strogo držati merjene diete, ne manj ne več. Mogoče bom začela kar posebej kuhati za sebe, če ne bo šlo na boljše. Brala sem tudi v enih prejšnjih sporočilih, da naj bi bilo povprečje za nosečnice 5,0, a to je mišljeno za 90 min po obrokih? V tem primeru imam jaz zelo zelo slabo povprečje: 6,47.

Stuhica ne sekiraj se zaradi Monnijinega komentarja. Nihče ne more vedeti, kako ti je v tvoji koži, ko se že 3 mes. paziš, pa se kljub temu pojavljajo slabi rezultati in potem še slabe napovedi diabetologinje, pa še slabosti... Imam pa tudi jaz ta problem, da mi zmanjkuje časa in energije za ukvarjanje s seboj... Upam, da uspeš zdržati brez inzulina, če pa te bo že doletel, se tolaži z ancinimi besedami, verjamem da se nekako res navadiš tudi na tisto špikanje, čeprav tudi mene kar zmrazi, če pomislim, da se moram špikat v trebuh, kjer imam že tako čist občutljivo kožo, ker imam tako velik trebuh. Res pa sem sama na boljšem, saj imam do roka poroda le slaba dva meseca. Ma človek bi res rabil osebnega kuharja pri tej bolezni oz. vsaj da se ne bi bilo treba ukvarjati z nikomer drugim razen s sabo in svojo dieto. A katera kaj ve ob kakšnih vrednostih ti v Lj. določijo inzulin?

Monni, kakšne pa naj bi bile posledice na otroku ob povišanem sladkorju?

Meni je zanimivo to, da sem imela na OGTT testu samo eno vrednost povišano in sicer jutranjo sem imela na meji... kaj pa če takrat tiste vrednosti ne bi imela na meji, ampak pod njo in potem ne bi padla v obravnavo, potem bi pa moja nosečnost potekala kar s povišanim cukrom..

(odgovor članu stuhica)
Neposredna povezava do sporočila: 408
11.5.2009 7:37:10   
Monni
Stuhica ne rabiš bit užaljena, če pač izrazim svoje mnenje, saj zato vsaka objavi post, ker pričakuje repliko. Razen če vedno pričakuješ pozitivno mnenje, potem pač to dopiši spodaj, da bomo tudi ostale vedele in ne bomo komentirale. Nihče ne zanika, da ima počutje oz. čustveno stanje velik vpliv na višino sladkorja in to je nekaj na kar same težko vplivamo oz. je nemogoče, dejanska resnica pa je da lahko vplivamo na višino sladkorja, ki ga povzroča nepravilna prehrana. Vsaka pa sama pri sebi ve katera je tista hrana, ki ji dviguje sladkor, saj se vsaka, ki si mora redno spremljati sladkor sama doma testira, da vidi kako telo odreagira. Jaz sem ugotovila, katera hrana meni dvigne sladkor in je pač ne jem, čeprav se mi še nevem kako "lušta". Vsaka se pa sama odloči kaj bo naredila.

Jenny, eden izmed člankov, ki pojasnjuje zakaj smo nosečnice, ki imamo moteno toleranco za glukozo, pod drobnogledom in kakšne so lahko posledice za user posted image

http://www.diabetes-zveza.si/?area=inspump&show=02&ID=7

najdeš jih pa še veliko več na raznih spletnih straneh

(odgovor članu Jenny*)
Neposredna povezava do sporočila: 409
11.5.2009 10:41:12   
stuhica
Monni nisem užaljena le izrazila sem svoje mnenje in kot lahko razbereš nisem ena tistih ki mi je vseeno in verjemi mi, da če se le da naredim vse d a bo moj cuker res v mejah normale. Sej se ravno tako pazim, pa mi sladkor kot sem že napisala od iste hrane ki sem jo jedla veliko časa enostavno naraste... user posted image  
Ja in tako pač je ker niso vsi dnevi isti, nismo vsak dan isto rzpoloženi, dobre volje, itd... še veliko drugih razlogov... poleg tega vsega me pa spremljajo še velike slabosti, bruhanje, glavoboli, itd.. tako da tudi to vpliva na moj saldkor in na povečane ketone...

Jenny ma se popolnoma strinjam s teboj, kar mi bo pač usojeno mi  bo, poznam tudi dekle ki se je pazilo in imelo dieto pa uspešno opravila z dieto do konca pa se je mali user posted image  vsseno rodil z sladkorno.  user posted image  Žal pač tako je in kako se bo naša zadeva izpeljala do konca bomo videle šele po porodu.
user posted image user posted image
Je pa res, da bi rabile imet res posebnega kuharja za takovrstne diete, pa tudi roko na srce tudi prav poceni ni tole dietno prehranjevanje, je pa res zdravo, tako da nekdo ki ima res slabe  OD in bi moral skrbeti še za tak način prehranjevanja, ga kar drago pride, tako da, včasih je res najlažje obsojat, če bi vsak poznal vzroke bi pa morda premislil o svojem mnenju pa to ne govorim samo o nosečniški sladkorni ampak tudi nasplošno v življenju.

Jenny glede tiste vrednosti povprečja 5,0 kje si pa to brala? Ma tudi če piše je morda določeno za mesečno povprečje, čeprav mi je kar malo čudno oz. malo majhno povprečje. Vem le da je meni dala navodila da je meja mojega cukra 6,6 in da več ne sme biti tako da ti kaj več ne morem povedat in še to 90 minut po obroku. Ker kasneje ko si ga izmeriš bo tvoja vrednosti verjetno nižja kot bi bila dejanska po 90 minutah, razen če nisi grešila.
Testenine znajo bit pa hudič če so razkuhane, pa če imaš zraven res kake  sladke omake, pa če jih prveč poješ... je kriza in cuker gre kar hitr gor.

(odgovor članu Monni)
Neposredna povezava do sporočila: 410
11.5.2009 15:30:20   
anci banci
stuhica... sedaj se že cel teden sprašujem al sem ti odgovorila na ZS al ne (ojoj nosečniška pozabljivost) upam da sem ti, če ne ti pa bom zelo kmalu

moje mnenje je da če se kdaj pa kdaj prekršiš ni nič narobe, vsaj tak nasvet sem jaz dobila
ne sme biti pa to vsak dan
in hrana ni edina ki vpliva na povišan sladkor...največji dejavnik je stres
sem verjetno že omenila da ko sem na strogi dieti čez teden ko delam imam veliko večji sladkor (kljub insulinu) kot pa takrat ko se za kak praznik ali praznovanje prekršim in pojem kaj takega kar naj bi zviševalo sladkor...

(odgovor članu stuhica)
Neposredna povezava do sporočila: 411
11.5.2009 22:07:05   
stuhica
ne anci banci zankrat mi še nisi poslal na ZS, upam da mi boš, drgač pa vem ja da še velik drugih stvari vpliva na sladkor in ne samo hrana, konec koncev sem tisti dan pojedla ocvrt zrezek in pomfri pa juho brez solate, ker mi ni bila všeč pa je bij recimo le 7,5 tako da se mi niti nezdi tako blazno blazno velik kot zna biti od kakih drugih stvari npr. ko sem jedla makarončke z omako, mi je šel takoj na 8,6 tako da zdaj jih jem le poredko pa še to brez tistih velikih omakic, smao malce meska in to je to, al pa tune... drgač pa je itak vse različn od nas samih in od tega kje smo, kako se počutmo, kakšen dan mamo itd...

Neposredna povezava do sporočila: 412
12.5.2009 11:58:25   
stuhica
eno nujno vprašanje za vse vas bolj izkušene kar se merjenja sladkorja tiče!

Od včeraj zvečer pa danes imam čisto zabasano in grlo in nos, strašne glavobole, zjutraj sem pojedla tisto kar večinoma pojem in sem si naemreila sladkor 7,8. Je pa tako da sem, preden sem si izmerila cuker, vmes popila metin nesladkan čaj, ker sem čist fertik. Sirupa prospan ne smeem, na lekadolu piše d ani priporočljiv za nosečke, glava me boli strašno, tako da ne vem kaj je vse to razlog da se mi je cuker zvišal. Ima ktera kake izkušnje a sem ga mogoče posrala k sem popila vmes čaj, pred merjenjem???

Prosim za kak odgovor

hvala

(odgovor članu stuhica)
Neposredna povezava do sporočila: 413
12.5.2009 16:10:22   
anci banci
oj

čaj načeloma naj ne bi zviševal sladkorja...
jaz sem imela pred 3 tedni angino in sem jo zdravila z lekadolom (vročina) in z neko tekočino za grgranje (ki se lahko uporablja v nosečnosti in je primerna za diabetike)
ko sem bila bolna sem imela skoz povišan cuker in ketone v urinu tako da predvidevam da je kriva bolezen za to
ti samo veliko pij vode in nesladkan čaj
a ja meni je ginekologinja rekla da lahko vzamem lekadol ....
nič ga nisi posrala če si spila pred merjenjem ... jaz skoz neki pije(al vodo al čaj) pa to ni krivo da imam povišan cuker

< Sporočilo je popravil anci banci -- 12.5.2009 16:11:40 >

(odgovor članu stuhica)
Neposredna povezava do sporočila: 414
12.5.2009 18:20:22   
stuhica
anci banci hvala ti za odgovor,

sem bila kar mal nervozna, sem danes kar klicala svojo diabetologinjo ker je ravno dane sdelela sem jo dobila ji povedala kaj in kako in mi je rekla da se mi je zvišal ker sem zbolela, da naj poskuim čimbolj dieto držat in čimveč popit, ker apetit sem pa popolnoma zgubila, iz nosa se mi cedi grlo me boli, iz oči mi tud kar solze tečejosem ko krava molznicauser posted image user posted image   Je rekla da zdej bodo vrednosti ene 3 dni sgurno visoke da naj pazim kar se le da, tako da bodo vrednosti čimnižje.. ...

sem pa čist ko ožeta cunja, računalnika spploh ne morem gledat dolg časa, se moi že ventila v glavi tako da.. grem počivat, pa potem neki malga pojest...

Hvala ti za tvoj hitri odgovor anci banci... čav bav

Neposredna povezava do sporočila: 415
13.5.2009 16:45:28   
Monni
IZVIRNO SPOROČILO: stuhica
na lekadolu piše d ani priporočljiv za nosečke

Meni sta in ginekologinja in osebni zdravnik rekla, da lahko vzamem lekadol, vendar ne tistega v prašku, temveč navadno tableto. Preveri pri ginekologinji oz. osebnemu zdravniku in ti naj svetujeta kaj je priporočljivo v tvojem stanju, da se ne boš preveč mučila in da se ti viroza ne bo predolg vlekla.

Želim vama čimprejšnje okrevanje!

< Sporočilo je popravil Monni -- 13.5.2009 16:46:28 >

(odgovor članu stuhica)
Neposredna povezava do sporočila: 416
14.5.2009 7:41:07   
Jenny*
Jenny glede tiste vrednosti povprečja 5,0 kje si pa to brala?

To je povedala Suzi* na tej naši temi, na 1.strani, pa še potem je parkrat to omenila:
Meja za povprečje pri user posted image je pa 5,0.

Moje vrednosti so se sedaj izboljšale, imam večinoma 5,3-5,6, sem pa kar se hrane tiče res zelo natančna. Pa ugotovila sem, katera jabolka so bolj kisla: granny smith, če bo še kateri pomagalo. Jaz od sadja trenutno jem le jabolka in jagode, če si jih kupim.

Stuhica upam, da si že boljše.

(odgovor članu stuhica)
Neposredna povezava do sporočila: 417
14.5.2009 23:21:31   
stuhica
ojla cukerašiceuser posted image

Ja hvala k mislite name, ja sem hvala bogu malce bolje že, sladkor je bil danes nekako v mejhah normale no, zvečer je bil najvišji  6,7,  no tako da sem uspela spravit v mejo, včeraj je bil res visok ampak se ve zaradi bolezni. no ja danes se počutm že dosti bolje kar je verjetno tudi rezultat sladkorja pokazal, vsaj nisem več kot krava molznica... user posted image user posted image , zdaj mi je le prešlo na kašljanje, vročine nimam, grlo me boli, sem pa čisto brez apetita oz. jedla bi le sadje,.

Meni od sadja zdaj ful pašejo mandarine, pa kisla jabolčka, jagode..... sem šla ravno danes mal v nabavo za sadjem tako da.... vitaminčkov mi ne manjka,
Za kosilo sem danes pojedla le juhico in košček kruha ter en jabuček.... nisem mogla prav nič več, sem pomoje v teh 3 dneh spet zgubila kak kg... 

jenny kdaj imaš pa ti PDP? To da imaš rezultate pod 6 je super rezultat, kar tako naprej, jaz upam le da mi tale bolezen sedaj ne bo pokvarila preveč mesečnega povprečjauser posted image user posted image

mony ja zankrat mi je uspelo z čajčki in z limoncami ter ostalimi vitaminčki rešit zadevo, no vsaj upam da se pozdravim čimprej do konca... me pa edino še glavoboli ful mučijo v prejšnji nosečnosti jih nisem imela niti enkrat, sedaj pa kot po tekočem traku vsak dan... za popeniti...

je ktera gledala preverjeno v torek glede otročkov z diabetesom? So mi šle kar solzice na oči,user posted image user posted image  ko pomislim da je meni že hudo da se 3-4x na dan špikam v prst, oni mali otročki pa tudi do 14x oh revčki, tako majhni pa z tako boleznijo... kriza.... pa še tale naš zdravstvo da ne morem zagotoviti nekaj več denarja za te otročke, ki rabijo ta podkožni senzorček za lažji nadzor bolezni...user posted image .. katastrofa...

(odgovor članu Jenny*)
Neposredna povezava do sporočila: 418
22.5.2009 13:57:06   
baby blue
mene pa zanima koliko časa pa se čaka na rezultate ozirom aizvide za test za sladkorno?... ker jst bi šla in mam namen v ponedeljek it v laboratorij dat kri in vodo pregled imam pa v četrtek...

(odgovor članu stuhica)
Neposredna povezava do sporočila: 419
22.5.2009 15:48:02   
anci banci
za test za sladkorno ti napiše ginekolog ali pa splošni zdravnik napotnico in greš na polikliniko (vsaj tako je v Ljubljani) in potem ti delajo obremenilni test na tak način da popiješ 2 deci vode s sladkorjem in ti nato zmerijo sladkor v krvi..., če je vrednost povišana moraš še nekrat na ta isti test samo z večjo količino vode in cukra...
in tukaj na polikliniki dobiš rezultat 20 do 30 minj po testiranju
ta pregled ni tako da to kot običajno vzamejo kri in urin vsake 4 tedne

(odgovor članu baby blue)
Neposredna povezava do sporočila: 420
25.5.2009 15:02:16   
vim
Evo še ena, ki je fasala v 31 tednu sladkorno in jo čaka dieta.

Postala sva starša najinemu sončku Gasperju

Neposredna povezava do sporočila: 421
25.5.2009 15:14:39   
anci banci
dobrodošla med cukerašicami... če rabiš kak nasvet ti kr vprašaj

(odgovor članu vim)
Neposredna povezava do sporočila: 422
25.5.2009 15:22:30   
vim
Ja kako naj preživim dva meseca s to  dieto.user posted image user posted image user posted image
Prej sploh nisem bila nič lačna zdaj pa samo na hrano mislim.
Predvsem me pa zanima a lubenice in češnje smem ali ne.
Si nisem mislila, da jo bom fasala, ampak že v petek je bil cuker čuden.
Je pa res, da sem se zradila v mesecu za 4kg pa čisto normalno jedla, drugih znakov pa nimam.
Beba tehta 1,6kg in bi lahko bil težji je rekla G, zdaj pa ne vem a ni ponavadi sladkorna kriva, da se tudi otrok redi.user posted image

Postala sva starša najinemu sončku Gasperju

Neposredna povezava do sporočila: 423
26.5.2009 12:18:02   
stuhica
vim  oh verjemi mi da boš zdržala mene čaka še 2 x toliko sem na dieti od 5 tedna in upam da tako ostane čimdalj sem ena tistih boječk inzulina. Ravno danes imma pregled pri diabetologinji vam sporočim kako je šlo upam da ostanemo na dieti še naprej...

Vim glede lubenice meni so jo odsvetovali ćeče pa že pa potem raje zvečer in ne več kot en tanek košček... ne vem jaz raje sploh ne ker če bi začela ne bi nehala user posted image user posted image  Jaz sme zadnjič pojedla malce večjo pest češenj po ksoilu in se mi je vrednost zvišala na 7.8 tako da očitno jih tudi ne smem jesti... je pa tkao da boš verjentno kar rabila neki časa da ugotoviš kaj smeš kaj ne, kar se tiče zelenjave bolj kuhano, jaz npr pomfrija , pečenga krompirča ne smem, ostlaoe solatke so zelo dobrodošle, meso na žaru je tu pri meni ok v zmernih količinah, kruh pri meni je zdaj samo še dietni ki ga kupim ostalo vse odpade...

Če te še kaj zanima pa vprašaj ali pošlji ZS.

(odgovor članu vim)
Neposredna povezava do sporočila: 424
26.5.2009 12:59:06   
anci banci
IZVIRNO SPOROČILO: vim

Ja kako naj preživim dva meseca s to  dieto.user posted image user posted image user posted image
Prej sploh nisem bila nič lačna zdaj pa samo na hrano mislim.
Predvsem me pa zanima a lubenice in češnje smem ali ne.
Si nisem mislila, da jo bom fasala, ampak že v petek je bil cuker čuden.
Je pa res, da sem se zradila v mesecu za 4kg pa čisto normalno jedla, drugih znakov pa nimam.
Beba tehta 1,6kg in bi lahko bil težji je rekla G, zdaj pa ne vem a ni ponavadi sladkorna kriva, da se tudi otrok redi.user posted image

vim ... najmanj sladkorja imajo jagode, borovnice, maline, ribez, drugega ne priporočam
sladkorna je kriva ali za prekomerno rast in težo ali pa za manjšo težo... ni pravila
ko si na dieti, če imaš sladkorno ti bo teža ali stala ali boš shujšala ali pa ti bo čisto počasi se večala (zaradi rasti in teže otroka)

(odgovor članu vim)
Neposredna povezava do sporočila: 425
Stran:   <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?